|
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
kalaitzidisk Διακεκριμένο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 1321 Φύλλο : Ηλικία : 38 Τόπος : GERMANY BIELEFELD Ημερομηνία εγγραφής : 21/10/2012
| #1Θέμα: Ένδειξη FI Κυρ 3 Απρ 2016 - 17:05 | |
| παιδιά καλησπέρα και μπαίνω στο θέμα , κάνοντας 800 χλμ σε δυο μέρες και επιστρέφοντας σπίτι μου λέει η γυναικα να πάμε μια βόλτα με το μηχανή , μετά από κανένα 15' μου ανάβει το FI και μένει αναμμένο , σβήνω κινητήρα ανοίγω και όλα ok , όμως η χαρά κράτησε για λίγο μετά από κανένα 5' πάλι τα ίδια , το έκανα 3 φορες και γύρισα σπίτι , καμια γνώμη ? |
|
| |
Erecozi Ασημένιο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 5077 Φύλλο : Ηλικία : 42 Ημερομηνία εγγραφής : 20/11/2012
| #2Θέμα: Απ: Ένδειξη FI Κυρ 3 Απρ 2016 - 19:51 | |
| καλυτερα να το πας σε ενα διαγνωστικο να διαβασουν το προβλημα μην κανουμε αλχημιες με αυτα |
|
| |
Menos Πλατινένιο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 20847 Φύλλο : Ηλικία : 52 Τόπος : Σλοβακία Ημερομηνία εγγραφής : 22/01/2009
| #3Θέμα: Απ: Ένδειξη FI Κυρ 3 Απρ 2016 - 21:01 | |
| - kalaitzidisk έγραψε:
- παιδιά καλησπέρα και μπαίνω στο θέμα , κάνοντας 800 χλμ σε δυο μέρες και επιστρέφοντας σπίτι μου λέει η γυναικα να πάμε μια βόλτα με το μηχανή , μετά από κανένα 15' μου ανάβει το FI και μένει αναμμένο , σβήνω κινητήρα ανοίγω και όλα ok , όμως η χαρά κράτησε για λίγο μετά από κανένα 5' πάλι τα ίδια , το έκανα 3 φορες και γύρισα σπίτι , καμια γνώμη ?
Μην ανησυχείς... μου το έκανε μερικές φορές στο παρελθόν μέχρι που παρατήρησε που δεν του έδινα σημασία και τα παράτησε.. Θα πρότεινα να ρίξεις σπρέυ καθαρισμού στα ηλεκτρικά σου... Το FI ανάβει για πολλούς και διάφορους λόγους.. εφόσων με το σβήσε/άναψε του διακόπτη δεν παραμένει μόνιμα αναμμένο, ίσως κάπου βραχυκυκλώνει, ίσως σου κάνει "νερά" η μπαταρία, ίσως η εισαγωγή αέρα, ίσως τα μπουζί, ίσως ο αισθητήρας λ,μ,ν,ξ,ο.... Έκανες κάποια αλλαγή η σέρβις πρόσφατα? Επαναλαμβάνω, μην ανησυχείς.. δεν είναι τόσο τραγικό.. κάτσε να ακούσουμε και την γνώμη του μηχανικού (pissaman). Υ.Γ. Ο τίτλος αλλάχτηκε σε "Ένδειξη FI" για ευκολότερη αναζήτηση και μεταφέρθηκε στα "Τεχνικά θέματα". |
|
| |
ptinotrofos Χρυσό μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 7822 Φύλλο : Ηλικία : 71 Τόπος : Άνω Λιόσια Ημερομηνία εγγραφής : 13/01/2012
| #4Θέμα: Απ: Ένδειξη FI Κυρ 3 Απρ 2016 - 22:31 | |
| Από πηνία, ανορθωτή, μπαταρία δεν ανάβει FI, Το έχω φάει το πακέτο και ξέρω. Ανάβει από προβλήματα στην καύση πχ βραχυκυκλωμένο μπουζί, πίπα, προβληματική βενζίνη κλπ. Γνώμη μου να πας σε εξ/νο σέρβις να την βάλουν στο διαγνωστικό. Αν σου πουν οτι θέλει άλλαγμα ο αισθητήρας L ψάξ΄το λίγο με τις επαφές γιατί πολλοί τον έχουν αλλάξει τζάμπα. Για αρχή εγώ θα άδειαζα το τανκ και θα έβαζα καινούργια βενζίνη.
Για περισσότερα περιμένουμε να απαντήσει ο ειδικός. |
|
| |
pissaman Προηγμένο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 493 Φύλλο : Ηλικία : 47 Ημερομηνία εγγραφής : 19/11/2010
| #5Θέμα: Απ: Ένδειξη FI Κυρ 3 Απρ 2016 - 22:44 | |
| βάλε το μηχανάκι να δουλεύει στο ρελαντί, κατέβασε το πλαϊνό σταντ και διάβασε τα ανάματα. Διάβασε τι ανάματα σου κάνει και γράψτα! Να δούμε τι φταίει. από τη στιγμή που διάβασε βλάβη ο εγκέφαλος, θα στο κάνει μέχρι να κάνεις μηδενισμό. Πες μας τη βλάβη και θα σου πω πως να κάνεις και μηδενισμό (μην ανησυχείς) |
|
| |
Erecozi Ασημένιο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 5077 Φύλλο : Ηλικία : 42 Ημερομηνία εγγραφής : 20/11/2012
| #6Θέμα: Απ: Ένδειξη FI Δευ 4 Απρ 2016 - 0:02 | |
| θυμομουν πως καπως διαβαζεις το σφαλμα χωρις διαγνωστικο αλλα δεν θυμομουν πως, επειδη ποτε δεν το χρειαστηκα. |
|
| |
Αριθμός μηνυμάτων : 1321 Φύλλο : Ηλικία : 38 Τόπος : GERMANY BIELEFELD Ημερομηνία εγγραφής : 21/10/2012
| #7Θέμα: Απ: Ένδειξη FI Δευ 4 Απρ 2016 - 12:44 | |
| Έχουμε και λέμε , ρελαντί δεν κάνει τίποτα Ούτε λαμπάκια Ούτε τίποτα Όλα οκ , το βγάζω Μια βόλτα στην πόλη και μετά από 15κμ περίπου να τα μας πάλι , το FI αναμμένο μόνιμα χωρίς αναβοσβισματα Κλπ. Στο ταξιδάκι που έκανα πριν 2 μέρες την πρώτη μετά έφαγα πολύ νερο για κανένα 3ωρο και έβαζα 100αρα βενζίνη.... Εδώ και ένα τέταρτο δουλεύει πάλι ρελαντί χωρίς να βγάλει κάτι.... Τι κάνουμε παρακάτω ;
υ.γ όταν ανάψει το FI και κλείσω ρεύματα και δώσω πάλι σβήνει . |
|
| |
| |
| |
kufojohn Νέο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 8 Φύλλο : Ηλικία : 50 Τόπος : Νέα Σμύρνη Ημερομηνία εγγραφής : 17/07/2013
| #9Θέμα: Απ: Ένδειξη FI Τρι 5 Απρ 2016 - 14:47 | |
| Πρέπει να μετρήσεις τα αναβοσβήματα. Αν θυμάμαι καλά, τα παρατεταμένα είναι δεκάδες και τα γρηγορα μοναδες. οπότε στο βιντεο που εχεις βγαζει 7, 9, 23, 25 τα οποία δηλώνουν ανάλογα προβλήματα υποθέτω.
Ορίστε και η λιστα:
"1 Engine runs normally Faulty MAP sensor or wiring 2 Engine runs normally Faulty MAP sensor / vacuum hose 7 Engine difficult to start at low temp. Faulty coolant temp. sensor or wiring 8 Poor throttle response Faulty throttle position sensor or wiring 9 Engine runs normally Faulty intake air temp. sensor or wiring 10 ( see note 1) Engine runs poor at high altitude Faulty atmospheric pressure sensor 11 engine operates normally Faulty speed sensor or wiring 12 Engine does not start Faulty no. 1 fuel injector 13 Engine does not start Faulty no. 2 fuel injector 14 Engine does not start Faulty no. 3 fuel injector 15 Engine does not start Faulty no. 4 fuel injector 18 Engine does not start Faulty cam pulse gen.r or wiring 19 Engine does not start Faulty ignition pulse gen. or wiring 20 engine operates normally Faulty EPROM in ECM 25 engine operates normally Faulty knock sensor or wiring
The following codes are only applicable to models with catalytic converter.
21 engine operates normally faulty oxygen sensor 23 engine operates normally Faulty oxygen sensor heat element
Note 1. code 10 is only on the 1999 to 2000 X and Y models" |
|
| |
ptinotrofos Χρυσό μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 7822 Φύλλο : Ηλικία : 71 Τόπος : Άνω Λιόσια Ημερομηνία εγγραφής : 13/01/2012
| #10Θέμα: Απ: Ένδειξη FI Τρι 5 Απρ 2016 - 17:37 | |
| 10 ( see note 1) Engine runs poor at high altitude Faulty atmospheric pressure sensor Note 1. code 10 is only on the 1999 to 2000 X and Y models" Δλδ τα ΧΧΧ & ΧΧΥ (1999-2000) έχουν αισθητήρα υψομέτρου ενώ τα υπόλοιπα ψεκαστά όχι? |
|
| |
Menos Πλατινένιο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 20847 Φύλλο : Ηλικία : 52 Τόπος : Σλοβακία Ημερομηνία εγγραφής : 22/01/2009
| #11Θέμα: Απ: Ένδειξη FI Τρι 5 Απρ 2016 - 17:38 | |
| Έγραψες Γιώργο (kufojohn)! Έγινε sticky. |
|
| |
pissaman Προηγμένο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 493 Φύλλο : Ηλικία : 47 Ημερομηνία εγγραφής : 19/11/2010
| #12Θέμα: Απ: Ένδειξη FI Τρι 5 Απρ 2016 - 17:45 | |
| Πολύ κουλά αυτά! Κάνε ένα μηδενισμό, και κάνε βόλτα το μηχανάκι. Αν ανάψουν πάλι, καθάρισε φίσες μήπως έχεις τίποτα υγρασίες. Το μηχανάκι δουλεύει καλά; |
|
| |
kufojohn Νέο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 8 Φύλλο : Ηλικία : 50 Τόπος : Νέα Σμύρνη Ημερομηνία εγγραφής : 17/07/2013
| #13Θέμα: Απ: Ένδειξη FI Τρι 5 Απρ 2016 - 17:48 | |
| Μπα ψαρακλας είμαι. Απλά είχα το ίδιο πρόβλημα, με διακοπές στην τροφοδοσία (?) και μου έκανε κοψιματα ο κινητήρας με αναμα FI ακόμη και στα 70-80 χλμ. Δεν ξέρουμε τι είναι, γιατί στο ενδιάμεσο έμεινε από μπαταρία λόγω ακινησίας (τότε ήταν του καπετάνιου κουμπάρου μου), και τώρα στο συνεργείο δεν βλέπουν κάτι.... Θα δούμε. Την παίρνω αύριο μεθαύριο και θα δείξει. Αυτά που έγραψα τα είχα βρει από το αμερικάνικο φορουμ. Για όποιον θέλει να τα δει αγγλιστί http://www.cbrxx.com/honda-cbr-xx-resource-center/10115-checking-for-fi-faults.html |
|
| |
| #14Θέμα: Απ: Ένδειξη FI Τρι 5 Απρ 2016 - 22:16 | |
| - pissaman έγραψε:
- Πολύ κουλά αυτά! Κάνε ένα μηδενισμό, και κάνε βόλτα το μηχανάκι. Αν ανάψουν πάλι, καθάρισε φίσες μήπως έχεις τίποτα υγρασίες.
Το μηχανάκι δουλεύει καλά; να μην το ματιαξw δουλεύει άψογα ανεβάσει ταχύτητα κανονικά ,και δεν ακούω τίποτα περίεργο από κινητήρα μηδενισμό πως κάνω ? |
|
| |
hondalife Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 58 Φύλλο : Ηλικία : 55 Τόπος : ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ Ημερομηνία εγγραφής : 05/10/2015
| #15Θέμα: Απ: Ένδειξη FI Τρι 5 Απρ 2016 - 22:16 | |
| Και εμενα μου τα κανει αυτα...αναβει... το σβηνω το ξαναβάζω και οκ...με θυμάται αργα και που... αλλα δεν ηξερα οτι κανεις διάγνωση με το σταντ...ευχαριστουμε Χρηστο και κουφοτζον |
|
| |
|