|
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
theoe Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 39 Φύλλο : Ηλικία : 55 Ημερομηνία εγγραφής : 18/09/2009
| #1Θέμα: Φίλτρο αέρος Σαβ 19 Σεπ 2009 - 7:48 | |
| Έχω προβληματιστεί λίγο με το φίλτρο αέρος να αγοράσω φίλτρο άπω την HONDA η για παράδειγμα ένα K&N? |
|
| |
mafiozos Διακεκριμένο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 643 Φύλλο : Ηλικία : 42 Ημερομηνία εγγραφής : 05/09/2009
| #2Θέμα: Απ: Φίλτρο αέρος Σαβ 19 Σεπ 2009 - 12:56 | |
| Φιλε theoe εγω εχω κ&ν.Ειναι πολυ καλο και θα βοηθησει τον κινητηρα σου να αναπνεει καλητερα.ΚΑλο ειναι παντα οταν βαζεις ενα φιλτρο αερα πιο ελυθερο,να βαζεις και πιο ελευθερες εξατμησεις,για να εχεις πιο ολοκληρομενο σηστημα εισαγωγης αερα και εξοδο καυσαεριων.Βεβαια μου ειπαν πως με πιο ελευθερες εξατμησεις καλο θα ηταν να ρυθμησεις και τον ψεκασμο για να πεταει σωστη ποσοτητα μηγματος χωρης να εχεις απολιες,η απορυθμιση των βαλβιδων.Εγω παντως εχω κ&ν και ελευθερες εξατμησουλες.Μπορω να πω πως χαμηλομεσαια εχει αρπαξει αρκετα,σε τελικες πιστευα οτι θα χασει και με αυτα που ακουγα,αλλα δεν καταλαβα διαφορα.Ισως να ετυχε θα το ξαναδω στο επομενο τελικιασμα και θα σου πω.Παντος εγω σου προτινω κ&ν. |
|
| |
theoe Μέλος
| #3Θέμα: Απ: Φίλτρο αέρος Σαβ 19 Σεπ 2009 - 14:29 | |
| Εγώ έχω μαμά εξατμίσεις εάν θα του βάλω φίλτρο K&N μπορεί να μου δημιουργήσει πρόβλημα στην σωστή λειτουργία του κινητήρα? |
|
| |
Menos Πλατινένιο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 20847 Φύλλο : Ηλικία : 52 Τόπος : Σλοβακία Ημερομηνία εγγραφής : 22/01/2009
| #4Θέμα: Απ: Φίλτρο αέρος Σαβ 19 Σεπ 2009 - 15:36 | |
| Εάν είναι με ψεκασμό... Όχι! Σε όσα μοντέλα δουλεύουν με ψεκασμό, δεν παρουσιάζεται κανένα πρόβλημα! Στα μοντέλα χωρίς ψεκασμό συμβουλευτείτε τον μηχανικό σας για τις πιθανές ρυθμίσεις που θα χρειαστούν τα καρμπυρατέρ. |
|
| |
theoe Μέλος
| #5Θέμα: Απ: Φίλτρο αέρος Σαβ 19 Σεπ 2009 - 15:51 | |
| Θα της κάνω καλό να αλλάξω το φίλτρο και να βάλω Κ&Ν ? |
|
| |
Menos Πλατινένιο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 20847 Φύλλο : Ηλικία : 52 Τόπος : Σλοβακία Ημερομηνία εγγραφής : 22/01/2009
| #6Θέμα: Απ: Φίλτρο αέρος Σαβ 19 Σεπ 2009 - 16:00 | |
| - theoe έγραψε:
- Έχω προβληματιστεί λίγο με το φίλτρο αέρος να αγοράσω φίλτρο άπω την HONDA η για παράδειγμα ένα K&N?
To K&N φίλτρο το προωθεί και η HONDA. Πιστεύω πως δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα, να σημειώσω εδώ πως οτι φοράω στην μηχανή μου είναι ΟΛΑ της HONDA, δεν έχω πειράξει το παραμικρό (Φίλτρο αέρα, εξατμίσεις κ.ο.κ.), παρόλα αυτά πολλοί έχουν χρησιμοποιήσει φίλτρο αέρα της Κ&Ν και έχουν δεί διαφορές στην απόδοση του κινητήρα. Εφόσον έχεις διλήμματα, πιστεύω πως τον τελευταίο λόγο έχει η HONDA... Πάρε και απο εκεί μια γνώμη. |
|
| |
| #7Θέμα: Απ: Φίλτρο αέρος Σαβ 19 Σεπ 2009 - 16:24 | |
| Εγω πηρα και τα σαπουνακια,εχω και στην μηχανη και στο αμαξι κ&ν.Βαλτο φιλε πραγματικα αξιζει.. |
|
| |
theoe Μέλος
| #8Θέμα: Απ: Φίλτρο αέρος Σαβ 19 Σεπ 2009 - 18:16 | |
| |
|
| |
| |
| |
Deep Purple Προηγμένο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 425 Φύλλο : Ηλικία : 59 Ημερομηνία εγγραφής : 30/08/2009
| #10Θέμα: Απ: Φίλτρο αέρος Σαβ 19 Σεπ 2009 - 20:19 | |
| OK καλό είναι το ΚΝ μόνο για το λόγο που δεν αλλάζεις φίλτρο σε κάθε sevice.Κατά τα άλλα μην ακούς δεν δίνει ούτε άλογα ούτε απόδοση χαμηλά ούτε ψηλά. Το ΧΧ έχει τόση δύναμη που η μαμά ήξερε τι έβαζε. Και εγώ έχω ΚΝ και άλλες εξατμίσεις 'οχι ελεύθερες για μείωση βάρους. ΠΟΣΗ παραπάνω δύναμη να ζητήσεις απο το ΧΧ; Ποιός απο εμάς θα εξαντλήσει ποτέ τις δυνατότητές του;
ΥΓ Mafiozos νομίζω οτι το πλένεις πολύ γρήγορα κάθε 10.000 χλμ. το ΚΝ θέλεί πολύ αργότερα. Πάντως καλά κάνεις. Υπνόσακο πήρες; |
|
| |
| #11Θέμα: Απ: Φίλτρο αέρος Κυρ 20 Σεπ 2009 - 9:13 | |
| Το κουτι του οταν το αγορασα ελεγε καθαρισμο καθε 10.000 χιλιομετρα αλιος πεφτει η αποδοση του..Θα διαφωνησω μαζι σου παντως στο γεγονος οτι δεν εχει διαφορα με το μαμα φιλτρο.Το κ&ν αφινει πολυ μεγαλητερες ποσοτητες αερα να περνανε μεσα στον κινητηρα και αυτο ειναι μια αρχη για να ξεκινησεις τις βελτιωσεις.Βοηθα τον κινητηρα να αναπνεει καλητερα και ειδηκα οταν εχουμε υψηλες θερμοκρασιες το μοτερ αναπνεει μακραν καλητερα.Απο μονο του δεν κανει πολλα πραγματα,ελαχιστα θα ελεγα,αλλα το μοτερ σου δουλευει καλητερα.Γι αυτο ειπα θελει και εξατμησεις ελευθερες οχι για μειωσει βαρους,αλλα για ευκολοτερη και γρηγοροτερη εξοδο καυσαεριων.Οσο πιο κοντη ειναι μια εξατμηση στο τελικο της τοσο το καλητερο για παραδηγμα.Δες ολες τις εξατμησεις απο τα motogp και τα superbike και συγκρηνετες με τις μαμα.Αλωστε ολα τα αγωνιστικα μηχανακια ελευθερα φιλτρα και εξατμησεις φορανε οχι μαμα.Το καλο με το φιλτρο εινια οτι σου δινει το start για να ξεκινησεις τις βελτιωσεις.Εξατμησεις,power comander,ροικη εξελιξη,πιστονια και εχει ο θεος.Το πρωτο πραγμα που κανεις σε μια μηχανη για να ανασανει το μοτερ ειναι φιλτρο.Οχι για να δεις τρομερες διαφορες,αλλα για να ανασενει καλητερα.Αν θες να αρπαξεις και να δεις διαφορα θελεις και εξατμησουλες ελευθερες.Κοβω το κεφαλι μου.Την μηχανη μου την ειδα πως κινουταν πριν το φιλτρο και μετα το φιλτρο,καθως και με το ελευθερωμα των εξατμησεων.Εξατμησεις φορουσε απο την αρχη,αλλα ηταν ταπομενες.Και φυσικα το εχεις και για μια ζωη.Το χχ ουτος η αλως δεν φτιαχτηκε για πιστα η κληστα στροφιλικα παρολο που κινητε αξιοπρεπεστατα.Στους ανοιχτους δρομους ομως και παραπανω αλογα να ειχα ΝΑΙ εξαντλουντε.Πολες ευθειες εχουμε για τελικες ειδηκα στην τεραστια ευθεια Αθηνων Λαμιας μετα την θηβα.Εχεις δει πως ανοιγει μετα τα 240 το hayabusa?Ακομα και με 6η απο τα 120 ανοιγει οπως το χχ με 3ες.Σε ανοιχτους δρομους το εξαντλεις ευκολα.Αν θες στροφιλικια απλα τοσα αλογα σε δημοσιο δρομο θα συμφωνησω απολητα μαζι σου ειναι αχρηστα.Εδω ουτε το 600 δεν μπορεις να το πας τερμα συνεχεια δεν εχουμε δρομους απλα.Φιλικα παντα. Υ.Γ. 1) Τον υπνοσακο τον εχω απο φανταρος αλλα πρεπει να ψηλωσα κι`αλλο απο τοτε και δεν νωμιζω οτι χωραω Υ.Γ. 2) Στο αμαξι ομως,που εβαλα κ&ν εβγαλα τελειως τον καταλυτη και ειχα και εξατμηση δεν ειδα διαφορα.Ισως λογο αναλογιας κιλου ανα ιππο.Αλλο ειναι 230 κιλα και αλλο 1475..Μαλλον.. |
|
| |
Deep Purple Προηγμένο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 425 Φύλλο : Ηλικία : 59 Ημερομηνία εγγραφής : 30/08/2009
| #12Θέμα: Απ: Φίλτρο αέρος Δευ 21 Σεπ 2009 - 19:53 | |
| - mafiozos έγραψε:
- Το κουτι του οταν το αγορασα ελεγε καθαρισμο καθε 10.000 χιλιομετρα αλιος πεφτει η αποδοση του..Θα διαφωνησω μαζι σου παντως στο γεγονος οτι δεν εχει διαφορα με το μαμα φιλτρο.Το κ&ν αφινει πολυ μεγαλητερες ποσοτητες αερα να περνανε μεσα στον κινητηρα και αυτο ειναι μια αρχη για να ξεκινησεις τις βελτιωσεις.Βοηθα τον κινητηρα να αναπνεει καλητερα και ειδηκα οταν εχουμε υψηλες θερμοκρασιες το μοτερ αναπνεει μακραν καλητερα.Απο μονο του δεν κανει πολλα πραγματα,ελαχιστα θα ελεγα,αλλα το μοτερ σου δουλευει καλητερα.Γι αυτο ειπα θελει και εξατμησεις ελευθερες οχι για μειωσει βαρους,αλλα για ευκολοτερη και γρηγοροτερη εξοδο καυσαεριων.Οσο πιο κοντη ειναι μια εξατμηση στο τελικο της τοσο το καλητερο για παραδηγμα.Δες ολες τις εξατμησεις απο τα motogp και τα superbike και συγκρηνετες με τις μαμα.Αλωστε ολα τα αγωνιστικα μηχανακια ελευθερα φιλτρα και εξατμησεις φορανε οχι μαμα.Το καλο με το φιλτρο εινια οτι σου δινει το start για να ξεκινησεις τις βελτιωσεις.Εξατμησεις,power comander,ροικη εξελιξη,πιστονια και εχει ο θεος.Το πρωτο πραγμα που κανεις σε μια μηχανη για να ανασανει το μοτερ ειναι φιλτρο.Οχι για να δεις τρομερες διαφορες,αλλα για να ανασενει καλητερα.Αν θες να αρπαξεις και να δεις διαφορα θελεις και εξατμησουλες ελευθερες.Κοβω το κεφαλι μου.Την μηχανη μου την ειδα πως κινουταν πριν το φιλτρο και μετα το φιλτρο,καθως και με το ελευθερωμα των εξατμησεων.Εξατμησεις φορουσε απο την αρχη,αλλα ηταν ταπομενες.Και φυσικα το εχεις και για μια ζωη.Το χχ ουτος η αλως δεν φτιαχτηκε για πιστα η κληστα στροφιλικα παρολο που κινητε αξιοπρεπεστατα.Στους ανοιχτους δρομους ομως και παραπανω αλογα να ειχα ΝΑΙ εξαντλουντε.Πολες ευθειες εχουμε για τελικες ειδηκα στην τεραστια ευθεια Αθηνων Λαμιας μετα την θηβα.Εχεις δει πως ανοιγει μετα τα 240 το hayabusa?Ακομα και με 6η απο τα 120 ανοιγει οπως το χχ με 3ες.Σε ανοιχτους δρομους το εξαντλεις ευκολα.Αν θες στροφιλικια απλα τοσα αλογα σε δημοσιο δρομο θα συμφωνησω απολητα μαζι σου ειναι αχρηστα.Εδω ουτε το 600 δεν μπορεις να το πας τερμα συνεχεια δεν εχουμε δρομους απλα.Φιλικα παντα.
Υ.Γ. 1) Τον υπνοσακο τον εχω απο φανταρος αλλα πρεπει να ψηλωσα κι`αλλο απο τοτε και δεν νωμιζω οτι χωραω Υ.Γ. 2) Στο αμαξι ομως,που εβαλα κ&ν εβγαλα τελειως τον καταλυτη και ειχα και εξατμηση δεν ειδα διαφορα.Ισως λογο αναλογιας κιλου ανα ιππο.Αλλο ειναι 230 κιλα και αλλο 1475..Μαλλον.. Εχω μπερδευτεί με τις οδηγίες του κουτιού.Κάτι για 80.000-100.000 miles service γράφει. Πάντως πολύ καλά κάνεις και το καθαρίζεις κάθε 10.000 χλμ. |
|
| |
Thomas_Naoussa Προηγμένο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 239 Φύλλο : Ηλικία : 55 Τόπος : Ναουσα Ημερομηνία εγγραφής : 08/05/2010
| #13Θέμα: Απ: Φίλτρο αέρος Σαβ 12 Σεπ 2015 - 22:52 | |
| Σημερα ειπα να δοκιμασω να βγαλω το Κ&Ν φιλτρο που φοραω και να βαλω μανισιο που το πηρα δανεικο για δοκιμη απο εναν φιλο. Πηρα 12αρι κλειδι και σταυροκατσαβιδο,σηκωσα το καπω |
|
| |
Αριθμός μηνυμάτων : 239 Φύλλο : Ηλικία : 55 Τόπος : Ναουσα Ημερομηνία εγγραφής : 08/05/2010
| |
| |
| #15Θέμα: Απ: Φίλτρο αέρος Σαβ 12 Σεπ 2015 - 22:57 | |
| Και νατο το Κ&Ν!!! |
|
| |
|