|
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
Λεωνίδας Προηγμένο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 412 Φύλλο : Ηλικία : 53 Ημερομηνία εγγραφής : 10/10/2009
| #1Θέμα: Περί ψεκασμού... Κυρ 8 Νοε 2009 - 23:01 | |
| Στο παρόν topic όποιος ξέρει κάτι για τον ψεκασμό στα XX καλό θα είναι να το γράψει... O λόγος που άνοιξα το θέμα είναι το χθεσινό άναμα του "FI". Στο https://cbrxx.darkbb.com/forum-f27/topic-t662-10.htm είχα αρχικά αναφέρει, το περιστατικό που μου έτυχε λίγο πριν την μεταβίβαση. Μετά από 500km κατοχής της μηχανής και συγκεκριμένα χθες το βράδυ, πηγαίνοντας με χαλαρούς ρυθμούς για βραδυνή έξοδο με την γυναίκα μου, το ΧΧ άρχισε να "φτερνίζεται" και να ανάβει το "FI". Τα συμπτώματα ήταν, αρυθμία στο ρελαντί, πηγαίνοντας με 2000 - 2500 στροφές να κάνει σκορτσαρίσματα, άλλη στιγμή έσβησε στο ρελαντί και γενικά μια δυσλειτουργεία σε χαμηλές στροφές. Ανοίγοντας γκάζι δε έβλεπα κάτι παράξενο, ούτε μειωμένη δύναμη. Μου είχε πεί ο ιδιοκτήτης (το είχα διαβάσει και στο bikenet.gr που το είχε ποστάρει) ότι πριν 2,5 χρόνια άλλαξε το ρυθμιστή πίεσης βενζίνης που του είχε παρουσιάσει πρόβλημα από την ακινησία. Τέλος πάντων, εν όψη διερεύνησης της βλάβης, σήμερα το απόγευμα το έκανα naked! Διαπίστωσα ότι πράγματι είχε αλλάξει τον ρυθμιστή αλλά ποιά ήταν η έκπληξη οέο;;; Του είχαν βάλει έναν μεταχειρισμένο από VFR!!! Όπως φαίνεται και στη φωτό, το μεταχ ανταλλακτικό το είχαν (κατά την αποσυναρμολόγηση) σημαδέψει με μπλάνκο! Πιστεύει κανένας, ότι θα υπήρχε λόγος να σημαδέψει η μαμά honda το καινούριο ανταλλακτικό της; Αυτό που πιστεύω για την περίπτωσή μου, είναι ότι το πρόβλημα οφείλεται στον ρυθμιστή, ο οποίος υπολειτουργεί ή αλλοιώς, παθαίνει "διαλείψεις" και μία δουλέυει σωστά και μία λάθος. Αυτό ενισχύεται και από τα εξής. Χθές πριν εκκινήσω το μοτέρ για να επιστρέψω σπίτι, με τον διακόπτη στη θέση on. το λαμπάκι FI αναβόσβηνε σαν το φλάς! Μια έβλεπε οκ το σύστημα και μία όχι! και ξαναλέω με σβηστή την μηχανή. Το δεύτερο (που έγινε πρίν από λίγο) είναι ότι σε ημίωρη βόλτα, το ΧΧ δούλευε κανονικότατα χωρίς να κάνει τσικ!!! Τέλος πάντων. Θα παρακολουθήσω την πορεία του, θα ακούσω και τις εμπειρίες από τα παιδιά του forum, θα πάρω την γνώμη του μηχανικού και του ηλεκτρολόγου του και θα δω τι θα κάνω. Εννοείται ότι θα σας κρατήσω ενήμερους για την εξέληξη. Εώς τότε όποιος έχει κάτι να πει ας το κάνει!!! Άλλη μια φωτό από το naked XX! |
|
| |
χχ καρδιτσα Προηγμένο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 242 Φύλλο : Ηλικία : 47 Τόπος : χαχαχαχαχαχαχαχαααχχχα Ημερομηνία εγγραφής : 09/10/2009
| #2Θέμα: απ Δευ 9 Νοε 2009 - 10:14 | |
| φιλε λεωνιδα εχω ενα χχ του 98' καρμπυρατερ και ο λογος που πηρα του 98 ηταν τα καρμπυρατερ...λιγο παραπανω δυναμη,λιγο πιο ελαφρα και σχεδον χωρις προβληματα..ουτε εγκεφαλους ουτε ιντζεξιον ουτε τιποτα!!παπι με 1100 κυβικα.ειχα ακουσει λοιπον 1ον οτι θελει προσοχη τι βενζινη βαζετε στα μηχανακια(αλλαξε την βενζινη και καθαρισε το φιλτρο)και 2ον οτι παρουσιαζουν προβλημα στον εγκεφαλο(σε συνεργειο χοντα ενα reset στις ρυθμισεις του εγκεφαλου).δεν ειμαι ειδικος αλλα αυτα ειχα ακουσει.ελπιζω να ειναι το πρωτο που ειπα στην αρχη και να μην ειναι κατι σοβαρο. |
|
| |
paulakos
Αριθμός μηνυμάτων : 330 Φύλλο : Ημερομηνία εγγραφής : 19/09/2009
| #3Θέμα: ?????? Δευ 9 Νοε 2009 - 14:34 | |
| Κοιτα εγω οταν τον αλλαξα δεν ειχε κατι τετοιο γραμμενο και οπωσ σημιωσες και εσυ μου ειπαν ειναι απο ακινησια και απο απλη βενζηνη(95).Μου συστηνε 100αρα και να μην στεκεται το μηχανακι ακηνιτο!!!Κοστεσε 80Ε ο ρυθμηστης και 100 εργασια σε αντιπρωσοπεια της χοντα! |
|
| |
Λεωνίδας Προηγμένο μέλος
| #4Θέμα: Απ: Περί ψεκασμού... Δευ 9 Νοε 2009 - 15:23 | |
| - paulakos έγραψε:
- Κοιτα εγω οταν τον αλλαξα δεν ειχε κατι τετοιο γραμμενο και οπωσ σημιωσες και εσυ μου ειπαν ειναι απο ακινησια και απο απλη βενζηνη(95).Μου συστηνε 100αρα και να μην στεκεται το μηχανακι ακηνιτο!!!Κοστεσε 80Ε ο ρυθμηστης και 100 εργασια σε αντιπρωσοπεια της χοντα!
Ευχαριστώ και για το PM που μου έστειλες. Το κοινό που υπάρχει και στις 2 περιπτώσεις είναι ότι και οι 2 μηχανές έχουν "φάει" πολύ ακινησία... Ειδικά το δικό μου που είναι 10+ χρονών και έχει τώρα 7800km... Για να δούμε τι έχει να πει κανένας άλλος φίλος... Προς "ΧΧ καρδίτσα": Το είχα σκεφτεί και γω για καρπυρατεράτο, αλλά από την εμπειρία που είχα στα αυτοκίνητα είπα να δοκιμάσω και στην μηχανή. |
|
| |
akis1100xx Διακεκριμένο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 990 Φύλλο : Ηλικία : 50 Τόπος : αφθονο Ημερομηνία εγγραφής : 31/10/2009
| #5Θέμα: Απ: Περί ψεκασμού... Δευ 9 Νοε 2009 - 16:44 | |
| Καλησπερα φιλε μου.Για το αναβοσβησμα του FI θα εχει καταγραφτει στον εγκεφαλο η βλαβη.Σε εξειδικευμενο συνεργειο θα μπορεσουν να σου πουν σε τι αντιστηχει ο κωδικος που θα γραφει.Για το θεμα του ρυθμιστη πιεσεως δε θα σου αναβε το FI.Θα πρεπει να μετρηθει με μετρητη πιεσης για το αν εχει προβλημα ο ρυθμιστης η και η τρομπα βενζινης,πραγμα απιθανο για χχ για την τρομπα |
|
| |
Ο συγγραφέας αυτού του μηνύματος έχει αποκλειστεί απο το φόρουμ - Δείτε το μήνυμα |
Kyriakos
Αριθμός μηνυμάτων : 128 Φύλλο : Ηλικία : 40 Ημερομηνία εγγραφής : 01/08/2009
| #6Θέμα: Απ: Περί ψεκασμού... Δευ 9 Νοε 2009 - 16:55 | |
| - akisxx1100 έγραψε:
- Καλησπερα φιλε μου.Για το αναβοσβησμα του FI θα εχει καταγραφτει στον εγκεφαλο η βλαβη.Σε εξειδικευμενο συνεργειο θα μπορεσουν να σου πουν σε τι αντιστηχει ο κωδικος που θα γραφει.Για το θεμα του ρυθμιστη πιεσεως δε θα σου αναβε το FI.Θα πρεπει να μετρηθει με μετρητη πιεσης για το αν εχει προβλημα ο ρυθμιστης η και η τρομπα βενζινης,πραγμα απιθανο για χχ για την τρομπα
Αυτό ακριβώς... Λεωνίδα, πηγαινε σε ένα καλό συνεργείο να το βάλουν στον εγκεφαλο να σου πουν ποιό είναι το πρόβλημα. Συνήθως τέτοιες αρυθμίες στα αυτοκίνητα οφείλετε στο αισθητήρα θέσεως πεταλούδας ή στη βαλβίδα ρελαντί, ίσως ισχύει και για το ΧΧ. |
|
| |
paulakos
| #7Θέμα: Απ: Περί ψεκασμού... Δευ 9 Νοε 2009 - 17:37 | |
| - akisxx1100 έγραψε:
- Καλησπερα φιλε μου.Για το αναβοσβησμα του FI θα εχει καταγραφτει στον εγκεφαλο η βλαβη.Σε εξειδικευμενο συνεργειο θα μπορεσουν να σου πουν σε τι αντιστηχει ο κωδικος που θα γραφει.Για το θεμα του ρυθμιστη πιεσεως δε θα σου αναβε το FI.Θα πρεπει να μετρηθει με μετρητη πιεσης για το αν εχει προβλημα ο ρυθμιστης η και η τρομπα βενζινης,πραγμα απιθανο για χχ για την τρομπα
Ωντος ουτε και εμενα μου αναβε το f1 για την βλαβη του αισθητηρα....! |
|
| |
χχ καρδιτσα Προηγμένο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 242 Φύλλο : Ηλικία : 47 Τόπος : χαχαχαχαχαχαχαχαααχχχα Ημερομηνία εγγραφής : 09/10/2009
| #8Θέμα: ΑΠ Δευ 9 Νοε 2009 - 17:51 | |
| - ΛΕΩΝΙΔΑΣ έγραψε:
- paulakos έγραψε:
- Κοιτα εγω οταν τον αλλαξα δεν ειχε κατι τετοιο γραμμενο και οπωσ σημιωσες και εσυ μου ειπαν ειναι απο ακινησια και απο απλη βενζηνη(95).Μου συστηνε 100αρα και να μην στεκεται το μηχανακι ακηνιτο!!!Κοστεσε 80Ε ο ρυθμηστης και 100 εργασια σε αντιπρωσοπεια της χοντα!
Ευχαριστώ και για το PM που μου έστειλες. Το κοινό που υπάρχει και στις 2 περιπτώσεις είναι ότι και οι 2 μηχανές έχουν "φάει" πολύ ακινησία... Ειδικά το δικό μου που είναι 10+ χρονών και έχει τώρα 7800km... Για να δούμε τι έχει να πει κανένας άλλος φίλος...
Προς "ΧΧ καρδίτσα": Το είχα σκεφτεί και γω για καρπυρατεράτο, αλλά από την εμπειρία που είχα στα αυτοκίνητα είπα να δοκιμάσω και στην μηχανή. για αυτο σου λεω λεωνιδα..αφου ειχες εμπειρια απο αυτοκινητα πηρες χχ με ιντζεξιον;;πρεπει να παραδεχτουν οι κατοχοι χχ με ιντζεξιον οτι τους εχει απασχολισει εστω και λιγο αυτο το θεμα..κι οσο για την χοντα εχω να πω το εξης:συστηματα και πατεντες της χοντα,να τις εφαρμοζουν αλλες εταιριες και να ειναι τελειες(abs,indegral κλπ..)και η χοντα να ψαχνεται ακομα;;μεχρι το 2008 εβγαζε χχ,δε μπορει να το τελειοποιησει; |
|
| |
Λεωνίδας Προηγμένο μέλος
| #9Θέμα: Απ: Περί ψεκασμού... Δευ 9 Νοε 2009 - 19:45 | |
| Eίχα θετικές εντυπώσεις από τα αυτοκίνητα... Δεν με είχε απασχολήσει ποτέ το θέμα του ψεκασμού, γι'αυτό είπα να δοκιμάσω και σε μηχανή... Λες να το μετανοιώσω; |
|
| |
paulakos
| #10Θέμα: Καλα μιλατε σοβαρα??? Δευ 9 Νοε 2009 - 20:43 | |
| |
|
| |
Menos Πλατινένιο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 20847 Φύλλο : Ηλικία : 52 Τόπος : Σλοβακία Ημερομηνία εγγραφής : 22/01/2009
| #11Θέμα: Απ: Περί ψεκασμού... Δευ 9 Νοε 2009 - 20:56 | |
| - χχ καρδιτσα έγραψε:
πρεπει να παραδεχτουν οι κατοχοι χχ με ιντζεξιον οτι τους εχει απασχολησει εστω και λιγο αυτο το θεμα.. Όσα δεν φτάνει η αλεπού, τα κάνει κρεμαστάρια... Πότε φίλε μου δεν με απασχόλησε αρνητικά το ιντζέξιον, αντιθέτως νοιώθω και ευτυχής για την επιλογή μου. Άλλα προτερήματα το καρμπυρατέρ... και άλλα ο ψεκασμός. Είμαι σίγουρος πως αν αγόραζες με ψεκασμό θα το πρότεινες και σε άλλους.. και εγώ με την σειρά μου αν έπαιρνα καρμπυρατεράτο θα σνόμπαρα τα ΧΧ με ψεκασμό. Πάνω απο όλα είναι HONDA, είναι ΧΧ, είναι 1137cc.. και είναι η καλύτερη παρέα στον δρόμο.. όλα τα μικροπροβληματάκια που μπορεί να επέλθουν είναι για να έχουμε κάτι να συζητάμε |
|
| |
Menos Πλατινένιο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 20847 Φύλλο : Ηλικία : 52 Τόπος : Σλοβακία Ημερομηνία εγγραφής : 22/01/2009
| #12Θέμα: Απ: Περί ψεκασμού... Δευ 9 Νοε 2009 - 21:07 | |
| - χχ καρδιτσα έγραψε:
- και η χοντα να ψαχνεται ακομα;;μεχρι το 2008 εβγαζε χχ,δε μπορει να το τελειοποιησει;
Όταν ένα μοντέλο "πουλάει" ποιός ο λόγος αντικατάστασής του? Και ήμαρτον αδερφέ μου... Η HONDA ψάχνεται??? Στα μεγάλα κυβικά πλέον έχει έρθει το VFR, έχεις σκεφτεί ποτέ πως άντεξε μόλις μερικά χρόνια.. και η HONDA του έκανε ριζική ανανέωση για να πουλήσει... Απο την στιγμή που κάτι πουλάει το αφήνεις ως έχει, και η HONDA θεωρεί (μέχρι στιγμής) πως το ΧΧ δεν έχει λόγο να ανανεωθεί εφόσον ακόμη και σήμερα πουλάει ανελλιπώς. Πάντα μα πάντα φιλικά. |
|
| |
Menos Πλατινένιο μέλος
| #13Θέμα: Απ: Περί ψεκασμού... Δευ 9 Νοε 2009 - 21:43 | |
| - χχ καρδιτσα έγραψε:
- συστηματα και πατεντες της χοντα,να τις εφαρμοζουν αλλες εταιριες και να ειναι τελειες(abs,indegral κλπ..)και η χοντα να ψαχνεται ακομα;;
Η απάντηση στην ερωτησή σου απο το περιοδικό ΜΟΤΟ. "Η Honda ανακοίνωσε επίσημα ότι τα supersport μοντέλα της θα εφοδιάζονται στο εξής με ηλεκτρονικά ελεγχόμενα συστήματα ABS και CBS. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, τα συστήματα συνδυασμένων φρένων (CBS) σε συνδυασμό με το αντίστοιχο σύστημα αντιμπλοκαρίσματος των τροχών (ABS) που έχουν εξελίξει οι τεχνικοί της, λειτουργούν άριστα στις supersport μοτοσυκλέτες, που χαρακτηρίζονται από μικρό μεταξόνιο και περιορισμένες διαστάσεις. Το σύστημα...
της Honda, με το οποίο θα εφοδιάσει πρώτη τη CBR600RR, είναι ένα εντελώς νέο “brake by wire” σύστημα, που χρησιμοποιεί μία μονάδα ηλεκτρονικού ελέγχου, ώστε να εξασφαλιστεί η απόλυτη αρμονία της λειτουργίας των εμπρός και πίσω φρένων, αλλά και η καθυστέρηση της ενεργοποίησης του ABS μέχρι την στιγμή που αυτή θα είναι πραγματικά απαραίτητη, ελαχιστοποιώντας την αίσθηση των απότομων μεταβολών από τη λειτουργία του. Είναι τέσσερις οι παράγοντες που καθορίζουν την αποτελεσματικότητά του: Ο ηλεκτρονικός έλεγχος του CBS διαχειρίζεται αποτελεσματικότερα τη δύναμη επιβράδυνσης, κάτι που επιτρέπει την ακριβέστερη κατανομή της στους δύο τροχούς. Στο ίδιο αποτέλεσμα καθώς και στην ελαχιστοποίηση της αδράνειας της μάζας της μοτοσυκλέτας, οδηγεί και η αποτελεσματικότερη εκτίμηση της δύναμης που εφαρμόζει ο αναβάτης στη μανέτα και στο λεβιέ, κάτι που επίσης καταφέρνει το συγκεκριμένο σύστημα. Υπάρχει ένας "ρυθμιστής ABS" που εξασφαλίζει την καθυστέρηση της ενεργοποίησής του αλλά και την ηπιότερη επέμβασή του και τέλος, οι μικρές διαστάσεις των συστατικών μερών του συστήματος, εξυπηρετούν τη συγκέντρωση της μάζας στο κέντρο, σημείο κλειδί για τις supersport μοτοσυκλέτες. Για ακόμη μία φορά δηλαδή, τα ηλεκτρονικά στην υπηρεσία της απόλαυσης της οδήγησης! "Να σημειώσω εδώ πως η HONDA πρωτοπαρουσίασε το CBS στο ΧΧ και απο τότε όχι μόνο δεν το έχει αλλάξει, αλλά πλέον το τοποθετεί και στα "γρήγορα" μοντέλα της ΣΕ συνδυασμό και με ABS. Ποιές είναι οι εταιρίες που υπερτερούν στην παθητική ασφάλεια και στα συστήματα φρένων της HONDA?? |
|
| |
Deep Purple Προηγμένο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 425 Φύλλο : Ηλικία : 59 Ημερομηνία εγγραφής : 30/08/2009
| #14Θέμα: Απ: Περί ψεκασμού... Δευ 9 Νοε 2009 - 22:02 | |
| Στο IXXRA υπάρχουν οι κωδικοί. Μάλλον απο ακινησία θα είναι. Πάντως η κούκλα σου είναι πανέμορφη και πεντακάθαρη!!!!
Παιδιά για να τελειώνουμε Είναι Honda.είναι ΧΧ . είναι Japan.
Τ Ε Λ Ο Σ |
|
| |
paschalis XX Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 132 Ηλικία : 51 Ημερομηνία εγγραφής : 06/06/2009
| #15Θέμα: Απ: Περί ψεκασμού... Δευ 9 Νοε 2009 - 22:16 | |
| Μενο αν δεν κανω λαθος το συστημα CBS πρεπει να το παρουσιασε πρωτα η HONDA στο CBR 1000F αν και δεν εχει πολυ σημασια οσο το οτι καποιοι δεν ειναι ευχαριστημενοι απο αυτο οπως και σε καποιους ηταν παρα πολυ αποτελεσματικο! |
|
| |
|