σημερα εβγαλα φωτο, τραβηξα και βιντεακι αλλα ξεχασα τους κωδικους στο youtube (γμτηνκαταδικημου, 600 κωδικοι, αυτοι που ειχα γραμενους δεν ισχυανε) μολις εχω τους καινουριους το ανεβαζω.
η ηλεκτρονικη στο δικο μου ηταν θωρακισμενη και τοποθετημενη σε θηκη διπλα στους πισω πολλαλασιαστες αυτη που εβαλα, του vfr400k, ηταν τοποθετημενη πισω σε θηκη στο φτερο που δενει με το υποπλαισιο. στο δικο μου φτερο ομως η θηκη στο σημειο κατω απ τη σελα ειναι πολυ ρηχη, οπως φαινεται στη φωτο, για να χωρεσει μεσα η ηλεκτρονικη. ειπα να την αφησουμε ως εχει αλλα ο μιχαλης μου συστησε να αλλαξω τα φτερα και να τη βαλω στη σωστη της θεση μην επηρεαστει απο τους πολλαπλασιαστες μιας και δεν ειχε θωρακιση. [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]
ελα μου ομως που οταν ξαναδα το πλαστικο του vfr400k προσεξα οτι ειναι σε κακα μαυρα χαλια... αποφασισα λοιπον να κρατησω το δικο μου και να βαλω την ηλεκτρονικη στο πλάι με tireup. (ο μιχαλης δεν την εχει δει ακομα, ελπιζω να μη με βρισει ) [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]
pablo Ασημένιο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 5366 Φύλλο : Ηλικία : 52 Τόπος : Ζωγράφου-Αθήνα (ex salonica-Malgara) Ημερομηνία εγγραφής : 19/01/2011
Εκεί που έχεις τοποθετήσει την ηλεκτρονική, δεν νομίζω να σου παρουσιάσει πρόβλημα.. απο την άλλη δεν είμαι και μηχανικός η ηλεκτρολόγος για να γνωρίζω..
Πέρα απο το καθάρισματα στα αλουμίνια (τιμονόπλακα, τάπα τεπόζιτου κλπ).. να υποθέσω πως θα το βάψεις το VFR..
Αυτό που με χαροποιεί ιδιαίτερα είναι πως ο κινητήρας δουλεύει σωστά.. Σου έχει κάνει πουθενά "νερά"?
pablo Ασημένιο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 5366 Φύλλο : Ηλικία : 52 Τόπος : Ζωγράφου-Αθήνα (ex salonica-Malgara) Ημερομηνία εγγραφής : 19/01/2011
εννοειται οτι θα το βαψω. κανει νερα στις ψηλες στροφες, πανω απ τα 140 χλμ δειχνει να μην χορταινει βενζινη. εχουμε κατα νου καποιες λυσεις, εχει πχ 1 νουμερο μικροτερα ζιγκλερ πανω φορεμενα. θα αλλαχτουν. μολς κανω καποια χιλιομετρα ετσι οπως ειναι θα συγχρονιστουν παλι τα καρμπς και θα τσεκαριστει και η κανουλα υποπιεσης μηπως δεν λειτουργει σωστα. λεπτομερειες που δε νομιζω να δυσκολεψουν το εγχειρημα.
Menos Πλατινένιο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 20847 Φύλλο : Ηλικία : 52 Τόπος : Σλοβακία Ημερομηνία εγγραφής : 22/01/2009
Μικρότερα ζιγκλέρ σίγουρα θα αποδόσουν καλύτερα στις ψηλές στροφές.. αν και θα χάσεις απο την ροπή.. Τέτοιες ιστορίες με πάνε χρόνια πίσω όταν πειραματιζόμουν πάνω στο FZR 250 GENESIS και φέρνουν γλυκές αναμνήσεις, όταν η διασκέδασή μας ήταν 4 φραπέδες με μαυρισμένα χέρια στο συνεργείο της γειτονιάς..
pablo Ασημένιο μέλος
εννοειται οτι θα το βαψω. κανει νερα στις ψηλες στροφες, πανω απ τα 140 χλμ δειχνει να μην χορταινει βενζινη. εχουμε κατα νου καποιες λυσεις, εχει πχ 1 νουμερο μικροτερα ζιγκλερ πανω φορεμενα. θα αλλαχτουν. μολς κανω καποια χιλιομετρα ετσι οπως ειναι θα συγχρονιστουν παλι τα καρμπς και θα τσεκαριστει και η κανουλα υποπιεσης μηπως δεν λειτουργει σωστα. λεπτομερειες που δε νομιζω να δυσκολεψουν το εγχειρημα.
sorry μικροτερα ενα νουμερο φοραει αυτο το καρμπ τωρα και λεμε να βαζαμε τα μεγαλυτερα κατα ενα νουμερο. για πες μου ομως αυτο που λες, οντως τα μικροτερα κατα ενα νουμερο αποδιδουν καλυτερα στις ψηλες στροφες?
Menos Πλατινένιο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 20847 Φύλλο : Ηλικία : 52 Τόπος : Σλοβακία Ημερομηνία εγγραφής : 22/01/2009
Πάντα με βάση τον κινητήρα του Yamaha FZR 250 GENESIS..
Αν θυμάμαι τα νούμερα καλά (έχουν περάσει 17 χρόνια).. Τα ζιγκλέρ που φορούσε ήταν 72.5 (μιλάμε πάντα για 250cc)
Όταν δοκιμάσαμε μεγαλύτερα νούμερα (73... 75) κέρδιζε πολύ σε ροπή αλλά μετά τις 8 - 9.000 στροφές μπέρδευε τρελλά!!
Δοκιμάσαμε μικρότερα νούμερα (κάτω του 72.5) και ενώ ο κιντήρας δούλευε άψογα σε όλες τις στροφές και έδειχνε την μηχανή να έχει δύναμη στις ψηλές στροφές (15 - 16.000)... στις χαμηλές στροφές ήταν ιδιαίτερα αδύναμος.. Με τα πολλά, ξανάβαλα τα εργοστασιακά νούμερα και ηρέμησα καθώς είχα τις ίδιες αποδόσεις και καλύτερες.. (σε όλο το φάσμα των στροφών).
Μεγαλύτερα ζιγκλέρ = περισσότερη δύναμη στις χαμηλές στροφές αλλα με μπερδέματα στις ψηλές..
Μικρότερα ζιγκλέρ = Σωστότερο δούλεμα στις ψηλές στροφές.. αλλά πολύ αδύναμο στις χαμηλές..
Οι πληροφορίες φυσικά είναι πάντα απο προσωπική εμπειρία.. Έφηβος ήμουν και πειραματιζόμουν..
pablo Ασημένιο μέλος
Το πηγα για βαψιμο το προηγουμενο σαββατο αλλα δεν το επιασε ακομα, του ειπα και γω με την ησυχια του γιατι εχει λιγο φόρτο. Εξατμιση εχω παρει μια viper αλλα θα αφησω τη μαμα αφου ειναι καλη, το θελω οσο γινεται original. Αργοτερα για αλλαγη θα τη βαλω καποια στιγμη.
pablo Ασημένιο μέλος
παω καθε σκ εκει και τα λεμε με το Σταυρο-paintkiller- που το βαφει. το χχει παρει πατριωτικα! Δημιουργία κι ετσι. του ειπα χαλαρα για να μαζεψω τα φραγκα εννοειται ε? απο τις κουβεντες-σχέδια και προτασεις (Σταύρος καλλιτέχνης) που καναμε, προεκυψε ενα αποτελεσμα μεχρι τωρα που πολύ περισσοτερο απο οτι ειχα ονειρευτεί-ελπίσει οταν αρχιζα αυτο το project. σημερα πηγα και το ειδα παλι και κοντεψα να βαλω τα κλαματα απο τη συγκίνηση. φωτο δεν τραβηξα γιατι ειναι λιγο πριν το τελος και θεωρω οτι πρεπει να ολοκληρωθει πρωτα.