| Υπερθέρμανση μοτοσυκλέτας | |
|
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
Kopritis Νέο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 4 Φύλλο : Ημερομηνία εγγραφής : 20/07/2015
| #31Θέμα: Απ: Υπερθέρμανση μοτοσυκλέτας Παρ 1 Φεβ 2019 - 15:10 | |
| Θεωρώ ότι από τη στιγμή που δεν πειράζω το βεντιλατερ του και το ποτέ να δουλευει απλώς του δίνω ένα μικρό προβάδισμα με τον κυκλοφορητη από την άποψη ότι ένας αυτοκινηταδικος θα ανοίγει στους 84. Μικρή διαφορά που μπορεί να το σώσει μέσα στη πόλη |
|
| |
Menos Πλατινένιο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 20847 Φύλλο : Ηλικία : 52 Τόπος : Σλοβακία Ημερομηνία εγγραφής : 22/01/2009
| #32Θέμα: Απ: Υπερθέρμανση μοτοσυκλέτας Παρ 1 Φεβ 2019 - 15:37 | |
| - Kopritis έγραψε:
- Καλησπέρα, εγώ δεν έχω κάποιο θέμα με το μηχανάκι αλλά θέλω να αλλάξω το θερμοστάτη μου και ώστε να αρχίσουν να κυκλοφορούν τα νερά πιο νωρίς
Καμία πρόταση; Όπως πάντα λέω, γιατί να φτιάξεις κάτι που δεν έχει χαλάσει; Κατανοώ την αγωνία σου, αλλά θα πρότεινα σαν καλύτερη λύση να κάνεις εναν καθαρισμό στις σωληνώσεις που περνάει το ψυκτικό, όπως και του ψυγείου, όχι πως το χρειάζεται ιδιαίτερα, άλλα θα σου προσφέρει μια ανακούφιση (placebo effect) πως η μοτοσυκλέτα δεν τραβάει το παραμικρό ζόρι με την ψύξη. Αν διαβάσεις τα προηγούμενα μηνύματα (ιδιαίτερα του pissaman στην 2η σελίδα, πόστ #17) θα αντιληφθείς πως δεν υπάρχει ο παραμικρός λόγος ανησυχίας. Αν πάλι μπήκες στο τρυπάκι να αλλάξεις τον θερμοστάτη ασκόπως, το κοιτάζουμε και απο εκείνη την πλευρά, (αν και δεν το βλέπω εφικτό). |
|
| |
nasalab Διακεκριμένο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 1068 Φύλλο : Ηλικία : 55 Τόπος : United Kingdom Ημερομηνία εγγραφής : 30/03/2012
| #33Θέμα: Απ: Υπερθέρμανση μοτοσυκλέτας Κυρ 10 Φεβ 2019 - 12:36 | |
| Καλώς το δικό μας παιδί, Πες τι πρόβλημα έχεις και θέλεις να το κάνεις αυτό στο όμορφο ΧΧ σου. |
|
| |
Kopritis Νέο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 4 Φύλλο : Ημερομηνία εγγραφής : 20/07/2015
| #34Θέμα: Απ: Υπερθέρμανση μοτοσυκλέτας Τρι 12 Φεβ 2019 - 12:29 | |
| Το θέμα μου είναι ότι έχει κολλήσει ανοιχτός και είναι να τον αλλάξω οπότε κοιτάω και μήπως κάνω και εκεί κάτι καλύτερο |
|
| |
pissaman Προηγμένο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 493 Φύλλο : Ηλικία : 47 Ημερομηνία εγγραφής : 19/11/2010
| #35Θέμα: Απ: Υπερθέρμανση μοτοσυκλέτας Τετ 13 Φεβ 2019 - 10:57 | |
| Το μηχανάκι, αν δεν έχει πρόβλημα λειτουργεί πολύ καλά και με τον μαμά. Θα πρότεινα τον γνήσιο να ξέρεις και πως δουλεύει. Επίσης, αν έχεις ψηφιακά όργανα και βάλεις άλλο θερμοστάτη, ενδέχεται να δημιουργήσεις θέματα, γιατί το βεντιλατέρ, δεν ελέγχεται από μηχανικό θερμοστάτη στο ψυγείο, αλλά από τον εγκέφαλο με συνδυασμό παραμέτρων! |
|
| |
wz1 Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 43 Φύλλο : Ηλικία : 56 Τόπος : KOMOTHNH Ημερομηνία εγγραφής : 25/09/2017
| #36Θέμα: Απ: Υπερθέρμανση μοτοσυκλέτας Τετ 13 Φεβ 2019 - 11:14 | |
| Καλήμερα σε όλους Θα θεωρήσω ότι η μηχανή σου έχει θερμοστάτη (τα μοντέλα με ψηφιακά όργανα δεν έχουν θερμοστάτη) όποτε η πρόταση μου για σένα φίλε Kopritis είναι η παρακάτω Σε κάτι διαφορετικό και αρκετά πιο φθηνό υπάρχει αυτός ο θερμοστάτης από το ebay. https://www.ebay.com/itm/Radiator-Fan-Thermo-Detect-Switch-For-Honda-Motorcycle-37760-MT2-003-3042678Με τόσο χαμηλή τιμή(2.65 Ευρό και χωρίς μεταφορικά) μπορείς να πάρεις δύο και να έχεις και έναν ανταλλακτικό. Αν πάλι δεν σου άρεσε επειδή ξεκινάει σε χαμηλότερη θερμοκρασία(80 ON) μπορείς να τον βγάλεις και να βάλεις τον αυθεντικό της HONDA(100 C ON)στα 40 με 50 Ευρό. ΚΩΔ. Θερμοστάτη: 37760-MT2-003 (χρησιμοποιείται και σε άλλα μοντέλα της HONDA) |
|
| |
nasalab Διακεκριμένο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 1068 Φύλλο : Ηλικία : 55 Τόπος : United Kingdom Ημερομηνία εγγραφής : 30/03/2012
| #37Θέμα: Απ: Υπερθέρμανση μοτοσυκλέτας Τετ 13 Φεβ 2019 - 22:43 | |
| Στέφανε η εμπειρία που εγώ έχω από ένα gsxr250 και ένα αμάξι που είχα κάνει αυτό ακριβώς που περιγράφεις ήταν να δυσκολεύονται και τα δυο στο να κατεβάσουν τη θερμοκρασία, ειδικά μέσα στην Αθήνα. Όταν ρώτησα κάνα-δυο μηχανικούς γιατι συμβαίνει αυτό μου είπαν ότι η θερμική ικανότητα των ψυγείων αυτών δεν ήταν αρκετή για αυτό που ήθελα να κάνω. Το ψυγείο έπαιρνε π.χ. τους 90 βαθμούς και τους κατέβαζε στους 80 σε π.χ. 5 λεπτά. Βάζοντας ένα θερμοστάτη 80 βαθμών θα μπορούσε να κατεβάσει στους 70 βαθμούς αλλά θα έπαιρνε πολύ περισσότερη ώρα για να το κάνει αυτό. Όποτε πρακτικά μέσα στο κέντρο καλοκαίρι παίζει να μην κλείνει το βεντιλατερ ποτέ. Αυτά, ελπίζω να μην σε μπέρδεψα πιο πολύ Υ.Γ. βρε φίλε δεν πρόλαβα να περάσω να πιούμε εκείνο το καφέ από κοντά και στεναχωρήθηκα, σου υπόσχομαι μόλις ξανακατέβω Ελλάδα ότι θα έρθω σίγουρα |
|
| |
yianakis Προηγμένο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 493 Φύλλο : Ηλικία : 48 Τόπος : Ηρακλειο Κρητης Ημερομηνία εγγραφής : 30/09/2015
| #38Θέμα: Απ: Υπερθέρμανση μοτοσυκλέτας Πεμ 14 Φεβ 2019 - 22:10 | |
| - wz1 έγραψε:
τα μοντέλα με ψηφιακά όργανα δεν έχουν θερμοστάτη Τι εννοεις με αυτο ? Και πως βλεπω την ψηφιακη ενδειξη θερμοκρασιας στο ταμπλο? Τι εχει, πυρομετρο ? |
|
| |
marioshadow Διακεκριμένο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 933 Φύλλο : Ηλικία : 35 Τόπος : Ξανθη Ημερομηνία εγγραφής : 13/10/2012
| #39Θέμα: Απ: Υπερθέρμανση μοτοσυκλέτας Παρ 15 Φεβ 2019 - 10:13 | |
| - yianakis έγραψε:
- wz1 έγραψε:
τα μοντέλα με ψηφιακά όργανα δεν έχουν θερμοστάτη Τι εννοεις με αυτο ? Και πως βλεπω την ψηφιακη ενδειξη θερμοκρασιας στο ταμπλο? Τι εχει, πυρομετρο ? Θερμοστατη λογικα εχει...πως γινεται να μην εχει...γυρνανε τα νερα ολη την ωρα?η απλως εχει καποια ηλεκτρονικη βαλβιδα και απλως ανοιγει οταν φτασει σε συγκεκριμενη θερμοκρασια??? Αυτο που ξερω ειναι πως σε αρκετα μοντελα μπορει μεσω εγκεφαλου να αλλαξεις την θερμοκρασια που θα αναψει το βεντιλατερ...δηλαδη ειναι στους 101 βαθμους? Μπορεις να το κανεις να αναψει στους 90-95 η οπου εσυ θελεις! |
|
| |
wz1 Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 43 Φύλλο : Ηλικία : 56 Τόπος : KOMOTHNH Ημερομηνία εγγραφής : 25/09/2017
| #40Θέμα: Απ: Υπερθέρμανση μοτοσυκλέτας Σαβ 16 Φεβ 2019 - 0:14 | |
| Καλησπέρα
φίλε Μarioshadow δεν ξέρω τι εμπειρία έχεις πάνω σε αυτού του είδους τις μετρήσεις γι' αυτό θα είμαι όσο πιο σύντομος και σαφής γίνεται. Κατ' αρχήν ο αναλογικός θερμοστάτης χρησιμοποιεί για την μέτρηση κάποιο υγρό το οποίο συνδέεται ,μεσώ ενός πολύ μικρού σωλήνα ,στη μια άκρη στο όργανο ένδειξης και στην άλλη άκρη πάνω στην επιφάνεια η στον σωλήνα που θέλουμε να κάνουμε την μέτρηση. Στην άκρη που κάνουμε την μέτρηση υπάρχει ένα μικρο δοχείο που περιεχέι την μεγαλύτερη ποσότητα αυτού του υγρού. Όπως καταλαβαίνεις η μέτρηση γίνεται μεσώ του υγρού που βρίσκεται πάνω στην επιφάνεια η στο σωλήνα.Ανάλογα δηλαδή με το πόσο συστέλλεται η διαστέλλεται το υγρό έχουμε την ένδειξη σε κάποιο αναλογικό όργανο. Η μέτρηση αυτή δεν έχει μεγάλη ακρίβεια και δεν μπορεί να μεταδοθεί ηλεκτρικά σε κάποιο είδος PLC που χρησιμοποιούνται στην βιομηχανία η στην ηλεκτρονική μονάδα των αυτοκίνητων η μοτοσυκλετών. Για να μη μπερδεύεσαι αυτό που ξεκινάει τον ανεμιστήρα του ψυγείου είναι ένας διακόπτης που βρίσκεται πάνω στο ψυγείο και ανάλογα με την θερμοκρασία ανοίγει και κλείνει το κύκλωμα του ανεμιστήρα.Σε καμιά περίπτωση αυτός ο διακόπτης δεν μεταδίδει ένδειξη θερμοκρασίας σε κάποιο όργανο. Στα ψηφιακά όργανα η ένδειξη της θερμοκρασίας γίνεται μεσώ των αισθητηρίων θερμοκρασίας τα οποία μεταβάλουν τη αντίσταση τους ανάλογα με την θερμοκρασία.Τέτοιου είδους αισθητήρια θα βρεις σε διάφορους τύπους. Υπάρχουν τύπου J,τύπου Κ, Pt 100,Pt 1000 κλπ. Με 2 καλώδια με τρία καλώδια και με τεσερα καλώδια.Η επιλογή γίνεται ανάλογα με την θερμοκρασία που θέλεις να μετρήσεις και την ακρίβεια που θέλεις να έχεις στην μέτρηση. Τώρα το τι τύπο αισθητηρίου χρησιμοποιεί η HONDA στο CBR1100 xx δεν ξέρω αλλά βρίσκεται κάπου σε μια φισα πίσω από το σώμα του κινητήρα. Η μέτρηση από το αισθητήριο πάει στην ηλεκτρονική μονάδα και από εκεί η μονάδα δίνει τη ένδειξη στο ψηφιακό όργανο ενώ ταυτόχρονα ελέγχει το πότε θα δώσει εντολή να ξεκινήσει ο ανεμιστήρας. Για το αν μπορείς να αλλάξεις την θερμοκρασία που θα ξεκινάει ο ανεμιστήρας μεσώ της ηλεκτρονικής μονάδας σίγουρα θα γίνεται αλλά μόνο σε συνεργείο. Για να γίνει τέτοιου είδους απεικόνιση πρέπει να έχεις τον κατάλληλο εξοπλισμό που είναι ακριβός και απευθύνεται μόνο σε συνεργεία. Τελειώνοντας να προσθέσω ότι το ότι δεν υπάρχει θερμοστάτης στα μοντέλα με ψηφιακά όργανα αναφέρεται και εδώ στο Forum στο thread για τις διάφορες εκδόσεις του CBR 1100 xx |
|
| |
wz1 Μέλος
| #41Θέμα: Απ: Υπερθέρμανση μοτοσυκλέτας Κυρ 17 Φεβ 2019 - 19:01 | |
| Καλησπέρα Αυτό είναι το αισθητήριο θερμοκρασίας που χρησιμοποιείται στο CBR 1100 XX version (W/X/Y/1/2/3/4). |
|
| |
marioshadow Διακεκριμένο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 933 Φύλλο : Ηλικία : 35 Τόπος : Ξανθη Ημερομηνία εγγραφής : 13/10/2012
| #42Θέμα: Απ: Υπερθέρμανση μοτοσυκλέτας Δευ 18 Φεβ 2019 - 11:23 | |
| Συμφωνω και ησουν πολυ κατατοπιστικός...Ωραια, σωστο απο που περνει μετρηση. Αλλα ο θερμοστατης ειναι εκει για καποιο λογο...αυτο εννοουσα παραπανω, οταν φτασει σε καποια θερμοκρασια "ανοιγει" αφηνει τα νερα να περασουν να κρυωσουν το κυκλωμα και ξανακλεινει μεχρι την επομενη φορα και ούτω καθεξής...εφοσον δεν υπαρχει θερμοσταστης στα μοντέλα με ψηφιακά όργανα, πως γινεται αυτη δουλεια που κανει ο θερμοστατης? Αλλο το βεντιλατερ...οπως ειπες μπορεις να πας σε εξειδικευμενο συνεργειο και να σου το ρυθμισει οπου θελεις εσυ να ανοιγει! |
|
| |
honda liapis Νέο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 17 Φύλλο : Ηλικία : 56 Τόπος : ΧΑΛΚΙΔΑ Ημερομηνία εγγραφής : 17/02/2019
| #43Θέμα: Απ: Υπερθέρμανση μοτοσυκλέτας Δευ 18 Φεβ 2019 - 13:27 | |
| Καλησπέρα και από εμένα.Εχω όλα τα παραπάνω συμπτώματα.Εχω δει,124c,ανάβω μεγάλη σκάλα και ανεβάζει 3-4 βαθμούς πάνω,και λίγο να μπλέξεις σε κίνηση αμέσως φτάνει τους 100 και ανεβαινη.Αλξα βαλβίδα τίποτε,άλλαξα θερμοστάτη τίποτε,ζεστενεται,δεν είναι για πόλη,θέλει δρόμο...Έβγαλα λοιπόν τέλειος τον θερμοστάτη,με αποτέλεσμα να αργή να ζεσταθη,έβαλα και ένα έξτρα διακόπτη και ανοίγω το βεντιλατερ από χαμηλά.Αν μπλέξω σε κίνηση ακόμη και έτσι ανεβαζει.....απλά αργή να το κάνει |
|
| |
Lerki Διακεκριμένο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 854 Φύλλο : Ηλικία : 46 Τόπος : Ιωνια Ημερομηνία εγγραφής : 18/06/2018
| #44Θέμα: Απ: Υπερθέρμανση μοτοσυκλέτας Δευ 18 Φεβ 2019 - 14:00 | |
| |
|
| |
honda liapis Νέο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 17 Φύλλο : Ηλικία : 56 Τόπος : ΧΑΛΚΙΔΑ Ημερομηνία εγγραφής : 17/02/2019
| #45Θέμα: Απ: Υπερθέρμανση μοτοσυκλέτας Δευ 18 Φεβ 2019 - 14:07 | |
| Το ένα είναι συνάρτηση του άλλου. Αν δλδ από κρύα έκανε 1 λεπτό να δείξω ένδειξη το καντράν στους 35,τώρα κάνει περισσότερο χρόνο να ζεσταθει. Το ίδιο και στο δρόμο. Αφου τα νερά είναι ελεύθερα να κινηθούν χωρίς τον θερμοστάτη, ψύχει όλο το νερό και όχι το μισό κύκλωμα. Ετσι και αργεί να ανεβασει θερμοκρασία,ενώ ταυτόχρονα την ρίχνει και πιο γρηγορα. |
|
| |
| Υπερθέρμανση μοτοσυκλέτας | |
|