|
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
cbx -six Διακεκριμένο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 1601 Φύλλο : Ημερομηνία εγγραφής : 20/09/2011
| #541Θέμα: Απ: Μια Ζωή σε 2 Ρόδες Πεμ 7 Ιαν 2016 - 17:48 | |
| |
|
| |
| #542Θέμα: Απ: Μια Ζωή σε 2 Ρόδες Πεμ 7 Ιαν 2016 - 18:11 | |
| ptinotrofos [ Οι διαστάσεις που αναγράφονται στο χαρτόνι είναι οι τελικές? Ρωτάω κυρίως για το βάθος που είναι επίφοβο να βρίσκει στον τροχό. Την λαμαρίνα πως την γύρισες? στη μέγγενη και σιγά-σιγά με το σφυρί? ή έχεις εργαλείο?[/quote] -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Κώστα οι διαστάσεις του κουτιού είναι > 10 =βάθος ... 24,5=μήκος ... 20,5=πλάτος ...+ τα πλαινά για να πατήσει στο υποπλαίσιο (μέτρημα καλό )... Δεν έκανα το κουτί στο πλάτος που έχουν τα σίδερα του υποπλαισίου ,γιατί θα κοβόταν τα πλαινά του φτερού !! .. (Έτσι το έχω δει σε ξένο φόρουμ .) Έκοψα το φτερό στα πλάγια μέχρι τα 2 πλαινά αυτάκια που έχει , δεξιά - αριστερά , για να αφήσω τα πλαινά του του φτερού ολόκληρα (άκοπα). Έτσι όμως έκανα λίγο πιο πλατιά τα λεπτά πλαινά του κουτιού (λαμαρίνα) , που πατάνε στο υποπλαίσιο ... Χρειάζεται όμως να κάνεις 2 μικρά "σκαλωκώματα " (πατούρες ) , στα σημεία που πατάνε τα ποδαράκια της σέλας , δεξιά -αριστερά στο υποπλαίσιο !! (παιδεύτηκα μέχρι να τα ταιριάξω όλα καλά !! ) ..Αν προσέξεις στη φωτό φαίνονται οι πατούρες ...(αλλιώς πιο εύκολα το κόβεις (αφαιρείς) τελείως το κομμάτι της πατούρας ) ...Έφτιαξα και άλλα λάστιχα , με μεταλλικά άγκιστρα για τη στήριξη της μπαταρίας ...(..Αν έκανα το κουτί εφαρμοστό στο υποπλαίσιο δεν θα χρειαζόντοσαν οι πατούρες κλπ ...δουλειά ...) [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]
Έχει επεξεργασθεί από τον/την cbx -six στις Πεμ 7 Ιαν 2016 - 18:26, 1 φορά |
|
| |
| #543Θέμα: Απ: Μια Ζωή σε 2 Ρόδες Πεμ 7 Ιαν 2016 - 18:24 | |
| Κώστα τα γυρίσματα όλα της λαμαρίνας έγιναν στο χέρι ,.. με σφικτήρες και πάτημα με ξύλινη πήχη ,...μαλακά με σφυρί σε γωνία ...κλπ... Από το κάτω μέρος , η απόσταση μεταξύ τροχού και κουτιού είναι 11cm , με τη μηχανή στο κεντρικό στάντ.. Και λάβε υπ όψη σου ,ότι πίσω έχω σηκωμένη την ανάρτηση , με τον τροχό να πατάει σχεδόν στο έδαφος ... Δεν ξέρω αν σε κανένα καλό κάθισμα με φορτίο τι θα γίνει ...αν θα βρει ο τροχός ή όχι ... ..Η νεκροψία θα δείξει όταν έρθει η ώρα !!! [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.] |
|
| |
ptinotrofos Χρυσό μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 7822 Φύλλο : Ηλικία : 71 Τόπος : Άνω Λιόσια Ημερομηνία εγγραφής : 13/01/2012
| #544Θέμα: Απ: Μια Ζωή σε 2 Ρόδες Πεμ 7 Ιαν 2016 - 19:15 | |
| - cbx -six έγραψε:
- Κώστα τα γυρίσματα όλα της λαμαρίνας έγιναν στο χέρι ,.. με σφικτήρες και πάτημα με ξύλινη πήχη ,...μαλακά με σφυρί σε γωνία ...κλπ...
Από το κάτω μέρος , η απόσταση μεταξύ τροχού και κουτιού είναι 11cm , με τη μηχανή στο κεντρικό στάντ.. Και λάβε υπ όψη σου ,ότι πίσω έχω σηκωμένη την ανάρτηση , με τον τροχό να πατάει σχεδόν στο έδαφος ... Δεν ξέρω αν σε κανένα καλό κάθισμα με φορτίο τι θα γίνει ...αν θα βρει ο τροχός ή όχι ... ..Η νεκροψία θα δείξει όταν έρθει η ώρα !!! [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.] Η διαδρομή πίσω κατά Honda ευαγγέλιον είναι 12cm όλη κι όλη, άρα για να βρεί πρέπει να τερματίσει, πράγμα δύσκολο που δεν συμβαίνει συχνά. Μια χαρά σε βρίσκω Αν όμως θελήσει κάποιος άλλος που δεν έχει βάλει αποστάτη πίσω να φτιάξει τέτοια κατασκευή θα πρέπει να κάνει δικό του υπολογισμό ως προς το βάθος σωστά? ΥΓ: Εβλεπα τις πατούρες και δεν μπορούσα να καταλάβω τι ρόλο παίζουν Είσαι κατατοπιστικότατος. Ευχαριστώ για τις λεπτομέρειες. Τώρα θέλω ένα κομμάτι λαμαρίνα 0,5mm για να γυρίζει εύκολα. |
|
| |
| #545Θέμα: Απ: Μια Ζωή σε 2 Ρόδες Σαβ 9 Ιαν 2016 - 20:55 | |
| Κώστα αν δεις τα ποδαράκια της σέλας που πατάνε στο υποπλαίσιο στο σημείο εκείνο , θα καταλάβεις !! Έχουν 2 πολύ μικρά εξογκώματα , (σαν μικρή γωνία ) , που περνάνε (κατεβαίνουν) από το μέσα μέρος του υποπλαισίου , για να μη μετακινείται η σέλα δεξιά - αριστερά ..... Αυτά με τα ανωτέρω ... -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Και συνεχίζω με ένα άλλο θέμα που με "απασχολούσε" ... τα 2 τελευταία χρόνια !! " Ο Ανορθωτής "... Γνωστά τα προβλήματα των μοντέλων μας και όχι μόνο , από τους ανορθωτές της Honda !!! Φυσικά δεν περίμενα να καεί , για να ψάξω για άλλον !!... Είχα στο μυαλό μου τον (Ελληνικό !!!) ανορθωτή της http://www.sxelectronics.gr/index.html Είχα πληροφορηθεί και διαβάσει πολύ καλά λόγια για την τεχνολογία του... Ήμουν περισσότερο μεταξύ αυτού και λιγότερο του ανορθωτή της Sindengen FH020AA με τρανζίστορ Mosfet ,που φορούν τα πιο σύγχρονα μοντέλα . Είδα όμως και την ανάρτηση του συνφουρμίτη Γιάννη - (bono) ... που τον πρότεινε ..(δοκιμασμένα)....και πείστηκα !!! Ήρθε λοιπόν , μαζί με τις φίσες του ,..(που παρήγγειλα ξεχωριστά ) .. για να γίνει σωστά η δουλειά .... [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]
Έχει επεξεργασθεί από τον/την cbx -six στις Κυρ 10 Ιαν 2016 - 13:49, 3 φορές συνολικά |
|
| |
| #546Θέμα: Απ: Μια Ζωή σε 2 Ρόδες Σαβ 9 Ιαν 2016 - 21:06 | |
| Λύσιμο ουράς .... ( ούτε και γω ξέρω πόσες φορές την έχω λύσει !!! ) ...και ξεκινάμε ... Φτιάξιμο άλλης βάσης για τη στήριξη του ανορθωτή , και αποστάτες , για να είναι στον "αέρα"... [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]
Έχει επεξεργασθεί από τον/την cbx -six στις Κυρ 10 Ιαν 2016 - 13:51, 1 φορά |
|
| |
| #547Θέμα: Απ: Μια Ζωή σε 2 Ρόδες Σαβ 9 Ιαν 2016 - 21:10 | |
| Βίδωμα της νέας βάσης , στην πίσω τρύπα της προηγούμενης βάσης , (εκεί στερεώνω και την μποτίλια απο το Ohlins )... και στερέωση του ανορθωτή με τους αποστάτες... [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.] |
|
| |
| #548Θέμα: Απ: Μια Ζωή σε 2 Ρόδες Σαβ 9 Ιαν 2016 - 21:18 | |
| Κόψιμο τα καλώδια του παλιού ανορθωτή .... και κόλλημα στους νέους ακροδέκτες για να κουμπώσουν στις νέες φίσες ... Το μαύρο λεπτό καλώδιο που είναι όρθιο ..περίσσευε ...!!!.. ... Το ψάξαμε από που ερχόταν , από την πλεξούδα από την άλλη πλευρά και ήταν κάποια επιστροφή ρεύματος ...(πιο κάτω γι αυτό)... [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.] |
|
| |
| #549Θέμα: Απ: Μια Ζωή σε 2 Ρόδες Σαβ 9 Ιαν 2016 - 21:27 | |
| Αφού κολλήθηκαν οι ακροδέκτες , μπήκαν στις νέες φίσες , και κούμπωσαν στον ανορθωτή όπως πρέπει !!...(μαμά !!) .. .. Τα καλώδια μπήκαν όπως φαίνεται ,.... τα κίτρινα που έρχονται από τα πηνία στη μία φίσα ,.....και ... τα 2 κόκκινα μαζί (ρεύμα) στον αριστερό ακροδέκτη της άλλης φίσας και τα 2 πράσινα μαζί στον δεξί ακροδέκτη...(η μεσαία τρύπα ταπώθηκε).. [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.] |
|
| |
| #550Θέμα: Απ: Μια Ζωή σε 2 Ρόδες Σαβ 9 Ιαν 2016 - 21:41 | |
| Και εδώ το μαύρο καλώδιο που περίσσευε από τον παλιό ανορθωτή . Μπήκε (κολλήθηκε ) πάνω στο καλώδιο της φίσας (που φέρνει ρεύμα) , και κουμπώνει το καλώδιο του διακόπτη του πίσω φρένου .... [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.] |
|
| |
| #551Θέμα: Απ: Μια Ζωή σε 2 Ρόδες Σαβ 9 Ιαν 2016 - 21:56 | |
| Και τώρα στο δια ταύτα !!!.... Πήρε μπροστά το ΧΧ ..και το βολτόμετρο δείχνει ότι φορτίζει στα 14,2 με 14,3 volt ... όπως και πριν .... Δοκιμή στο δρόμο (σε πορεία) .. με φώτα αναμμένα ..13,9 με 14 volt .... Και με μεγάλη σκάλα φώτων αναμμένη ..13,7 volt ... Ποιοτική αναβάθμιση είναι σίγουρα ...αλλά ... ... Έχω την εντύπωση ότι με τον παλιό ανορθωτή δεν έπεφταν τα volt όταν είχα φώτα αναμμένα ... Δεν ξέρω ... ... Θα δούμε στην πορεία .... |
|
| |
hondalife Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 58 Φύλλο : Ηλικία : 55 Τόπος : ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ Ημερομηνία εγγραφής : 05/10/2015
| #552Θέμα: Απ: Μια Ζωή σε 2 Ρόδες Κυρ 24 Ιαν 2016 - 9:10 | |
| Εντάξει. ...ειχα να μπω στο forum καιρό από φόρτο εργασίας και με τελείωσες με αυτά τα τελευταία. ...ΑΠΟΡΙΑ. ......το χχ το εχεις μέσα στο μαγαζί και το παλεύεις?????? Που βρίσκεις τόσο ελεύθερο χρόνο ρε αιώνιε εφηβε????? |
|
| |
| #553Θέμα: Απ: Μια Ζωή σε 2 Ρόδες Κυρ 24 Ιαν 2016 - 17:19 | |
| Που είσαι ρε Γιώργο ..?? !!.. Καλό αυτό που είπες !!!. ...Ούτε στο δωμάτιο αγκαλιά να είχα το ΧΧ !!! .... Έχω δουλέψει πολλές φορές στο πεζοδρόμιο έξω από το μαγαζί , ώρες που είναι κλειστό ... Πολλές κατασκευές έχω κάνει στο υπόγειο , όπως τη βάση της μπαταρίας ..(και τοποθέτηση ..στο πεζοδρόμιο !!)... Κάποιες φορές πηγαίνω σε κάποιο φίλο μου μηχανικό όταν δεν μπορώ μόνος ... (όπως στον ανορθωτή που χρειαζόταν να μετρήσουμε διάφορα καλώδια ).... και άλλες κατασκευές κάνω στη Β. Εύβοια στο πατρικό μου , που εκεί τα έχω όλα ... (εργαλεία - χώρο -χρόνο ...!! )... Μέχρι να παραδώσω "ψυχή" .. .. με τα σίδερα θα παλεύω !!!.. .... |
|
| |
| #554Θέμα: Απ: Μια Ζωή σε 2 Ρόδες Κυρ 24 Ιαν 2016 - 18:47 | |
| Την προηγούμενη εβδομάδα ( μια και το αναφέραμε !!) , πήγα στο πατρικό μου στη Β. Εύβοια .. (είχα να κατέβω πολύ καιρό και είχα αρκετές δουλειές )...Και μια και κάθισα λίγες μέρες είπα να φτιάξω κάτι στο "μαυροπούλι" !!.. Του πέρασα λοιπόν ένα πριζάκι USB...( πρίζα κανονική - αναπτήρα , του είχα βάλει παλιότερα ). [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.] |
|
| |
| #555Θέμα: Απ: Μια Ζωή σε 2 Ρόδες Κυρ 24 Ιαν 2016 - 18:51 | |
| Επέλεξα λοιπόν το σημείο που θα βόλευε περισσότερο , και δεν θα ενοχλούσε αισθητικά και λειτουργικά ... Αυτό το σημείο είναι δίπλα από τον κεντρικό διακόπτη , στην πάνω πλάκα (στη γωνία που κάνει εκεί )... [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.] |
|
| |
|