|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
George Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 182 Φύλλο : Ηλικία : 58 Ημερομηνία εγγραφής : 12/02/2009
| #1Θέμα: Αντλία βενζίνης Τρι 16 Μάης 2017 - 10:14 | |
| Καλημέρα στους παλιούς και καινούργιους φίλους του forum! Η ομάδα μεγάλωσε πολύ απ ότι βλέπω!! Παιδιά έχω πρόβλημα με την τρόμπα βενζίνης. Ανοίγω διακόπτη και δεν ακούγετε . Υπάρχει τρόπος να την ελέγξω? Επαφές ,ρελέ, ασφάλειες κοίταξα και φαίνονται όλα εντάξει. Διάβασα το σχετικό θέμα που ανάρτησε ο Μάκης αλλά δεν αναφέρθηκε πως έλυσε το πρόβλημα. Εύχομαι να μπορέσει κάποιος να βοηθήσει και γλιτώσω το κουβάλημα στο συνεργείο. Ευχαριστώ εκ των προτέρων |
|
| |
nasalab Διακεκριμένο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 1068 Φύλλο : Ηλικία : 55 Τόπος : United Kingdom Ημερομηνία εγγραφής : 30/03/2012
| #2Θέμα: Απ: Αντλία βενζίνης Τρι 16 Μάης 2017 - 21:17 | |
| Ένα πρωί ανοίγω διακόπτη και...δεν ακούω την αντλία να δουλευει. Μαύρα νευρά, κλείνω διακόπτη, ξανά ανοίγω...τίποτα. Ξαφνικά βλέπω ότι έχω ξεχάσει να ανοίξω kill swirch Οπότε εγώ θα ξεκίναγα από εκεί. |
|
| |
George Μέλος
| #3Θέμα: Απ: Αντλία βενζίνης Τρι 16 Μάης 2017 - 21:27 | |
| - nasalab έγραψε:
- Ένα πρωί ανοίγω διακόπτη και...δεν ακούω την αντλία να δουλευει.
Μαύρα νευρά, κλείνω διακόπτη, ξανά ανοίγω...τίποτα. Ξαφνικά βλέπω ότι έχω ξεχάσει να ανοίξω kill swirch
Οπότε εγώ θα ξεκίναγα από εκεί. το kill swirch δίνει εντολή στο ρελε. Μακάρι να ήταν απο κάτι τόσο απλό |
|
| |
Αριθμός μηνυμάτων : 1068 Φύλλο : Ηλικία : 55 Τόπος : United Kingdom Ημερομηνία εγγραφής : 30/03/2012
| #4Θέμα: Απ: Αντλία βενζίνης Τρι 16 Μάης 2017 - 21:37 | |
| Μακάρι αλλά δεν εεεε; οκ, επόμενο βήμα, μπορείς να τραμπάρεις το ρελε με διπλανό ρελε και να δεις αν φταίει ο ρελες. |
|
| |
George Μέλος
| #5Θέμα: Απ: Αντλία βενζίνης Τετ 17 Μάης 2017 - 10:19 | |
| - nasalab έγραψε:
- Μακάρι αλλά δεν εεεε;
οκ, επόμενο βήμα, μπορείς να τραμπάρεις το ρελε με διπλανό ρελε και να δεις αν φταίει ο ρελες. Και αυτό το έκανα φίλε μου. Τίποτε... |
|
| |
| #6Θέμα: Απ: Αντλία βενζίνης Τετ 17 Μάης 2017 - 22:41 | |
| Μάλιστα...
μοντέλα μέχρι '99 Στο σχέδιο δείχνει το (+) από το ρελε πηγαίνει κατευθείαν στην αντλία, οπότε σε αυτή τη περίπτωση ελέγχεις αν πηγαίνουν 12 βολτ στην αντλία σου, μετρώντας με ένα πολύμετρο κατευθείαν πάνω της.
μοντέλα μετά το '99 Ισχύουν τα ίδια με του πριν του '99 με τη διαφορά ότι το (+) της αντλίας μετά το ρελε περνάει μέσα από ένα βύσμα/κονέκτορ με ονομασία 14ρ, ίσως εκεί έχεις κάποια κακή επαφή.
ΥΓ1: Μη κάνεις μέτρηση με κάποιο 12βολτο δοκιμαστικό κατσαβίδι γιατί αυτά και με 8-9 βολτ ανάβουν. Θέλουμε να δούμε αν πηγαίνουν τουλάχιστον 11,5 βολτ στην αντλία.
ΥΓ2: Όταν θα μετρήσεις στην αντλία, μη βάλεις το (-) του πολυμέτρου σε ένα γενικό (-) πάνω στη μηχανή (π.χ. το πλην της μπαταρίας ή στο σασί) γιατί έτσι δεν θα καταλάβεις αν το καλώδιο που μεταφέρει το πλην (-) στην αντλία σου έχει κάποιο πρόβλημα. Μέτρα + και - κατευθείαν πάνω στην αντλία. |
|
| |
cbx -six Διακεκριμένο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 1601 Φύλλο : Ημερομηνία εγγραφής : 20/09/2011
| #7Θέμα: Απ: Αντλία βενζίνης Τετ 17 Μάης 2017 - 23:02 | |
| Μήπως δεν δουλεύει το imobilizer , και μένει ανοιχτό το κόκκινο λαμπάκι του Hiss..?? Στις τελευταίες μετατροπές που έκανα στο δικό μου πριν λίγο καιρό ...(αλλαγή μπροστινού με USD...κλπ )...χάλασα το imobilizer , και δεν διάβαζε το κλειδί ,... έμενε ανοιχτό το κόκκινο λαμπάκι του Hiss , και δεν δούλευε η τρόμπα ..!!! Έβαλα νέο Imobilizer , και λύθηκε το πρόβλημα !!! Αν δουλεύει το Imobilizer , διαβάζει το κλειδί , και σβήνει το λαμπάκι , χωρίς να δουλεύει η αντλία βενζίνης , .... και εάν όλα τα παραπάνω που αναφέρουν και οι φίλοι , δεν οδηγούν πουθενά ...τότε βγάλε τεπόζιτο , και την αντλία από κάτω !!! Πάρτη στο χέρι και δώσε κατ ευθείαν 12 volt να δεις αν δουλεύει !!! Πολύ πιθανόν να έχει "παραδώσει πνεύμα"...και να είσαι για άλλη τρόμπα !!! Πριν καταλήξεις σε λυσίματα , ρίξε σπρέι επαφών στον διακόπτη Kill switch , μπας και φταίει η επαφή !!! Ξεκινάμε πάντα από τα εύκολα και πάμε στα πιο δύσκολα !!! Απορρίπτουμε ένα - ένα με τη μέθοδο της εις άτοπον απαγωγής !!!!...Καλή συνέχεια και καλό αποτέλεσμα !!! |
|
| |
George Μέλος
| #8Θέμα: Απ: Αντλία βενζίνης Πεμ 18 Μάης 2017 - 9:59 | |
| Σας ευχαριστώ παιδιά!!! Θα ενημερώσω όταν λυθεί το πρόβλημα |
|
| |
pablo Ασημένιο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 5366 Φύλλο : Ηλικία : 52 Τόπος : Ζωγράφου-Αθήνα (ex salonica-Malgara) Ημερομηνία εγγραφής : 19/01/2011
| #9Θέμα: Απ: Αντλία βενζίνης Δευ 22 Μάης 2017 - 2:33 | |
| Ο Μακης ελυσε το προβλημα αλλαζοντας το μοτερ της αντλιας με αυτοκινηταδικο με πολυ μικρο κοστος. |
|
| |
George Μέλος
| #10Θέμα: Απ: Αντλία βενζίνης Τρι 30 Μάης 2017 - 17:39 | |
| Κομμένο καλώδιο στο imobilizer ήταν τελικά παιδιά!! Ευχαριστώ και πάλι για την βοήθεια! |
|
| |
| #11Θέμα: Απ: Αντλία βενζίνης Τρι 30 Μάης 2017 - 19:10 | |
| Αφού βρέθηκε η βλάβη όλα καλά, καλές βόλτες |
|
| |
|