|
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
ptinotrofos Χρυσό μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 7822 Φύλλο : Ηλικία : 71 Τόπος : Άνω Λιόσια Ημερομηνία εγγραφής : 13/01/2012
| #151Θέμα: Απ: Θερμοκρασιες Δευ 15 Δεκ 2014 - 23:21 | |
| Μήπως είναι πιο εύκολο να σβήνεις τα φώτα στα φανάρια? ή να ξηλώσεις το βολτόμετρο? |
|
| |
Psath 1100XX Διακεκριμένο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 1257 Φύλλο : Ημερομηνία εγγραφής : 20/02/2010
| #152Θέμα: Απ: Θερμοκρασιες Δευ 15 Δεκ 2014 - 23:46 | |
| Σίγουρα βρεχόταν και το ψυγείο. Για μένα μην πειράξεις τους λαιμούς, όπως λέει και ο Γιώργος. Το δικό μου εχθές άνοιγε βεντιλατέρ στους 100C και έκλεινε στους 95C και φυσικά ακίνητο. Εξωτερική θερμοκρασία 18C. Από όσα γράφεις πιο πάνω οι θερμοκρασίες μου ταιριάζουν με τις δικές σου. Επίσης το βεντιλατέρ ανταποκρίνεται σωστά. Ψάξε να βρεις για ποιο λόγο δεν πέφτει η θερμοκρασία σε στάση. Το ψυγείο και η φτερωτή είναι καθαρά; Γυρίζει εύκολα η φτερωτή; Το υγρό κυκλοφορεί σωστά; |
|
| |
Sotos80 Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 110 Φύλλο : Ηλικία : 44 Τόπος : ΑΘΗΝΑ Ημερομηνία εγγραφής : 31/08/2014
| #153Θέμα: Απ: Θερμοκρασιες Τρι 16 Δεκ 2014 - 0:17 | |
| Το υγρο κυκλοφορει σωστα, το ψυγειο δειχνει καθαρο, θα τσεκαρω κ την φτερωτη να δω τι γινεται κ εκει. Παντως κ με καινουρια μπαταρια που εβαλα δεν ειδα διαφορα στην ταχυτητα περιστροφης. |
|
| |
| #154Θέμα: Απ: Θερμοκρασιες Τρι 16 Δεκ 2014 - 0:26 | |
| Τι υγρό βάζεις; Μήπως έχει κρατήσει αέρα; |
|
| |
Sotos80 Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 110 Φύλλο : Ηλικία : 44 Τόπος : ΑΘΗΝΑ Ημερομηνία εγγραφής : 31/08/2014
| #155Θέμα: Απ: Θερμοκρασιες Τρι 16 Δεκ 2014 - 0:31 | |
| Οχι απο αερα ειναι εγινε εξαερωση απο μηχανικο 2 φορες.Εχει βαλει ενα της Suzuki τωρα, αλλα θα τα βγαλω να δοκιμασω Denicol που καπου διαβασα οτι ειναι καλο. Αν δεν κανει κ αυτο διαφορα θα ψαξω για αλλο. |
|
| |
Metal heart Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 75 Φύλλο : Ηλικία : 52 Ημερομηνία εγγραφής : 23/08/2011
| #156Θέμα: Απ: Θερμοκρασιες Τετ 17 Δεκ 2014 - 18:13 | |
| Μπείτε στο VFRH,στη θεματολογία των θερμοκρασιών,για να ξεαγχωθείτε... |
|
| |
ptinotrofos Χρυσό μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 7822 Φύλλο : Ηλικία : 71 Τόπος : Άνω Λιόσια Ημερομηνία εγγραφής : 13/01/2012
| #157Θέμα: Απ: Θερμοκρασιες Τετ 17 Δεκ 2014 - 21:46 | |
| - Metal heart έγραψε:
- Μπείτε στο VFRH,στη θεματολογία των θερμοκρασιών,για να ξεαγχωθείτε...
Τι είν' κιό?? |
|
| |
Sotos80 Μέλος
| #158Θέμα: Απ: Θερμοκρασιες Πεμ 18 Δεκ 2014 - 18:07 | |
| Νεοτερα....
Αλλαχτηκαν υγρα ξανα κ εβαλα τα denicol Sub Zero οπου εχει 30€ τα 2λιτρα. Γενικα θεωρουνται πολυ καλα.
Αφηνω την μηχανη σταματημενη στο ρελαντι να δουλευει... Φτανει 100 βαθμους , ξεκιναει το βεντιλατερ και καταφερνει να την ριξει στους 94. Το αφηνω να φτασει αλλες δυο φορες στους 100 και καταφερνει παλι να την ριξει στους 94, την τεταρτη φορα που αναψε βεντιλατερ δεν καταφερε να πεσει κατω απο 99 - 101. Το πηγα βολτα αλλα ειχε μποτιλιαρισμα κ μπορουσα να παω μεχρι 50 - 60χλμ αναμεσα απο αυτοκινητα, η θερμοκρασια σταθερα στους 100 - 103, μολις εβρισκα ελαχιστο ανοιχτο δρομο για λιγα μετρα επεφτε κ στους 97 - 98 αλλα μολις σταματουσα ξανα το ιδιο. Μου φαινεται παραλογο που δεν μπορει το βεντιλατερ να ριξει την θερμοκρασια κατω απο 95 βαθμους ωστε να σβησει με την εξωτερικη θερμοκρασια που εχουμε αυτη την εποχη. Και ολα αυτα χωρις την μεσαια σκαλα των φωτων αναμενη, μονο το μικρο λαμπακι κ το κωλοφαναρο.
Θα δω και την φυσα των γειωσεων τις επομενες ημερες εστω κ προληπτικα....
Ρε παιδια ειλικρινα σε εσας οταν αναβει βεντιλατερ καταφερνει να την ριξει σε συνθηκες κινησης η δουλευει συνεχεια? οχι τιποτα αλλο αλλα για να μην χανω τον χρονο μου αδικα ψαχνοντας προβλημα το οποιο ισως κ να μην υπαρχει... |
|
| |
Menos Πλατινένιο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 20847 Φύλλο : Ηλικία : 52 Τόπος : Σλοβακία Ημερομηνία εγγραφής : 22/01/2009
| #159Θέμα: Απ: Θερμοκρασιες Πεμ 18 Δεκ 2014 - 19:31 | |
| - Sotos80 έγραψε:
- Ρε παιδια ειλικρινα σε εσας οταν αναβει βεντιλατερ καταφερνει να την ριξει σε συνθηκες κινησης η δουλευει συνεχεια? οχι τιποτα αλλο αλλα για να μην χανω τον χρονο μου αδικα ψαχνοντας προβλημα το οποιο ισως κ να μην υπαρχει...
Άδικα ψάχνεσαι... με τις θερμοκρασίες που αναφέρεις, μάλλον έχεις την καλύτερη ψύξη στο φόρουμ! Μέσα στην πόλη είναι απόλυτα φυσιολογικό να έχεις 100+ στο καντράν σου... Έχω δεί σε μποτιλιάρισμα και 112°C σταθερά για 20 λεπτά μέχρι να καταφέρω να φύγω απο την κίνηση.. φυσικά μόλις ξέμπλεξα, η μηχανή έπεσε στους 90°C. Όπως είχε αναφέρει και παλαιότερα ο Χρήστος (Πίσσαρης), οι θερμοκρασίες στο ΧΧ είναι απόλυτα φυσιολογικές ακόμη και αν τα νούμερα μας τρομάζουν μερικές φορές μέσα σε μποτιλιάρισμα.. και που να καλοκαιριάσει κιόλας.. Άδικα αγχώνεσαι..!! |
|
| |
Sotos80 Μέλος
| #160Θέμα: Απ: Θερμοκρασιες Πεμ 18 Δεκ 2014 - 19:43 | |
| Ναι αλλα το να δουλευει συνεχεια βεντιλατερ δεν ειναι κ τοσο καλο νομιζω, επιβαρυνει το κυκλωμα φορτησης.
Προσπαθω να προλαβω τα χειροτερα οπως εχετε καταλαβει... Κ επειδη με οτι μηχανακι ειχα θα κανω σιγουρα μια φορα το χρονο ταξιδι στο εξωτερικο ετσι θα γινει και με το xx. Τι θα γινει λοιπον οταν ερθει η ωρα να βρεθω σε κανενα χωριο με ταχυτητες κατω των 40χλμ η σε μποτιλιαρισμα που λογω πλαινων βαλιτσων δεν θα χωραω να χωθω αναμεσα στα αυτοκινητα???
|
|
| |
ptinotrofos Χρυσό μέλος
| |
| |
Menos Πλατινένιο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 20847 Φύλλο : Ηλικία : 52 Τόπος : Σλοβακία Ημερομηνία εγγραφής : 22/01/2009
| #162Θέμα: Απ: Θερμοκρασιες Πεμ 18 Δεκ 2014 - 20:07 | |
| - Sotos80 έγραψε:
- Ναι αλλα το να δουλευει συνεχεια βεντιλατερ δεν ειναι κ τοσο καλο νομιζω, επιβαρυνει το κυκλωμα φορτησης.
Προσπαθω να προλαβω τα χειροτερα οπως εχετε καταλαβει... Κ επειδη με οτι μηχανακι ειχα θα κανω σιγουρα μια φορα το χρονο ταξιδι στο εξωτερικο ετσι θα γινει και με το xx. Τι θα γινει λοιπον οταν ερθει η ωρα να βρεθω σε κανενα χωριο με ταχυτητες κατω των 40χλμ η σε μποτιλιαρισμα που λογω πλαινων βαλιτσων δεν θα χωραω να χωθω αναμεσα στα αυτοκινητα??? Δεν έχεις λόγο να τρέχεις για τα χειρότερα... γιατί απλά δεν θα υπάρξουν. Τα χωριά μην τα φοβάσαι... οι δυνατές θερμοκρασίες είναι μόνο σε μποτιλιαρίσματα μεσα στην πόλη που παλεύεις με 1η και 2α.. και σιγά να κινείσαι με το ΧΧ σε επαρχιακούς δρόμους (π.χ.) η θερμοκρασία θα είναι το τελευταίο που θα σε απασχολήσει.. Η μηχανή μου έχει 65.000χλμ. και τα 40.000 (τουλάχιστον) τα έχει κάνει σε ταξίδια.. Η εμπειρία μου, μου έδειξε πως στο ταξίδι δεν έχεις κανέναν απολύτως λόγο να φοβάσαι θερμοκρασίες!! Όσο για το βεντιλατέρ... ασ'το να δουλεύει, γι'αυτό το βάλανε εκεί.. Θα επιβαρύνει το κύκλωμα μόνο όταν χρησιμοποιείς την μηχανή στην πόλη.. το ΧΧ δεν φτι'αχτηκε για μποτιλιαρίσματα, αλλά για ανοιχτούς δρόμους.. αν βρείς και αναβάτη με Hayabusa, τα ίδια θα σου πεί στο θέμα με τις θερμοκρασίες.. είναι απόλυτα φυσιολογικό σε Sport Touring μοτοσυκλέτες. |
|
| |
Sotos80 Μέλος
| #163Θέμα: Απ: Θερμοκρασιες Πεμ 18 Δεκ 2014 - 20:21 | |
| Ωραια...οποτε σταματαω το ψαξιμο εφοσον ολα εχουν ελενχθει και δειχνουν να δουλευουν σωστα (θερμοςτατης-αλλαγη παραφλου-εξαερωση κτλ) και το μονο που θα κανω ειναι να ανοιξω και την φυσα που λεει ο pissaman για προληπτικους λογους και οταν καλοκαιριασει το ξαναβλεπουμε το θεμα... |
|
| |
| #164Θέμα: Απ: Θερμοκρασιες Πεμ 18 Δεκ 2014 - 21:57 | |
| - Sotos80 έγραψε:
- Νεοτερα....
Αλλαχτηκαν υγρα ξανα κ εβαλα τα denicol Sub Zero οπου εχει 30€ τα 2λιτρα. Γενικα θεωρουνται πολυ καλα.
Αφηνω την μηχανη σταματημενη στο ρελαντι να δουλευει... Φτανει 100 βαθμους , ξεκιναει το βεντιλατερ και καταφερνει να την ριξει στους 94. Το αφηνω να φτασει αλλες δυο φορες στους 100 και καταφερνει παλι να την ριξει στους 94, την τεταρτη φορα που αναψε βεντιλατερ δεν καταφερε να πεσει κατω απο 99 - 101. Το πηγα βολτα αλλα ειχε μποτιλιαρισμα κ μπορουσα να παω μεχρι 50 - 60χλμ αναμεσα απο αυτοκινητα, η θερμοκρασια σταθερα στους 100 - 103, μολις εβρισκα ελαχιστο ανοιχτο δρομο για λιγα μετρα επεφτε κ στους 97 - 98 αλλα μολις σταματουσα ξανα το ιδιο. Μου φαινεται παραλογο που δεν μπορει το βεντιλατερ να ριξει την θερμοκρασια κατω απο 95 βαθμους ωστε να σβησει με την εξωτερικη θερμοκρασια που εχουμε αυτη την εποχη. Και ολα αυτα χωρις την μεσαια σκαλα των φωτων αναμενη, μονο το μικρο λαμπακι κ το κωλοφαναρο.
Θα δω και την φυσα των γειωσεων τις επομενες ημερες εστω κ προληπτικα....
Ρε παιδια ειλικρινα σε εσας οταν αναβει βεντιλατερ καταφερνει να την ριξει σε συνθηκες κινησης η δουλευει συνεχεια? οχι τιποτα αλλο αλλα για να μην χανω τον χρονο μου αδικα ψαχνοντας προβλημα το οποιο ισως κ να μην υπαρχει... Στην αρχή έγραψες ότι σε στάση δεν κλείνει το βεντιλατέρ ποτέ. Τώρα αναφέρεις ότι ανοιγόκλεισε 3-4 φορές, επομένως λειτουργεί! Όπως σου είπανε και τα παιδιά δεν έχεις πρόβλημα. Τώρα που ανοιγοκλείνει σου λέω κι εγώ που τα ψάχνω πολύ ότι δεν υπάρχει κίνδυνος! Πίστευα ότι πριν το βεντιλατέρ δεν έκλεινε ποτέ. Τώρα αφού κλείνει δεν έχεις πρόβλημα. Και το δικό μου στους 100-101C ανοίγει, στους 94-95C σβήνει. Η μηχανή δεν κινδυνεύει ίσα ίσα προστατεύεται από το βεντιλατέρ. Από περιέργεια με το νέο υγρό είδες διαφορά; |
|
| |
Sotos80 Μέλος
| #165Θέμα: Απ: Θερμοκρασιες Πεμ 18 Δεκ 2014 - 23:15 | |
| Οι φορες που ειπα οτι εκλεισε ηταν οι 3 πρωτες που το εβαλα μπροστα απο οταν ηταν κρυο. Την 4η φορα που μπηκε σε λειτουργια το βεντιλατερ μετα δεν ξανα εσβησε γιατι δεν καταφερε να ριξει κατω απο 99 βαθμους. Εκει ηταν που το πηγα και βολτα αλλα επειδη ειχε κινηση και καταφερα να κινηθω αναμεσα απο τα αυτοκινητα μονο παλι δεν καταφερε να πεσει κατω απο 98-99 βαθμους. Αν ο δρομος βεβαια ηταν ανοιχτος θα επεφτε...
Δεν ειμαι σιγουρος ακομα οτι εχει διαφορα με το denicol θα σας πω τις επομενες ημερες να δουλεψει λιγο η μηχανη γιατι δεν της εκανα χιλιομετρα, ειναι κοντα το συνεργειο για να βγαλω συμπερασμα. |
|
| |
|