| ΑΛΛΑΓΗ ΛΑΔΙΩΝ ΑΠΟ FULL ΣΕ ΗΜΙΣΥΝΘΕΤΙΚΑ | |
|
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
Psath 1100XX Διακεκριμένο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 1257 Φύλλο : Ημερομηνία εγγραφής : 20/02/2010
| #1Θέμα: ΑΛΛΑΓΗ ΛΑΔΙΩΝ ΑΠΟ FULL ΣΕ ΗΜΙΣΥΝΘΕΤΙΚΑ Πεμ 29 Σεπ 2011 - 0:58 | |
| Παιδιά ενδύκνειται η αλλαγή απο full σε ημισυνθετικά λάδια; Αν γίνει υπάρχει πρόβλημα; |
|
| |
ody Διακεκριμένο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 1475 Φύλλο : Ηλικία : 52 Τόπος : Βόλος Ημερομηνία εγγραφής : 20/01/2011
| #2Θέμα: Απ: ΑΛΛΑΓΗ ΛΑΔΙΩΝ ΑΠΟ FULL ΣΕ ΗΜΙΣΥΝΘΕΤΙΚΑ Πεμ 29 Σεπ 2011 - 1:02 | |
| Απο οτι εχω ακουσει και το ακολουθω κατα ποδας . ΟΧΙ ΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ FULL ΣΕ ΗΜΙΣΥΝΘΕΤΙΚΑ !!! Το αντιθετο - ναι !!!!!
Υποτιθεται οτι ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΚΑΙΕΙ ΛΑΔΙΑ. Για δοκιμες ειμαστε τωρα ???? |
|
| |
Psath 1100XX Διακεκριμένο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 1257 Φύλλο : Ημερομηνία εγγραφής : 20/02/2010
| #3Θέμα: Απ: ΑΛΛΑΓΗ ΛΑΔΙΩΝ ΑΠΟ FULL ΣΕ ΗΜΙΣΥΝΘΕΤΙΚΑ Πεμ 29 Σεπ 2011 - 1:14 | |
| Αλλο πρόβλημα μπορεί να δημιουργήσει; έχω κάνει γύρω στα 400 χμ. μετα την αλλαγή από full σε ημι. Τι να κάνω; Να τα ξανααλλάξω; |
|
| |
ody Διακεκριμένο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 1475 Φύλλο : Ηλικία : 52 Τόπος : Βόλος Ημερομηνία εγγραφής : 20/01/2011
| #4Θέμα: Απ: ΑΛΛΑΓΗ ΛΑΔΙΩΝ ΑΠΟ FULL ΣΕ ΗΜΙΣΥΝΘΕΤΙΚΑ Πεμ 29 Σεπ 2011 - 1:22 | |
| - Psath 1100XX έγραψε:
- Αλλο πρόβλημα μπορεί να δημιουργήσει; έχω κάνει γύρω στα 400 χμ. μετα την αλλαγή από full σε ημι. Τι να κάνω; Να τα ξανααλλάξω;
Για αλλο προβλημα δεν εχω ακουσει. Τωρα για το αν τα ξανααλλαξεις, ........... τι να σου πω. Αν θελεις για να μην εχεις υποψια, αλλαξε τα. Αλλα ας μιλησουν και τα αλλα παιδια απο το φορουμ να δουμε τι θα πουνε !!! |
|
| |
Menos Πλατινένιο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 20847 Φύλλο : Ηλικία : 52 Τόπος : Σλοβακία Ημερομηνία εγγραφής : 22/01/2009
| #5Θέμα: Απ: ΑΛΛΑΓΗ ΛΑΔΙΩΝ ΑΠΟ FULL ΣΕ ΗΜΙΣΥΝΘΕΤΙΚΑ Πεμ 29 Σεπ 2011 - 1:25 | |
| - Psath 1100XX έγραψε:
- Αλλο πρόβλημα μπορεί να δημιουργήσει;
Αυτό το πρόβλημα δεν είναι αρκετό? - Psath 1100XX έγραψε:
- έχω κάνει γύρω στα 400 χμ. μετα την αλλαγή από full σε ημι. Τι να κάνω; Να τα ξανααλλάξω;
Δεν είναι και η οικονομικότερη λύση... αλλά θα τα άλλαζα... πιο φθηνά βγαίνει απο άλλες ζημιές που ίσως προκληθούν (πιστόνια, ελατήρια κλπ)... Δεν είμαι μάστορας να έχω γνώση στο θέμα, απλά επιδιώκω την "ασφαλή" στον κινητήρα λύση. Αν κάνεις λίγο υπομονή να το διαβάσουν και άλλα μέλη με γνώση στο θέμα θα ήταν καλύτερα.. μπορεί εγώ να ακούγομαι υπερπροστατευτικός.. |
|
| |
ody Διακεκριμένο μέλος
| #6Θέμα: Απ: ΑΛΛΑΓΗ ΛΑΔΙΩΝ ΑΠΟ FULL ΣΕ ΗΜΙΣΥΝΘΕΤΙΚΑ Πεμ 29 Σεπ 2011 - 1:25 | |
| |
|
| |
Menos Πλατινένιο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 20847 Φύλλο : Ηλικία : 52 Τόπος : Σλοβακία Ημερομηνία εγγραφής : 22/01/2009
| #7Θέμα: Απ: ΑΛΛΑΓΗ ΛΑΔΙΩΝ ΑΠΟ FULL ΣΕ ΗΜΙΣΥΝΘΕΤΙΚΑ Πεμ 29 Σεπ 2011 - 1:26 | |
| |
|
| |
seth2769 Διακεκριμένο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 1608 Φύλλο : Ηλικία : 55 Τόπος : Αγια Πετρουπολη Ημερομηνία εγγραφής : 07/06/2010
| #8Θέμα: Απ: ΑΛΛΑΓΗ ΛΑΔΙΩΝ ΑΠΟ FULL ΣΕ ΗΜΙΣΥΝΘΕΤΙΚΑ Πεμ 29 Σεπ 2011 - 8:54 | |
| εγω απο οτι εχω ακουσει απο αλλα μελη ,θα αρχισει να σου τσιμπαει λαδακι,δεν ξερω γιατι μονο ημι του βαζω!! |
|
| |
X-HarrisX Προηγμένο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 537 Φύλλο : Ηλικία : 66 Τόπος : ΑΘΗΝΑ - Ν.ΣΜΥΡΝΗ Ημερομηνία εγγραφής : 27/02/2010
| #9Θέμα: Απ: ΑΛΛΑΓΗ ΛΑΔΙΩΝ ΑΠΟ FULL ΣΕ ΗΜΙΣΥΝΘΕΤΙΚΑ Πεμ 29 Σεπ 2011 - 15:11 | |
| - Psath 1100XX έγραψε:
- Παιδιά ενδύκνειται η αλλαγή απο full σε ημισυνθετικά λάδια; Αν γίνει υπάρχει πρόβλημα;
Σύμφωνα με ότι μας είπαν σε σεμινάριο (2004 ή 2005) "Περί λίπανσης και λαδιών μοτοσυκλέτας" οι άνθρωποι(μηχανικοί) της Shell σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση δεν πρέπει να γυρίζουμε τα λάδια στις μοτοσυκλέτες από full σε ημι συνθετικά. Το ανάποδο ναι... Μας είχαν εξηγήσει και επιστημονικά το όλο θέμα αλλά έχουν περάσει αρκετά χρόνια και δεν τα θυμάμαι... Προσωπικά τότε μου λύθηκε η απορία στο γιατί η CBR1000 F μου (που είχα μέχρι το 99) άρχισε ξαφνικά να καίει λάδια μετά από 65-70 χιλιάδες απροβλημάτιστα χλμ. Ενώ μέχρι τότε της έβαζα αποκλειστικά full synthetic, τότε με έπιασε η μαλ..κία να πειραματιστώ με διάφορα ημισυνθετικά λάδια. Και φαίνεται ότι τα πειράματα (ή την τσιγκουνιά μου) τα πλήρωσα... Οπότε, αν ήμουν στην θέση σου, θα τα ξαναάλλαζα το συντομότερο δυνατό πάλι σε full... |
|
| |
ιωνας Προηγμένο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 321 Φύλλο : Ημερομηνία εγγραφής : 13/01/2010
| #10Θέμα: Απ: ΑΛΛΑΓΗ ΛΑΔΙΩΝ ΑΠΟ FULL ΣΕ ΗΜΙΣΥΝΘΕΤΙΚΑ Πεμ 29 Σεπ 2011 - 18:57 | |
| Συμφωνω με τον ως ανω μου ΠΑΠΠΟΥ ο οποιος αρχιζει να ξεχναει, αυτο ηξερα και ειχα ακουσει και εγω. σημερα ρωτησα και τον μαστορα μου και μου ειπε ακριβως αυτο. |
|
| |
seth2769 Διακεκριμένο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 1608 Φύλλο : Ηλικία : 55 Τόπος : Αγια Πετρουπολη Ημερομηνία εγγραφής : 07/06/2010
| #11Θέμα: Απ: ΑΛΛΑΓΗ ΛΑΔΙΩΝ ΑΠΟ FULL ΣΕ ΗΜΙΣΥΝΘΕΤΙΚΑ Πεμ 29 Σεπ 2011 - 19:56 | |
| δηλαδη ρε παιδια απαξ και την εκανες και εβαλες full συνθετικα ,τρελαινεται το μηχανακι και οταν του βαλεις ημι το καταλαβαινει? εντελως κουφο ! το εχω ακουσει και για αλλες μηχανες ομως!(hayagutsa)κοιτα να δεις κατι πραγματα!!? |
|
| |
Stomu Yamashta Προηγμένο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 304 Φύλλο : Ηλικία : 58 Ημερομηνία εγγραφής : 02/06/2009
| #12Θέμα: Απ: ΑΛΛΑΓΗ ΛΑΔΙΩΝ ΑΠΟ FULL ΣΕ ΗΜΙΣΥΝΘΕΤΙΚΑ Πεμ 29 Σεπ 2011 - 20:22 | |
| - seth2769 έγραψε:
- δηλαδη ρε παιδια απαξ και την εκανες και εβαλες full συνθετικα ,τρελαινεται το μηχανακι και οταν του βαλεις ημι το καταλαβαινει? εντελως κουφο ! το εχω ακουσει και για αλλες μηχανες ομως!(hayagutsa)κοιτα να δεις κατι πραγματα!!?
Αν θυμάμαι καλά,έχει να κάνει με την χημική σύσταση των συνθετικών λιπαντικών και το "φιλμ" που δημιουργούν στα κινούμενα μέρη του κινητήρα με τον καιρό. Όταν αλλάξεις λάδια και βάλεις ημισυνθετικά,το "φιλμ" εξασθενεί ή φεύγει με πιθανό αποτέλεσμα την κακή (σε βάθος χρόνου) ή ελλειπή λίπανση του μοτέρ. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και όταν βάλεις κάποιο από τα "σπέσιαλ" αντιτριβικό.Θα δουλέψει άψογα για κάποια χιλιάδες χιλιόμετρα,αλλά όταν σταματήσει η δράση του (με τα χιλιόμετρα και τις αλλαγές λαδιών),τότε ΠΡΕΠΕΙ να το ξαναβάλεις στο μοτέρ,αλλιώς θα έχεις προβλήματα...(Άμα πάθεις,μαθαίνεις.Την πάτησα με το CBR 1000 F που είχα..) |
|
| |
Menos Πλατινένιο μέλος
| #13Θέμα: Απ: ΑΛΛΑΓΗ ΛΑΔΙΩΝ ΑΠΟ FULL ΣΕ ΗΜΙΣΥΝΘΕΤΙΚΑ Πεμ 29 Σεπ 2011 - 20:27 | |
| - X-HarrisX έγραψε:
- Προσωπικά τότε μου λύθηκε η απορία στο γιατί η CBR1000 F μου (που είχα μέχρι το 99) άρχισε ξαφνικά να καίει λάδια μετά από 65-70 χιλιάδες απροβλημάτιστα χλμ. Ενώ μέχρι τότε της έβαζα αποκλειστικά full synthetic, τότε με έπιασε η μαλ..κία να πειραματιστώ με διάφορα ημισυνθετικά λάδια.
- Stomu Yamashta έγραψε:
- Την πάτησα με το CBR 1000 F που είχα..)
Εσύ και ο Χάρης είχατε καταντήσει πειραματόζωα τις μηχανές σας..!! |
|
| |
Stomu Yamashta Προηγμένο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 304 Φύλλο : Ηλικία : 58 Ημερομηνία εγγραφής : 02/06/2009
| #14Θέμα: Απ: ΑΛΛΑΓΗ ΛΑΔΙΩΝ ΑΠΟ FULL ΣΕ ΗΜΙΣΥΝΘΕΤΙΚΑ Πεμ 29 Σεπ 2011 - 20:41 | |
| - Menos έγραψε:
- X-HarrisX έγραψε:
- Προσωπικά τότε μου λύθηκε η απορία στο γιατί η CBR1000 F μου (που είχα μέχρι το 99) άρχισε ξαφνικά να καίει λάδια μετά από 65-70 χιλιάδες απροβλημάτιστα χλμ. Ενώ μέχρι τότε της έβαζα αποκλειστικά full synthetic, τότε με έπιασε η μαλ..κία να πειραματιστώ με διάφορα ημισυνθετικά λάδια.
- Stomu Yamashta έγραψε:
- Την πάτησα με το CBR 1000 F που είχα..)
Εσύ και ο Χάρης είχατε καταντήσει πειραματόζωα τις μηχανές σας..!! Χαχαχαχαχαχαχα!! Τώρα έχουμε μάθει όμως! celebrate |
|
| |
Vales Διακεκριμένο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 983 Φύλλο : Ηλικία : 57 Τόπος : Χαλκιδική Ημερομηνία εγγραφής : 02/04/2010
| #15Θέμα: Απ: ΑΛΛΑΓΗ ΛΑΔΙΩΝ ΑΠΟ FULL ΣΕ ΗΜΙΣΥΝΘΕΤΙΚΑ Πεμ 29 Σεπ 2011 - 20:52 | |
| - X-HarrisX έγραψε:
Όπως είπε και ο Στόμου, κάτι με το ιξώδες παίζει. Διαφορετικά ιξώδες έχουν τα δύο μεταξύ τους, με αποτέλεσμα... κάτι με τα μέταλλα του κινητήρα αλλά δεν θυμάμαι τι ακριβώς. Μάλλον κάπου εδώ ''κολλάει'' το φιλμ που είπε ο καρντάσης σου. Και δε μΕ λες... μήπως αυτό συμβαίνει μόνο με τις SHELL? Μπά έ? υ.γ. Μαζί με το καρντάση ψωνίζετε μηχανάκια? |
|
| |
| ΑΛΛΑΓΗ ΛΑΔΙΩΝ ΑΠΟ FULL ΣΕ ΗΜΙΣΥΝΘΕΤΙΚΑ | |
|