| Μπαταρια....ηρθε η ωρα για αλλαγη. | |
|
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
Spartiatis Προηγμένο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 382 Φύλλο : Ηλικία : 43 Τόπος : Σπάρτη Ημερομηνία εγγραφής : 26/01/2015
| #91Θέμα: Απ: Μπαταρια....ηρθε η ωρα για αλλαγη. Δευ 9 Μαρ 2015 - 1:42 | |
| - ptinotrofos έγραψε:
- εξ άλλου είναι 9 χρονών
για μπαταρια το κοβω, μαλλον ηρθε η ωρα της....ποσο πια χαχαχαχαχαχαχαχα Προτεινω να δοκιμασεις με μια φιλου κ να δεις...Δεν νομιζω να την χαλασει απλα θα κανει τα ιδια "κολπα"... |
|
| |
ptinotrofos Χρυσό μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 7822 Φύλλο : Ηλικία : 71 Τόπος : Άνω Λιόσια Ημερομηνία εγγραφής : 13/01/2012
| #92Θέμα: Απ: Μπαταρια....ηρθε η ωρα για αλλαγη. Δευ 9 Μαρ 2015 - 1:50 | |
| - Spartiatis έγραψε:
- ptinotrofos έγραψε:
- εξ άλλου είναι 9 χρονών
για μπαταρια το κοβω, μαλλον ηρθε η ωρα της....ποσο πια χαχαχαχαχαχαχαχα
Προτεινω να δοκιμασεις με μια φιλου κ να δεις...Δεν νομιζω να την χαλασει απλα θα κανει τα ιδια "κολπα"... Είδομεν. |
|
| |
marioshadow Διακεκριμένο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 933 Φύλλο : Ηλικία : 35 Τόπος : Ξανθη Ημερομηνία εγγραφής : 13/10/2012
| #93Θέμα: Απ: Μπαταρια....ηρθε η ωρα για αλλαγη. Κυρ 24 Ιαν 2016 - 11:47 | |
| Λοιπον να κανω και εγω την ερωτηση μου...καταρχην το μηχανακι στο manual λεει οτι θελει 9αρα μπαταρια...εχω βαλει 2 φορες την Yuasa και τις 2 φορες μεσα σε 1-1,5 χρονο οι μπαταριες ηταν για πεταμα...παρατηρησα στο μηχανακι μετα απο λιγο καιρο οτι η μιζα δουλευε πιο αργα...δηλαδη δεν ειχε την δυναμη που επρεπε να εχει...ηλεκτρολογικα ολα ειναι καλα ανορθωτες κλπ...το θεμα ειναι οτι η Yuasa βγαζει 8,4 αν θυμαμαι καλα...και την λεει 9αρα!!!αποφασησα να ανεβω και να βαλω 10αρα πιο μεγαλη δεν χωραει δυστηχως απο κατω...τωρα πλεον μιζαρει τελεια!!!περνει κατευθειαν μπροστα!!!η ερωτηση ειναι:εχει περασει σχεδον 1,5 μηνας ακινησιας και την φορτησα...ηθελε φορτηση!!!καλα δεν ειναι περιπου ανα 1-2 μηνες σε ακινησια να την φορτηζουμε??? |
|
| |
cbx -six Διακεκριμένο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 1601 Φύλλο : Ημερομηνία εγγραφής : 20/09/2011
| #94Θέμα: Απ: Μπαταρια....ηρθε η ωρα για αλλαγη. Κυρ 24 Ιαν 2016 - 18:34 | |
| Μάριε καλά είναι να φορτίζουμε τη μπαταρία , που και που , όταν το μηχανάκι δεν κινείται ...Το πολύ κάθε μήνα (ή στις 20 ημέρες τώρα το χειμώνα ) , κάνε μία φόρτιση ... Ειδικά το χειμώνα , με το κρύο οι μπαταρίες πέφτουν σε απόδοση ... γονατίζουν στην κυριολεξία !!!
|
|
| |
marioshadow Διακεκριμένο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 933 Φύλλο : Ηλικία : 35 Τόπος : Ξανθη Ημερομηνία εγγραφής : 13/10/2012
| #95Θέμα: Απ: Μπαταρια....ηρθε η ωρα για αλλαγη. Κυρ 24 Ιαν 2016 - 18:50 | |
| Ωραια Δημητρη!!!αρα καλα εκανα...ειχα την απορια εφοσον δεν την δουλεψα γιατι να θελει φορτιση... |
|
| |
ptinotrofos Χρυσό μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 7822 Φύλλο : Ηλικία : 71 Τόπος : Άνω Λιόσια Ημερομηνία εγγραφής : 13/01/2012
| #96Θέμα: Απ: Μπαταρια....ηρθε η ωρα για αλλαγη. Κυρ 24 Ιαν 2016 - 22:33 | |
| Εγώ έχω πάρει από το λιντλ ένα ηλ/νικό φορτιστή που αφού φορτίσει την μπαταρία μπαίνει αυτόματα σε λειτουργία συντήρησης. Έτσι λοιπόν έχω τη μπαταρία μόνιμα συνδεδεμένη όταν το ΧΧ είναι σε ακινησία. |
|
| |
Psath 1100XX Διακεκριμένο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 1257 Φύλλο : Ημερομηνία εγγραφής : 20/02/2010
| #97Θέμα: Απ: Μπαταρια....ηρθε η ωρα για αλλαγη. Δευ 25 Ιαν 2016 - 15:23 | |
| - ptinotrofos έγραψε:
- Εγώ έχω πάρει από το λιντλ ένα ηλ/νικό φορτιστή που αφού φορτίσει την μπαταρία μπαίνει αυτόματα σε λειτουργία συντήρησης. Έτσι λοιπόν έχω τη μπαταρία μόνιμα συνδεδεμένη όταν το ΧΧ είναι σε ακινησία.
Τον έχω κι εγώ. Φορτίζει 6, 12volt και μέχρι 120 ampere μπαταρίςς. Αξίζει με το παραπάνω τα 20€. |
|
| |
Menos Πλατινένιο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 20847 Φύλλο : Ηλικία : 52 Τόπος : Σλοβακία Ημερομηνία εγγραφής : 22/01/2009
| #98Θέμα: Απ: Μπαταρια....ηρθε η ωρα για αλλαγη. Δευ 25 Ιαν 2016 - 16:40 | |
| - ptinotrofos έγραψε:
- Εγώ έχω πάρει από το λιντλ ένα ηλ/νικό φορτιστή που αφού φορτίσει την μπαταρία μπαίνει αυτόματα σε λειτουργία συντήρησης. Έτσι λοιπόν έχω τη μπαταρία μόνιμα συνδεδεμένη όταν το ΧΧ είναι σε ακινησία.
Αφαίρεσε τον φορτιστή Κώστα... η "κατάσταση συντήρησης" γονατίζει την μπαταρία.. Η μπαταρία πρέπει να φορτίζεται και μετα να παραμένει σε λειτουργία μέχρι να ξαναζητήσει ρεύμα. Καλύτερα να την συνδέεις και να την αποσυνδέεις όποτε χρειαστεί, ειδάλλως, αν όχι του χρόνου, σε 2 χρόνια θα τα έχει κακαρώσει! |
|
| |
ptinotrofos Χρυσό μέλος
| #99Θέμα: Απ: Μπαταρια....ηρθε η ωρα για αλλαγη. Δευ 25 Ιαν 2016 - 20:57 | |
| - Menos έγραψε:
- ptinotrofos έγραψε:
Αφαίρεσε τον φορτιστή Κώστα... η "κατάσταση συντήρησης" γονατίζει την μπαταρία.. Η μπαταρία πρέπει να φορτίζεται και μετα να παραμένει σε λειτουργία μέχρι να ξαναζητήσει ρεύμα. Καλύτερα να την συνδέεις και να την αποσυνδέεις όποτε χρειαστεί, ειδάλλως, αν όχι του χρόνου, σε 2 χρόνια θα τα έχει κακαρώσει! Απ' ότι διάβασα στο βιβλιαράκι του φορτιστή λειτουργεί ως εξής: Αφού φορτίσει την μπαταρία πλήρως μετά τραβάει ρεύμα αργά και ξαναφορτίζει διαδοχικά. Με αυτό τον τρόπο αναστήθηκε η.....εννέα ετών Υuasa και λειτουργεί σαν καινούργια, και να σκεφθείς 'οτι την είχα για ξοφλημένη γιαυτό πήρα καινούργια μπαταρία την οποία έχω ακόμα στο κουτί. Αν είχα τοποθετήσει την καινούργια δεν θα την έβαζα στην συντήρηση γιατί νομίζω ότι δεν χρειάζεται. Μιά φόρτιση κάθε 2-3 εβδομάδες είναι πιστεύω αρκετή. |
|
| |
pablo Ασημένιο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 5366 Φύλλο : Ηλικία : 52 Τόπος : Ζωγράφου-Αθήνα (ex salonica-Malgara) Ημερομηνία εγγραφής : 19/01/2011
| #100Θέμα: Απ: Μπαταρια....ηρθε η ωρα για αλλαγη. Δευ 25 Ιαν 2016 - 20:59 | |
| Οπα! Αυτο Μενιο πως προκυπτει; Γιατι και γω τις εχω εκτος τις μπαταριες, στη συντηρηση, αλλα δεν ξερω κατι τετοιο... |
|
| |
ptinotrofos Χρυσό μέλος
| #101Θέμα: Απ: Μπαταρια....ηρθε η ωρα για αλλαγη. Δευ 25 Ιαν 2016 - 21:14 | |
| - pablo έγραψε:
- Οπα! Αυτο Μενιο πως προκυπτει; Γιατι και γω τις εχω εκτος τις μπαταριες, στη συντηρηση, αλλα δεν ξερω κατι τετοιο...
Το βιβλιαράκι του φορτιστή αλλά και όλων τον ηλ/νικων φορτιστών που έχουν λειτουργία συντήρησης λέει ότι μπορείς να έχεις την μπαταρία μόνιμα συνδεδεμένη όλο τον χειμώνα. Μένο υπάρχει σχετική εμπειρία? Την έχει πατήσει κανένας? Όχι οτι με νοιάζει αν η yuasa θα περάσει τη 10ετία αλλά να ξέρουμε δλδ. |
|
| |
Menos Πλατινένιο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 20847 Φύλλο : Ηλικία : 52 Τόπος : Σλοβακία Ημερομηνία εγγραφής : 22/01/2009
| #102Θέμα: Απ: Μπαταρια....ηρθε η ωρα για αλλαγη. Δευ 25 Ιαν 2016 - 22:39 | |
| Είναι η απλή λογική που ισχύει σε όλες τις μπαταρίες (όχι μόνο μοτοσυκλέτας).. Μια μπαταρία για να κρατήσει χρόνια πρέπει να φορτίζεται και να "ξεψυχάει" για να ξαναφορτιστεί.. με αυτό το τρόπο η μπαταρία δείχνει και την ηλικία της. Δηλαδή, μια μπαταρία σε φυσιολογική χρήση ίσως παρουσιάσει τα πρώτα σημεία κόπωσης ύστερα από 2-3 χρόνια και εκεί θα χρειαστεί φόρτιση.. ύστερα από 2 χρόνια.. μετά ανα χρόνο κ.ο.κ. Με αυτό το τρόπο γνωρίζεις την "ηλικία" απεβίωσης της μπαταρίας. Η μέθοδος που παρουσιάζουν οι φορτιστές (κατάσταση συντήρησης) κρατάνε την μπαταρία μονίμως "μάχιμη", αλλα επειδή δεν τις δύναται η ευκαιρία να αποφορτίσει κανονικά, είναι σε μια μόνιμη "τσίτα" !! Ναι μέν η μπαταρία θα είναι στο φούλ των δυνατοτήτων της, αλλά η διάρκεια της θα πέσει 50% (στην ξεφτίλα)! Δεν γνωρίζω πολλά από φορτιστές (και εγώ του LIDL τον φορτιστή έχω), αλλά γνωρίζω πολλά από μπαταρίες και τον τρόπο που επιζούν. Προσωπικά, όταν η μηχανή κάτσει αρκετό καιρό ακινητοποιημένη, αφαιρώ την μπαταρία και την κρατάω στο σπίτι (σε θερμοκρασία δωματίου) και ύστερα από 5-6 μήνες τις κάνω μια 8ωρη φόρτιση και είμαι έτοιμος για τους επόμενους 6-7 μήνες Απλή τακτική που μου κράτησε την προηγούμενη (no name) μπαταρία σχεδόν 8 χρόνια. Αν πάλι βαριέσαι να μπείς στην διαδικασία βαλε, βγάλε μπαταρία, απλά αφαίρεσε τους πόλους, και όταν θελήσεις να την ξαναβάλεις μπροστά, σύνδεσέ την, άναψε τα φώτα για 10 δευτερόλεπτα, σβήσε τα (αυτό το σοκάρισμα "ξυπνάει" την μπαταρία) και βάλε μπροστά. Η μπαταρία σου πλέον είναι ετοιμοπόλεμη. |
|
| |
Erecozi Ασημένιο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 5077 Φύλλο : Ηλικία : 42 Ημερομηνία εγγραφής : 20/11/2012
| #103Θέμα: Απ: Μπαταρια....ηρθε η ωρα για αλλαγη. Δευ 22 Αυγ 2016 - 19:41 | |
| καμια καλη τιμουλα για μπαταρια κανεις??? αυτη που εβαλα με ενα 20αρικο μετα απο 2-3 χρονια τα κακαροσε τελικα στις μπαταριες δεκαευρω και χρονος παει!!! |
|
| |
Erecozi Ασημένιο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 5077 Φύλλο : Ηλικία : 42 Ημερομηνία εγγραφής : 20/11/2012
| #104Θέμα: Απ: Μπαταρια....ηρθε η ωρα για αλλαγη. Τρι 23 Αυγ 2016 - 1:13 | |
| |
|
| |
ptinotrofos Χρυσό μέλος
| #105Θέμα: Απ: Μπαταρια....ηρθε η ωρα για αλλαγη. Τρι 23 Αυγ 2016 - 15:35 | |
| |
|
| |
| Μπαταρια....ηρθε η ωρα για αλλαγη. | |
|