- folsaili56 έγραψε:
- καλημερα!ευχαριστω για την ανταποκριση!συμφωνω και γω με αυτα που εγραψες και ετσι λειτουργω καθημερινα γιαυτο αλλωστε εγραψα και καποιες λεπτομεριες διοτι φουλαρω -μηδενιζω τον ημερησιο χιλιομετρητη και ετσι πορευομαι..οσο αφορα το φλοτερ που θελω να το αλλαξω δεν ειναι γιαυτο που συζητησαμε προηγουμενως αλλα με την τρελλα και αγαπη μου για τα μηχανακια και ειδικα για την δικη μου που θελω να ειναι αψογη σε ολα...μετα τοσα χρονια εφτασε στα 74 000 χλμ να αλλαξω ανορθωτη(το κουσουρι της) με οχι μαμισιο και στα 90 000χλμ θερμοστατη και αισθητηρα λειτουργιας του βαντιλατερ επισης χρησιμοποιω εδω και αρκετο χρονο (3χρονια) υγρα για το ψυγειο συμπυκνωμενο g12 ροζ χρωμα αραιωμενο 50% με απεσταγμενο νερο(οχι απιονισμενο) και η διαφορα με αλλα ετοιμα διαλυματα ειναι μεγαλη στην ψυξη..φιλε μου μιας και εδειξες καλη θεληση για συζητση να σε ρωτησω τι λαδια χρησιμοπιεις εγω δεν μπορεσα να βρω ενα σταθερο λαδι που να με ικανοποιει αλλα στις δυο τελευταιες αλλαγες εβαλα repsol full synthetic 10-40..επισης τι τακακια φορας εκτος εαν ειναι της honda εγω φοραω ferodo τα χρυσα αλλα μολις ζεσταθουν και ειδικα καλοκαιρι το πρωτο τσιμπημα που ειναι και το πλεονεκτημα του XX δεν υπαρχει..ευχαριστω καλημερα καλη συνεχεια
Για το φλοτέρ έχω να πω ότι απο καινούργιο Σε παρατεταμένο φρενάρισμα πχ πας με μια διακοσάρα και φτάνεις στα διόδια η βενζίνη τραβιέται μπροστά για αρκετό χρονικό διάστημα με αποτέλεσμα ο δείκτης να κατεβαίνει και κάποιες φορές να ανάβει προσωρινά το λαμπάκι της ρεζέρβας. Αυτό νομίζω είναι λογικό και δεν πρόκειται για κακή λειτουργία.
Για τα λάδια έχω δοκιμάσει διάφορα castrol, belrey, ipon Εχω καταλήξει στα Χόντα ημισυνθετικά 10-40 Ξέρω βέβαια ότι η χόντα δεν κατασκευάζει λάδια αλλά κάπου τα παραγγέλνει με την φίρμα της. Πιθανόν στην ρέπσολ που είναι και χορηγός στο μότο τζι πι και έχει βγάλει και μηχανάκια με το λογότυπο και τα χρώματά της.
Έχω ακούσει απ'δω κι αποκεί για μπελρέυ 15-50, λένε ότι είναι καλύτερα για το ΧΧ και ότι δεν χτυπάει η πρώτη.
Το είπα στον μάστορα και με πήρε από τα μούτρα. Μου είπε ότι η χόντα συνιστά πλέον 10-30 (και για το ΧΧ) Εμείς βάζουμε 10-40 όπως βάζαμε πάντα και τώρα μου ζητάς να σου βάλω 15-50?
Εγώ το μηχανάκι δεν το πιέζω, σπάνια βαράω κόφτες το έχω μόνο για βόλτα, οδηγώ κυρίως σε επαρχιακό και εθνικό δίκτυο, δεν ανεβοκατεβάζω ταχύτητες και σπάνια έχω δει να ανέβει η θερμοκρασία κι αυτό μέσα στην πόλη ντάλα καλοκαίρι.
Ψυκτικό για να πω την αλήθεια δεν ξέρω τι βάζω. Το αλλάζω κάθε δυό χρόνια στο σέρβις, είναι έτοιμο, (δεν χρειάζεται ανάμιξη) σε κονσέρβα και πράσινο. Μια δυό φορές που χρειάστηκε συμπλήρωμα πήγα στο συνεργείο και το συμπλήρωσε μου έκανε επί τει ευκαιρία και μια εξαέρωση στα φρένα, τσεκάρησε και την αλυσίδα ήπια και καφέ είπα ευχαριστώ και έφυγα. Για τέτοια πράγματα δεν μου παίρνει χρήματα.
Τώρα για τακάκια. Είχα δοκιμάσει κι εγώ τα φερόντο και τα ebc. Τελικά κατέληξα στα μαμά. Νομίζω είναι τα καλύτερα. Η απώλεια στο αρχικό δάγκωμα ίσως να οφείλεται στα σωληνάκια που με την θερμοκρασία αποκτούν ελαστικότητα, εκτός αν τα έχεις αλλάξει με άφτερ μάρκετ, Hel κλπ.
Για να πω την αλήθεια τα δικά μου φρένα ζήτημα είναι αν έχουν ζεσταθεί 5-6 φορές στην ζωή τους κι αυτό στην πίστα.
Προτιμώ να οδηγώ ομαλά και να χρησιμοποιώ το φρένο του κινητήρα . Παρ' ότι πάω για τις 100 χιλ χλμ οι δίσκοι μου είναι σε άριστη κατάσταση.
Ρώτησες για φρένα κάποιον που δεν φρενάρει
ΥΓ: Αν προσέξεις πάνω δεξιά στη σελίδα Έχει λέξεις κλειδιά. Μπορείς να κάνεις κλικ στα "ΤΑΚΑΚΙΑ" ή "ΛΑΔΙΑ" για να δεις όλες τις σχετικές συζητήσεις του φόρουμ και πολύ περισσότερες απόψεις. Εκεί μπορείς να γράψεις και την δική σου άποψη και γνώση από την εμπειρία σου ώστε να είναι διαθέσιμη για όποιον ψάχνει.
Τώρα κάναμε μια εξαίρεση μια και το παρόν θέμα αφορά την κατανάλωση και κανένας δεν θα ψάξει εδώ να δει γνώμες για λάδια η τακάκια.