| |
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
GeorgeXX1
Αριθμός μηνυμάτων : 290 Φύλλο : Ημερομηνία εγγραφής : 04/11/2009
| #31Θέμα: Απ: Περί ψεκασμού... Δευ 23 Νοε 2009 - 17:49 | |
| - ΛΕΩΝΙΔΑΣ έγραψε:
- GeorgeXX1 έγραψε:
- λεονιδα η δουλεια που εκανες για να ενημερωσεις και εμας να ξερουμε αν μας τυχει, ισως και να ειναι μεγαλυτερη και απο το προβλημα που [ισως] εχει το εργαλειο.
να για κατι τετοια γουσταρο αυτο το φορουμ. Μιας και ανέφερες το θέμα της βοήθειας, να υπενθυμίσω ότι η υπόθεση αφορά τα μοντέλα 99' και 00', δηλαδή τα πρώτα ψεκαστά που είχαν τα αναλογικά όργανα. Τη διαφορα εχει το ψεκαστο του οο με το 02 λεωνιδα στον τροπο ψεκασμου;; |
| | | Menos Πλατινένιο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 20847 Φύλλο : Ηλικία : 52 Τόπος : Σλοβακία Ημερομηνία εγγραφής : 22/01/2009
| #32Θέμα: Απ: Περί ψεκασμού... Δευ 23 Νοε 2009 - 20:46 | |
| Το μοντέλο του '00 έχει αναλόγικα όργανα, του '02 έχει ψηφιακά. Ίδιος κινητήρας, ίδιος ψεκασμός... |
| | | Λεωνίδας Προηγμένο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 412 Φύλλο : Ηλικία : 53 Ημερομηνία εγγραφής : 10/10/2009
| #33Θέμα: Απ: Περί ψεκασμού... Δευ 23 Νοε 2009 - 21:38 | |
| - GeorgeXX1 έγραψε:
- ΛΕΩΝΙΔΑΣ έγραψε:
- GeorgeXX1 έγραψε:
- λεονιδα η δουλεια που εκανες για να ενημερωσεις και εμας να ξερουμε αν μας τυχει, ισως και να ειναι μεγαλυτερη και απο το προβλημα που [ισως] εχει το εργαλειο.
να για κατι τετοια γουσταρο αυτο το φορουμ. Μιας και ανέφερες το θέμα της βοήθειας, να υπενθυμίσω ότι η υπόθεση αφορά τα μοντέλα 99' και 00', δηλαδή τα πρώτα ψεκαστά που είχαν τα αναλογικά όργανα. Τη διαφορα εχει το ψεκαστο του οο με το 02 λεωνιδα στον τροπο ψεκασμου;; Δεν ξέρω αν έχει αλλαγές ο ψεκασμός... Πιστεύω πως όχι όπως είπε και ο menos. Αν θα είναι κάτι διαφορετικό θα είναι πιθανό στις ρυθμίσεις (πρόγραμμα στην PGM) γιατί τοποθετήθηκε καταλύτης στις εξατμήσεις και κατά την άποψή μου (σκεπτό"menos" του ότι από 164 πήγε 152hp) για να ρυπαίνει λιγότερο το έκαναν πιό ήπιο... Αν ξέρει κάποιος κάτι άλλο να το ποστάρει για να μαθαίνουμε... Σάββατο έκανα παραγγελία από αγγλία (haynes) το βιβλίο της μηχανής. Αν διαβάσω κάτι παραπάνω θα ενημερώσω... Πάντος για να λύσει κάποιος οριστικά την απορεία του θα πρέπει να έχει την δυνατότητα να διαβάσει το "parts list" της μηχανής. Αν τα parts numbers (για ίδιο εξάρτημα σε άλλα νούμερα πλαισίου) είναι διαφορετικά, τότε τα εξαρτήμα δεν είναι ίδια. |
| | | akis1100xx Διακεκριμένο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 990 Φύλλο : Ηλικία : 50 Τόπος : αφθονο Ημερομηνία εγγραφής : 31/10/2009
| #34Θέμα: Απ: Περί ψεκασμού... Δευ 23 Νοε 2009 - 21:55 | |
| - ΛΕΩΝΙΔΑΣ έγραψε:
- GeorgeXX1 έγραψε:
- ΛΕΩΝΙΔΑΣ έγραψε:
- GeorgeXX1 έγραψε:
να για κατι τετοια γουσταρο αυτο το φορουμ. Μιας και ανέφερες το θέμα της βοήθειας, να υπενθυμίσω ότι η υπόθεση αφορά τα μοντέλα 99' και 00', δηλαδή τα πρώτα ψεκαστά που είχαν τα αναλογικά όργανα. Τη διαφορα εχει το ψεκαστο του οο με το 02 λεωνιδα στον τροπο ψεκασμου;; Δεν ξέρω αν έχει αλλαγές ο ψεκασμός... Πιστεύω πως όχι όπως είπε και ο menos. Αν θα είναι κάτι διαφορετικό θα είναι πιθανό στις ρυθμίσεις (πρόγραμμα στην PGM) γιατί τοποθετήθηκε καταλύτης στις εξατμήσεις και κατά την άποψή μου (σκεπτό"menos" του ότι από 164 πήγε 152hp) για να ρυπαίνει λιγότερο το έκαναν πιό ήπιο... Αν ξέρει κάποιος κάτι άλλο να το ποστάρει για να μαθαίνουμε... Σάββατο έκανα παραγγελία από αγγλία (haynes) το βιβλίο της μηχανής. Αν διαβάσω κάτι παραπάνω θα ενημερώσω... Πάντος για να λύσει κάποιος οριστικά την απορεία του θα πρέπει να έχει την δυνατότητα να διαβάσει το "parts list" της μηχανής. Αν τα parts numbers (για ίδιο εξάρτημα σε άλλα νούμερα πλαισίου) είναι διαφορετικά, τότε τα εξαρτήμα δεν είναι ίδια. Το εξαρτημα μπορει να αλλαζει και κωδικο λογο χρωματος.Απλα για ενημερωση.Οι διαφορες με τα τελευταια χχ 152hp ειναι στη διαχειρηση του μειγματος που συνεπαγεται αλλους εκκεντροφορους θαλαμους καυσης κλπ κλπ |
| #35Θέμα: Απ: Περί ψεκασμού... Σαβ 28 Νοε 2009 - 14:52 | |
| [quote="akisXX1 Το εξαρτημα μπορει να αλλαζει και κωδικο λογο χρωματος.Απλα για ενημερωση.Οι διαφορες με τα τελευταια χχ 152hp ειναι στη διαχειρηση του μειγματος που συνεπαγεται αλλους εκκεντροφορους θαλαμους καυσης κλπ κλπ[/quote]
Θα συμφωνήσω και θα διαφωνήσω. Τα parts numbers που θα είναι διαφορετικά για άλλο κωδικό χρώματος θα αφορούν κάτι που έχει σχέση με χρωματισμό. Π.Χ Ένα μαύρο ΧΧ σε σχέση με ένα κόκκινο, θα έχουν διαφορετικό part number για το δεξί πλα'ι'νό καπάκι του fairing, (άλλο χρώμα = άλλο ανταλλακτικό για το εργοστάσιο, ας αφορά το θέμα, το ίδιο δεξί πλαινό καπάκι) ενώ π.χ τα ίδια μηχανάκια θα έχουν ίδιο part number για το έμβολο. Αυτό πιστεύω ότι ισχύει...
Έχει επεξεργασθεί από τον/την ΛΕΩΝΙΔΑΣ στις Σαβ 28 Νοε 2009 - 19:55, 1 φορά |
| | | GeorgeXX1
| #36Θέμα: Απ: Περί ψεκασμού... Σαβ 28 Νοε 2009 - 15:02 | |
| τελικα με το κιχ-κιχ τι εγινε, το εκοψε;;; γιατι απο εκει το ξεκινησαμε τι ητανε;;; |
| #37Θέμα: Απ: Περί ψεκασμού... Σαβ 28 Νοε 2009 - 17:53 | |
| - GeorgeXX1 έγραψε:
- τελικα με το κιχ-κιχ τι εγινε, το εκοψε;;; γιατι απο εκει το ξεκινησαμε τι ητανε;;;
Σήμερα βρήκα χρόνο να ασχοληθώ με τον καθαρισμό - μόνωση της φίσας. Το αποτέλεσμα ήταν το κάτωθι: Κοιτώντας προηγούμενες φωτό μπορεί να καταλάβει κανείς την διαφορά. Ήμουν τυχερός γιατί δεν είχε μεγάλη διάβρωση όπως ενός παιδιού από την Πάτρα, μέλος forum από το εξωτερικό, όπου βρήκα την λύση στο θέμα μου (το link του forum το έχω αναρτήσει πριν μερικά posts) όπου ανοίγοντας την φίσα ήταν αδύνατο να καθαριστεί και να τοποθετηθεί ξανά, για τον απλούστατο λόγο ότι καταστράφηκε από την διάβρωση... Αφού χρησιμοποίησα υλικά από την "NASA", (μαύρη μονωτική ταινία και μαύρη σακούλα απορριμμάτων) έκανα ότι μπορούσα καλύτερο στο θέμα της μόνωσης, φίσας - πλεξούδας, από τον κίνδυνο της υργασίας. Ακόμα, εφάρμοσα την ιδέα του παιδιού από το ξένο forum, να απομακρύνω όσο ήταν δυνατό, την φίσα από την ρόδα. Το αποτέλεσμα είναι αυτό: Εύχομαι να τελείωσα...Κατά διαστήματα, θα ενημερώνω για την πορεία, θετική ή αρνητική... Με την ευκαιρία, τοποθέτησα και 2 τάπες που έλειπαν από τις αλλενόβιδες που βρίσκονται στη λαβή του συνεπιβάτη. Πρίν: Μετά: Δεν είναι κάτι το σπουδαίο, αλλά έχω τακτική να διατηρώ την εμφάνιση των εργαλείων μου, όσο το δυνατόν εργοστασιακή. Ακόμα, για μένα σημαίνει ότι δίνει κάποιος σημασία στη λεπτομέρεια και αυτό πηγαίνει περισσότερο στους συνεργειατζίδες, οι οποίοι τις αφαιρούν για να κάνουν τη δουλειά τους και μετά δεν δίνουν σημασία - ξεχνούν, να τις τοποθετήσουν. Στην συγκέντρωση στο ΣΕΦ, πριν το ταξίδι στο Ναύπλιο μου έκανε εντύπωση ότι τα περισσότερα ΧΧ δεν τις είχαν... Τέλος και εύχομαι ξανά, να τελείωσα με τα... κιχ - κιχ... |
| | | GeorgeXX1
| #38Θέμα: Απ: Περί ψεκασμού... Σαβ 28 Νοε 2009 - 18:03 | |
| με την βοηθεια σου,και οτι ειδα, θα κανω και στο δικο μου. οσο για τις ταπες πισω μου ελειπαν, και τις εβαλα και εγω. προσεχε μην σφυγγεις πολλυ τις αλιενοβιδες, γιατι με τους κραδασμους θα ραγισουν τα πλαστικα. |
| #39Θέμα: Απ: Περί ψεκασμού... Σαβ 28 Νοε 2009 - 18:36 | |
| - GeorgeXX1 έγραψε:
- με την βοηθεια σου,και οτι ειδα, θα κανω και στο δικο μου. οσο για τις ταπες πισω μου ελειπαν, και τις εβαλα και εγω.
προσεχε μην σφυγγεις πολλυ τις αλιενοβιδες, γιατι με τους κραδασμους θα ραγισουν τα πλαστικα. για το tip, αλλά είναι αργά... Το πήρα και ήταν ρα'ι'σμένο σε σε 2 σημεία... Φυσικά θα προσέξω να μην αυξήσω το 2... ΥΓ: Το ΧΧ σου είναι 99' ή 00'? |
| | | GeorgeXX1
| #40Θέμα: Απ: Περί ψεκασμού... Σαβ 28 Νοε 2009 - 19:10 | |
| |
| | | akis1100xx Διακεκριμένο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 990 Φύλλο : Ηλικία : 50 Τόπος : αφθονο Ημερομηνία εγγραφής : 31/10/2009
| #41Θέμα: Απ: Περί ψεκασμού... Σαβ 28 Νοε 2009 - 19:31 | |
| - ΛΕΩΝΙΔΑΣ έγραψε:
- GeorgeXX1 έγραψε:
- τελικα με το κιχ-κιχ τι εγινε, το εκοψε;;; γιατι απο εκει το ξεκινησαμε τι ητανε;;;
Σήμερα βρήκα χρόνο να ασχοληθώ με τον καθαρισμό - μόνωση της φίσας. Το αποτέλεσμα ήταν το κάτωθι:
Κοιτώντας προηγούμενες φωτό μπορεί να καταλάβει κανείς την διαφορά. Ήμουν τυχερός γιατί δεν είχε μεγάλη διάβρωση όπως ενός παιδιού από την Πάτρα, μέλος forum από το εξωτερικό, όπου βρήκα την λύση στο θέμα μου (το link του forum το έχω αναρτήσει πριν μερικά posts) όπου ανοίγοντας την φίσα ήταν αδύνατο να καθαριστεί και να τοποθετηθεί ξανά, για τον απλούστατο λόγο ότι καταστράφηκε από την διάβρωση... Αφού χρησιμοποίησα υλικά από την "NASA", (μαύρη μονωτική ταινία και μαύρη σακούλα απορριμμάτων) έκανα ότι μπορούσα καλύτερο στο θέμα της μόνωσης, φίσας - πλεξούδας, από τον κίνδυνο της υργασίας. Ακόμα, εφάρμοσα την ιδέα του παιδιού από το ξένο forum, να απομακρύνω όσο ήταν δυνατό, την φίσα από την ρόδα. Το αποτέλεσμα είναι αυτό:
Εύχομαι να τελείωσα... Κατά διαστήματα, θα ενημερώνω για την πορεία, θετική ή αρνητική...
Με την ευκαιρία, τοποθέτησα και 2 τάπες που έλειπαν από τις αλλενόβιδες που βρίσκονται στη λαβή του συνεπιβάτη. Πρίν:
Μετά:
Δεν είναι κάτι το σπουδαίο, αλλά έχω τακτική να διατηρώ την εμφάνιση των εργαλείων μου, όσο το δυνατόν εργοστασιακή. Ακόμα, για μένα σημαίνει ότι δίνει κάποιος σημασία στη λεπτομέρεια και αυτό πηγαίνει περισσότερο στους συνεργειατζίδες, οι οποίοι τις αφαιρούν για να κάνουν τη δουλειά τους και μετά δεν δίνουν σημασία - ξεχνούν, να τις τοποθετήσουν. Στην συγκέντρωση στο ΣΕΦ, πριν το ταξίδι στο Ναύπλιο μου έκανε εντύπωση ότι τα περισσότερα ΧΧ δεν τις είχαν... Τέλος και εύχομαι ξανά, να τελείωσα με τα... κιχ - κιχ... Ενας τροπος συντηρησης των επαφων και για μελλοντικη προστασια απο την διαβρωση και την υγρασια ειναι η επαληψη με γρασσο οσο για τις ταπες με τα βαλε βγαλε και την πιεση απο τα πλυντηρια μπορει να φυγουν. |
| | | Menos Πλατινένιο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 20847 Φύλλο : Ηλικία : 52 Τόπος : Σλοβακία Ημερομηνία εγγραφής : 22/01/2009
| #42Θέμα: Απ: Περί ψεκασμού... Σαβ 28 Νοε 2009 - 19:51 | |
| Μερακλίδικη δουλειά! |
| #43Θέμα: Απ: Περί ψεκασμού... Σαβ 28 Νοε 2009 - 19:52 | |
| |
| #44Θέμα: Απ: Περί ψεκασμού... Παρ 19 Φεβ 2010 - 22:05 | |
| Νάτα μας πάλι!!! Μετά από 2 περίπου μήνες ηρεμίας, με θυμήθηκε πάλι το περιβόητο λαμπάκι "FI"... Αυτή την φορά, σε σχέση με την κατάσταση πριν τον καθαρισμό των επαφών (κοίτα σε προηγούμενα posts) τα συμπτώματα είναι πιο light. Ενώ πριν, το διάσημο "κιχ κιχ" ήταν αρκετά έντονο και συχνό, τώρα είναι σχεδόν στιγμιαίο (διαρκεί 5sec περίπου). Μου ανάβει τo "FI" και μετά σε αφήνει στην ησυχία σου, φυσικά μένοντας αναμένο. Με ένα ανοιγοκλείσιμο του κεντρικού διακόπτη, σβήνει και όλα καλά... Αυτή την ιστορία μου την έκανε 2 φορές τις τελευταίες 3 ημέρες. Η λειτουργία της μηχανής, αν φυσικά αφαιρέσουμε τα μερικά δευτερόλεπτα δυσλειτουργίας είναι κανονική... Η ομαλοποίηση των συμτωμάτων για μένα σημαίνει ότι πράγματι την "ιστορία" την κάνει η συγκεκριμένη φίσα με τα 19!!! καλώδια. Το δίμηνο που πέρασε, πάρα πολλές φορές διάβαζα για το θέμα αυτό (καλά,μην νομίζετε ότι μου έγινε και εμμονή). Συγκεκριμένα ασχολήθηκα με τα γραπτά που υπάρχουν στα: http://www.cbrxx.com/honda-cbr-xx-resource-center/377-1999-2000-honda-cbr-1100xx-fi-light-fix.html και http://www.cbr1100xx.org/forums/index.php?showtopic=39046&hl=wire+loom+fix όπως επίσης διάβασα το κεφάλαιο που αφορά τον ψεκασμό στο manual του Haynes. Nα, που δεν πήγε χαμένο το διάβασμα, πράγμα που θα δείτε παρακάτω. Με το που μου ήρθε το "failure", και έμεινε αναμένο, σταμάτησα και ενώ δούλευε η μηχανή, κατέβασα το πλα'ι'νό σταντ και είχα την αυτοδιάγνωση του failure. Ο συνδυασμός των αναλαμπών του FI, έδωσε τον κωδικό 11 όπου αντιστοιχεί σε βλάβη του αισθητήρα ταχύτητας ή της καλωδίωσης. Την δεύτερη φορά, είχαμε το ίδιο σκηνικό μόνο που αυτήν την φορά, ο κωδικός βλάβης ήταν το 25, όπου αντιστοιχεί στον αισθητήρα για τα πειράκια (knock sensor) ή στην καλωδίωση. Τότε, άρχισα να κάνω διάφορες σκέψεις... Είναι δυνατόν μέσα σε 2 μέρες να τα "παίξουν" 2 αισθητήρες και στην συνέχεια να "αυτοεπισκευασθούν" και το λέω αυτό, γιατί σβήνει το failure και όλα ΟΚ! Τέλος πάντων, έχοντας διαβάσει το θέμα και στα ξένα φόρουμς, αυτό που θα κάνω προσεχώς είναι το εξής... Θα λυθεί πάλι η φίσα και θα καθαριστούν - σφιχθούν οι επαφές (ειδικά οι θηλυκές). Θέλω να αποφύγω το "plan B" όπως το αποκαλούν, όπου είναι η κατάργηση της φίσας, με κόλλημα των καλωδίων. Φωτό, από το πριν και το μετά του καθαρισμού της φίσας έχετε δει. Ας δείτε και αυτό που θέλω να αποφύγω: (φωτό από τα ξένα forums): Για να δούμε τί επιφυλάσει το μέλλον... |
| | | stroumf Προηγμένο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 375 Φύλλο : Ηλικία : 39 Ημερομηνία εγγραφής : 28/04/2009
| #45Θέμα: Απ: Περί ψεκασμού... Σαβ 20 Φεβ 2010 - 13:03 | |
| τι ειπες τωρα ετσι και το εκανα εγω αυτο μετα δεν θα μπορουσε να το βαλει μπροστα ουτε ο μηχανικος τραπεζαρια στο σαλονι μου θα εκανα το ΧΧ |
| | | |
Παρόμοια θέματα | |
|
| Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή | Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
| |
| |
| Κορυφαίοι συγγραφείς του μήνα | |
|