| τεστ συγκριτικό για γράσα αλυσίδας με O-ring X-ring | |
|
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
Menos Πλατινένιο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 20847 Φύλλο : Ηλικία : 52 Τόπος : Σλοβακία Ημερομηνία εγγραφής : 22/01/2009
| #91Θέμα: Απ: τεστ συγκριτικό για γράσα αλυσίδας με O-ring X-ring Τρι 20 Ιαν 2015 - 19:52 | |
| Πολύ καλή παρουσίαση και αναμένουμε και τις φωτογραφίες με τις ανάλογες επεξηγήσεις. Έγινε Sticky! |
|
| |
ptinotrofos Χρυσό μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 7822 Φύλλο : Ηλικία : 71 Τόπος : Άνω Λιόσια Ημερομηνία εγγραφής : 13/01/2012
| #92Θέμα: Απ: τεστ συγκριτικό για γράσα αλυσίδας με O-ring X-ring Τρι 20 Ιαν 2015 - 23:49 | |
| Και να σκεφθείς ότι είναι μόνο 2,5 μήνες, Στο 6μηνο πιστεύω τα αποτελέσματα θα είναι εμφανέστερα. Εύγε στο Μάριο για την ιδέα του και την διάθεση να την κάνει πράξη. |
|
| |
ptinotrofos Χρυσό μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 7822 Φύλλο : Ηλικία : 71 Τόπος : Άνω Λιόσια Ημερομηνία εγγραφής : 13/01/2012
| #93Θέμα: Απ: τεστ συγκριτικό για γράσα αλυσίδας με O-ring X-ring Τετ 21 Ιαν 2015 - 12:11 | |
| - kalaitzidisk έγραψε:
για εμενα και προσωπική χρήση μακράν το καλύτερο από όλα με μικρή διαφορα όχι τίποτα τρελό, έχω δοκιμάσει castrol , ipone , wd40 + 1-2 , .... Κι εγώ MOTUL βάζω αλλά απ' ότι φαίνεται στο τεστ δεν τα πάει τόσο καλά όσο περίμενα. |
|
| |
Tsimuhas Ασημένιο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 3003 Φύλλο : Ηλικία : 35 Τόπος : Χαλκιδική Ημερομηνία εγγραφής : 30/10/2012
| #94Θέμα: Απ: τεστ συγκριτικό για γράσα αλυσίδας με O-ring X-ring Τετ 21 Ιαν 2015 - 22:57 | |
| Δεν περιμενα με τιποτα τετοιο αποτελεσμα απο το μοτουλ.... Βεβαια ειναι και παραγωντες που δεν μπορουμε να τους τεσταρουμε στο συγκεκριμενο συγκριτικο.... οπως τριβη, ανοδο και πτωση θερμοκρασιας, και βρομια λασπες κτλ... |
|
| |
DNS Προηγμένο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 297 Φύλλο : Ηλικία : 36 Τόπος : Αθήνα Ημερομηνία εγγραφής : 05/11/2013
| #95Θέμα: Απ: τεστ συγκριτικό για γράσα αλυσίδας με O-ring X-ring Τετ 21 Ιαν 2015 - 23:41 | |
| Συμφωνώ με Γιώργο ότι υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που το επηρεάζουν όπως οι θερμοκρασίες αλλά δεν νομίζω ότι είναι εφικτή μια τέτοια δοκιμή. Κάποια σπρέι που είναι πιο παχύρρευστα θέλουν να ανεβάσουν θερμοκρασία για να διεισδύσουν και να καλύψουν σωστά τα ορινγκ. Για αυτό πολλές φορές, όταν έχουμε παπί ή δουλεύουμε τη μηχανή για ελάχιστα χλμ μέσα στη πόλη, οι μηχανικοί λένε να βάζουμε πιο λεπτόρρευστα γράσα για την αλυσίδα για να προλαβαίνουν να λιπάνουν πιο εύκολα. Μπορείτε να μου βάλετε καινούργια αλυσιδογράναζα και να μου δώσετε τα σπρέι και να τα αλλάζω κάθε 1000χλμ να πάρω μια ιδέα και να σας πω κριτικές Για το καλό της επιστήμης και δικό σας και μόνο προσφέρθηκα. Για να μην λέτε ότι δεν το σκέφτηκε κανείς και δεν προσπάθησε χαχα |
|
| |
Thodo L200 Χρυσό μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 6282 Φύλλο : Ηλικία : 50 Ημερομηνία εγγραφής : 06/12/2011
| #96Θέμα: Απ: τεστ συγκριτικό για γράσα αλυσίδας με O-ring X-ring Πεμ 22 Ιαν 2015 - 0:09 | |
| Tουλαχιστον το ipone εβγαλε τα λεφτα του... |
|
| |
pablo Ασημένιο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 5366 Φύλλο : Ηλικία : 52 Τόπος : Ζωγράφου-Αθήνα (ex salonica-Malgara) Ημερομηνία εγγραφής : 19/01/2011
| #97Θέμα: Απ: τεστ συγκριτικό για γράσα αλυσίδας με O-ring X-ring Πεμ 22 Ιαν 2015 - 7:15 | |
| Μαζι με τον DNS προσφερομαι κι εγω. Οχι τιποτα αλλο, επειδη ειναι πολλα, για πιο γρηγορα ρε παιδι μου. Μισα ο ενας μισα ο αλλος |
|
| |
ptinotrofos Χρυσό μέλος
| #98Θέμα: Απ: τεστ συγκριτικό για γράσα αλυσίδας με O-ring X-ring Πεμ 22 Ιαν 2015 - 14:39 | |
| [[ Κάποια σπρέι που είναι πιο παχύρρευστα θέλουν να ανεβάσουν θερμοκρασία για να διεισδύσουν και να καλύψουν σωστά τα ορινγκ. ]] Το γράσο εισχωρεί στα Ορίνγκ μόλις το ψεκάσουμε όσο είναι ακόμα υγρό και πρέπει να το αφήνουμε να πήξει με την ησυχία του, δλδ δεν αρκούν 10-20 λεπτά και μετά καβαλάμε το μηχανάκι και φεύγουμε. . . [[Για αυτό πολλές φορές, όταν έχουμε παπί ή δουλεύουμε τη μηχανή για ελάχιστα χλμ μέσα στη πόλη, οι μηχανικοί λένε να βάζουμε πιο λεπτόρρευστα γράσα για την αλυσίδα για να προλαβαίνουν να λιπάνουν πιο εύκολα.]]] . . Καλά τα λένε. Άλλα γράσα για μικρά μηχανάκια, άλλα για ΟΝ-OF που τρώνε λάσπη κι άλλα για Hypersports που ταξιδεύουν με 170-220+ Τώρα αν έχεις 1400cc και το χρησιμοποιείς σαν παπί βάζεις γράσο για παπί. ΥΓ: Εγω έχω καινούργια αλισυδογράναζα θα σας έρθω πιό φτηνά για τη δοκιμή |
|
| |
Erecozi Ασημένιο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 5077 Φύλλο : Ηλικία : 42 Ημερομηνία εγγραφής : 20/11/2012
| #99Θέμα: Απ: τεστ συγκριτικό για γράσα αλυσίδας με O-ring X-ring Πεμ 22 Ιαν 2015 - 19:03 | |
| - Erecozi έγραψε:
- Καλησπέρα παίδες
Το τεστ δεν γίνεται για να μας δείξει ποιο είναι καλύτερο σπρέι δεν εχει σκοπό να διαφημίσει η να δυσφημίσει και σίγουρα δεν αντικατοπρίζει απόλυτα τις αντίξοες συνθήκες που μπορεί να βρεθεί το σύστημα αλυσίδα-γράσο-λαστιχάκι. Απο το βίντεο που είδα και είχε αμερικάνικες εταιρίες ποιο πολύ είδα οτι άλλα λαστιχάκια έλιωναν αλλα ξεραίνονταν αλλα γινόταν ποιο λαστιχωτά και γενικά αντιδράσεις που δεν περίμενα. το τεστ εχει σαν άξονα έρευνας την επίδραση του χημικού με το τσιμουχακι. δλδ αν το τρώει αν το μαλακώνει αν το σκληραίνει αν το "φουσκώνει" και οχι την λίπανση της αλυσίδας μας. η ολισθηρότητα η υφή και η εξαέρωση των υγρών αναφέρονται καθαρά για να εχει μια σφαιρική αποψη ο αναγνώστης και να ερθει ποιο κοντα στο τεστ. άλλωστε δεν νομίζω να βάλει κανείς πετρέλαιο στην αλυσίδα αντί για γρασσο... το πετρέλαιο βέβαια το προτείνουν για καθαρισμό, μαζι με το ιπονε το καστρολ και το κοραλ νομιζω μεχρι στιγμής εχουν την μικρότερη δυνατή επίδραση στα τσιμουχακια μας. αλλα το διάστημα που διανύσαμε ειναι ακομα μικρο οσο περνάει ο καιρος τοσο ποιο οφθαλμοφανή θα ειναι τα αποτελέσματα μας. |
|
| |
Μάγγανος Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 30 Φύλλο : Τόπος : Πειραιάς Ημερομηνία εγγραφής : 26/02/2015
| #100Θέμα: Απ: τεστ συγκριτικό για γράσα αλυσίδας με O-ring X-ring Παρ 27 Φεβ 2015 - 11:42 | |
| [quote="Erecozi"] το πακεταρισμα ηταν λιγο ποιο κατω τα στανταρ που εχει η nasa για αποστολη δεματος στο διαστημα.. χαχαχαχααχαχαχαχ...Διαβάζω το θέμα σας και έχω να πω πως το παρεάκι καταπιάνεται με θέματα μείζονος σημασίας και μπράβο του για αυτό ! Πολύ μπροστά λέμε ! |
|
| |
Μάγγανος Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 30 Φύλλο : Τόπος : Πειραιάς Ημερομηνία εγγραφής : 26/02/2015
| #101Θέμα: Απ: τεστ συγκριτικό για γράσα αλυσίδας με O-ring X-ring Παρ 27 Φεβ 2015 - 16:31 | |
| Πρώτη μου επιλογή ήταν το Castrol αλλά τείνω να δοκιμάσω και το νικητή της δοκιμασίας ( ipone ) . Θα ρωτήσω και το μηχανικό μου για μια δεύτερη γνώμη .. |
|
| |
Menos Πλατινένιο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 20847 Φύλλο : Ηλικία : 52 Τόπος : Σλοβακία Ημερομηνία εγγραφής : 22/01/2009
| #102Θέμα: Απ: τεστ συγκριτικό για γράσα αλυσίδας με O-ring X-ring Παρ 27 Φεβ 2015 - 16:46 | |
| - Μάγγανος έγραψε:
- Πρώτη μου επιλογή ήταν το Castrol αλλά τείνω να δοκιμάσω και το νικητή της δοκιμασίας ( ipone ) .
Θα ρωτήσω και το μηχανικό μου για μια δεύτερη γνώμη .. Πάντως τα ipone τα χρησιμοποιεί η αντιπροσωπεία της Honda εδω και μια δεκαετία (πάνω κάτω).. και τα χρησιμοποιώ χρόνια στον κινητήρα χωρίς το παραμικρό πρόβλημα. Για την λίπανση στα αλυσιδογράναζα δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη... αγοράζω Σλοβάκικα προϊόντα που δεν κυκλοφορούν στην Ελλάδα... |
|
| |
Μάγγανος Μέλος
| #103Θέμα: Απ: τεστ συγκριτικό για γράσα αλυσίδας με O-ring X-ring Παρ 27 Φεβ 2015 - 17:30 | |
| Ορίστε ? Για τον κινητήρα ? Δηλαδή το repsol δε συνίσταται ? Α , και κάτι ακόμα , στις θεματικές που έχω συμμετάσχει , πως μπορώ να ειδοποιούμαι άμεσα ότι έλαβαν μέρος και άλλες αναρτήσεις ? Εχω μια διαφορά φάσης με τις απαντήσεις σας επειδή σαν καινούριο μέλος ακόμα ψάχνομαι...
Έχει επεξεργασθεί από τον/την Μάγγανος στις Παρ 27 Φεβ 2015 - 17:32, 1 φορά |
|
| |
Menos Πλατινένιο μέλος
| #104Θέμα: Απ: τεστ συγκριτικό για γράσα αλυσίδας με O-ring X-ring Παρ 27 Φεβ 2015 - 17:32 | |
| Μπορεί απλά να παίζει θέμα τιμής.. |
|
| |
Μάγγανος Μέλος
| #105Θέμα: Απ: τεστ συγκριτικό για γράσα αλυσίδας με O-ring X-ring Παρ 27 Φεβ 2015 - 17:57 | |
| Όντως ... το repsol κάνει 16€/lt ενώ το ipone 10€/lt .. |
|
| |
| τεστ συγκριτικό για γράσα αλυσίδας με O-ring X-ring | |
|