| Δεν ανάβει το βεντιλατερ.... | |
|
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
sakissp Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 104 Φύλλο : Ηλικία : 41 Ημερομηνία εγγραφής : 15/09/2012
| #31Θέμα: Απ: Δεν ανάβει το βεντιλατερ.... Δευ 16 Σεπ 2013 - 20:46 | |
| Ναι και στις δυο σκάλες... |
|
| |
Meletis Ασημένιο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 3210 Φύλλο : Τόπος : Πετρούπολη Ημερομηνία εγγραφής : 14/10/2012
| #32Θέμα: Απ: Δεν ανάβει το βεντιλατερ.... Δευ 16 Σεπ 2013 - 22:17 | |
| - sakissp έγραψε:
- Ναι και στις δυο σκάλες...
Πολλές φορές , έχει παρατηρηθεί , τα ballast μπερδεύουν τις ενδείξεις στα ψηφιακά καντραν ( λόγο της θέσης τους ) . Φρόντισε πρώτα τις φισες, καθάρισε τις γειωσεις ( εμένα μου το έκανε ο pissaman ) και μετα ξαναδοκιμασε τις θερμοκρασίες χωρίς να έχεις συνδέσει τα ballast . Οσο για τις γρήγορες εναλλαγές των ενδηξεων , απο 82 σε 85 , παρατήρησε πως ακολουθούνται απο κάποια κίνηση δική σου - άναμμα φώτων , φλας , αλλαγή σκάλας !!! |
|
| |
cbx -six Διακεκριμένο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 1601 Φύλλο : Ημερομηνία εγγραφής : 20/09/2011
| #33Θέμα: Απ: Δεν ανάβει το βεντιλατερ.... Τρι 17 Σεπ 2013 - 15:22 | |
| Παιδιά ,πέρα από αυτά που είπατε για γειώσεις κλπ., έχω να πω ότι όσον αφορά τα ballast ,ισχύει.
Μου έτυχε στο Hayabusa -K8 του φίλου μου, που έκανε διάφορα μπερδέματα στα όργανα και τις ενδείξεις.. Του έβαλα το ballast όσο πιο μακρυά γινόταν από τα όργανα και το τύλιξα με λεπτό φύλο χαλκού . Και από τότε δεν είχε πρόβλημα . (Το φύλο χαλκού το είχα χρησιμοποιήσει παλιότερα για μόνωση ,σε στερεοφωνικά μηχανήματα, για να μην επηρεάζονται κεφαλές πικάπ κλπ συνοδευτικά μηχανήματα ,από τα τροφοδοτικά). Υπάρχει μία περίπτωση να είναι και αυτό . |
|
| |
Meletis Ασημένιο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 3210 Φύλλο : Τόπος : Πετρούπολη Ημερομηνία εγγραφής : 14/10/2012
| #34Θέμα: Απ: Δεν ανάβει το βεντιλατερ.... Τρι 17 Σεπ 2013 - 15:36 | |
| Εγώ έφτασα σε σημείο να τα στείλω στον αγυριστο!!! Και με τις μαμά λάμπες μια χαρά βλέπω !!!! |
|
| |
nasalab Διακεκριμένο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 1068 Φύλλο : Ηλικία : 55 Τόπος : United Kingdom Ημερομηνία εγγραφής : 30/03/2012
| #35Θέμα: Απ: Δεν ανάβει το βεντιλατερ.... Τρι 17 Σεπ 2013 - 15:37 | |
| Σαφώς παίζει και αυτή η περίπτωση.
Δεν το ανέφερα γιατί νόμιζα ότι τα xenon τα έχει πάνω καιρό ενώ το πρόβλημα με τη θερμοκρασία είναι τωρινό. Βέβαια το ένα δεν αποκλείει το άλλο. |
|
| |
sakissp Μέλος
| #36Θέμα: Απ: Δεν ανάβει το βεντιλατερ.... Τρι 17 Σεπ 2013 - 17:26 | |
| Παιδιά τα ξένον ειναι πάνω στη μηχανη σπο το 2005...καλα κάνατε και το αναφέρατε αλλα δεν νομίζω να ειναι αυτο...ειναι τόσα χρονια πάνω που αλλαξα λάμπες γιατι ειχε πεση η ένταση τους... |
|
| |
sakissp Μέλος
| #37Θέμα: Απ: Δεν ανάβει το βεντιλατερ.... Τρι 17 Σεπ 2013 - 17:33 | |
| Λοιπον πήγα έναν φίλο σημερα στο κιατο στο Βαγια να αφήσει τη μηχανη του και του εξήγησα τι ακριβώς μου κάνει...μου λεει ότι αν θυμάται καλα το ΧΧ εχει ξεχωριστή βαλβίδα που δείχνει τη θερμοκρασία στο καντραν απο αυτη που δίνει εντολή για να ανοίξει το βεντιλατερ...δηλαδη αν κατάλαβα καλα η βαλβίδα που αλλαξα εγω εινσι αυτη που δινει εντολή στο θερμοστατη να ανοιξη.....αλλα υπαρχει κάπου άλλη μια βαλβίδα ξεχωριστά που δινει κατευθείαν εντολη στο καντραν....ξέρει κάποιος κατι για αυτο...??? |
|
| |
Meletis Ασημένιο μέλος
| #38Θέμα: Απ: Δεν ανάβει το βεντιλατερ.... Τρι 17 Σεπ 2013 - 17:37 | |
| Μόνο ο Pissaman πιστεύω και οποίος άλλος το ξέρει ! |
|
| |
sakissp Μέλος
| #39Θέμα: Απ: Δεν ανάβει το βεντιλατερ.... Τρι 17 Σεπ 2013 - 18:00 | |
| Πιστεύω πως πρεπει να υπαρχει και άλλη βαλβίδα για την θερμοκρασία του καντραν...το λέω αυτο γιατι το βεντιλατερ ανοίγει κανονικα μόλις παει η θερμοκρασία 98 βαθμούς περίπου και αυτο διαπιστωθηκε με μια εξωτερική συσκευή που διαβάζει θερμοκρασία...τη στιγμη εκείνη που ανάβει το βεντιλατερ όμως το καντραν γράφει 115-117 βαθμούς....απο που προκύπτει αυτη η τιμη...??? πρεπει να υπαρχει λοιπν και ξεχωριστή βαλβίδα η οποία μεταφέρει μονο τη θερμοκρασία στο καντραν... |
|
| |
Menos Πλατινένιο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 20847 Φύλλο : Ηλικία : 52 Τόπος : Σλοβακία Ημερομηνία εγγραφής : 22/01/2009
| #40Θέμα: Απ: Δεν ανάβει το βεντιλατερ.... Τρι 17 Σεπ 2013 - 18:06 | |
| - cbx -six έγραψε:
- Παιδιά ,πέρα από αυτά που είπατε για γειώσεις κλπ., έχω να πω ότι όσον αφορά τα ballast ,ισχύει.
Μου έτυχε στο Hayabusa -K8 του φίλου μου, που έκανε διάφορα μπερδέματα στα όργανα και τις ενδείξεις.. Του έβαλα το ballast όσο πιο μακρυά γινόταν από τα όργανα και το τύλιξα με λεπτό φύλο χαλκού . Και από τότε δεν είχε πρόβλημα . (Το φύλο χαλκού το είχα χρησιμοποιήσει παλιότερα για μόνωση ,σε στερεοφωνικά μηχανήματα, για να μην επηρεάζονται κεφαλές πικάπ κλπ συνοδευτικά μηχανήματα ,από τα τροφοδοτικά). Υπάρχει μία περίπτωση να είναι και αυτό . Φύλο χαλκού ε;; Δεν το'χα σκεφτεί ποτέ πως δουλεύει ως μονωτικό. |
|
| |
Αριθμός μηνυμάτων : 1068 Φύλλο : Ηλικία : 55 Τόπος : United Kingdom Ημερομηνία εγγραφής : 30/03/2012
| #41Θέμα: Απ: Δεν ανάβει το βεντιλατερ.... Τρι 17 Σεπ 2013 - 19:19 | |
| Σάκη τι έτος κατασκευής είναι το ΧΧ σου; (όχι ημερομηνία άδειας)
Να δω αν μπορώ να βρω κάτι στο service manual. |
|
| |
sakissp Μέλος
| #42Θέμα: Απ: Δεν ανάβει το βεντιλατερ.... Τρι 17 Σεπ 2013 - 21:46 | |
| |
|
| |
| #43Θέμα: Απ: Δεν ανάβει το βεντιλατερ.... Τετ 18 Σεπ 2013 - 12:56 | |
| Λοιπόν πάμε για σεντόνι... Να ξεκινήσω λέγοντας ότι τίποτα δεν έχω δει από κοντά (δεν έτυχε) και ότι σου πω το διάβασα στο service manual το οποίο μπορεί να έχει κάποια διαφορά από την πραγματικότητα. Η ένδειξη θερμοκρασίας προέρχεται από τον αισθητήρα (ECT/Thermo sensor) που βρίσκεται πίσω από το μοτέρ, τον οποίο και άλλαξες. Υπάρχουν δυο (2) τύποι αισθητήρων θερμοκρασίας, ο ένας μέχρι το '99 και ο άλλος μετά το '99. Δεν ξέρω αν εμφανισιακά είναι ίδιοι (διαστάσεις, σπειρώματα) αλλά ηλεκτρολογικά η αντίσταση τους είναι διαφορετική. Η αντίσταση που πρέπει να έχουν είναι: Μέχρι το '99:
- Στους 80 βαθμούς Κελσίου από 47,5ΚΩμ - 56,8ΚΩμ
- Στους 120 βαθμούς Κελσίου από 14,9ΚΩμ - 17,3 ΚΩμ
Μετά το '99:
- Στους 80 βαθμούς Κελσίου από 2,1ΚΩμ - 2,6ΚΩμ
- Στους 120 βαθμούς Κελσίου από 0,72ΚΩμ - 0,76 ΚΩμ
Οπότε τα ποσά είναι αντιστρόφως ανάλογα, όσο ανεβαίνει η θερμοκρασία τόσο κατεβαίνει η αντίσταση του αισθητήρα. Στη δικιά σου περίπτωση (μετά το '99) βλέπουμε αρκετά χαμηλή αντίσταση όσο ανεβαίνει η θερμοκρασία και με πολύ μικρή απόκλιση στην αντίσταση, οπότε με το παραμικρό πρόβλημα στη καλωδίωση μέχρι το καντράν σου ή με προβληματική ένωση σε κάποιον συνδετήρα (connector), οι αποκλείσεις στην ένδειξη θερμοκρασίας θα είναι μεγάλες. Δεν θα σε ζαλίσω (αν δεν το έκανα μέχρι τώρα ) με το πώς ελέγχουμε τον αισθητήρα αν λειτουργεί σωστά μιας και είναι καινούργιος. Εκτός από αυτό, εφόσον το βεντιλατέρ ανοίγει στους σωστούς βαθμούς θεωρώ ότι είναι εντάξει. Επί του πρακτέου τώρα Στη θέση σου θα έλεγχα: (α) την αντίσταση και (β) το αν έχει διαρροή το καλώδιο του αισθητήρα από την ένωση του αισθητήρα (connector) μέχρι την επαφή (connector) της ένωσης πίσω από το καντράν (connector 16P). Μικρό διάλειμμα και συνεχίζω με το πώς θα κάνεις τον έλεγχο. |
|
| |
sakissp Μέλος
| #44Θέμα: Απ: Δεν ανάβει το βεντιλατερ.... Τετ 18 Σεπ 2013 - 13:04 | |
| Άγγελε σε ευχαριστω πολυ για το κόπο που έκανες...θα το κοιτάξω και αυτο...με προβληματιζει το γεγονός που μου λένε ότι υπαρχει ξεχωριστός αισθητηρας για το καντραν...δηλαδη υπαρχει άλλη βαλβίδα δινει εντολη για τη θερμοκρασία στο καντραν...Περνω τηλέφωνο απο το πρωι Σαρακακη να μιλήσω με τα παιδια στο Συνεργειο αλλα δεν το σηκώνουν...μόλις πιάσω γραμμή πιστεύω θα γνωρίζουν αν υπαρχη ξεχωριστή βαλβίδα για τη θερμοκρασία του καντραν... |
|
| |
pissaman Προηγμένο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 493 Φύλλο : Ηλικία : 47 Ημερομηνία εγγραφής : 19/11/2010
| #45Θέμα: Απ: Δεν ανάβει το βεντιλατερ.... Τετ 18 Σεπ 2013 - 17:55 | |
| Φίλος, δώσε μου λίγο πλαίσιο να δω να σου πω, γιατί είσαι πάνω στην αλλαγή. |
|
| |
| Δεν ανάβει το βεντιλατερ.... | |
|