Σαν να'ταν χθές, ξεκίνησα μια προσπάθεια να δημιουργήσω μια σελίδα όπου όλοι οι μοτοσυκλετιστές των CBR θα μπορέσουν να μοιραστούν τις γνώσεις τους, τις εμπειρίες τους, τα καλά τους, τα στραβά τους.. ακόμη και τα προσωπικά τους.
Ήταν σε μια εποχή που τα Φόρουμ ακόμη δεν ποικίλαν και η πληροφόρηση στα συγκεκριμένα μοντέλα ήταν φτωχή.
Ξεκίνησα με πολύ πάθος, δημιουργώντας θέματα και τοποθετώντας πληροφορίες που πολλές φορές μέχρι τις πρωινές ώρες έπιανα τον εαυτό μου να μεταφράζει πληροφορίες απο άλλες ιστοσελίδες.
Άρχισαν να μπαίνουν δειλά δειλά τα πρώτα μέλη.
Μέλη που δεν φοβόντουσαν να μιλήσουν, να εκφραστούν, να κάνουν τον ανάλογο χαβαλέ.
Οι πληροφορίες γίνονταν ολοένα και περισσότερες, δημιουργήθηκαν φιλίες και κανονίστηκαν συναντήσεις.. συναντήσεις που δέν μπορούσα να παρεβρεθώ, καθώς κατοικούσα για πρώτη φορά στη ζωή μου σε ξένο Κράτος.
Έβλεπα φωτογραφίες απο μικρά ταξίδια και συναντήσεις μελών που μου πρόσφεραν μια γλυκόπικρη αίσθηση απο την όμορφη χώρα που με μεγάλωσε..
Τα μέλη πληθαίνανε, νέες κατηγορίες τοποθετήθηκαν, μηχανικοί μπήκανε και βοηθούσανε κάθε μέλος όπου και όπως μπορούσαν.
Μετά απο καιρό ήρθαν και οι διαξιφισμοί, οι διαμάχες, τα νεύρα, οι κατηγορίες...
Προσπάθησα ακόμη και με μεταμεσονύχτιες συζητήσεις τηλεφωνικά να σώσω καταστάσεις.. ως φυσικά ανθρώπινο, έκανα λάθη.. πολλά λάθη..
Παρεξηγήθηκα απο πολλούς, ότι και να συνέβαινε στο φόρουμ, εγώ έφταιγα, μόνο εγώ, που ξεκίνησα αυτή την προσπάθεια.
Φύγανε μέλη, φύγανε φίλοι..
Υπήρχε μάλιστα και μια περίοδος θυμάμαι 6 μηνών που έγραφα μόνος μου και... τα διάβαζα μόνος μου..
Ήρθαν νέα μέλη, ξαναρχίσαμε.. αυτή τη φορά είχα αποκτήσει και εμπειρία απο προηγούμενα μου λάθη.
Το Φόρουμ ξαναζωντάνεψε, μια νέα καλύτερη διάθεση ξεκίνησε.
Ενα χρόνο μετά, ξανά καυγάδες μεταξύ των μελών..
Ξανά κατηγορίες ενάντια μου, ξανά αüπνίες..
Άρχισα να πικραίνομαι και να καταπίνω κάθε κατηγορία ενάντια του Φόρουμ.
Προσπάθησα.. πραγματικά προσπάθησα..!
Βρισκόμουν ατέλειωτες ώρες τηλεφωνικά να φτιάξω μπλουζάκια και αυτοκόλλητα για το Φόρουμ, να αποδείξω στα κακά στόματα πως το Φόρουμ άντεξε και επέστρεψε δυνατά!
Για κάποιο καιρό, όλα πήγαιναν καλύτερα, μέχρι που ξανάρχισαν οι καυγάδες.
Κάποιοι φίλοι σταθήκαν στους καυγάδες καθώς γνώριζαν πως είχα αφιερώσει πάν απο 1000 ώρες (κυριολεκτικά) να σώσω μια προσπάθεια... στο τέλος έφυγαν και αυτοί.. βρέθηκα να προσπαθώ με ενα κουβά να σώσω τον Τιτανικό..
Ξαναπροσπάθησα.. ήρθαν νεότερα μέλη, έβρισκαν παλαιότερα θέματα και γράφανε μέσα για να βρούν απαντήσεις.. Απαντήσεις όμως δεν βρίσκονταν απο τα παλαιότερα μέλη, έτσι, απαντούσα εγώ με τις λίγες τεχνικές μου γνώσεις και τα μέλη άλλες φορές κάθονταν στο Φόρουμ και αφήναν μερικά μηνύματα και άλλες φορές δεν τους ξανάβλεπες..
Μπήκαμε μετά στην εποχή που ο κόσμος φοβόταν να γράψει στα Φόρουμ γενικά.. υπήρχαν "εξυπνάκηδες" που τους επιτίθονταν με σαρκασμό, τα Φόρουμ άρχισαν να σβήνουν σιγά σιγά, το ένα μετά το άλλο..
Πάνω απο 800 μέλη εδώ δεν έγραψαν ποτέ, μόνο παρακολουθούν σιωπηλά..
Κάπου κουράστηκα.. κάπου λύγισα..
Νέα μέλη μπαίναν εν καιρούς και προσπάθησαν να βοηθήσουν το Φόρουμ να ξαναστηλωθεί.. προσπάθησα και εγώ.. αυτή τη φορά με λιγότερα μηνύματα, με λιγότερο ενδιαφέρον.. καυγάδες δεν υπήρχαν πλέον.. αλλά είχα κουραστεί.
Μετά ήρθε ο χωρισμός με την γυναίκα μου... δεν μπήκα στο Φόρουμ για πάνω απο 6 μήνες.. δεν με ενδιέφερε πλέον ποιός, τι και πως.. είχα άλλα στο κεφάλι μου..
Έπεσα με τα μούτρα στην δουλειά μου να ξεχαστώ απο όλα..ΟΛΑ!
Υπήρχαν όμως παλλικάρια που κρατήσαν το Φόρουμ σε λειτουργία.. ναι, είχα κερδίσει 2-3 καλούς φίλους και ας είχα χάσει διακόσιους..
Λόγο φόρτου εργασίας, έμπαινα μηδαμινά.. εως καθόλου.
Άλλαξε κάτι απο τότε; Όχι ιδιαίτερα..
Ακόμη μπαίνω σπάνια (η πικρία βλέπεις), γνώρισα μια νέα σύντροφο που με κρατάει στα δύσκολα της ζωής και είμαι ευγνώμων.
Όταν άρχισαν να γράφω αυτές τις γραμμές που διαβάζετε, σκεφτόμουν να γράψω όμορφα και ενθαρρύντικα λόγια, να γιορτάσω το γεγονός ενός Φόρουμ που άντεξε και στέκεται δέκα χρόνια μετά.
Την φανταζόμουν πολλά χρόνια αυτή τη στιγμή, με χαρές και συναντήσεις φίλων και μελών..
Σήμερα είδα πως πέρασε μια εβδομάδα απο την την πρώτη δεκαετία του Φόρουμ..
Οί ώρες μου στην δουλειά είναι υπερβολικές, δουλεύω όλη την εβδομάδα.. σχεδόν 260 ώρες τον μήνα..
Βρήκα όμως τρόπο να καταφέρνω να μπαίνω κάπως συχνότερα, που ξέρεις, ίσως βρήκα την δύναμη να ξαναρχίσω.
Οι γραμμές εδώ που διαβάζετε ήταν μια κατάθεση ψυχής και όχι μουρμούρα (και ας φάνηκε έτσι).
Αν στεναχώρησα, ζητώ συγγνώμη.
10 χρόνια λοιπόν και μία εβδομάδα..
Ευχαριστώ απο καρδιάς όλους εσάς τους γνωστούς άγνωστους που στηρίζετε την προσπάθεια αυτή.
Να είστε πάντα καλά.