|
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
ptinotrofos Χρυσό μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 7822 Φύλλο : Ηλικία : 71 Τόπος : Άνω Λιόσια Ημερομηνία εγγραφής : 13/01/2012
| #1Θέμα: Εξατμισεις Τρι 13 Νοε 2018 - 10:02 | |
| Εδώ και λίγο καιρό μου γυρίζει στο μυαλό μια απορία.
Οι εξατμισεις χρειάζονται κάποια συντήρηση ?
Δλδ μια εξάτμιση 20 χρόνων, εφ όσον δεν έχει τρυπησει, σαπισει κάνει την ίδια δουλειά με μια καινούργια χωρίς να επηρεάζει την απόδοση του Κινητήρα ?
Το ότι τα μονοτικα που έχει μέσα (σαν σύρμα για κατσαρόλες) μετά τόσα χλμ και πολυετή χρήση μάλλον έχει στουμπωσει από την καπνα παίζει κάποιο ρόλο ? Στην απόδοση μιλάμε γιατί για τον ήχο ποιος χεστηκε.
Ξέρει κάποιος να μου λύσει την απορία ? |
|
| |
marioshadow Διακεκριμένο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 933 Φύλλο : Ηλικία : 35 Τόπος : Ξανθη Ημερομηνία εγγραφής : 13/10/2012
| #2Θέμα: Απ: Εξατμισεις Τρι 13 Νοε 2018 - 11:41 | |
| Εγω ξερω για τις aftermarket χωρις καταλυτες κλπ...με τον καιρο και τις θερμοκρασιες το μονωτικο που εχει μεσα το τελικο καιγεται και φθείρεται...ως αποτεσμα τον αυξημενο θορυβο και την πτωση αποδοσης του κινητηρα. Οταν ερθει αυτη η ωρα βγαζεις τα πριτσινια αφαιρεις το καμενο υλικο και βαζεις καινουριο αλλοι το λενε υαλοβαμβακα αλλοι πετροβαμβακα αλλοι συρμα για τις κατσαρολες δεν ειναι τιποτα απο αυτα...ειναι ειδικο υλικο (για εξαιρετικα μεγαλες θερμοκρασιες) και οι πιο πολλες εταιριες που φτιαχνουν εξατμισεις το εχουν το υλικο (βλεπε acrapovic,yoshimura κλπ) το καλυτερο και το πιο ανθεκτικο ειναι της FMF!το κοστος 30-50€ κλεινεις με ανοξειδωτα πριτσινια (τα αλουμινιου κοβονται) και εισαι ετοιμος! Να στουμπωσουν δεν στουμπωνουν...αυτο γινεται στα διχρονα λογω του λαδιου που καιγεται και καθεται πανω στο υλικο. Τωρα για τα εργοστασιακα τελικα δεν γνωριζω και πολλα πραγματα (καταλυτες κλπ) πολλοι κατασκευαστες για να μειωσουν τα καυσαερια τα ανακυκλωνουν στο συστημα εξατμισης και ειναι λιγο πολυπλοκα και τα πιο πολλα δεν αποσυναρμολογουνται κιολας... |
|
| |
ptinotrofos Χρυσό μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 7822 Φύλλο : Ηλικία : 71 Τόπος : Άνω Λιόσια Ημερομηνία εγγραφής : 13/01/2012
| #3Θέμα: Απ: Εξατμισεις Τρι 13 Νοε 2018 - 14:32 | |
| - marioshadow έγραψε:
- Εγω ξερω για τις aftermarket χωρις καταλυτες κλπ...με τον καιρο και τις θερμοκρασιες το μονωτικο που εχει μεσα το τελικο καιγεται και φθείρεται...ως αποτεσμα τον αυξημενο θορυβο και την πτωση αποδοσης του κινητηρα.
Οταν ερθει αυτη η ωρα βγαζεις τα πριτσινια αφαιρεις το καμενο υλικο και βαζεις καινουριο αλλοι το λενε υαλοβαμβακα αλλοι πετροβαμβακα αλλοι συρμα για τις κατσαρολες δεν ειναι τιποτα απο αυτα...ειναι ειδικο υλικο (για εξαιρετικα μεγαλες θερμοκρασιες) και οι πιο πολλες εταιριες που φτιαχνουν εξατμισεις το εχουν το υλικο (βλεπε acrapovic,yoshimura κλπ) το καλυτερο και το πιο ανθεκτικο ειναι της FMF!το κοστος 30-50€ κλεινεις με ανοξειδωτα πριτσινια (τα αλουμινιου κοβονται) και εισαι ετοιμος! Να στουμπωσουν δεν στουμπωνουν...αυτο γινεται στα διχρονα λογω του λαδιου που καιγεται και καθεται πανω στο υλικο. Τωρα για τα εργοστασιακα τελικα δεν γνωριζω και πολλα πραγματα (καταλυτες κλπ) πολλοι κατασκευαστες για να μειωσουν τα καυσαερια τα ανακυκλωνουν στο συστημα εξατμισης και ειναι λιγο πολυπλοκα και τα πιο πολλα δεν αποσυναρμολογουνται κιολας... Αυτά που λες για τις aftermarket διαβάζω απο δώ κι απο 'κει, βλέπω και στο γιουτούμπι και μπαίνω σε σκέψεις. Με τις μαμά τι παίζεται ? και όταν λέω μαμά εννοώ της Honda δλδ του ΧΧ δλδ του ψεκαστού χωρίς καταλύτη, δλδ του δικού μου Για να πω την αλήθεια δεν έχω νοιώσει κάποια μύωση στην απόδοση. Από την άλλη με τόση ροπή και δύναμη που να καταλάβεις αν έχει χάσει και ας πούμε 5 άλογα, ιδιαίτερα όταν αυτό γίνεται σιγά - σιγά σε βάθος χρόνου. Όπως τις βλέπω για να τις ανοίξεις πρέπει να κόψεις περιμετρικά με ντρίμελ εκεί που αρχίζει το μπουρί πάνω στην εργοστασιακή κόλληση ή 1-2 χιλιοστά δίπλα. Αν δεν κρατάει και σε άλλο σημείο πρέπει να ανοίξει. Αφού αντικαταστήσεις τα εντόσθια θα πρέπει να πάς σε ανοξειδωτά για να κάνει την κόλληση και να την γυαλίσει. Το θέμα είναι: Υπάρχει λόγος να κάνεις κάτι τέτοιο? Θα κερδίσεις κάτι ή θα μπεις σε περιπέτειες τζάμπα κι άδικα και μπορεί να καταστρέψεις και την εξάτμιση? |
|
| |
nasalab Διακεκριμένο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 1068 Φύλλο : Ηλικία : 55 Τόπος : United Kingdom Ημερομηνία εγγραφής : 30/03/2012
| #4Θέμα: Απ: Εξατμισεις Τρι 13 Νοε 2018 - 14:49 | |
| Εγώ λέω να μην σου μπαίνουν τέτοιες ιδέες στο μυαλό Αν δεν "κουδουνίζει" ή δεν "ακούγετε" ή δεν έχει τρυπήσει, μια χαρά είναι. Συνήθως όταν έχει κάτι το μοτόρι μας το λέει, έχει το τρόπο του |
|
| |
γκ Προηγμένο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 298 Φύλλο : Ηλικία : 69 Τόπος : Χίος Ημερομηνία εγγραφής : 25/01/2017
| #5Θέμα: Απ: Εξατμισεις Τρι 13 Νοε 2018 - 16:25 | |
| - nasalab έγραψε:
- Εγώ λέω να μην σου μπαίνουν τέτοιες ιδέες στο μυαλό
Εννοείται, σιγά μην ανοίξουμε εξάτμιση που δεν ανοίγει, δηλαδή να την κόψουμε και να την κολλήσουμε! Σε μια Χόντα εξάτμιση πολύ παλαιότερη από ΧΧ που άνοιξα, το μονωτικό υλικό δεν είχε ζημιά. Αλλά και κάτι να πάθει το μονωτικό η απόδοση δεν επειρεάζεται. |
|
| |
yianakis Προηγμένο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 493 Φύλλο : Ηλικία : 48 Τόπος : Ηρακλειο Κρητης Ημερομηνία εγγραφής : 30/09/2015
| #6Θέμα: Απ: Εξατμισεις Τρι 13 Νοε 2018 - 18:37 | |
| Τωρα που λετε για εξατμησεις.... Το δικο μου εχει 2 REMUS Hexacone πανω. Τις ταπες τις εδωσα σε ενα γειτονα με ενα Caponord που φορουσε τις ιδιες αλλα οταν το εβαζε μπροστα στις 06:20 ξυπνουσανε μαζι 2 τετραγωνα. Το δικο μου με και χωρις η διαφορα ηταν παρα πολυ μικρη αλλα σε εκεινον εκοψε πολυ θορυβο.
Τι θελω να ρωτησω.... Παιζει να παω του χρονου για ΚΤΕΟ και να μου πουνε οτι το μηχανακι κανει πολυ θορυβο και δεν περναει? Μηπως πρεπει εκεινη την μερα να ξανακανουμε σκατζα τις ταπες για να κοψω λιγο θορυβο?
Ενταξυ δεν ειναι MIVV ουτε Yoshimura 4-2-1 αλλα εχει μεγαλη διαφορα απο τις μαμα. |
|
| |
Jimakos Προηγμένο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 251 Φύλλο : Ηλικία : 54 Τόπος : Αθήνα Ημερομηνία εγγραφής : 26/05/2016
| #7Θέμα: Απ: Εξατμισεις Τρι 13 Νοε 2018 - 20:24 | |
| - yianakis έγραψε:
-
Τι θελω να ρωτησω.... Παιζει να παω του χρονου για ΚΤΕΟ και να μου πουνε οτι το μηχανακι κανει πολυ θορυβο και δεν περναει? Μηπως πρεπει εκεινη την μερα να ξανακανουμε σκατζα τις ταπες για να κοψω λιγο θορυβο?
Ενταξυ δεν ειναι MIVV ουτε Yoshimura 4-2-1 αλλα εχει μεγαλη διαφορα απο τις μαμα. Εγώ το πέρασα ΚΤΕΟ με Yoshimura χωρίς σιγαστήρα και δεν μου είπαν κάτι. Τώρα άμα πέσεις σε παπάρα που θέλει χαρτζιλίκι.... |
|
| |
Lerki Διακεκριμένο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 854 Φύλλο : Ηλικία : 46 Τόπος : Ιωνια Ημερομηνία εγγραφής : 18/06/2018
| #8Θέμα: Απ: Εξατμισεις Τετ 14 Νοε 2018 - 9:10 | |
| Αν πας εσυ που εισαι ντοπιος και στο πουνε αυτο τι να πω πεχτου μια να τελειωνεις. περα απο την πλακα επειδη ειναι τοξικη η μανουρα κ το σκευτομαι κ εγω η παιρνεις μια μαμισια καβατζα κ την περνας για κτεο η πας με `` αερα`` και φευγεις αερα Γενικα δεν μου εχει τυχει στραβη και με τρακτερ ηχο και με ανευ μπαταριας |
|
| |
Lerki Διακεκριμένο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 854 Φύλλο : Ηλικία : 46 Τόπος : Ιωνια Ημερομηνία εγγραφής : 18/06/2018
| #9Θέμα: Απ: Εξατμισεις Τετ 14 Νοε 2018 - 9:11 | |
| - ptinotrofos έγραψε:
- Εδώ και λίγο καιρό μου γυρίζει στο μυαλό μια απορία.
Οι εξατμισεις χρειάζονται κάποια συντήρηση ?
Δλδ μια εξάτμιση 20 χρόνων, εφ όσον δεν έχει τρυπησει, σαπισει κάνει την ίδια δουλειά με μια καινούργια χωρίς να επηρεάζει την απόδοση του Κινητήρα ?
Το ότι τα μονοτικα που έχει μέσα (σαν σύρμα για κατσαρόλες) μετά τόσα χλμ και πολυετή χρήση μάλλον έχει στουμπωσει από την καπνα παίζει κάποιο ρόλο ? Στην απόδοση μιλάμε γιατί για τον ήχο ποιος χεστηκε.
Ξέρει κάποιος να μου λύσει την απορία ? Γιαπ οτι ειπες συμφωνω |
|
| |
Lerki Διακεκριμένο μέλος
| #10Θέμα: Απ: Εξατμισεις Τετ 14 Νοε 2018 - 9:16 | |
| Ptinotrofos afou den exeis katalyty giati den pas se enan eksatmisa ουπς σορυ Ειτε να στην κανει σερβις η να σου φτιαξει δυο ωραια καζανακια καινουρια |
|
| |
Lerki Διακεκριμένο μέλος
| #11Θέμα: Απ: Εξατμισεις Τετ 14 Νοε 2018 - 9:21 | |
| - marioshadow έγραψε:
- Εγω ξερω για τις aftermarket χωρις καταλυτες κλπ...με τον καιρο και τις θερμοκρασιες το μονωτικο που εχει μεσα το τελικο καιγεται και φθείρεται...ως αποτεσμα τον αυξημενο θορυβο και την πτωση αποδοσης του κινητηρα.
Οταν ερθει αυτη η ωρα βγαζεις τα πριτσινια αφαιρεις το καμενο υλικο και βαζεις καινουριο αλλοι το λενε υαλοβαμβακα αλλοι πετροβαμβακα αλλοι συρμα για τις κατσαρολες δεν ειναι τιποτα απο αυτα...ειναι ειδικο υλικο (για εξαιρετικα μεγαλες θερμοκρασιες) και οι πιο πολλες εταιριες που φτιαχνουν εξατμισεις το εχουν το υλικο (βλεπε acrapovic,yoshimura κλπ) το καλυτερο και το πιο ανθεκτικο ειναι της FMF!το κοστος 30-50€ κλεινεις με ανοξειδωτα πριτσινια (τα αλουμινιου κοβονται) και εισαι ετοιμος! Να στουμπωσουν δεν στουμπωνουν...αυτο γινεται στα διχρονα λογω του λαδιου που καιγεται και καθεται πανω στο υλικο. Τωρα για τα εργοστασιακα τελικα δεν γνωριζω και πολλα πραγματα (καταλυτες κλπ) πολλοι κατασκευαστες για να μειωσουν τα καυσαερια τα ανακυκλωνουν στο συστημα εξατμισης και ειναι λιγο πολυπλοκα και τα πιο πολλα δεν αποσυναρμολογουνται κιολας... Αν δεν κανω λαθος παιζου και αλουμινιου πριτσινια γενικα οτι πριτσινι φορα η εξατμιση περναει τωρα αν ο επαγγελματιας φοβαται μην χαλασει κανα εργαλειο αλουνου παππα ευαγγελιο Τα ανοξειδωτα ειναι καλυτερα απο το αλουμινιο;;; |
|
| |
Menos Πλατινένιο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 20847 Φύλλο : Ηλικία : 52 Τόπος : Σλοβακία Ημερομηνία εγγραφής : 22/01/2009
| #12Θέμα: Απ: Εξατμισεις Τετ 14 Νοε 2018 - 10:03 | |
| |
|
| |
marioshadow Διακεκριμένο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 933 Φύλλο : Ηλικία : 35 Τόπος : Ξανθη Ημερομηνία εγγραφής : 13/10/2012
| #13Θέμα: Απ: Εξατμισεις Τετ 14 Νοε 2018 - 10:32 | |
| - Lerki έγραψε:
- Αν δεν κανω λαθος παιζου και αλουμινιου πριτσινια γενικα οτι πριτσινι φορα η εξατμιση περναει τωρα αν ο επαγγελματιας φοβαται μην χαλασει κανα εργαλειο αλουνου παππα ευαγγελιο
Τα ανοξειδωτα ειναι καλυτερα απο το αλουμινιο;;;
Ναι εχει μεγαλη διαφορα...τα ανοξειδωτα ειναι πολυ πιο σκληρα σαν υλικο και δεν κοβονται...τα αλουμινιου δεν αντεχουν!!! ptinotrofos γνωμη μου σε μαμα εξατμισεις δεν αξιζει τον κοπο να το κανεις... |
|
| |
Lerki Διακεκριμένο μέλος
| #14Θέμα: Απ: Εξατμισεις Τετ 14 Νοε 2018 - 13:51 | |
| Καλα το θυμομουν οτι καποια απο τα δυο πριτσινια ειναι πιο σκληρα Ευχαριστω για την υπενθυμιση
|
|
| |
γκ Προηγμένο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 298 Φύλλο : Ηλικία : 69 Τόπος : Χίος Ημερομηνία εγγραφής : 25/01/2017
| #15Θέμα: Απ: Εξατμισεις Τετ 14 Νοε 2018 - 15:51 | |
| - yianakis έγραψε:
- Τωρα που λετε για εξατμησεις....
Παιζει να παω του χρονου για ΚΤΕΟ και να μου πουνε οτι το μηχανακι κανει πολυ θορυβο και δεν περναει? Μηπως πρεπει εκεινη την μερα να ξανακανουμε σκατζα τις ταπες για να κοψω λιγο θορυβο?
Πιθανόν. Εξαρτάται και πόσο αυστηρό είναι το ΚΤΕΟ. |
|
| |
|