Μην βαρεθείτε και φτιαξετε μικρη ουρα. Καλυτερα φτιαξτε αρκετα μεγαλυτερη από ότι νομιζετε ότι χρειαζεται και παρτε την μαζι σε μια σακκουλα. Μπορει πετωντας ο χαρταετος να δειτε ότι χρειαζεται συμπληρωμα. Εξαλλου την φτιαχνετε μια φορα και την εχετε καθε χρονο.
pablo Ασημένιο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 5366 Φύλλο : Ηλικία : 52 Τόπος : Ζωγράφου-Αθήνα (ex salonica-Malgara) Ημερομηνία εγγραφής : 19/01/2011
Καλουμπες χρησιμοποιω 4-5 (50 μετρα η καθε μια). προσοχη στο ξετυλιγμα κάθε μιας κατά το πεταγμα. Δεν είναι δεμενες και αν δεν τις προσεξεις, στο τελειωμα του ξετυλιγματος θα σου φυγει ο χαρταετος. Ενωσε οσες θελεις και μαζεψε τες μετα σε ένα μακρυ και γερό ξυλο, δενοντας την ακρη με ασφάλεια. Προσοχη, το μαζεμα ειναι επιπονο, μην υπερβαλλετε στις καλουμπες απο ενθουσιασμο (να παει πολυ ψηλα)
pablo Ασημένιο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 5366 Φύλλο : Ηλικία : 52 Τόπος : Ζωγράφου-Αθήνα (ex salonica-Malgara) Ημερομηνία εγγραφής : 19/01/2011
Η αποθηκευση του χαρταετου είναι κατι πολύ δυσκολο. Κατι να ακουμπησει πανω του θα τον σκισει και του χρονου θα τον βρειτε αχρηστο, η μπορει και με σπασμενα καλαμια. Εγω τον διαλυω κάθε χρονο στα εξ ων συνετεθη, και τον συναρμολογω παλι κάθε τετοιες μερες με νεα χρωματα η και διαστασεις. Μονο η ουρα ειναι η ιδια.
pablo Ασημένιο μέλος
ώστε να παρει αυτό το σχημα. Τις ακρες περιμετρικα τις ενωνω με σπαγγοσκοινο. Ετσι εχω τελειωσει τον σκελετο.
Σωστός! Να προσθέσω κάτι για τις πλευρές του κανονικού εξαγώνου που σχηματίστηκε. Εγώ τις υπολογίζω να είναι ίσες μεταξύ τους αλλά και με την ακτίνα που ενώνει τις κορυφές με το κέντρο του χαρταετού. Αυτό ισχύει στο κανονικό εξάγωνο που έχει όλες τις πλευρές ίσες. Κατά συνέπεια και τα ζύγια είναι ίσα.
Επίσης το χαρτί που χρησιμοποιώ είναι χρωματιστό κι από τις 2 μεριές, τύπου λαδόκολλας γιατί είναι πιο ελαφρύ. Εγώ έτσι τον φτιάχνω, δεν ξέρω αν χρειάζεται ή είναι περιττό.
ώστε να παρει αυτό το σχημα. Τις ακρες περιμετρικα τις ενωνω με σπαγγοσκοινο. Ετσι εχω τελειωσει τον σκελετο.
Σωστός! Να προσθέσω κάτι για τις πλευρές του κανονικού εξαγώνου που σχηματίστηκε. Εγώ τις υπολογίζω να είναι ίσες μεταξύ τους αλλά και με την ακτίνα που ενώνει τις κορυφές με το κέντρο του χαρταετού. Αυτό ισχύει στο κανονικό εξάγωνο που έχει όλες τις πλευρές ίσες. Κατά συνέπεια και τα ζύγια είναι ίσα.
Επίσης το χαρτί που χρησιμοποιώ είναι χρωματιστό κι από τις 2 μεριές, τύπου λαδόκολλας γιατί είναι πιο ελαφρύ. Εγώ έτσι τον φτιάχνω, δεν ξέρω αν χρειάζεται ή είναι περιττό.
Φυσικα και δεν ειναι περιττο. οσο ελαφρυτερος τοσο καλυτερα εννοειται! Ευχαριστω παιδια!
Erecozi Ασημένιο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 5077 Φύλλο : Ηλικία : 42 Ημερομηνία εγγραφής : 20/11/2012