|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
mafiozos Διακεκριμένο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 643 Φύλλο : Ηλικία : 42 Ημερομηνία εγγραφής : 05/09/2009
| #1Θέμα: Μια μικρη βοηθεια Κυρ 20 Σεπ 2009 - 12:18 | |
| Προχθες επλινα την μηχανη και παρατηρησα οτι η ζελατινα μου εχει πολλα ασπρα στιγματα.Σαν να χαλαει το πλαστικο της ζελατινας.Ειναι συνεχεια κουκουλομενη,μονο οταν παω βολτα την ξεκουκουλωνω.Και κατι ακομα,στο νταποζιτο παρατηρησα οτι ειχε ξεβιδωθει μια βιδα πολυ και η αλλη ειχε λασκαρει.. Τι φτεει? Τελος αμα βαλο πετρελαιο στα πλαστικα για να φυγει το γρασσο απο την αλυσιδα θα χαλασουν? |
|
| |
Menos Πλατινένιο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 20847 Φύλλο : Ηλικία : 52 Τόπος : Σλοβακία Ημερομηνία εγγραφής : 22/01/2009
| #2Θέμα: Απ: Μια μικρη βοηθεια Κυρ 20 Σεπ 2009 - 15:42 | |
| - Παράθεση :
- στο ντεποζιτο παρατηρησα οτι ειχε ξεβιδωθει μια βιδα πολυ και η αλλη ειχε λασκαρει.. Τι φταίει?
Είναι εντελώς φυσιολογικό! Κάπου είχα διαβάσει πως πρέπει να τσεκάρονται οι βίδες 1-2 φορές το χρόνο η πρίν απο κάποιο μεγάλο ταξίδι για τυχόν λασκαρίσματα που θα έχουν προηγηθεί απο τους κραδασμούς του κινητήρα.... είναι σχετικά συχνό φαινόμενο κυρίως στίς μηχανές που έχουν φαίρινγκ. Και εγώ με την σειρά μου είχα χάσει την βίδα που πιάνει την γέφυρα στο μπροστινό πιρούνι και την πάνω δεξιά βίδα στην ζελατίνα. Συχνότερα μάλιστα λασκάρει και το παξιμάδι που κρατάει την ντίζα του φρένου στο τιμόνι. Τα αγόρασα και απο τότε έβαλα μυαλό. - Παράθεση :
- Τελος αμα βαλω πετρελαιο στα πλαστικα για να φυγει το γρασσο απο την αλυσιδα θα χαλασουν?
Αν μιλάς για το προστατευτικό πλαστικό της αλυσίδας, πέρασε το με πετρέλαιο και μόλις τελειώσεις κάνε του αμέσως μια σαπουνάδα!! Στην χειρότερη θα σου ξεθωριάσει το μαύρο και θα στο κάνει σκούρο γκρί!! Αν θες να το αποφύγεις αυτό, πιάσε ενα κουβα με σαπουνάδα και με υπομονή καθάρισε το... |
|
| |
| #3Θέμα: Απ: Μια μικρη βοηθεια Κυρ 20 Σεπ 2009 - 16:02 | |
| Σ`ευχαρηστω φιλε,πραγματικα οταν ειδα ετσι τις βιδες κολησα ασχημα..Δεν μου εχει ξανατυχει ποτε!!.Εκτως απο το πλαστικο της αλυσιδας και τα πισω πλαστηκα απο την κατω μερια εχουν μαυριλες.Ετρυψα με σαπουνι και μαλακο σφουγκαρι αλλα κ κουκιδα απλωνει και μετα γινετε χαλια.Με πετρελαιο καθαριζω τις ζαντες,να φανταστω οτι για τα υπολοιπα πλαστικα θα κανει ζημια ε?Υπαρχει αλλος τροπος να φυγουν αυτες οι μαυριλες.Πραγματικα βαρεθηκα να τριβω και εγυγαν το 1/3. |
|
| |
paulakos
Αριθμός μηνυμάτων : 330 Φύλλο : Ημερομηνία εγγραφής : 19/09/2009
| #4Θέμα: katharismos motosukletas! Κυρ 20 Σεπ 2009 - 19:21 | |
| Kalispera mafioze....i dikh mou gnwmh einai pws sta plastika den einai kai oti kalutero to petrelaio...tha sou proteina na xrisimopihseis mia aloifh gia na vgei to otidipote uparxei epanw kai meta molis katharisei na ta peraseis me sprey silikonhs....xrisimopoiw polu sprey silikonhs se ola mou ta plastika dioti ta suntirei kai den afinei na kollisei epanw tipota meta...vgainoun ola me ena aplo plusimo....oso gia tis zantes,psalidi,granazia ktl xrisimopoiw ena aporupantiko pou legetai zouaz kai exei peripou 6 eurw to tetralitro....den rixnw stin alisuda alla oute kai skeleto,marspie kai kuriws oxi sta plastika...ta alouminia thwlonoun.o skeletos asprizei kai den kanei kalo sta plastika...mono zantes,granazia kai ta ulopoloipa pou anefera proigoumenos...oso gia tin alusida mou gia na min exw lekedes ,vromies kai ola ta sunafi pou emfanizei to gnwsto se olous grasw xrisimopiw ena eidiko spreu alisudas pou otan stegnwnei pairnei tin morfh silikwnhs kai den afinei na petaksei tipota opws den afinei na kollisei kai tipota epanw....oso gia to souaz pare ena psekastiko tsamiwn(oti poio aplo mporeis na vreis)kai psekasw zantes granazia ktl....afise to gia kanena tetarto kai meta plune me nero kai sapounada....!me ektimish:Maurogiannis Paulos! |
|
| |
Menos Πλατινένιο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 20847 Φύλλο : Ηλικία : 52 Τόπος : Σλοβακία Ημερομηνία εγγραφής : 22/01/2009
| #5Θέμα: Απ: Μια μικρη βοηθεια Κυρ 20 Σεπ 2009 - 19:48 | |
| paulakos προσπάθησε να αποφεύγεις τα greeklish... Ρίξε μια ματιά στο παρακάτω λίνκ. [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] |
|
| |
paulakos
| #6Θέμα: σωστα! Κυρ 20 Σεπ 2009 - 19:51 | |
| Συγνωμη για τα γκρικλισ απλα που ειναι πολλυ δυσκολο να γραφω ελληνικα στο υ/π.Θα προσπαθησω να γραφω ελληνικα,οσο για το λινκ το εχω διαβασει...Ευχαριστω παντως για την υπενθημιση...! |
|
| |
| #7Θέμα: Απ: Μια μικρη βοηθεια Δευ 21 Σεπ 2009 - 18:05 | |
| |
|
| |
paulakos
| #8Θέμα: πολυ σωστα! Τρι 22 Σεπ 2009 - 15:14 | |
| Φιλε μου μαφιοζε πολυ καλη η επιλογη του σπρεη αλυσηδας το ιδιο χρησιμοποιω και εγω.....Οσο για το σουαζ εγω ειμαι πολυ ευχαριστημενος,δεν μυριζει,δεν λερωνει και με ενα απλο πλησυμο ξευγαζεται....Οσο για το θεμα της σιληκονης ειναι απλα επιλογη¨συντηρει πλαστικα,γυαλιζει και οταν χαιδεψεις την αγαπημενη σου πραγματικα θα νιωσεις την απιστευτη αφη που αφηνει......! |
|
| |
csofos Προηγμένο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 429 Φύλλο : Ηλικία : 53 Τόπος : Αρκετό Ημερομηνία εγγραφής : 29/01/2009
| #9Θέμα: Απ: Μια μικρη βοηθεια Τετ 30 Σεπ 2009 - 21:35 | |
| Αν εννοείτε το πως θα βγάλετε τα γράσσα πυο πετάει καμιά φορά η αλυσίδα από τα πλαστικά, τότε υπάρχουν μερικά σπρέι, τα οποία είναι για να τα ρίχνεις στους κινητήρες αυτοκινήτων (και όχι μόνο) για να βγάλεις τα λάδια από πάνω τους. Αυτό βάζω εγώ τόσο στα πλαστικά, όσο και στη ζάντα που λερώνεται από το σπρέι αλυσίδας. Μάρκα δεν θυμάμαι. Από το βενζινάδικο το παίρνω. Απλά ψεκάζω και βγαίνουν στη στιγμή. Μετά μόνο με νερό και εξαφανίζονται. |
|
| |
|