| Δίσκοι συμπλέκτη ή κάτι άλλο; | |
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
tsiftis Προηγμένο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 495 Φύλλο : Ηλικία : 42 Ημερομηνία εγγραφής : 13/03/2011
| #1Θέμα: Δίσκοι συμπλέκτη ή κάτι άλλο; Παρ 14 Οκτ 2011 - 17:47 | |
| Αγόρασα το ΧΧ μου το καλοκαίρι. 48χιλ χιλιόμετρα περίπου Απο την αρχή παρατήρησα μια δυσκολία στις αλλαγές ταχυτήτων, όταν ανέβαιναν οι στροφές. Νόμιζα οτι ήταν απο το λάδι το οποίο μου είπε ο προηγούμενος οτι έχριζε αλλαγής γιατί είχαν έρθει τα χιλιόμετρά του.
Ακούγεται έντονο "χραπ" όταν τις κουμπώνω. Όταν πηγαίνω χαλαρά μπαίνουν πολύ εύκολα χωρίς δυσκολία, αλλά όταν το πατήσω λίγο, αλλάζει εντελώς η συμπεριφορά του κιβωτίου. Πολύ σκληρό και ακούγεται αρκετά. Αυτη η σκληρότητα μένει για λίγο χρονικό διάστημα, ακόμη και αν πηγαίνω πιο χαλαρά μετά. Ξαναέρχεται η μαλακότητα όμως όταν το χαιδεύω μετά απο λίγα χιλιόμετρα.
Σήκωσα επίσης την μοτοσυκλέτα στο κεντρικό και όταν παίρνει μπρος, ο τροχός κινείται με νεκρά μέσα. Μετά απο λίγο σταματάει, όταν ζεσταθεί. Συνεχίζει όμως μια ανεπαίσθητη αλλά υπαρκτή κίνηση στην αλυσίδα. Το ίδιο και όταν βάζω ταχύτητα με πατημένο συμπλέκτη. Κινείται κάποιες στιγμές έντονα και άλλες ελάχιστα.
Υποπτεύομαι οτι είναι πρόβλημα στους δίσκους. Τι λέτε εσείς; Το υγρό συμπλέκτη παίζει κανέναν ρόλο αν είναι παλιό. Δεν το έχω αλλάξει ακόμη. Μάλλον θα κάνω μια ανανέωση όταν βρω λίγο χρόνο. |
|
| |
ody Διακεκριμένο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 1475 Φύλλο : Ηλικία : 52 Τόπος : Βόλος Ημερομηνία εγγραφής : 20/01/2011
| #2Θέμα: Απ: Δίσκοι συμπλέκτη ή κάτι άλλο; Σαβ 15 Οκτ 2011 - 0:43 | |
| - tsiftis έγραψε:
- Αγόρασα το ΧΧ μου το καλοκαίρι. 48χιλ χιλιόμετρα περίπου
Απο την αρχή παρατήρησα μια δυσκολία στις αλλαγές ταχυτήτων, όταν ανέβαιναν οι στροφές. Νόμιζα οτι ήταν απο το λάδι το οποίο μου είπε ο προηγούμενος οτι έχριζε αλλαγής γιατί είχαν έρθει τα χιλιόμετρά του. Λαδια αλλαξες ??? Αν οχι, αλλαξε τα αμεσσα !!!
Ακούγεται έντονο "χραπ" όταν τις κουμπώνω. Όταν πηγαίνω χαλαρά μπαίνουν πολύ εύκολα χωρίς δυσκολία, αλλά όταν το πατήσω λίγο, αλλάζει εντελώς η συμπεριφορά του κιβωτίου. Πολύ σκληρό και ακούγεται αρκετά. Αυτη η σκληρότητα μένει για λίγο χρονικό διάστημα, ακόμη και αν πηγαίνω πιο χαλαρά μετά. Ξαναέρχεται η μαλακότητα όμως όταν το χαιδεύω μετά απο λίγα χιλιόμετρα.
Σήκωσα επίσης την μοτοσυκλέτα στο κεντρικό και όταν παίρνει μπρος, ο τροχός κινείται με νεκρά μέσα. Μετά απο λίγο σταματάει, όταν ζεσταθεί. Συνεχίζει όμως μια ανεπαίσθητη αλλά υπαρκτή κίνηση στην αλυσίδα. Το ίδιο και όταν βάζω ταχύτητα με πατημένο συμπλέκτη. Κινείται κάποιες στιγμές έντονα και άλλες ελάχιστα. Αυτο συμβαινει σε ολες τις μηχανες !!!!
Υποπτεύομαι οτι είναι πρόβλημα στους δίσκους. Τι λέτε εσείς; Το υγρό συμπλέκτη παίζει κανέναν ρόλο αν είναι παλιό. Δεν το έχω αλλάξει ακόμη. Μάλλον θα κάνω μια ανανέωση όταν βρω λίγο χρόνο. Αλλαξε και τα υγρα στον συμπλεκτη και μην σε απασχολη τιποτα !!!! |
|
| |
seth2769 Διακεκριμένο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 1608 Φύλλο : Ηλικία : 55 Τόπος : Αγια Πετρουπολη Ημερομηνία εγγραφής : 07/06/2010
| #3Θέμα: Απ: Δίσκοι συμπλέκτη ή κάτι άλλο; Σαβ 15 Οκτ 2011 - 8:25 | |
| Κανε αυτα που ειπε ο οdy και βλεπεις !!Δεν νομιζω να εχεις προβλημα,το πολυ πολυ στη τελικη να χρειαζεσαι δισκους συμπλεκτη,το οποιο δεν ειναι και παρα πολυ ακριβο(νομιζω) |
|
| |
γιαγια αρκουδα Προηγμένο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 390 Φύλλο : Ηλικία : 64 Ημερομηνία εγγραφής : 23/09/2011
| #4Θέμα: Απ: Δίσκοι συμπλέκτη ή κάτι άλλο; Σαβ 15 Οκτ 2011 - 9:23 | |
| ακομα και στο κεντρικο σταντ που ειπεσ οτι το ειχες και γυριζε ο τροχος εχω ειχεσ αριμενο συμπλεκτη ειναι λογικο. μπορει οι δισκοι να μην ακουμπανε για να μεταφερουν κινιση αλλα το λαδι ακομα και καινουριο λογο του οτι ερχεται σε επαφη με ολουσ τουσ δισκους μεταφερει κινηση στον τροχο. να ανισιχουσες εαν δεν τον γυριζε εστο και λιγο γιατι αυτο θα συμενε οτι εχεις προβλημα με τα ρουλεμαν του πισο τροχου.. και για εμενα αλαξε υγρα συμπλεκτι και δεν θα εχεισ προβλιμα. καλο ειναι αν δεν το εχεις ξανακανει να πας σε μαστορα γιατι μπορει να θελει καθαρισμα το ποτιρακι η και καμια τσιμουχιτσα...
|
|
| |
tsiftis Προηγμένο μέλος
| #5Θέμα: Απ: Δίσκοι συμπλέκτη ή κάτι άλλο; Σαβ 15 Οκτ 2011 - 10:17 | |
| Λαδάκι άλλαξα με ipone 15-50 ημισυνθετικό και δεν είδα μεγάλη διαφορά σε αυτό το θέμα, γι'αυτό και δεν το ανέφερα παραπάνω. Θα αλλάξω και τα υγρά και θα κάνω κι ένα γενικό τσέκ στο σύστημα. Απλώς φοβάμαι να μην το είχε βιασμένο ο προηγούμενος και μου μείνει καμιά στιγμή και ψάχνομαι.
DOT 4 ή 5.1? Τι βάζετε εσείς; Απο μάρκες;
Ευχαριστώ πολύ παιδιά!!!
|
|
| |
seth2769 Διακεκριμένο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 1608 Φύλλο : Ηλικία : 55 Τόπος : Αγια Πετρουπολη Ημερομηνία εγγραφής : 07/06/2010
| #6Θέμα: Απ: Δίσκοι συμπλέκτη ή κάτι άλλο; Σαβ 15 Οκτ 2011 - 11:46 | |
| DOT4 και μονο!!! απο μαρκες οτιδηποτε γνωστο(ferodo,sbs,ebc) |
|
| |
Menos Πλατινένιο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 20847 Φύλλο : Ηλικία : 52 Τόπος : Σλοβακία Ημερομηνία εγγραφής : 22/01/2009
| #7Θέμα: Απ: Δίσκοι συμπλέκτη ή κάτι άλλο; Δευ 17 Οκτ 2011 - 19:27 | |
| - tsiftis έγραψε:
- Λαδάκι άλλαξα με ipone 15-50 ημισυνθετικό και δεν είδα μεγάλη διαφορά σε αυτό το θέμα, γι'αυτό και δεν το ανέφερα παραπάνω.
Στην επόμενη αλλαγή που θα κάνεις, βάλε 20-50 και θα δείς αισθητή διαφορά. |
|
| |
tsiftis Προηγμένο μέλος
| #8Θέμα: Απ: Δίσκοι συμπλέκτη ή κάτι άλλο; Δευ 24 Οκτ 2011 - 21:26 | |
| Έκανα το Σαββατοκύριακο την ανανέωση στα υγρά τελικά... Και στο συμπλέκτη καί στα φρένα και είδα μια αισθητή διαφορά. Μάλλον τα ε'ιχε καιρό μέσα ο προηγούμενος. Οι ταχύτητες μπαίνουν πιο γλυκά και μειώθηκε το "χράπ" κατα τις αλλαγές αυτών! Δεν εξαφανίστηκε πλήρως αλλά η διαφορά είναι παρα πάνω απο αξιοπρόσεχτη. Δεν θα το παρατηρούσα αν δεν υπήρχε απο πρίν! |
|
| |
Psath 1100XX Διακεκριμένο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 1257 Φύλλο : Ημερομηνία εγγραφής : 20/02/2010
| #9Θέμα: Απ: Δίσκοι συμπλέκτη ή κάτι άλλο; Δευ 24 Οκτ 2011 - 23:38 | |
| Και εγώ μέχρι τώρα έβαζα 10-60 agip fullsinth, άλλαξα σε 20-50 agip fullsinth. Είδα πολύ μεγάλη διαφορά στο θόρυβο του κιβωτίου. |
|
| |
| Δίσκοι συμπλέκτη ή κάτι άλλο; | |
|