|
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
Sotos80 Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 110 Φύλλο : Ηλικία : 44 Τόπος : ΑΘΗΝΑ Ημερομηνία εγγραφής : 31/08/2014
| #121Θέμα: Απ: Θερμοκρασιες Κυρ 7 Δεκ 2014 - 11:58 | |
| Εινα φυσιολογικο???
Εχουμε και λεμε...
CBR XX μοντελο 2001 πρωτη αδεια του 2004. Χιλιομετρα 49.000
Μολις βγηκε απο service, λαδια 10-40,φιλτρο λαδιου, αλλαγη καδενας, βαλβιδες,καθαρισμος injection, αλλαγη υγρων φρενων-συμπλεκτη,αλλαγη ψυκτικου - εξαερωση.
Βαζω μπροστα περιμενω λιγο να ζεστανει (κανενα λεπτο οχι παραπανω) και ξεκιναω. Μολις σταματησω σε φαναρι για 1-2 λεπτα η θερμοκρασια παει στους 101-102 οπου αναβει κανονικα βεντιλατερ.ανεβαζει λιγο ακομα περιπου μεχρι 105 και αν δεν ξεκινησω παιζει 102-105 και φτανει μεχρι και 112. Αν ξεκινησω και κανω μερικα χιλιομετρα με 50-60 ας πουμε πεφτει σιγα-σιγα και καποια στιγμη φτανει στους 94 οπου σβηνει το βεντιλατερ. Με το που σταματησω παλι ανεβαζει ξανα πανω απο 100 και αναβει βεντιλατερ. Αν δεν κανω για 2-3 μερικα χιλιομετρα δεν σβηνει ΠΟΤΕ και δουλευει συνεχεια. Το προβλημα ειναι οτι αν δουλευει συνεχεια βεντιλατερ, εχω αναμενα και φωτα (xenon) το βολτομετρο δειχνει 12,7 περιπου, μολις ξεκινησω και ανεβασει ας πουμε 2000 - 2500 στροφες το βολτομετρο δειχνει κανονικα 14,3 - 14,5 οπου και φορτιζει η μπαταρια. Την Παρασκευη με αφησε απο μπαταρια μαλλον γι αυτο τον λογο.
Ειναι λογικο να ξεκιναει βεντιλατερ και να μην σβηνει ποτε παρα μονο αν ξεκινησει η μηχανη και κανει καποια χιλιομετρα? αν ειναι ετσι θα ξελιγωνει την μπαταρια συνεχεια ετσι δεν ειναι? σε ανοιχτο δρομο πορεια με 120-130 ολα ειναι οκ... Δουλευει με θερμοκρασια απο 78 μεχρι 85 με το που σταματησω παλι τα ιδια
Η θερμοστατης βγηκε και βραστικε σε νερο και ανοιγει - κλεινει κανονικα.
Σας φαινεται λογικο η εχω καποιο θεμα? |
|
| |
ptinotrofos Χρυσό μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 7822 Φύλλο : Ηλικία : 71 Τόπος : Άνω Λιόσια Ημερομηνία εγγραφής : 13/01/2012
| #122Θέμα: Απ: Θερμοκρασιες Κυρ 7 Δεκ 2014 - 12:11 | |
| Προ σέρβις είχε την ίδια συμπεριφορά? |
|
| |
Sotos80 Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 110 Φύλλο : Ηλικία : 44 Τόπος : ΑΘΗΝΑ Ημερομηνία εγγραφής : 31/08/2014
| #123Θέμα: Απ: Θερμοκρασιες Κυρ 7 Δεκ 2014 - 12:15 | |
| Ναι την ιδια ειχε απλα εφτανε μεχρι 108 δεν ειχα δει πιο πανω, τωρα ειδα κ 112. Αν ειναι τωρα ετσι το καλοκαιρι τι θα γινει??? κανονικα δεν θα επρεπε μολις αναβει βεντιλατερ εστω και σταματημενο να πεφτει σιγα σιγα η θερμοκρασια?
Να συμπληρωσω οτι ανοιξα και φυσες αριστερα εκει που κουμπωνει ο ανορθωτης και αλλη μια με πολλα καλωδια και φανηκαν ολα οκ δεν ειδα οξυδωσεις κτλ. Ψεκασα και με spray επαφων προληπτικα. |
|
| |
ptinotrofos Χρυσό μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 7822 Φύλλο : Ηλικία : 71 Τόπος : Άνω Λιόσια Ημερομηνία εγγραφής : 13/01/2012
| #124Θέμα: Απ: Θερμοκρασιες Κυρ 7 Δεκ 2014 - 13:48 | |
| Τι να σου πω? το δικό μου έχει αναλογικό όργανο θερμοκρασίας και δεν μπορώ να διακρίνω διαφορά για 3-4 βαθμούς. Παντως είμαι βέβαιος ότι το βαντιλατέρ ανάβει για λίγο και μετά σβήνει και ξαναανάβει. Διάβασε την ενότητα απο την αρχή ίσως βρεις κάτι μέχρι να απαντήσει κάποιος πιο με περισσότερες γνώσεις. Τα ξένον τα έβαλες πρόσφατα? γιατι νομίζω ότι έχω διαβάσει εδώ στο φόρουμ ότι επηρεάζουν το όργανο θερμοκρασίας και δείχνει κάτι παραπάνω. Δοκίμασε με ζεστό κινητήρα και αναμένα φώτα να δεις τι βαθμούς λέει και αμέσως σβήσε τα φώτα να δεις αν αλλάξει η ένδειξη. |
|
| |
pablo Ασημένιο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 5366 Φύλλο : Ηλικία : 52 Τόπος : Ζωγράφου-Αθήνα (ex salonica-Malgara) Ημερομηνία εγγραφής : 19/01/2011
| #125Θέμα: Απ: Θερμοκρασιες Κυρ 7 Δεκ 2014 - 14:00 | |
| Κανε και εξαερωση στο ψυγειο παλι. Μετα το σερβις ισως εμεινε μεσα αερας. |
|
| |
Sotos80 Μέλος
| #126Θέμα: Απ: Θερμοκρασιες Κυρ 7 Δεκ 2014 - 15:48 | |
| Λοιπον με τα xenon μολις τα σβησω πεφτει 2 βαθμους αλλα για δευτερολεπτα μετα ανεβαινει ξανα εκει που ητανε. Διαβασα ολα τα θεματα εδω σχετικα με τις θερμοκρασιες και αυτο που λες οτι κανει περεμβολες το balast αλλα δεν νομιζω οτι ειναι κατι τετοιο.
Δεν εχω δει πανω απο 112 απλα δεν την ριχνει με τιποτα κατω απο 104 - 105 αν δεν ξεκινησει η μηχανη και κανει 2-3 χιλιομετρα.
Εξαερωση εγινε δυο φορες, μια οταν μπηκαν τα υγρα στο service και ξανα την επομενη ημερα. Το ψυγειο το φυσιξαμε απο μπροστα με αερα και εβγαλε σκονη κτλ.
Χωρις τα πλαινα φερινγκ εδειχνα να την ριχνει.... Μολις ομως μπουν τα πλαστικα εκει ειναι που ζοριζεται. Δεν με νοιαζει τοσο οτι δουλευει τοσο ζεστο οσο οτι δουλευει συνεχεια το βεντιλατερ που συμαινει οτι αν δεν εισαι σε ανοιχτο δρομο δεν ξερω κατα ποσο προλαβαινει η μπαταρια να φορτισει. Βεβαια αν καταφερω να δω γιατι η θερμοκρασια δεν πεφτει θα λυθει και το προβλημα της φορτισης αν υπαρχει. Σιγουρα δεν μου φαινεται λογικο να δουλευει το βεντιλατερ για ωρες χωρις να καταφερνει να ριξει την θερμοκρασια... |
|
| |
pissaman Προηγμένο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 493 Φύλλο : Ηλικία : 47 Ημερομηνία εγγραφής : 19/11/2010
| #127Θέμα: Απ: Θερμοκρασιες Δευ 8 Δεκ 2014 - 8:56 | |
| Βρες θερμόμετρο εξωτερικό να μετρήσεις θερμοκρασιες. Ίσως η θερμοκρασια που βλέπεις στο όργανο να είναι πλασματικη. |
|
| |
panagos Προηγμένο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 429 Φύλλο : Ηλικία : 43 Τόπος : Μαγνησία Ημερομηνία εγγραφής : 29/11/2009
| #128Θέμα: Απ: Θερμοκρασιες Δευ 8 Δεκ 2014 - 9:55 | |
| Νομίζω οτι είσαι εντάξει.Οταν είσαι σε μέσα στη κίνηση, φανάρια και ρολάρεις με 30-40χλμ πότε να προλάβει να ψύξει το μοτέρ. |
|
| |
Sotos80 Μέλος
| #129Θέμα: Απ: Θερμοκρασιες Δευ 8 Δεκ 2014 - 9:56 | |
| Καλημέρα Χρήστο!
Ναι το σκέφτηκα κι εγώ... θυμάμαι κάπου που είχες αναφέρει κάτι τέτοιο σε κάποιο Post...που ήταν θέμα απο φύσα. Ναι αλλά έστω κι αν είναι έτσι, δεν θα έπρεπε το βεντιλατέρ να σβήνει? Αν δουλεύει συνέχεια βεντιλατέρ και είμαι σταμάτα - ξεκίνα μέσα στην Αθήνα δεν νομίζω ότι θα προλάβει να φορτίσει η μπαταρία. Τώρα θα βάλω καινούρια μπαταρία μήπως η άλλη τα είχε φτύσει και δεν έδινε σωστό ρεύμα προς το βρντιλατέρ να δουλέψει φουλ στροφές και βλέπουμε.
Στο ρελαντί χωρίς το βεντιλατέρ και με φώτα αναμένα το βολτόμετρο δείχνει 13.2 - 13,4 μόλις ανεβάσω λίγο στροφες απο 2000 και πάνω δείχνει 14.5. Ρελαντί με βεντιλατέρ αναμένο και φώτα αναμένα δείχνει 12,7 - 12,9 και μόλις ανεβάσω στροφές πάει ξανά 14,3 - 14.5. Αν δουλεύει στα 12,7 - 12,9 λογικά δεν φορτίζει η μπαταρία σωστά?
Χρήστο εσύ είσαι συνεργείο ή μονο στο μαγαζί? Μήπως περάσω απο την επόμενη εβδομάδα αν δεν βελτιωθεί με την καινούρια μπαταρία να το δεις κι εσύ. |
|
| |
Sotos80 Μέλος
| #130Θέμα: Απ: Θερμοκρασιες Δευ 8 Δεκ 2014 - 10:00 | |
| - panagos έγραψε:
- Νομίζω οτι είσαι εντάξει.Οταν είσαι σε μέσα στη κίνηση, φανάρια και ρολάρεις με 30-40χλμ πότε να προλάβει να ψύξει το μοτέρ.
Ναι το ξέρω αλλά...το λογικό θα ήταν όταν ξεκινάει το βεντιλατέρ, να πέφτει η θερμοκρασία στα 94 περίπου ....να σβήνει έστω και για λίγο και μετά να ξαναπαίρνει όταν φτάσει στουσ 101... και ξανά το ίδιο..... έτσι δουλεύουν σχεδόν τα περισσότερα μηχανάκια. Και ένα VFR vtec που είχα παλιότερα που και αυτό ανέβαζε τρελές θερμοκρασίες και το βεντιλατέρ άναβε στους 110 κάπως έτσι δούλευε απ ότι θυμάμαι... αλλά τουλάχιστον την έριχνε. Και τώρα δεν έχει ζέστη.... απο Μαιο και μετά δηλαδή τί θερμοκρασίες θα μου ανεβάσει? |
|
| |
ptinotrofos Χρυσό μέλος
| #131Θέμα: Απ: Θερμοκρασιες Δευ 8 Δεκ 2014 - 11:32 | |
| {{{ Και τώρα δεν έχει ζέστη.... απο Μαιο και μετά δηλαδή τί θερμοκρασίες θα μου ανεβάσει? }]] Εδώ θα σε στενοχωρήσω, Απο το Μάϊο και μετά πας με το τρόλει κι αν έχει και κανένα ψιλοκαύσωνα το ΧΧ δεν αντέχεται ούτε στην ΑΤΤ, ΟΔΟ σου τηγανίζει τα αμελέτητα, μόνο με δέρματα τη βγάζεις καθαρή αλλά δε μπορείς να πηγαίνεις στις δουλειές σου σαν αστροναύτης. Η BOUSA είναι ακόμα χειρότερη σα να καβαλάς το φούρνο της κουζίνας στους 200 βαθμούς όσο πιο πολλά τα CC τόσο μεγαλύτερο το πρόβλημα. Αυτά τα μηχανάκια δεν είναι για να κάνεις τις δουλειές σου μες την πόλη, πνίγονται, θελουν ανοιχτό δρόμο. |
|
| |
Sotos80 Μέλος
| #132Θέμα: Απ: Θερμοκρασιες Δευ 8 Δεκ 2014 - 11:52 | |
| Το να ρίχνει την θερμοκρασία επάνω μου είναι απόλυτα λογικό... 1100cc είναι δεν περίμενα κάτι άλλο, αλλά δεν θα έπρεπε το βεντιλατέρ όταν μπαίνει σε λειτουργία να μπορεί να κατεβάσει την θερμοκρασία μέχρι να κλέισει και μετά όταν ξανα ανεβάσει να πάρει μπροστά κτλ κτλ? Αν είναι έτσι θα θέλω κάθε μήνα καινούρια μπαταρία.
Και οκ... η απόσταση που κάνω είναι κέντρο - Πικέρμι καθημερινά όπου το πρωί χρησιμοποιώ Αττική οδό και στην επιστροφή απο Μεσογείων - Αλεξάνδρας. Μόλις βγώ απο Αττική οδό στο πρώτο φανάρι σε λίγα λεπτά ξανά βεντιλάτέρ Αλλα ας αφήσουμε την Αθήνα.... όταν ταξιδέυουμε εκτός Ελλάδας που συνήθως αυτό γίνεται καλοκαίρι... προσωπικά μπαίνω σε πολλά μικρά χωριουδάκια γιατί δεν υπάρχει λόγος να ταξιδέψεις και να είσα συνέχεια σε μία Εθνική ο σκοπός είναι να δεις και 5 πράγματα εκεί τι γίνεται? Θα δουλεύει συνέχεια βεντιλατέρ και κατα συνέπεια θα ξελιγώνει μπαταρία αν τύχει να κινηθώ για 30-40 λεπτά σε τέτοιες συνθήκες? Μου ακούγεται λίγο παράλογο... ειδικά για μηχανή τουρισμού όπως είναι το Blackbird. Άρα ή κάτι τρέχει με την μηχανή μου ...ή η Honda δεν έχει σχεδιάσει κάτι σωστά. |
|
| |
Menos Πλατινένιο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 20847 Φύλλο : Ηλικία : 52 Τόπος : Σλοβακία Ημερομηνία εγγραφής : 22/01/2009
| #133Θέμα: Απ: Θερμοκρασιες Δευ 8 Δεκ 2014 - 12:23 | |
| Προσωπικά θα ξανατσέκαρα τις σωληνώσεις.. παρόλο που οι θερμοκρασίες που αναφέρεις είναι απόλυτα φυσιολογικές. |
|
| |
giwrgaras Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 61 Φύλλο : Ηλικία : 32 Τόπος : πειραιας Ημερομηνία εγγραφής : 06/12/2014
| #134Θέμα: Απ: Θερμοκρασιες Δευ 8 Δεκ 2014 - 13:06 | |
| Μηπως να αλαξεις και κανα θερμοστατη?μπορει να ειναι κολημενος και να σου το ανοιγει συνεχεια το βερντιιλατερ! |
|
| |
giwrgaras Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 61 Φύλλο : Ηλικία : 32 Τόπος : πειραιας Ημερομηνία εγγραφής : 06/12/2014
| #135Θέμα: Απ: Θερμοκρασιες Δευ 8 Δεκ 2014 - 13:10 | |
| Στο παλιο μου cbr 125 ομως δεν ξερω κατα ποσο μπορει να σε βοηθήσει ειχα ενα θεματακι με θερμοκρασιες!ειχε μια πολυ μικρη διαροει το ψυγειο μου και εχανε υγρα!και δεν το ειχα παρατιρησει!μεχρι που καποια στιγμη εσκασε η φλατζα και εκει εφτανε στα κοκκινα η θερμοκρασια μου οταν ξεκιναγα επεφτε μονο! |
|
| |
|