Καλησπερα σε ολους. Σημερα εκανα αλλαγη υγρων φρενου κ συμπλεκτη. Ειχαν περασει 2 χρονια απο την τελευταια φορα. Ενω ο ο κατασκευαστης προτεινει DOT-4, εβαλα 5-1 στα φρενα και 4 στον συμπλεκτη. Καμια σχεση με τα 4. Η ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ. Καλύτερη αισθηση, πιο αμεσο και πιο προβλεψιμο. Θα προτεινα αυτην την αλλαγη ανεπιφυλακτα.
ptinotrofos Χρυσό μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 7822 Φύλλο : Ηλικία : 71 Τόπος : Άνω Λιόσια Ημερομηνία εγγραφής : 13/01/2012
Γνώμη μου είναι να το κάνεις.Απλα εάν το κάνεις μόνος σου,πρόσεξε να μην σου πάρει αέρα το κύκλωμα.Ειναι δύσκολο μετά με ταDYAL,φρένα.Θελει εργαλειο.
Έχω αντλία υποπιεσης για φρένα αλλά προτιμώ να βάλω τον αραπη να πρεσαρει Το βρίσκω πιο ασφαλές γιατί αν σου ξεφύγει λίγο με την τρόμπα θα πάρει αέρα κι αντε μετά να το εξαερωσεις.
Αυτό που με απασχολεί είναι ότι πέρα από το σημείο βρασμού δεν βλέπω κάποια διαφορά ανάμεσα στο dot 4 και στο 5,1 που να δικαιολογεί θεαματική βελτίωση.
Μήπως η διαφορά που είδες οφείλεται στο ότι άλλαξες τα παλιά υγρά με καινούργια? Γιατί κι εγώ όταν αλλάζω νοιώθω σαν να πήρα καινούργιο μηχανάκι.
Από την άλλη μεριά τα 5.1 πρέπει να είναι πιο εξελιγμένα και μια και η τιμή δεν έχει ουσιαστική διαφορά γιατί να μην τα δοκιμάσω. Κάποιες εταιρείες βγάζουν και dot 4 με τα ίδια χαρακτηριστικά με τα 5.1 και τα λένε 4 plus. Πολλοί ισχυρίζονται ότι είναι 5.1 που τα πουλάνε για 4
honda liapis Νέο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 17 Φύλλο : Ηλικία : 56 Τόπος : ΧΑΛΚΙΔΑ Ημερομηνία εγγραφής : 17/02/2019
Το λέω απο εμπειρία μου.Εβαλα κανονικά ,DOT4,και μετά λίγες μέρες τα ξανααλλαξα σε 5.1.Ναι έχει μεγάλη διαφορά,και το βλεπης στα μπροστινά βέβαια που έχεις καλητερη αίσθηση.Και μιας και δεν έχουν μεγάλη διαφορά τιμής,δεν χάνεις κάτι.
γκ Προηγμένο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 298 Φύλλο : Ηλικία : 69 Τόπος : Χίος Ημερομηνία εγγραφής : 25/01/2017
Αυτό που με απασχολεί είναι ότι πέρα από το σημείο βρασμού δεν βλέπω κάποια διαφορά ανάμεσα στο dot 4 και στο 5,1 που να δικαιολογεί θεαματική βελτίωση.
Πολύ σωστά. Η διαφορά είναι ότι τα 5.1 δεν χαλάνε τη μπογιά αν χυθούν.
ptinotrofos Χρυσό μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 7822 Φύλλο : Ηλικία : 71 Τόπος : Άνω Λιόσια Ημερομηνία εγγραφής : 13/01/2012
Πολύ σωστά. Η διαφορά είναι ότι τα 5.1 δεν χαλάνε τη μπογιά αν χυθούν.
Την χαλάνε μια χαρά γιατί έχουν την ίδια σύσταση με τα dot 3 και 4
Τα dot 5 δεν χαλάνε την μπογια γιατί έχουν σαν βάση σιλικόνη αλλά :
ΠΡΟΣΟΧΗ.... ΜΗΝ ΒΆΛΕΙ ΚΑΝΕΙΣ DOT 5 ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΓΙΑ ΜΟΤΟ
Έχει επεξεργασθεί από τον/την ptinotrofos στις Τετ 20 Φεβ 2019 - 20:42, 1 φορά
ptinotrofos Χρυσό μέλος