| φίλτρο αέρα και μπουζί σε ΧΧ | |
|
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
res nikos Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 97 Τόπος : ταυρος Ημερομηνία εγγραφής : 26/04/2009
| #16Θέμα: Απ: φίλτρο αέρα και μπουζί σε ΧΧ Τρι 7 Απρ 2015 - 23:20 | |
| ο τεντωτηρας κανει περιπου 80Ε αλλα 80 τα μπουζι και κανενα 20αρι το φιλτρο αρα φτανει τα 200 αν σου ειπε για ολα τα υλικα.στο δικο μου αλαξα τεντωτηρα στα 90000χλμ εβαλα ρυθμιζομενο.οσο για το βεντιλατερ τι σε πειραζει; καλυτερα να μην ανεβαζει και θερμοκρασιες αν και πιστευω οτι αλλο διαβαζει ο 8ερμοστατης στο ψυγειο και αλλο σου δειχνει στα οργανα |
|
| |
kalaitzidisk Διακεκριμένο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 1321 Φύλλο : Ηλικία : 38 Τόπος : GERMANY BIELEFELD Ημερομηνία εγγραφής : 21/10/2012
| #17Θέμα: Απ: φίλτρο αέρα και μπουζί σε ΧΧ Τετ 8 Απρ 2015 - 9:10 | |
| KN είχα φιλαράκι στο '98 που είχα και η αλήθεια είναι ότι η μονη διαφορα που είδα ήταν στην vanzini ανέβηκε η κατανάλωση.... |
|
| |
lonerider Προηγμένο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 239 Φύλλο : Τόπος : kefalonia Ημερομηνία εγγραφής : 12/10/2014
| #18Θέμα: Απ: φίλτρο αέρα και μπουζί σε ΧΧ Τετ 8 Απρ 2015 - 10:59 | |
| - res nikos έγραψε:
- ο τεντωτηρας κανει περιπου 80Ε αλλα 80 τα μπουζι και κανενα 20αρι το φιλτρο αρα φτανει τα 200 αν σου ειπε για ολα τα υλικα.στο δικο μου αλαξα τεντωτηρα στα 90000χλμ εβαλα ρυθμιζομενο.οσο για το βεντιλατερ τι σε πειραζει; καλυτερα να μην ανεβαζει και θερμοκρασιες αν και πιστευω οτι αλλο διαβαζει ο 8ερμοστατης στο ψυγειο και αλλο σου δειχνει στα οργανα
τεντωτηρα και φιλτρο αερα αλλαξα προσφατα...τεντωτηρας μαμα 35ευρω και φιλτρο μαμα 40ευρο...απο αντιπρωσοπεια χοντα.... |
|
| |
Nxontz Προηγμένο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 358 Φύλλο : Ηλικία : 65 Τόπος : ΝΕΑ ΠΕΝΤΕΛΗ, ΑΘΗΝΑ Ημερομηνία εγγραφής : 24/09/2010
| #19Θέμα: Απ: φίλτρο αέρα και μπουζί σε ΧΧ Τετ 8 Απρ 2015 - 22:03 | |
| - lonerider έγραψε:
- res nikos έγραψε:
- ο τεντωτηρας κανει περιπου 80Ε αλλα 80 τα μπουζι και κανενα 20αρι το φιλτρο αρα φτανει τα 200 αν σου ειπε για ολα τα υλικα.στο δικο μου αλαξα τεντωτηρα στα 90000χλμ εβαλα ρυθμιζομενο.οσο για το βεντιλατερ τι σε πειραζει; καλυτερα να μην ανεβαζει και θερμοκρασιες αν και πιστευω οτι αλλο διαβαζει ο 8ερμοστατης στο ψυγειο και αλλο σου δειχνει στα οργανα
τεντωτηρα και φιλτρο αερα αλλαξα προσφατα...τεντωτηρας μαμα 35ευρω και φιλτρο μαμα 40ευρο...απο αντιπρωσοπεια χοντα.... Φίλτρο μαμά θα βάλω ( 40€) και μπουζί ngk πλατίνα ( 14€ το 1 ). Απλά ρωτάω για την καδένα του εκκεντροφόρου γιατί ο μάστορας μου είπε ότι μάλλον θέλει αλλαγή καδένα - τεντωτήρας και μία φλάτζα που αλλάζει και είπε για ποσό που μπορεί να ξεπεράσει για αυτά .τα 200€! Βέβαια δεν ήταν σίγουρος....Ξέρει κανείς πότε αλλάζουμε τεντωτήρα και πότε και καδένα ( έχω 96.000 χλμ και μου φαίνεται ότι μάλλον δεν θα αποφύγω το μοιραίο...) |
|
| |
Nxontz Προηγμένο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 358 Φύλλο : Ηλικία : 65 Τόπος : ΝΕΑ ΠΕΝΤΕΛΗ, ΑΘΗΝΑ Ημερομηνία εγγραφής : 24/09/2010
| #20Θέμα: Απ: φίλτρο αέρα και μπουζί σε ΧΧ Δευ 1 Ιουν 2015 - 17:42 | |
| |
|
| |
pablo Ασημένιο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 5366 Φύλλο : Ηλικία : 52 Τόπος : Ζωγράφου-Αθήνα (ex salonica-Malgara) Ημερομηνία εγγραφής : 19/01/2011
| #21Θέμα: Απ: φίλτρο αέρα και μπουζί σε ΧΧ Τρι 2 Ιουν 2015 - 1:11 | |
| Νικο το φιλτρο αερα αλλαζει ευκολα. το κουτι ειναι κατω απο το τεποζιτο που βγαινει αν ξεβιδωσεις τις δυο βιδες που φαινονται οταν βγαζεις τη σελα. Μπουζι δεν εχω αλλαξει να σου πω αν ειναι ευκολο. ειναι αρκετα χωμενα. Καποια στιγμη που αφαιρεσα και φιλτροκουτι για να καθαρισω τα μπεκ ειδα αρκετο "πραμα" πανω απ τους κυλινδρους... Ο τεντωτηρας καδενας ειναι αυτοματος με ελατηριο και δεν ρυθμιζεται. αν εχει χασει τη δυναμη του παει για αλλαγμα. |
|
| |
Nxontz Προηγμένο μέλος
| #22Θέμα: Απ: φίλτρο αέρα και μπουζί σε ΧΧ Τετ 3 Ιουν 2015 - 18:14 | |
| - pablo έγραψε:
- Νικο το φιλτρο αερα αλλαζει ευκολα. το κουτι ειναι κατω απο το τεποζιτο που βγαινει αν ξεβιδωσεις τις δυο βιδες που φαινονται οταν βγαζεις τη σελα. Μπουζι δεν εχω αλλαξει να σου πω αν ειναι ευκολο. ειναι αρκετα χωμενα. Καποια στιγμη που αφαιρεσα και φιλτροκουτι για να καθαρισω τα μπεκ ειδα αρκετο "πραμα" πανω απ τους κυλινδρους... Ο τεντωτηρας καδενας ειναι αυτοματος με ελατηριο και δεν ρυθμιζεται. αν εχει χασει τη δυναμη του παει για αλλαγμα.
Ευχαριστώ Κώστα για την απάντησή σου, τελικά χθές ( με την βοήθεια φίλου) έβγαλα το φίλτρο και το φύσηξα - με κομπρεσσερ - και έγινε σχεδόν σαν καινούριο! Σχετικά με τον τεντωτήρα ο φίλος μου - αρκετά σχετικός - με διαβεβαίωσε ότι ο θόρυβος από τη καδένα είναι πολύ λίγος και να μην ασχοληθώ κάν, αφού είναι και honda . Πάντως μου είπε ότι μπορεί να φταίει και το λάδι για τον θόρυβο της καδένας, αφού για 1η φορά εδώ και 5.000 χλμ έβαλα φούλ συνθετικό belray, ενώ πάντα έβαζα motul 300v . Ιδωμεν |
|
| |
pablo Ασημένιο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 5366 Φύλλο : Ηλικία : 52 Τόπος : Ζωγράφου-Αθήνα (ex salonica-Malgara) Ημερομηνία εγγραφής : 19/01/2011
| #23Θέμα: Απ: φίλτρο αέρα και μπουζί σε ΧΧ Τετ 3 Ιουν 2015 - 22:15 | |
| Ωραια! Καλα, καλοκαιρινα χιλιομετρα λοιπον! |
|
| |
Menos Πλατινένιο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 20847 Φύλλο : Ηλικία : 52 Τόπος : Σλοβακία Ημερομηνία εγγραφής : 22/01/2009
| |
| |
Nxontz Προηγμένο μέλος
| #25Θέμα: Απ: φίλτρο αέρα και μπουζί σε ΧΧ Πεμ 4 Ιουν 2015 - 19:31 | |
| - Menos έγραψε:
- Nxontz έγραψε:
- για 1η φορά εδώ και 5.000 χλμ έβαλα φούλ συνθετικό belray, ενώ πάντα έβαζα motul 300v . Ιδωμεν
Καταλαβαίνεις βέβαια πως απο τη στιγμή που έκανες αλλαγή σε φουλ συνθετικό, δεν επιστρέφεις σε ημι-συνθετικό.. Κε διαχειριστά και τα δύο είναι φούλ συνθετικά Αυτό βέβαια που λές ( και το λένε πολλοί ακόμα ) δεν πιστεύω ότι ισχύει αφού προσωπικά παλιά σε yamaha 600 diversion (αερόψυκτο ) είχα έκανα αλλαγή από φούλ σε ημι και μετά πάλι φούλ χωρίς κανένα θέμα για αρκετά χλμ ( δεν θυμάμαι πόσα ) Βέβαια προσωπική άποψη εκφράζω...... |
|
| |
Nxontz Προηγμένο μέλος
| #26Θέμα: Απ: φίλτρο αέρα και μπουζί σε ΧΧ Πεμ 4 Ιουν 2015 - 19:44 | |
| Σε συνέχεια του προηγούμενου post Βέβαια τα λάδια είναι μία πονεμένη ιστορία και τα μαστόρια λένε διάφορα παραμύθια με μόνο όφελος την τσέπη τους. Εχω ακούσω από μαστόρους αυτό που λές Μένο και για αλλαγές κάθε 3.000 χλμ…Το μανουάλι λέει απλό λάδι κάθε 12.000 χλμ ή χρόνο και στο ΧΧ ΄και σε άλλες μοτο τα έχω αλλάξει στα 7.000 ή στους 14-15 μήνες χωρίς θέματα. Γνωστός μου στην Αμερική συνάντησε κάποιον αρχιμηχανικό της BMW ( αυτ/το ) και όταν του ανέφερε τις διάφορες ιστορίες που λένε οι μάστορες εδώ γέλαγε και με τις αλλαγές γρηγορώτερα από ότι λέει το μανουάλι λόγω ειδικών συνθηκών της Ελλάδας κλπ... Η bmw ( auto ή moto ) έλεγε ότι θεωρεί ειδικές συνθήκες είναι η υποσαχάρια Αφρική, η Σιβηρία κλπ. και όχι η Ελλάδα. Και αυτά τα έλεγε υπεύθυνος άνθρωπος με σπουδές και εμπειρία και όχι μάστορας που πρίν ήταν σοβατζής ή εργάτης χωρίς εμπειρία και γνώσεις |
|
| |
Menos Πλατινένιο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 20847 Φύλλο : Ηλικία : 52 Τόπος : Σλοβακία Ημερομηνία εγγραφής : 22/01/2009
| #27Θέμα: Απ: φίλτρο αέρα και μπουζί σε ΧΧ Πεμ 4 Ιουν 2015 - 22:44 | |
| - Nxontz έγραψε:
- Menos έγραψε:
- Nxontz έγραψε:
- για 1η φορά εδώ και 5.000 χλμ έβαλα φούλ συνθετικό belray, ενώ πάντα έβαζα motul 300v . Ιδωμεν
Καταλαβαίνεις βέβαια πως απο τη στιγμή που έκανες αλλαγή σε φουλ συνθετικό, δεν επιστρέφεις σε ημι-συνθετικό.. Κε διαχειριστά και τα δύο είναι φούλ συνθετικά Πραγματικά δεν φαντάζεσαι απο τι μπελά με έβγαλες!! Πολλά μέλη απο δω μέσα είναι και φιλαράκια μου στο φατσοβιβλίο.. Κάθε φορά λοιπόν που χρειάζονται λάδια, φίλτρα, κάποια ρύθμιση... δεν ρωτάνε εδώ να ξεμπερδεύουν... ρωτάνε εμένα! "Αφου είναι Διαχειριστής, θα ξέρει.." "Διαχειριστής = Μάστορας" "Διαχειριστής = Japan service" "Διαχειριστής = Έμπορος ανταλλακτικών, λαδιών, φίλτρων, ρουλεμάν..." "Κάτσε να ρωτήσω απευθείας την πηγή.. που να μπλέκω με ερωτήσεις στο φόρουμ...?" κλπ. κλπ. Πρόσφατα ρωτήθηκα πάλι (στο φατσοβιβλίο) για κάτι λάδια απο φιλαράκι (μέλος) που έπρεπε να συγκρίνω... Του εξήγησα πως δεν γνωρίζω τίποτα πέρα απο το 15-30 που βάζω στο κινητήρα μου.. και να μπεί στο φόρουμ να ρωτήσει (να μάθουμε κάτι παραπάνω και εμείς οι κοινοί θνητοί). Τώρα που θα διαβάζει το μήνυμα μου και δεί πως έγινα ρόμπα μην γνωρίζοντας ποιά είναι ημι-συνθετικά λάδια και ποιά όχι, θα το έχει ως τρανταχτό παράδειγμα πως Διαχειριστής = Άνθρωπος που έφτιαξε ενα φόρουμ για να μοιράζεται τεχνικά (και μή) θέματα και καλή παρέα! Παίδες.. ούτε μηχανιικός είμαι, ούτε το Google.. Απο την στιγμή που ο μηχανικός μου επιλέγει τα λάδια κλπ. της μηχανής μου, δέν πολυασχολούμαι με το σπόρ των πληροφοριών και συγκρίσεων... Την βόλτα μου κάνω ο άνθρωπος, όπως όλοι μας εδω μέσα. Σίγουρα έχω κάποιες γενικές γνώσεις γύρω απο το αντικείμενο, αλλά πλέον στα 42 μου χρόνια, δεν ασχολούμαι όπως πριν μια 10ετία... Σόρρυ για το spam και το σεντόνι, αλλά το κρατούσα πολύ καιρό μέσα μου! |
|
| |
pablo Ασημένιο μέλος
| #28Θέμα: Απ: φίλτρο αέρα και μπουζί σε ΧΧ Παρ 5 Ιουν 2015 - 0:11 | |
| βασικα φουλ συνθετικα ειναι τα αγωνιστικα που τα βαζουνε για εναν αγωνα και μετα τα πετανε γιατι εχουνε σπασει. τα εμποριου, για τις δικες μας μηχανες ειναι ορυκτελαια με προσθετα μεσα που τα κανουνε ημισυνθετικα. η συνθετικης βάσης που δεν θυμαμαι τι σημαινει, κατα βασην πάλι ημισυνθετικα. |
|
| |
ptinotrofos Χρυσό μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 7822 Φύλλο : Ηλικία : 71 Τόπος : Άνω Λιόσια Ημερομηνία εγγραφής : 13/01/2012
| #29Θέμα: Απ: φίλτρο αέρα και μπουζί σε ΧΧ Παρ 5 Ιουν 2015 - 0:22 | |
| |
|
| |
pablo Ασημένιο μέλος
| #30Θέμα: Απ: φίλτρο αέρα και μπουζί σε ΧΧ Παρ 5 Ιουν 2015 - 7:16 | |
| Μπα; Γυρισες; Κανα γκαϊφε;... |
|
| |
| φίλτρο αέρα και μπουζί σε ΧΧ | |
|