Ευτυχώς που φιλοτιμείται κάποιος Έλληνας του εξωτερικού να επισκέπτεται τους αρχαιολογικούς χώρους της πατρίδας μας,να βλέπουμε κι εμείς πώς είναι από φωτογραφίες... (Shame to most of us!)
Menos Πλατινένιο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 20847 Φύλλο : Ηλικία : 52 Τόπος : Σλοβακία Ημερομηνία εγγραφής : 22/01/2009
Η αλήθεια να λέγεται Γιώργο..! Ακόμη και ο Μελέτης παραδέχτηκε πως αν δεν πηγαίναμε μαζί, ίσως και να μην επισκεφθόταν τον χώρο αυτό, κάτι που σίγουρα άξιζε!!
Έχει επεξεργασθεί από τον/την Menos στις Πεμ 23 Ιαν 2014 - 23:22, 1 φορά
Jimacos Διακεκριμένο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 1208 Φύλλο : Ηλικία : 47 Τόπος : ΒΟΛΟΣ Ημερομηνία εγγραφής : 22/02/2011
Ευτυχώς που φιλοτιμείται κάποιος Έλληνας του εξωτερικού να επισκέπτεται τους αρχαιολογικούς χώρους της πατρίδας μας,να βλέπουμε κι εμείς πώς είναι από φωτογραφίες... (Shame to most of us!)
Jimacos Διακεκριμένο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 1208 Φύλλο : Ηλικία : 47 Τόπος : ΒΟΛΟΣ Ημερομηνία εγγραφής : 22/02/2011
Φτάσαμε κατα τις 11:30 στον Βόλο όπου ήρθε και μας μάζεψε ο Jimacos και μας πήγε σπίτι του που ακόμη μια φορά μας καλωσόρισε. Το πρόγραμμα ήταν να βρεθούμε με τον Ody και να πάμε όλοι μαζί προς το χωριό "Μηλιές" όπου ήταν προσωπική μου απαίτηση για να επισκεφθώ την καφετέρια της Τάνιας Τσανακλίδου, μήπως και μπορούσα να γνωρίσω απο κοντά τον παιδικό μου έρωτα..
Έλα όμως που η Τάνια μας, αλλιώς τα λέει στην κάμερα και άλλη είναι η πραγματικότητα..
Ανεβήκαμε στο πραγματικά όμορφο χωριουδάκι (ωραίοι δρόμοι, ωραία διαδρομή) και φτάσαμε σε ενα χωριουδάκι που τελικά μαζεύει όλη την Ελλάδα!! Η κίνηση αποπνιχτική, κόσμος παντού, τα μαγαζιά γεμάτα και για να βρείς χώρο πάρκινγκ ήταν απλά αδύνατο! Με άφησε ο Jimacos έξω απο την καφετέρια της Τάνιας.. μπήκα, ρώτησα.. και η απάντηση που πήρα.. "Είναι σε περιοδεία με την Χάρις Αλεξίου και τραγουδάνε στην Θεσσαλονίκη"...
Στράβωσα.. (αχ βρε Τάνια..) Βγήκα έξω απο την καφετέρια που ούτως η άλλως ήταν πήχτρα στο κόσμο (αρα ξεχνάμε και τον καφέ) και πέτυχα τον Jimaco και τον Ody να χαροπαλεύουν τα αυτοκίνητα τους μέσα στην κίνηση!
Τελικά ο Jimacos μας πήγε σε εναν όμορφο χώρο λίγα μόλις χιλιόμετρα παραπέρα που είχε και ενα τρενάκι που σε πήγαινε στην πόλη του Βόλου. 1 ωρα διαδρομή μέσα απο τα καταπράσινα βουνά του Βόλου στην τιμή των 8€.
Δεν ανεβήκαμε στο τραίνο (βεβαίως βεβαίως) καθώς το πρόγραμμα μας ήταν διαφορετικό. Πάντως το σημείο άξιζε!
Κανονίσαμε λοιπόν να πάμε και σε κάποιο τσιπουράδικο στο λιμάνι του Βόλου, όπως και έγινε. Τσιπουράδικο δέν έχω επισκεφθεί ποτέ μου και η έκπληξη μου ήταν μεγάλη!
Για όσους δεν γνωρίζουν τι εστί Τσιπουράδικο στον Βόλο.. Παραγγέλνεις το τσίπουρο σου που έρχεται σε ενα μπουκαλάκι των 25ml και μαζί φέρνουνε και τα συνοδευτικά. Το συγκεκριμένο μαγαζί είχε 70 διαφορετικά πιάτα για το τσίπουρο!! Σε κάθε παραγγελία τσίπουρου ερχόταν και 3 συνοδευτικά πιάτα απο ποικιλίες ψαριών και Μαλάκιων!! Έλα που δεν το γνώριζα αυτό και όσο παραγγέλναμε τσίπουρα, τόσο γέμιζε το τραπέζι με μοναδικές λιχουδιές!! Φοβήθηκε το μάτι μου!!
Κάποια στιγμή σκεφτόμουν πως θα έπρεπε να πληρώσω τ'αντερα μου με τα πιάτα που ερχόντουσαν ανελλιπώς! (Θα αναφερθώ παρακάτω).
Η παρέα ήταν πραγματικά μοναδική! Jimacos με την οικογένεια του, Ody με την οικογένεια του και Panagos με τον έρωτα του.
Κάποια στιγμή παραγγέλθηκε και ενα έξτρα πιάτο απο γαρίδες σαγανάκι... η Άνι το απόλαυσε με το παραπάνω... εγω δεν πλησίασα το συγκεκριμένο πιάτο γιατί η γυναίκα κρατούσε πηρούνι..!!!
Μου διαφεύγει η ονομασία αυτού του μαλάκιου.. θα σας το πεί ο Jimacos.. Πάντως το "κόλπο" είναι να του βάλεις λεμόνι και να το φάς.
Όταν βέβαια είπαν στην Άνι πως είναι ζωντανά, δεν τους πίστεψε.. μέχρι που τους έβαλαν λεμόνι και άρχισαν να ψιλοκουνάνε! Φρίκαρε η γυναίκα και μου έκανε νόημα να τα ξαναπέταξουμε στην θάλασσα να ζήσουν!
Menos Πλατινένιο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 20847 Φύλλο : Ηλικία : 52 Τόπος : Σλοβακία Ημερομηνία εγγραφής : 22/01/2009
Με τα πολλά, την βάλαμε (ολίγον με το ζόρι) να φάει ένα και δεν μπορούσε να φανταστεί πως θα έτρωγε κάτι ζωντανό..! Μάλιστα έκλεισε και τα μάτια της.. λές και θα άλλαζε κάτι..