| Υπερθέρμανση μοτοσυκλέτας | |
|
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
wz1 Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 43 Φύλλο : Ηλικία : 56 Τόπος : KOMOTHNH Ημερομηνία εγγραφής : 25/09/2017
| #16Θέμα: Απ: Υπερθέρμανση μοτοσυκλέτας Παρ 1 Ιουν 2018 - 11:26 | |
| Καλημέρα
Για ευκολία και για να μην βάλω διακόπτη bypass και γεμίζω καλώδια. Επίσης εφόσον η θερμοκρασία του νερού οδηγώντας εξω από την πόλη είναι στους 80-85 βαθμούς γιατί και μέσα στην πόλη να μην συμβαίνει κάτι ανάλογο. Ακόμη να προσθέσω ότι ,αν και εγώ πιστεύω ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στον κινητήρα λόγω υψηλής θερμοκρασίας(100+),παρ΄'ολα αυτά τα παρελκόμενα του ψυγείου(σωλήνες νερού,τσιμούχες κτλ) θα χαλάσουν πιο εύκολα με τόσο υψηλές θερμοκρασίες. |
|
| |
pissaman Προηγμένο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 493 Φύλλο : Ηλικία : 47 Ημερομηνία εγγραφής : 19/11/2010
| #17Θέμα: Απ: Υπερθέρμανση μοτοσυκλέτας Παρ 1 Ιουν 2018 - 14:21 | |
| Τα υλικά της μοτοσικλέτας δεν έχουν πρόβλημα. Το 104 θεωρείτε φυσιολογικό, στους 118 αρχίζουν σημάδια ότι κάτι δεν πάει καλά, στους 124 αρχίζει και αναβοσβήνει και αν θυμάμαι καλά σβήνει μόνο του στους 140. Αν θυμάμαι, γιατί έχει συμβεί μόνο μία φορά. Φίλε WZ1, αυτό που σκέφτεσαι δε θα μπορέσεις να το κάνεις. Ούτε τον διακόπτη by pass ούτε τον θερμοστάτη που δουλεύει πιο χαμηλά. Πολύ απλά, αυτή είναι πολύ παλιά τεχνολογία. Το XX με τα ψηφιακά όργανα, δεν έχει αισθητήρα πάνω στο ψηγείο. Έχει μόνο στο καπάκι του θερμοστάτη. Αυτό δίνει σήμα για τη θερμοκρασία στον εγκέφαλο και ο εγκέφαλος δίνει στα όργανα και εντολή στο βεντιλατέρ. Επίσης δεν λειτουργεί το βεντιλατέρ με κλείσιμο κυκλώματος, αλλά με +12V. Το να βάλεις λοιπόν αισθητήρα πιο χαμηλό το αποκλείσαμε, γιατί ούτως ή αλλιώς δε μπορείς να βάλεις, (είδα στο προφίλ σου ότι έχεις 2002 μοντέλο). Αν πας να κάνεις By Pass το βεντιλατέρ, έχε το νου σου, γιατί αν δώσεις τάσεις ανάποδα, παίζει να έχεις θέματα με τον εγκέφαλο. |
|
| |
ptinotrofos Χρυσό μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 7822 Φύλλο : Ηλικία : 71 Τόπος : Άνω Λιόσια Ημερομηνία εγγραφής : 13/01/2012
| #18Θέμα: Απ: Υπερθέρμανση μοτοσυκλέτας Παρ 1 Ιουν 2018 - 22:42 | |
| Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τρωγεσται με τα ρούχα σας, Το ΧΧ είναι ότι πιο ποιοτικό και αξιόπιστο έχει βγάλει η χοντα, με το να σκαλιζεις το ένα και το άλλο κινδυνεύεις να του βγάλεις τα μάτια στο τέλος. Λες να μην ξέρει η χοντα τι θερμοκρασίες ανεβάζει το μηχανάκι ή να μην τους περασε από το μυαλό ότι κυκλοφορεί και στην πόλη ? |
|
| |
Menos Πλατινένιο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 20847 Φύλλο : Ηλικία : 52 Τόπος : Σλοβακία Ημερομηνία εγγραφής : 22/01/2009
| #19Θέμα: Απ: Υπερθέρμανση μοτοσυκλέτας Παρ 1 Ιουν 2018 - 22:57 | |
| - ptinotrofos έγραψε:
- Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τρωγεσται με τα ρούχα σας, Το ΧΧ είναι ότι πιο ποιοτικό και αξιόπιστο έχει βγάλει η χοντα, με το να σκαλιζεις το ένα και το άλλο κινδυνεύεις να του βγάλεις τα μάτια στο τέλος. Λες να μην ξέρει η χοντα τι θερμοκρασίες ανεβάζει το μηχανάκι ή να μην τους περασε από το μυαλό ότι κυκλοφορεί και στην πόλη ?
Πολλές φορές μπαίνουμε στο τρυπάκι της καλυτέρευσης.. Το αποτέλεσμα τις περισσότερες φορές είναι να τρέχουμε σε μηχανικούς να προλάβουμε οτι επιδιώξαμε να "φτιάξουμε". Στην τελική, όσες μοτοσυκλέτες έχουν παραμείνει απο εργοστάσιο χωρίς την παρέμβαση του μοτοσυκλετιστή, έχουν σπάσει ρεκόρ χιλιομέτρων! Δεν το θεωρώ κανόνα.. αλλά στα 11 χρόνια που έχω το ΧΧ, δεν μου έχει παρουσιάσει ουδέποτε πρόβλημα εφόσων δεν αγγίζω ότι έχει ήδη στις προδιαγραφές της η Honda. |
|
| |
pissaman Προηγμένο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 493 Φύλλο : Ηλικία : 47 Ημερομηνία εγγραφής : 19/11/2010
| #20Θέμα: Απ: Υπερθέρμανση μοτοσυκλέτας Σαβ 2 Ιουν 2018 - 1:03 | |
| Εγώ τα λέω, αλλά ο κόσμος έχει βαλθεί να πληρώνει. Και να πεις ότι ήταν κανα ducati, να το καταλάβω. Θα σπάσει που θα σπάσει, κάνε την καυλάντα σου (επιτρέπεται ο όρος; ), αλλά να πάρει η ευχή, ΧΧ δε σπάνε..... |
|
| |
wz1 Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 43 Φύλλο : Ηλικία : 56 Τόπος : KOMOTHNH Ημερομηνία εγγραφής : 25/09/2017
| #21Θέμα: Απ: Υπερθέρμανση μοτοσυκλέτας Σαβ 2 Ιουν 2018 - 20:23 | |
| Καλησπέρα
Για να κλείσω αύτο το θέμα, στο δικό μου ΧΧ δεν μπορώ να βάλω τέτοιου είδους θερμοστάτη γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει θερμοστάτης πάνω στο ψυγείο. Οπότε αναγκαστικά πρέπει να τοποθετηθεί διακόπτης που να κάνει bypass την ΝΟ επαφή του ρελέ απ'όπου ξεκινάει ο ανέμιστηρας. Αν καποιά μέρα δεν έχω κατι άλλο να κάνω ίσως ασχοληθώ με το θέμα. Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. |
|
| |
gerolukas Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 190 Φύλλο : Ηλικία : 42 Τόπος : Κέρκυρα Ημερομηνία εγγραφής : 02/09/2016
| #22Θέμα: Απ: Υπερθέρμανση μοτοσυκλέτας Τετ 19 Σεπ 2018 - 19:52 | |
| Ερώτηση. Κάπου έχουμε αναφέρει ότι η ένδειξη της θερμοκρασίας στο ψηφιακό αλλάζει με ανάμενα φωτά και χωρίς φωτά. Παρατήρησα το εξ εις: Αν η θερμοκρασία είναι με σβηστά φωτά 101 c και ανάψω φωτά με τη μεγάλη σκάλα on αυτόματα η ένδειξη ανεβαίνει 5 βαθμούς , δηλαδή δείχνει 107. Αν την ίδια στιγμή είναι ανοιχτό το vedilaterrrr, τότε ανεβαίνει 108-109… Εμείς ποια θερμοκρασία πιστεύουμε: με σβηστά φωτά, η με ανοιχτέ φωτά.. Σημείωση. Βάση του νόμου του Ωμ ,οι αντίσταση (που διαβάζει ο αισθητήρας ανάλογα με τη θερμοκρασία) μεταβάλλεται ανάλογα με την τάση (volt) . αρά με ελαφρώς πεσμένη μπαταρία ,όταν όλα μαζί δουλεύουν ,υπάρχει πτώση τάσης αρά αλλάζει και η αντίσταση του αισθητήρα η κάτι ανάλογο τέλος πάντων , αρά βάση λογικής εμείς πρέπει να πιστέψουμε αυτό που βλέπουμε με σβηστά φωτά… Όμως ….! Με ανάμενα φωτά αν μετρήσουμε την μπαταρία θα δούμε 15 με 15,5 volt. Αρά μεγαλύτερη τάση . Ποιος μπορεί να απαντήσει με σιγουριά σε αυτό? Γιατί όπως καταλαβαίνετε άλλο 115 βαθμοί και άλλο 115 βαθμοί + 8 = 123βαθμοι που είναι απαγορευτικό . τώρα ποιος θα μας πει ???
Έχει επεξεργασθεί από τον/την gerolukas στις Τετ 19 Σεπ 2018 - 23:31, 2 φορές συνολικά |
|
| |
nasalab Διακεκριμένο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 1068 Φύλλο : Ηλικία : 55 Τόπος : United Kingdom Ημερομηνία εγγραφής : 30/03/2012
| #23Θέμα: Απ: Υπερθέρμανση μοτοσυκλέτας Τετ 19 Σεπ 2018 - 21:54 | |
| Ξεκίνα από αλλού πρώτα (γνώμη μου) Αν με αναμμένα φώτα μετράς 15 με 15,5 ή o ανορθωτής σου έχει πρόβλημα ή το πολυμετρό σου. (αναμμένα φώτα και στροφές 4-5 χιλ. πρέπει να έχεις max 14,4) |
|
| |
gerolukas Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 190 Φύλλο : Ηλικία : 42 Τόπος : Κέρκυρα Ημερομηνία εγγραφής : 02/09/2016
| #24Θέμα: Απ: Υπερθέρμανση μοτοσυκλέτας Τετ 19 Σεπ 2018 - 23:04 | |
| Τόσο έγραψε άγγελε 14,5. έκανα γω λάθος. λέει ότι το voltag με ανάμενα φωτά και 4-5000 στρ πρέπει να είναι μεγαλύτερο από τη μέτρηση της μπαταριάς και μικρότερο από 15,5 v. δεν το διάβασα καλά και νόμισα ότι το 15,5 είναι αυτό που θα έδινε. ενώ εννοούσε άλλο. sorry.
|
|
| |
gerolukas Μέλος
| #25Θέμα: Απ: Υπερθέρμανση μοτοσυκλέτας Τετ 19 Σεπ 2018 - 23:15 | |
| |
|
| |
gerolukas Μέλος
| #26Θέμα: Απ: Υπερθέρμανση μοτοσυκλέτας Τετ 19 Σεπ 2018 - 23:18 | |
| |
|
| |
ptinotrofos Χρυσό μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 7822 Φύλλο : Ηλικία : 71 Τόπος : Άνω Λιόσια Ημερομηνία εγγραφής : 13/01/2012
| #27Θέμα: Απ: Υπερθέρμανση μοτοσυκλέτας Πεμ 20 Σεπ 2018 - 0:39 | |
| Από την ώρα που έβαλε ψηφιακά όργανα βρήκαμε τον μπελά μας
Όσοι έχουν αναλογικά όργανα δεν ανησυχεί κανένας
Τι καλά που είμαστε παλιά με τα αερόψυκτα, ούτε θερμοκρασίες ούτε τπτ. |
|
| |
gerolukas Μέλος
| #28Θέμα: Απ: Υπερθέρμανση μοτοσυκλέτας Πεμ 20 Σεπ 2018 - 15:36 | |
| Μα ,, αυτό ξαναπες το!!! ειχα ενα diversion 600s , και το μονο που με εννοιαζε ηταν τα λαδια και τα λαστιχα. 176.000 χιλιομετρα και ουτε δισκους στο συμπλεχτη δεν ειχα αλλαξει!!!
|
|
| |
Kopritis Νέο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 4 Φύλλο : Ημερομηνία εγγραφής : 20/07/2015
| #29Θέμα: Απ: Υπερθέρμανση μοτοσυκλέτας Παρ 1 Φεβ 2019 - 11:54 | |
| Καλησπέρα, εγώ δεν έχω κάποιο θέμα με το μηχανάκι αλλά θέλω να αλλάξω το θερμοστάτη μου και ώστε να αρχίσουν να κυκλοφορούν τα νερά πιο νωρίς Καμία πρόταση; |
|
| |
ptinotrofos Χρυσό μέλος
| #30Θέμα: Απ: Υπερθέρμανση μοτοσυκλέτας Παρ 1 Φεβ 2019 - 14:57 | |
| - Kopritis έγραψε:
- Καλησπέρα, εγώ δεν έχω κάποιο θέμα με το μηχανάκι αλλά θέλω να αλλάξω το θερμοστάτη μου και ώστε να αρχίσουν να κυκλοφορούν τα νερά πιο νωρίς
Καμία πρόταση; Βρε καλώς τα παιδιά τα δικά μας!!! Δύσκολα μας βάζεις ρε φίλε. Πρέπει να βρεθεί ένας θερμοστάτης που να ταιριάζει στο μέγεθος αλλά να ανοίγει ας πούμε 10 βαθμούς πιο κάτω. Νομίζω πρέπει να βγάλεις το θερμοστάτη και να πας στα είδη αυτόκινητου/ανταλλακτικά να τον δείξεις (τον θερμοστάτη ε?)και να τους πεις τι ζητάς. Αν δεν κάνω λάθος οι θερμοστάτες γράφουν στην συσκευασία σε πόσους βαθμούς αντιδρούν. Μια ιδέα λέω έτσι ? Ας περιμένουμε μήπως κάποιος έχει κάνει κάτι τέτοιο και ξέρει να σε καθοδηγησει. Γιατί να το κάνεις όμως αυτό? Μπορεί να σου προσφέρει κάτι σε συνθήκες καύσωνα μέσα στην πόλη αλλά στον ανοιχτό δρόμο? Σκέψου να πας για καφεδάκι στο Στορκ την Κυριακή που θα έχει και καλό καιρό και ο κινητήρας να κάνει 300 χλμ δουλεύοντας 10 βαθμούς πιο κάτω από ότι τον έχει σχεδιάσει η μάνα του να δουλεύει. Λέω εγώ τώρα, εσύ ξέρεις τι χρήση κάνεις στο μηχανάκι και αποφασίζεις. |
|
| |
| Υπερθέρμανση μοτοσυκλέτας | |
|