Καλωσήρθατε στο φόρουμ cbr.

Συνδεθείτε, για να έχετε πρόσβαση σε όλα τα forum και τις κατηγορίες των δημόσιων συζητήσεων.
* CBR 125
* CBR 250
* CBR 600
* CBR 1000
* CBR 1100 XX
* Επαγγέλματα/ασχολίες
* Γενικές συζητήσεις
* Ψηφοφορία
* Νέα
* Τεχνικά θέματα
* Είδη ρουχισμού/ Βαλίτσες / Ηλεκτρονικά
* Εκδηλώσεις / Βόλτες / Ταξίδια
* Φωτογραφικό υλικό
* Videos
* Τέχνη
* Ανέκδοτα και Χιούμορ
* Αγγελίες
* Νομοί Ελλάδος (Το Φόρουμ ανά Νομό)
* Ενδιαφέροντα-Hobbies

και πολλές ακόμη υποκατηγορίες!!

Μπορείτε να κάνετε την εγγραφή σας δωρεάν, διαρκεί μόνο λίγα δευτερόλεπτα και σας δίνει την δυνατότητα να συμμετέχετε στις δημόσιες συζητήσεις.

Ευχόμαστε να έχετε μια καλή διαμονή στην σελίδα μας.
Καλωσήρθατε στο φόρουμ cbr.

Συνδεθείτε, για να έχετε πρόσβαση σε όλα τα forum και τις κατηγορίες των δημόσιων συζητήσεων.
* CBR 125
* CBR 250
* CBR 600
* CBR 1000
* CBR 1100 XX
* Επαγγέλματα/ασχολίες
* Γενικές συζητήσεις
* Ψηφοφορία
* Νέα
* Τεχνικά θέματα
* Είδη ρουχισμού/ Βαλίτσες / Ηλεκτρονικά
* Εκδηλώσεις / Βόλτες / Ταξίδια
* Φωτογραφικό υλικό
* Videos
* Τέχνη
* Ανέκδοτα και Χιούμορ
* Αγγελίες
* Νομοί Ελλάδος (Το Φόρουμ ανά Νομό)
* Ενδιαφέροντα-Hobbies

και πολλές ακόμη υποκατηγορίες!!

Μπορείτε να κάνετε την εγγραφή σας δωρεάν, διαρκεί μόνο λίγα δευτερόλεπτα και σας δίνει την δυνατότητα να συμμετέχετε στις δημόσιες συζητήσεις.

Ευχόμαστε να έχετε μια καλή διαμονή στην σελίδα μας.

ΦόρουμLatest imagesΑναζήτησηΕγγραφήΣύνδεση

Μοιραστείτε

Φτιαχνοντας την κουκλιτσα μου!

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω 
Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1 ... 7 ... 10, 11, 12 ... 16 ... 22  Επόμενο
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
Thodo L200
Χρυσό μέλος
Χρυσό μέλος
Thodo L200

Αριθμός μηνυμάτων : 6282
Φύλλο : Άντρας
Ημερομηνία εγγραφής : 06/12/2011

Φτιαχνοντας την κουκλιτσα μου! - Σελίδα 11 Empty
#151ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Φτιαχνοντας την κουκλιτσα μου!   Φτιαχνοντας την κουκλιτσα μου! - Σελίδα 11 EmptyΠαρ 7 Φεβ 2014 - 7:24

Συνεχιζουμε στο θεμα μας. Εχθες μετρηθηκαν sag, ολα καλα, λεμε τωρα, ποιος ξερει πως μετρας αυτο το 30%? Αγνωστο, λοιπον, πως σηκωνουμε ουρα. Ξεβιδωνουμε τις 2 βιδες του τεποζιτου. Με ενα ατομο απαιτειται στηριξη του τεποζιτου αλλιως με 2 ατομα, ο ενας το κραταει ωστε ο αλλος να μπορει πιο ευκολα να ξεβιδωσει το παξιμαδι που κραταει τη βιδα της πανω βασης του αμορτισερ. Αν καποιος θελει να βαλει απλα ενα πλακακι "φαγωμενο" σαν Π, τοτε ξεβιδωνει τοσο ωστε να μεινει αρκετο κενο απο την "κατω μερια" για να περασει το πλακακι. Εμεις αποφασισαμε να βαλουμε κατι σε...ροδελα, οποτε επειδη δεν βρεθηκε αρχικα κομματι 4χιλ σε αλουμινιο ή οτιδηποτε αλλο με τρυπα ή χωρις, τελικα βρεθηκαν 2 κομματια γαλβανιζε με μικρη τρυπα, τα οποια κοπηκαν και μεγαλωσε η τρυπα για να χωρεσει η βιδα της πανω βασης αμορτισερ, και τα 2 μαζι ηταν 4,5χιλ παχος.

Υπηρχε και αλλος ενας λογος εκτος απο τον παραπανω - να μπει κατι τυπου ροδελας - που επρεπε να βγει το αμορτισερ. Το αμορτισερ εχει δυο ρυθμισεις, πανω εχει το σφιξιμο του ελατηριου, προφορτιση ελατηριου, το οποιο δεν πειραχτηκε καθολου, και κατω εχει απο καθε πλευρα - δεξια αριστερα - απο μια βιδα. Η μια απο τις 2 ρυθμιζει την αποσβεση συμπιεσης, η επαναφορα ρυθμιζεται απο το ιδιο το αμορτισερ βαση της συμπιεσης, δεν εχει ρυθμιση χειροκινητη. Και στα 3 ΧΧ της...τυχαιας συναντησης... lol!  αυτη η βιδα "εβλεπε" προς την πλευρα της αλυσιδας, αποφασιστηκε να γυρισει 180 μοιρες το αμορτισερ για να υπαρχει ευκολοτερη προσβαση στη βιδα, να πεσει δηλαδη απο την αλλη πλευρα. Σαφως οταν κανεις δουλειες με αναρτησεις που εχουν ρυθμιση, θες ευκολη προσβαση για να πας 1/4, 1/2, 1 στροφη δεξια αριστερα, αναλογα με το βαρος σου και τα γουστα σου, το βγαζεις στο δρομο, το βλεπεις και αν χρειαζεται, κατσαβιδακι, λιγο αριστερα, λιγο δεξια, θα το βρεις.

Ετσι ξεβιδωθηκε το αμορτισερ και απο κατω απο τα τριγωνα, μπηκαν οι "ροδελες" που φτιαξαμε, και σηκωθηκε.

Επισης εξαερωθηκαν ξανα φρενα, μπρος πισω και cbs και επιτελους εχω φρενα και πισω! Παρακαλω τιμη τακακια μπροστα 35ευρω το σετ...πονεσε...και πισω........................................8ευρω το σετ και δουλευουν μια χαρα για να το σταματησουν σε χαμηλες ταχυτητες, σε υψηλες απλως κοβει, το καλο ειναι οτι με την οδηγηση παντα που κανω εγω, δεν εχουν μπλοκαρει, ειδικα τα πισω ουτε και με προσπαθεια.

Επισης και υγρα συμπλεκτη το ιδιο.
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
Thodo L200
Χρυσό μέλος
Χρυσό μέλος
Thodo L200

#152ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Φτιαχνοντας την κουκλιτσα μου!   Φτιαχνοντας την κουκλιτσα μου! - Σελίδα 11 EmptyΠαρ 7 Φεβ 2014 - 7:37

Παρουσιαστηκε μια μικρη ζημια στο κολαρο ψυγειο-θερμοστατη, μια τρυπουλα κοντα στη ενωση του ψυγειου που εσταζε, αλλα ειναι πταισματα αυτα. Αλλωστε μεταχειρισμενο το χα παρει αυτο γιατι αυτο που ειχε ηταν κομμενο και ετρεχε λιγο εως αρκετα περισσοτερο. Θα διορθωθει ομως ευκολα, οτι δεν...βρισκεται...κοβεται!! laughing laughing 

Οσον αφορα τα λαστιχα, δεν θα θελα κατι αλλο, δεν εχω λογια!

Οσον αφορα το μπροστινο...θα πω μονο κατι τελευταιο. ΔΕΝ το αλλαζω, δεν πληρωνω για ελατηρια 150ευρω ή για σετ με λαδια κλπ 250ευρω, εχουμε κανει δουλεια με 8ευρω+φπα, ακριβως την ιδια, ΑΨΟΓΗ συμπεριφορα σε ολες τις συνθηκες, και χθες με μια ελαχιστη ρυθμιση του πισω σε λιιιιιιγο πιο μαλακο σε συμπιεση πηγα στη βροχη σε οοοοοοοοοολα τα σαμαρακια του παροδρομου και σε ευθειες και σε στροφες και μια που εχετε καταλαβει πως οδηγω...βγαζω το αχτι μου ενα πραγμα, την αγαπη μου για τη μοτοσυκλετα και τα 15 χρονια ολα μαζι, ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΚΙΧ! Δεν πειραζω τιποτα αλλο σε αναρτησεις, θα δω το πισω και στο στεγνο με χλμ και σε κλειστα κομματια παλι σε στεγνο αλλα μαλλον θα μεινουν ετσι οπως εχουν τωρα.

Εσφιξε η βιδα της τιμονοπλακας με ροποκλειδο, καλυτερεψε η αισθηση του ελαφριου τιμονιου, στα πανω ρουλεμαν μπηκε γρασο, καααααποια στιγμη οταν ειναι πολυ απαραιτητο θα αλλαχθουν.

Μπηκε και η...ομορφη...βαση πινακιδας, για παν ενδεχομενο...εεεεεε δεν μπορουσα να μην κανω κατι καινουργιο, με ετρωγε η...τσεπη...ενα 20αρικο κοστισε, χαχαχαχα

Και το βασικο...το πιο βασικο...που χωρις αυτο δεν μπορει να γινει τιποτα...πολυ...πολυ...πολυ καλη παρεα...αντε ρε παιδια να ανοιξει ο καιρος να μαζευομαστε για εναν καφε, να περναμε μιση, μια μερα ευχαριστα οσοι περισσοτεροι, ολο και κατι θα βρισκεται να μαστορεψουμε αρκει να χουμε διαθεση να περναμε καλα!

ΥΓ Νεοτερα για το σηκωμα του...ποπου, μολις στεγνωσουν οι δρομοι! wheelie 
ptinotrofos
Χρυσό μέλος
Χρυσό μέλος
ptinotrofos

Αριθμός μηνυμάτων : 7822
Τόπος : Άνω Λιόσια
Ημερομηνία εγγραφής : 13/01/2012

#153ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Φτιαχνοντας την κουκλιτσα μου!   Φτιαχνοντας την κουκλιτσα μου! - Σελίδα 11 EmptyΣαβ 8 Φεβ 2014 - 13:15

{Συνεχιζουμε στο θεμα μας. Εχθες μετρηθηκαν sag, ολα καλα, λεμε τωρα, ποιος ξερει πως μετρας αυτο το 30%? Αγνωστο,}

Η διαδρομή της ανάρτησης του ΧΧ είναι  120mm μπροστά και 120mm πίσω δλδ 12 πόντους  μπρός και πίσω το ίδιο.  Το 30-35% στα 120mm  είναι 36 - 42mm.  Εσύ πόσο το βρήκες?

ΥΓ: για το ενεργητικό μιλάμε, με εσένα απάνω.
Thodo L200
Χρυσό μέλος
Χρυσό μέλος
Thodo L200

#154ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Φτιαχνοντας την κουκλιτσα μου!   Φτιαχνοντας την κουκλιτσα μου! - Σελίδα 11 EmptyΣαβ 8 Φεβ 2014 - 14:14

Νομιζω μπροστα οτι ηταν 39χιλ, δεν θυμαμαι καλα, τα χουμε σημειωμενα θα δω και θα σου πω...
pablo
Ασημένιο μέλος
Ασημένιο μέλος
pablo

Αριθμός μηνυμάτων : 5366
Τόπος : Ζωγράφου-Αθήνα (ex salonica-Malgara)
Ημερομηνία εγγραφής : 19/01/2011

#155ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Φτιαχνοντας την κουκλιτσα μου!   Φτιαχνοντας την κουκλιτσα μου! - Σελίδα 11 EmptyΣαβ 8 Φεβ 2014 - 17:06

Μπραβο ρε, ωραιες δουλιτσες. !
Thodo L200
Χρυσό μέλος
Χρυσό μέλος
Thodo L200

#156ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Φτιαχνοντας την κουκλιτσα μου!   Φτιαχνοντας την κουκλιτσα μου! - Σελίδα 11 EmptyΣαβ 8 Φεβ 2014 - 18:09

Μιλησα με το μαγαζι με τα λαστιχα. Δευτερα θα μου κλεισει ραντεβου στη bridgestone στην αντιπροσωπεια να μπει το λαστιχο σε μηχανημα για ελεγχο...στραβομαρας. Αν εχει οποιδηποτε θεμα το αλλαζουν αμεσα. Δευτερα θα ξερω μερα και ωρα, ηταν τουλαχιστον ευγενικοι και αμεσοι, παρα το λαθος που εκαναν. Θα δουμε, αυριο γεμιζω πιεσεις 42-42 και μαλλον θα γινει και μια βολτα για ελεγχο. Μεσα στη βδομαδα θα ξερουμε...ελπιζω, αλλιως πρεπει να ελεγχθουν απο την αρχη οτι ειναι ολα καλα, ισια μπροστινα, λαδια, τα παντα και αν δεν βγει ακρη με οοοοοοοοοοολα αυτα, παραδινομαι, θα μπει για ελεγχο σε πιο ειδικο γιατι δεν εχω σκοπο να πηγαινω κατω απο τα...ορια...μονο μεσα στην πολη...χαχα
pablo
Ασημένιο μέλος
Ασημένιο μέλος
pablo

#157ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Φτιαχνοντας την κουκλιτσα μου!   Φτιαχνοντας την κουκλιτσα μου! - Σελίδα 11 EmptyΣαβ 8 Φεβ 2014 - 18:12

Τι λες τωρα? γινονται τετοια σκηνικα; μπραβο!!!
Meletis
Ασημένιο μέλος
Ασημένιο μέλος
Meletis

Αριθμός μηνυμάτων : 3210
Τόπος : Πετρούπολη
Ημερομηνία εγγραφής : 14/10/2012

#158ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Φτιαχνοντας την κουκλιτσα μου!   Φτιαχνοντας την κουκλιτσα μου! - Σελίδα 11 EmptyΣαβ 8 Φεβ 2014 - 18:56

Ετσι πρεπει !!
Οτι δε μας αρέσει, να ασχολούμαστε και να μην καταθέτουμε τα "όπλα"
Πολυ καλο μάθημα για όλους το πάθημα του θοδωρη !
Καλα αποτελέσματα αδερφε !
Thodo L200
Χρυσό μέλος
Χρυσό μέλος
Thodo L200

#159ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Φτιαχνοντας την κουκλιτσα μου!   Φτιαχνοντας την κουκλιτσα μου! - Σελίδα 11 EmptyΣαβ 8 Φεβ 2014 - 18:58

Ευχαριστω...διπλα!!!
Thodo L200
Χρυσό μέλος
Χρυσό μέλος
Thodo L200

#160ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Φτιαχνοντας την κουκλιτσα μου!   Φτιαχνοντας την κουκλιτσα μου! - Σελίδα 11 EmptyΤρι 11 Φεβ 2014 - 18:57

Λοιπον...τα νεα μας...αλλαχτηκε το λαστιχο μπροστα...και κατεβασαμε πλακες 2χλμ ακομα, δηλαδη 41χιλ...αυτα..

Υπεροχο να στριβεις στην εθνικη σταθερα χωρις κουνηματα, χωρις ασαφειες...

στην 3η εκατονταδα αριθμων!!!!!!!!!!!
ptinotrofos
Χρυσό μέλος
Χρυσό μέλος
ptinotrofos

#161ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Φτιαχνοντας την κουκλιτσα μου!   Φτιαχνοντας την κουκλιτσα μου! - Σελίδα 11 EmptyΤρι 11 Φεβ 2014 - 19:01

[url=Λοιπον...τα νεα μας...αλλαχτηκε το λαστιχο μπροστα]Λοιπον...τα νεα μας...αλλαχτηκε το λαστιχο μπροστα[/url]

Τελικά ήτανε σκάρτο?
pablo
Ασημένιο μέλος
Ασημένιο μέλος
pablo

#162ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Φτιαχνοντας την κουκλιτσα μου!   Φτιαχνοντας την κουκλιτσα μου! - Σελίδα 11 EmptyΤρι 11 Φεβ 2014 - 19:06

μπραβοοο! (αλλα αυτη την τριτη εκατονταδα προσεχτην ε?)
Thodo L200
Χρυσό μέλος
Χρυσό μέλος
Thodo L200

#163ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Φτιαχνοντας την κουκλιτσα μου!   Φτιαχνοντας την κουκλιτσα μου! - Σελίδα 11 EmptyΤρι 11 Φεβ 2014 - 19:09

Ναι, προφανως για να ειναι μια χαρα στο δρομο, ηταν τελειως σκαρτο και πιστευω οτι το παθε απο το 30 πιεση, ας ειναι καλα αυτος που το σκεφτηκε, ξερει αυτος, χαχαχα

Ναι την 3η εκατονταδα την προσεχω, αλλα ειναι και η πιο γλυκαι...
ptinotrofos
Χρυσό μέλος
Χρυσό μέλος
ptinotrofos

#164ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Φτιαχνοντας την κουκλιτσα μου!   Φτιαχνοντας την κουκλιτσα μου! - Σελίδα 11 EmptyΤρι 11 Φεβ 2014 - 19:11

Υπεροχο να στριβεις στην εθνικη σταθερα χωρις κουνηματα, χωρις ασαφειες...

στην 3η εκατονταδα αριθμων!!!!!!!!!!!

Δεν είπαμε ότι θέλει στρώσιμο ?
Thodo L200
Χρυσό μέλος
Χρυσό μέλος
Thodo L200

#165ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Φτιαχνοντας την κουκλιτσα μου!   Φτιαχνοντας την κουκλιτσα μου! - Σελίδα 11 EmptyΤρι 11 Φεβ 2014 - 20:14

Ποιο? το λαστιχο? Ειναι το μπροστινο, δεν ειναι και της κινησης, ολοι οι λαστιχαδες λενε οτι ειναι νεας τεχνολογιας, δεν θελουν στρωσιμο, αλλωστε δεν εκανα αποτομα...

Φτιαχνοντας την κουκλιτσα μου!

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 11 από 22Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1 ... 7 ... 10, 11, 12 ... 16 ... 22  Επόμενο

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
 :: CBR Forums ::   :: Ανακατασκευές/Βελτιώσεις-
^ Back to Top