| Δεν ανάβει το βεντιλατερ.... | |
|
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
sakissp Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 104 Φύλλο : Ηλικία : 41 Ημερομηνία εγγραφής : 15/09/2012
| #16Θέμα: Απ: Δεν ανάβει το βεντιλατερ.... Παρ 6 Σεπ 2013 - 3:06 | |
| Λοιπόν τελικα τα πράγματα δεν τελείωσαν...πάω σημερα Συνεργειο αφου πρώτα παρελαβα τον καινούργιο θερμοστατη...τον τοποθετούμε, βαζουμε καινούργιο παραφλου...και βεζουμε μπροστα να δούμε τι κάναμε...φτάνει 101 βαθμούς και πάλι τιποτα....με το που δείχνει 113 βαθμού ανάβει το βεντιλατερ.....ωραία λέω δεν κάνανε τιποτα...τεσπα να μην τα πολυλογο βάζει ο μάστορας ένα μηχάνημα που μετράει θερμοκρασία στο θερμοστατη κοντα και βλέπουμε ότι έδειχνε 98-99 βαθμούς ενώ το καντραν 113 βαθμούς....δηλαδη το βεντιλατερ άνοιγε κανονικα εκει που έπρεπε να ανάβει κοντα στους 100 βαθμούς ...αλλα το καντραν εκείνη την στιγμη έγραφε 113...οπότε μου λεει ότι υπαρχει μια φυσά με έναν αισθητήρα εκει που διαβάζει τη θερμοκρασία και τη στέλνει στο καντραν...βέβαια μου λεει ότι αν αλλάξουμε και αυτόν τον αισθητήρα και πάλι υπαρχει τόσο μεγάλη αποκληση τότε το πρόβλημα θα ειναι στο καντραν....εύχομαι αύριο που θα παραγγειλω αυτόν τον αισθητήρα να φτιάξει το ολο θέμα και να τελειώσει η ταλαιπωρία μου εδω...και κατι τελευταίο ο θερμοστατης πάντως ειχε φθορά σε ένα λαστιχακι που εχει εκει που ανοιγοκλεινει...ηταν κομμένο οπότε πιστεύω ότι η αλλαγη του ηταν θέμα χρόνου... |
|
| |
pablo Ασημένιο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 5366 Φύλλο : Ηλικία : 52 Τόπος : Ζωγράφου-Αθήνα (ex salonica-Malgara) Ημερομηνία εγγραφής : 19/01/2011
| #17Θέμα: Απ: Δεν ανάβει το βεντιλατερ.... Παρ 6 Σεπ 2013 - 20:02 | |
| το καντραν πως να εχει προβλημα? λογικά μια λαθος ενδειξη ειναι μια λαθος εντολη απο αισθητηρα. τι να πω, αλλη εντολη παιρνει και αλλα δειχνει? ας ελπισουμε να σταματησει εδω. |
|
| |
sakissp Μέλος
| #18Θέμα: Απ: Δεν ανάβει το βεντιλατερ.... Παρ 6 Σεπ 2013 - 20:18 | |
| Και εγω το ίδιο πιστεύω...ας ελπίσουμε να ειναι αυτος ο αισθητηρας...ο οποίος δεν υπαρχει και θα έρθει με παραγγελία σε 7-10 μέρες δυστυχώς... |
|
| |
MaxZorin Προηγμένο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 258 Φύλλο : Τόπος : Μεσόγεια Ημερομηνία εγγραφής : 14/06/2013
| #19Θέμα: Απ: Δεν ανάβει το βεντιλατερ.... Παρ 6 Σεπ 2013 - 20:49 | |
| Αν έχει τον κλασσικό αισθητήρα που έχουν τα περισσότερα Honda, μην τον αλλάξεις τζάμπα. Βγάλτον και καθαρισέ τον από τα άλατα. Πολύ πιθανό θα είναι εντάξει μετά. Αν όμως είναι ιδιότροπο, και έχει δικό του κόλπο (θα μας πει και ο pissaman) αναγκαστικά θα περιμένεις τον καινούριο. Μπορείς όμως να μετρήσεις τον παλιό. Στους τόσους βαθμούς πρέπει να έχει τόση αντίσταση, στους τόσους τόση κ.ο.κ. Π.χ. στους 20 βαθμούς πρέπει να έχει 100Ω, στους 80 βαθμούς 50Ω, στους 120 βαθμούς 30Ω (τα νούμερα είναι τυχαίο παράδειγμα). Αν ο μάστορας έχει τα νούμερα που πρέπει να μετράει ο αισθητήρας, είναι πολύ εύκολο να τον ελέγξετε με ένα ωμόμετρο και ένα...μπρίκι. Απορία: Ο pissaman είπε ότι το XX δεν έχει τον κλασσικό θερμοστάτη βιδωμένο στο ψυγείο για το βεντιλατέρ. Σε αυτήν την περίπτωση, εσένα ποιον θερμοστάτη του αλλάξανε που είχε και ένα λαστιχάκι κομένο; Μπας και εννοείς τον θερμοστάτη ροής ψυκτικού δλδ αυτόν και όχι τον ηλεκτρικό θερμοστάτη (που δεν έχει); |
|
| |
sakissp Μέλος
| #20Θέμα: Απ: Δεν ανάβει το βεντιλατερ.... Παρ 6 Σεπ 2013 - 21:45 | |
| Τον θερμοστατη που δείχνει και η 2 εικόνα τον αλλαξα...τον βγάλαμε τον αισθητήρα αλλα ειναι σαν να εχει ένα κλειστό κύκλωμα και βγαίνουν δυο καλωδιακια...τεσπα το παραγγειλα σημερα και αυτο και πιστεύω να τελειώσει εκει το θέμα... |
|
| |
sakissp Μέλος
| #21Θέμα: Απ: Δεν ανάβει το βεντιλατερ.... Δευ 16 Σεπ 2013 - 1:38 | |
| Αφου τοποθετήθηκε καινούργιος θερμοστατης και παραφλου,το Σάββατο ηρθε και ο αισθητηρας θερμοκρασίας....και πάλι τιποτα...το πρόβλημα δεν διορθωθηκε....ακομα οι θερμοκρασία στο καντραν δείχνει τα δικά του....το βεντιλατερ ανάβει οταν στο κοντέρ γράφει 115 βαθμούς...και γενικα δείχνει υψηλές θερμοκρασίες...μια βοηθεια απο κάποιον γιατι έχω χαλάσει 130 ευρω και το πρόβλημα ακομα υπαρχει...δηλαδη φοβάμαι ότι τα χρήματα αυτα πήγαν άσκοπα... |
|
| |
Tsimuhas Ασημένιο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 3003 Φύλλο : Ηλικία : 35 Τόπος : Χαλκιδική Ημερομηνία εγγραφής : 30/10/2012
| #22Θέμα: Απ: Δεν ανάβει το βεντιλατερ.... Δευ 16 Σεπ 2013 - 2:01 | |
| Δεν εχεις κανενα φιλο με ΧΧ να δοκιμασεις το καντραν του? Εκει κοντα? |
|
| |
sakissp Μέλος
| #23Θέμα: Απ: Δεν ανάβει το βεντιλατερ.... Δευ 16 Σεπ 2013 - 2:08 | |
| Έχω όμως δεν ξερω αν θα συμφωνήσει να κάτσουμε να λύσουμε τα καντραν για να δοκιμάσουμε...αλλα δεν έχω ξανά ακούσει κανέναν να εχει τέτοιο πρόβλημα....μάλλον δεν το γλιτωνω το λυσημο στο καντραν... |
|
| |
sakissp Μέλος
| #24Θέμα: Απ: Δεν ανάβει το βεντιλατερ.... Δευ 16 Σεπ 2013 - 2:11 | |
| Αν βάλω άλλο καντραν και δείχνει σωστά...πρεπει μετα να αγοράσω άλλο καντραν ή επισκευάζετε άραγε...?? |
|
| |
Erecozi Ασημένιο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 5077 Φύλλο : Ηλικία : 42 Ημερομηνία εγγραφής : 20/11/2012
| #25Θέμα: Απ: Δεν ανάβει το βεντιλατερ.... Δευ 16 Σεπ 2013 - 4:31 | |
| φίλε Σακι απο οτι βλέπω εχεις αλλαγμένα καντράν και αυτο με προβληματίζει να ξέρεις πως υπάρχει μια αμυδρά περίπτωση να ειναι και απο αυτο ζητα απο το παλικάρι που στα πέρασε να κάνει ενα ψιλοτσεκάρισμα (δεν λεω πως δεν εχει κανει σωστή δουλεια αλλα με τα ηλεκτρονικά ειναι τοσο ψιλή δουλεια που μπορεί κατι να έγινε και να περασε απαρατήρητο η ακομα και αστάθμητοι παράγοντες οπως υγρασία που ειναι ποιο ευαισθητο ενα μεταποιημένο καντράν. σε καμμια περίπτωση δεν κατηγορώ το παιδί που τα πέρασε αν θυμάμαι καλα εχω διαβάσει το σχετικό σου άρθρο) κανε εναν κόπο και δοκίμασε και απο εναν φίλο να δεις αν κάνει τα ιδια (βαλε το δικο σου στις δικες του φισες και το δικο του στις δικες σου ετσι θα καταλάβεις αν οι ενδείξεις ειναι λαθος απο το καντραν ή απο ποιο κατω) αν ναι ψάξε για κανα μεταχειρησμενο. |
|
| |
Tsimuhas Ασημένιο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 3003 Φύλλο : Ηλικία : 35 Τόπος : Χαλκιδική Ημερομηνία εγγραφής : 30/10/2012
| #26Θέμα: Απ: Δεν ανάβει το βεντιλατερ.... Δευ 16 Σεπ 2013 - 11:08 | |
| Καλητερα να παρεις ενα αλλο... δεν συμφερει να το φτιαξεις νομιζω... |
|
| |
nasalab Διακεκριμένο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 1068 Φύλλο : Ηλικία : 55 Τόπος : United Kingdom Ημερομηνία εγγραφής : 30/03/2012
| #27Θέμα: Απ: Δεν ανάβει το βεντιλατερ.... Δευ 16 Σεπ 2013 - 13:35 | |
| Δεν ξέρω αν είναι παρατραβηγμένο αλλά δεν κοιτάς τα καλώδια στο λαιμό και την ένωση με τις γειώσεις στο πλάι. |
|
| |
Meletis Ασημένιο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 3210 Φύλλο : Τόπος : Πετρούπολη Ημερομηνία εγγραφής : 14/10/2012
| #28Θέμα: Απ: Δεν ανάβει το βεντιλατερ.... Δευ 16 Σεπ 2013 - 13:38 | |
| - nasalab έγραψε:
- Δεν ξέρω αν είναι παρατραβηγμένο αλλά δεν κοιτάς τα καλώδια στο λαιμό και την ένωση με τις γειώσεις στο πλάι.
Μια πολυ καλή άποψη !!! Η ένδειξη στο καντραν ειναι αναφορά εντολής !! |
|
| |
sakissp Μέλος
| #29Θέμα: Απ: Δεν ανάβει το βεντιλατερ.... Δευ 16 Σεπ 2013 - 13:41 | |
| Θα ρειξω μια ματια και εκει...ευχαριστω παιδια :-) |
|
| |
Meletis Ασημένιο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 3210 Φύλλο : Τόπος : Πετρούπολη Ημερομηνία εγγραφής : 14/10/2012
| #30Θέμα: Απ: Δεν ανάβει το βεντιλατερ.... Δευ 16 Σεπ 2013 - 13:48 | |
| |
|
| |
| Δεν ανάβει το βεντιλατερ.... | |
|