|
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
Sotos80 Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 110 Φύλλο : Ηλικία : 44 Τόπος : ΑΘΗΝΑ Ημερομηνία εγγραφής : 31/08/2014
| #136Θέμα: Απ: Θερμοκρασιες Δευ 8 Δεκ 2014 - 13:27 | |
| Σωληνώσεις είναι οκ ελέγθηκαν την Παρασκευή, θερμοστάτης και αυτός οκ, βγήκε και βράστηκε σε νερό και ανοίγει - κλείνει κανονικά, τρόμπα οκ. Νομίζω ότι θα πρέπει να κοιτάξω και την φύσα με τις γειώσεις που ανέφερε ο Pissaman. Δεν μου κάνει κάτι άλλο όμως μόνο αυτό, ούτε λαμπάκια FI ούτε τίποτα. Απο την άλλη δεν βλάπτει να ανοιχτεί η πλεξούδα και να γίνει έλεγχος της συγκεκριμένης φύσας έστω και για αποφυγή μελοντικών προβλημάτων.
Οι θερμορασίες λογικές φαίνονται... το ότι δεν την ρίχνει ΠΟΤΕ το βεντιλατέρ δεν μου φαίνεται λογικό εκτός αν αρχίσει η μηχανή να κινείται ειδικά όταν η εξωτερική θερμοκρασία είναι αυτή που έχουμε τώρα. Αν είχαμε 35-40 βαθμούς θα έλεγα οκ... ζορίζεται.
Και ας ξεχάσουμε το γεγονός ότι είμαι Αθήνα... πείτε ότι είμαι εξωτερικό σε ταξίδι σε τούνελ μέσα με μποτιλιάρισμα... και για κάποιο λόγο δεν μπορείς να προσπεράσεις οπότε είσαι αναγκασμένος να κάτσεις στην ουρά με τα αυτοκίνητα.... τι θα γίνει? Θα βράσει το μοτέρ ή θα μείνω απο μπαταρία? |
|
| |
giwrgaras Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 61 Φύλλο : Ηλικία : 32 Τόπος : πειραιας Ημερομηνία εγγραφής : 06/12/2014
| #137Θέμα: Απ: Θερμοκρασιες Δευ 8 Δεκ 2014 - 13:33 | |
| Κατι μου λει οτι το ανοιγμα πλεξουδας ειναι μπερδεματακι..Μηπως να το δει και κανας αλλος μαστορας? |
|
| |
Sotos80 Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 110 Φύλλο : Ηλικία : 44 Τόπος : ΑΘΗΝΑ Ημερομηνία εγγραφής : 31/08/2014
| #138Θέμα: Απ: Θερμοκρασιες Δευ 8 Δεκ 2014 - 13:47 | |
| Δεν λέω άνοιγμα ολόκληρης... αλλά της φύσας που λέει ο pissaman με τις γειώσεις. Δεν χάνω κάτι έτσι κι αλλιώς.
Στους υπόλοιπους όταν ξενικάει το βεντιλατέρ σταματημένοι... πέφτει η θερμοκρασία ώστε να σβήσει και μετά να ανοίξει ξανά όταν φτάσει 101 και να κάνει τον κύκλο αυτό συνέχεια όπως θα έπρεπε ή δουλεύει συνέχεια μέχρι να αρχίσει η μηχανή να κινείται? Αν είναι έτσι και σε άλλα μηχανάκια τότε είναι θέμα της Honda αλλιώς συνεχίζω ψάξιμο στο δικό μου για ποιον λόγο δεν καταφέρνει να την ρίξει σταματημένο. |
|
| |
Psath 1100XX Διακεκριμένο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 1257 Φύλλο : Ημερομηνία εγγραφής : 20/02/2010
| #139Θέμα: Απ: Θερμοκρασιες Δευ 8 Δεκ 2014 - 15:35 | |
| Τέτοια εποχή σβήνει, ακόμα και το καλοκαίρι με 30-32C. |
|
| |
Sotos80 Μέλος
| #140Θέμα: Απ: Θερμοκρασιες Δευ 8 Δεκ 2014 - 15:56 | |
| Άρα κάποιο θέμα έχει το δικό μου... Επόμενη κίνηση να βάλω μία σωστη μπαταρία να δω μήπως έφταιγε η παλιά.. δεν έστελνε σωστό ρεύμα προς ανεμιστήρα να δουλέψει φούλ στροφές. |
|
| |
ptinotrofos Χρυσό μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 7822 Φύλλο : Ηλικία : 71 Τόπος : Άνω Λιόσια Ημερομηνία εγγραφής : 13/01/2012
| #141Θέμα: Απ: Θερμοκρασιες Δευ 8 Δεκ 2014 - 16:15 | |
| Ρε μπας και είναι ανάποδα η φτερωτή κι αντί να φυσάει ρουφάει? Καλά ντε μη βαράτε. |
|
| |
| #142Θέμα: Απ: Θερμοκρασιες Δευ 8 Δεκ 2014 - 16:20 | |
| Δοκίμασε με μια δανεική, το δικό μου έχει μπαταρία 12,4 volt και δουλεύει μια χαρά. Άνοιξε και το γκάζι να δεις τι γίνεται με την αύξηση της τάσης. |
|
| |
Sotos80 Μέλος
| #143Θέμα: Απ: Θερμοκρασιες Δευ 8 Δεκ 2014 - 16:36 | |
| Ptinotrofos: Ελένχθηκε και αυτό, όχι είναι μια χαρά η φτερωτή.
Psath: Η δική μου μπαταρία που μου με άφησε την Παρασκευή ήταν Κινέζικη απ ότι είδα, και με άφησε γιατί ίσως λόγω θερμοκρασίας δεν ξέρω μπλόκαρε ο συναγερμός και αναβόσβηναν τα φλας μόνα τους ακόμα και με σβηστή μηχανη μέχρι που έπεσε η στάθμη της μπαταρίας. Τώρα έχω προσωρινά επάνω μία άλλη που δείχνει να είναι οκ... σβηστο 12,5 - 12,7, ρελαντί χωρίς βεντιλατέρ 13,3 περίπου, άνοιγμα γκαζιού στις 2000 στροφές δείχνει 14,3-14,5. Ρελαντί με φώτα αναμένα και βεντιλατέρ κάτω απο 13...12,5 - 12,7 περίπου, ρελαντί με φώτα σβηστά και βεντιλατέρ να δουλεύει 13 περίπου.
Αλλά δεν είναι εκεί το θέμα.. είναι οτι δεν σβήνει ποτέ εκτός αν ξεκινήσω. |
|
| |
| #144Θέμα: Απ: Θερμοκρασιες Δευ 8 Δεκ 2014 - 16:43 | |
| Επομένως δεν είναι η μπαταρία αφού θέλει αεράκι για να ψυχθεί. |
|
| |
Sotos80 Μέλος
| #145Θέμα: Απ: Θερμοκρασιες Δευ 8 Δεκ 2014 - 16:45 | |
| ναι έτσι νομίζω κι εγώ... όπως και να έχει θα βάλω άλλη μπαταρία γιατί αυτή που έχω τώρα επάνω δεν είναι δική μου, η δική μου μας άφησε χρόνους και επειδή ήταν και κινέζικη θα την αλλάξω.
|
|
| |
Sotos80 Μέλος
| #146Θέμα: Απ: Θερμοκρασιες Τρι 9 Δεκ 2014 - 19:39 | |
| Ερωτηση...:
Αν υποθεσουμε οτι εχω θεμα με την φυσα που λεει και ο pissaman, λογικα αν εχω καταλαβει καλα απλα θα μπορουσε να δειχνει πλασματικη θερμοκρασια το οργανο ενω η πραγματικη ας πουμε μπορει να ειναι πιο χαμηλη. Αν ηταν ετσι ομως θα επρεπε πχ καποιες στιγμες να δειχνει 105 αλλα η πραγματικη να ειναι 95 οποτε και λογικα το βεντιλατερ δεν θα επρεπε να δουλευει σωστα? εμενα οταν δειχνει πανω απο 101-102 που ανοιγει το βεντιλατερ δουλευει κανονικα και αν καποια στιγμη βγω σε ανοιχτο δρομο και καταφερει να πεσει η θερμοκρασια στους 94 στο οργανο τοτε σβηνει κανονικα και το βεντιλατερ. Μολις ξαναπαει στους 101-102 δουλευει ξανα το βεντιλατερ.
Το βεντιλατερ δεν περνει εντολη απο αλλου για να ανοιξει??? απο τον εγκεφαλο αν θυμαμαι καλα..... Αλλα ο εγκεφαλος απο που περνει δεδομενα απο το οργανο η απο τον αισθητηρα που ειναι καπου στην μηχανη?
Οπως και να εχει καποια στιγμη θα ανοιχτει και αυτη η φυσα εστω και προληπτικα, αλλα για την ωρα θελω να δω αν θα μπορουσε να ειναι εκει το προβλημα. Λαμπακι FI κα καποια αλλη περιεργη ενδειξη δεν εχω... |
|
| |
Erecozi Ασημένιο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 5077 Φύλλο : Ηλικία : 42 Ημερομηνία εγγραφής : 20/11/2012
| #147Θέμα: Απ: Θερμοκρασιες Σαβ 13 Δεκ 2014 - 16:04 | |
| νομιζω αναλογος το μοντελο παιρνει απο αλλου εντολη αλλα καποιος μηχανικος πιστευω ειναι καλυτερα να δωσει απαντηση. |
|
| |
ptinotrofos Χρυσό μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 7822 Φύλλο : Ηλικία : 71 Τόπος : Άνω Λιόσια Ημερομηνία εγγραφής : 13/01/2012
| #148Θέμα: Απ: Θερμοκρασιες Κυρ 14 Δεκ 2014 - 17:49 | |
| Σήμερα διαπίστωσα ότι δουλεύει-δε δουλεύει το βαντιλατέρ χαμπάρι δεν παίρνω !!! Κάνει ελάχιστο θόρυβο που καλύπτεται από το θόρυβο της μηχανής, βάλε και το κράνος δεν ακούω τίποτα. Απορώ εσείς πως το ακούτε? Τεσπα όταν μπήκα στο γκαράζ και έσβησα τη μηχανή τα βαντ/ρ δούλευε και έσβησε μετά από 1λ περίπου, ξανάναψα τη μηχανή δουλεψε 2-3λ αλλά η θερμοκρασία δεν ανέβηκε αρκετά για να ανάψει βαντ/ρ. Τώρα πόσους βαθμούς είχε δεν ξέρω γιατί έχω αναλογικά όργανα. Αυτό που έχω προσέξει είναι ότι όσοι κοντέβουν να σαλτάρουν με τις θερμοκρασίες έχουν ηλ/κα όργανα. μήπως να μην τους δίνετε σημασία? |
|
| |
Sotos80 Μέλος
| #149Θέμα: Απ: Θερμοκρασιες Δευ 15 Δεκ 2014 - 17:46 | |
| Ούτε κι εγώ το ακούω αλλά το έχω στο μυαλό μου και βλέπω και το βολτόμετρο στα φανάρια όπου μόλις ανάψει το βεντιλατερ έχω 12,5volt μαζί με φώτα αναμένα αντί για 13,κάτι που είναι χωρίς βεντιλατέρ αν θυμάμαι καλά. Αν δεν ξεκινήσω δεν σβήνει όμως με τίποτα. Έχω σκεφτεί μήπως ντύσω τους λαιμούς με Exhaust Wrap γιατί νομίζω ότι απο εκεί είναι το πρόβλημα. Την προηγούμενη εβδομάδα που έβρεχε δούλεαν όλα τέλεια, μάλλον γιατί βρεχόντουσαν οι λαιμοί και δεν ανέβαινε η ζέστη προς τον κινητήρα...τι να πω.
Ξέρει κανείς που μπορώ να βρω exhaust wrap στην Αθήνα? Αλλιώς απο ebay... |
|
| |
Tsimuhas Ασημένιο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 3003 Φύλλο : Ηλικία : 35 Τόπος : Χαλκιδική Ημερομηνία εγγραφής : 30/10/2012
| #150Θέμα: Απ: Θερμοκρασιες Δευ 15 Δεκ 2014 - 23:09 | |
| Δεν θα σου προτεινα να το κανεις αυτο... Θα εχεις προβλημα με την εξατμιση αργοτερα... Δεν μπορει να αποβαλει θερμοκρασια, ραγιζει και ανοιγει.... |
|
| |
|