|
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
ptinotrofos Χρυσό μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 7822 Φύλλο : Ηλικία : 71 Τόπος : Άνω Λιόσια Ημερομηνία εγγραφής : 13/01/2012
| #61Θέμα: Απ: ΦΩΤΑ XENON Τρι 15 Μαρ 2016 - 15:19 | |
| |
|
| |
yianakis Προηγμένο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 493 Φύλλο : Ηλικία : 48 Τόπος : Ηρακλειο Κρητης Ημερομηνία εγγραφής : 30/09/2015
| #62Θέμα: Απ: ΦΩΤΑ XENON Σαβ 28 Ιουλ 2018 - 12:20 | |
| Για καποιο λογο δεν αναβε η μεγαλη σκαλα στο ΧΧ και λεω αφου θα το ανοιξει ας βαλει τα 2 LED που πηρα για το αμαξι και μου περισσεψανε. Στην μεσαια φορουσε Ξενον , οποτε εβλεπα καλα. Αλλα παιδια δεν υπαρχει συγκριση με τα LED που εβαλα. Ηταν λιγο ψηλα και εψαχνα και γω να το ρυθμισω (και γυριζα και γω το δεξια και δεν εκανε τιποτα) αλλα μιλαμε η διαφορα ειναι αισθητη. Θα ψαξω να βρω το λινκ απο τα συγγεκριμενα. Ειναι ενα μαγαζι στην Αγγλια που το δουλευω χρονια και ο τυπος ειναι πολυ εξυπηρετικός. Το Λινκ : https://www.car-mod-shop.co.uk/ledhlcob-cob-led-headlight-bulbs-kit-8000-lumens1-12v-24v-40w-canbus-error-free-100w.html |
|
| |
Lerki Διακεκριμένο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 854 Φύλλο : Ηλικία : 46 Τόπος : Ιωνια Ημερομηνία εγγραφής : 18/06/2018
| #63Θέμα: Απ: ΦΩΤΑ XENON Σαβ 28 Ιουλ 2018 - 15:28 | |
| - yianakis έγραψε:
- Για καποιο λογο δεν αναβε η μεγαλη σκαλα στο ΧΧ και λεω αφου θα το ανοιξει ας βαλει τα 2 LED που πηρα για το αμαξι και μου περισσεψανε. Στην μεσαια φορουσε Ξενον , οποτε εβλεπα καλα. Αλλα παιδια δεν υπαρχει συγκριση με τα LED που εβαλα. Ηταν λιγο ψηλα και εψαχνα και γω να το ρυθμισω (και γυριζα και γω το δεξια και δεν εκανε τιποτα) αλλα μιλαμε η διαφορα ειναι αισθητη. Θα ψαξω να βρω το λινκ απο τα συγγεκριμενα. Ειναι ενα μαγαζι στην Αγγλια που το δουλευω χρονια και ο τυπος ειναι πολυ εξυπηρετικός.
Το Λινκ :
https://www.car-mod-shop.co.uk/ledhlcob-cob-led-headlight-bulbs-kit-8000-lumens1-12v-24v-40w-canbus-error-free-100w.html επειδη ειμαι ασχετος δεν θελουν αλλαγη οι υποδοχες ,τα καλωδια,;;; λογικα τα ρευματα θα ειναι πιο ελαφρα για την μπαταρια;; |
|
| |
Erecozi Ασημένιο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 5077 Φύλλο : Ηλικία : 42 Ημερομηνία εγγραφής : 20/11/2012
| #64Θέμα: Απ: ΦΩΤΑ XENON Κυρ 29 Ιουλ 2018 - 23:05 | |
| τα ιδια τα πηρα απο ebay σε πληστηριασμο 10 ευρω θελει λιγο κυνηγι αλλα αξιζει. |
|
| |
Menos Πλατινένιο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 20847 Φύλλο : Ηλικία : 52 Τόπος : Σλοβακία Ημερομηνία εγγραφής : 22/01/2009
| #65Θέμα: Απ: ΦΩΤΑ XENON Τρι 31 Ιουλ 2018 - 11:03 | |
| - yianakis έγραψε:
- Για καποιο λογο δεν αναβε η μεγαλη σκαλα στο ΧΧ και λεω αφου θα το ανοιξει ας βαλει τα 2 LED που πηρα για το αμαξι και μου περισσεψανε. Στην μεσαια φορουσε Ξενον , οποτε εβλεπα καλα. Αλλα παιδια δεν υπαρχει συγκριση με τα LED που εβαλα. Ηταν λιγο ψηλα και εψαχνα και γω να το ρυθμισω (και γυριζα και γω το δεξια και δεν εκανε τιποτα) αλλα μιλαμε η διαφορα ειναι αισθητη. Θα ψαξω να βρω το λινκ απο τα συγγεκριμενα. Ειναι ενα μαγαζι στην Αγγλια που το δουλευω χρονια και ο τυπος ειναι πολυ εξυπηρετικός.
Το Λινκ :
https://www.car-mod-shop.co.uk/ledhlcob-cob-led-headlight-bulbs-kit-8000-lumens1-12v-24v-40w-canbus-error-free-100w.html Σίγουρα κέρδισε την προσοχή μου! |
|
| |
Menos Πλατινένιο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 20847 Φύλλο : Ηλικία : 52 Τόπος : Σλοβακία Ημερομηνία εγγραφής : 22/01/2009
| #66Θέμα: Απ: ΦΩΤΑ XENON Κυρ 17 Φεβ 2019 - 22:01 | |
| Στερνή μου γνώση να σ'είχα πρώτα... Τα xenon (κινέζικα) που τόσο υπερήφανα είχα στο ΧΧ μου κάψανε τον πολλαπλασιαστή... Ο ηλεκτρολόγος μου επισήμανε πως η μ@λακία ήταν καθαρά δική μου που ασχολήθηκα να βάλω xenon και μάλιστα κινέζικα σε μια τόσο ποιοτική μοτοσυκλέτα... Τελικά βρήκαμε εναν μεταχειρισμένο απο VFR που έκατσε κουτί! Πληρωμένα σπασμένα: Πολλαπλασιαστής, εργασία, καινούριες (φυσιολογικές) λάμπες 160€. Επειδή λοιπόν όταν καείς απ'τον χυλό, φυσάς και το γιαούρτι.. αναμένω τους πειραματισμούς απο άλλα μέλη για τα L.E.D. Ως φυσιολογικό, κινούμαι με κανονικές λάμπες και ιδιαίτερα μετά τα xenon που είχα, μου φαίνονται καντηλάκια. |
|
| |
Diamapa Προηγμένο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 223 Φύλλο : Τόπος : Καβάλα Ημερομηνία εγγραφής : 01/11/2014
| #67Θέμα: Απ: ΦΩΤΑ XENON Κυρ 17 Φεβ 2019 - 22:14 | |
| Εγω φοράω λεντ στο 600, τώρα βέβαια δεν ξέρω αν ευθύνονται αυτά που μου έκαψε ανορθωτή ή αν απλά ήταν η ώρα του. Απο το φως τους πάντως πάρα πολύ ευχαριστημένος. |
|
| |
swedsaab Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 157 Φύλλο : Ηλικία : 58 Τόπος : ΑΘΗΝΑ Ημερομηνία εγγραφής : 13/05/2015
| #68Θέμα: Απ: ΦΩΤΑ XENON Δευ 18 Φεβ 2019 - 9:10 | |
| Με ανησυχησες τωρα Μενο.Φοραω κι εγω ξενον,αλλα ολα δουλευουν μια χαρα.Εχει καμμια δεκαρια χιλιαδες χλμ. με αυτα.Πως εισαι σιγουρος οτι τα ξενον ειναι η αιτια?Βεβαια τα δικα μου δεν ειναι κινεζικα. |
|
| |
Menos Πλατινένιο μέλος
| #69Θέμα: Απ: ΦΩΤΑ XENON Δευ 18 Φεβ 2019 - 10:25 | |
| Ένας βασικός παράγοντας πιστεύω είναι η ζήτηση των ρευμάτων που απαιτούνται.. Ως γνωστόν, όσοι έχουμε τοποθετήσει λάμπες xenon τις ανάβουμε αφότου ξεκινήσουμε τον κινητήρα, για να μην ζορίσουμε την μπαταρία..
Προσωπικά, ακόμη και όταν δοκίμασα να ξεκινήσω την μοτοσυκλέτα αφού είχα ήδη τα xenon αναμμένα, οι λάμπες έσβηναν και έπρεπε να τις ξανά-ανάψω, δεν γνωρίζω αν έχει συμβεί και σε άλλους..
Επίσης, γνωρίζοντας πως σε μοντέλα ΧΧ απο το 1997 μέχρι και το 2000-2001 έχουν εναν πιο "ευάλωτο" ανορθωτή που καιγόταν συχνά (κάτι που φτiάχτηκε απο την Honda στα μοντέλα μετά το 2001) είχα το κεφάλι μου ήσυχο πως ο ανορθωτής μου δεν θα τραβούσε κάποιο πρόβλημα (μοντέλο 2001).
Ο ανορθωτής μέν, μου βγήκε παλικάρι, όμως ο πολλαπλασιαστής είχε αρχίσει να δείχνει σημάδια κόπωσης, με την μοτοσυκλέτα μερικές φορές να κόβει τα φώτα όταν δούλευα το σινιάλο, με αποτέλεσμα να ανοιγοκλείνω τον διακόπτη για να τα επανακτήσω.
Προσωπικά (πάντα), προτείνω (πλέον) την κατάργηση των xenon στην μοτοσυκλέτα και να δοκιμάσουμε την τεχνολογία των L.E.D. που απαιτεί λιγότερα απο τα ηλεκτρικά συστήματα (ανορθωτής, πολλαπλασιαστής, εγκέφαλος) ώστε να έχουμε τα καλύτερα δυνατόν αποτελέσματα φωτισμού στον δρόμο.
Ωστόσο έχω και τα διλήμματα μου απο τις λάμπες L.E.D. καθώς μαθαίνω πως χρειάζονται κάποια πατέντα για να τοποθετηθούν και η πληροφόρηση μου γύρω απο αυτό το θέμα είναι ανεπαρκής.. |
|
| |
honda liapis Νέο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 17 Φύλλο : Ηλικία : 56 Τόπος : ΧΑΛΚΙΔΑ Ημερομηνία εγγραφής : 17/02/2019
| #70Θέμα: Απ: ΦΩΤΑ XENON Δευ 18 Φεβ 2019 - 18:18 | |
| Σήμερα τα έβγαλα και εγώ τα xenon., Παρήγγειλα,led,36w,8000lum,6500kel.Αυρθο που θα έρθουν και θατα βάλω πάνω θα σας πω τη γνώμη μου |
|
| |
honda liapis Νέο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 17 Φύλλο : Ηλικία : 56 Τόπος : ΧΑΛΚΙΔΑ Ημερομηνία εγγραφής : 17/02/2019
| #71Θέμα: Απ: ΦΩΤΑ XENON Παρ 22 Φεβ 2019 - 22:47 | |
| Ήρθαν και τα φώτα μας...Με μια μικρή μετατροπή στις φισες μπήκαν πάνω μια χαρά.Συγκριτικα λοιπόν τώρα...Σε θέμα φωτεινότητας τα xenon ,ήταν καλύτερα,πιο έντονο πιο δυνατό και πιο καθαρό λευκό.Η μικρή σκάλα πιο αδύναμη,ενώ αντίθετα η μεγάλη πιο δυνατή με μεγαλύτερη συγκέντρωση δέσμης.Με άλλα λόγια,φέγγει πιο μακριά ,και βλέπω καλητερα.Στην μικρή δεν χτυπάνε στα μπροστινά αμάξια και δεν τυφλώνει στους καθρέπτες τους.Γενικα μικρότερη φωτεινοτητα στην μικρή,πιο μακριά στην μεγάλη.Σκεπτικος ακόμη,δεν με έπεισαν! |
|
| |
Lerki Διακεκριμένο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 854 Φύλλο : Ηλικία : 46 Τόπος : Ιωνια Ημερομηνία εγγραφής : 18/06/2018
| #72Θέμα: Απ: ΦΩΤΑ XENON Σαβ 23 Φεβ 2019 - 12:25 | |
| μακριά από χενον τί να πω εκτος αν είσαι της σομπας και το αυτοκίνητο ακόμη το πλένεις με σκούπα και ταηντ
υ.γ μου αρεσουν οι εμπεριστατωμένες τοποθετησεις μου
περα από την πλακα ή συμβατικά ή λεντ από το θρεντ εκει κατέληξα |
|
| |
ptinotrofos Χρυσό μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 7822 Φύλλο : Ηλικία : 71 Τόπος : Άνω Λιόσια Ημερομηνία εγγραφής : 13/01/2012
| #73Θέμα: Απ: ΦΩΤΑ XENON Σαβ 23 Φεβ 2019 - 15:39 | |
| - honda liapis έγραψε:
- Ήρθαν και τα φώτα μας...Με μια μικρή μετατροπή στις φισες μπήκαν πάνω μια χαρά.Συγκριτικα λοιπόν τώρα...Σε θέμα φωτεινότητας τα xenon ,ήταν καλύτερα,πιο έντονο πιο δυνατό και πιο καθαρό λευκό.Η μικρή σκάλα πιο αδύναμη,ενώ αντίθετα η μεγάλη πιο δυνατή με μεγαλύτερη συγκέντρωση δέσμης.Με άλλα λόγια,φέγγει πιο μακριά ,και βλέπω καλητερα.Στην μικρή δεν χτυπάνε στα μπροστινά αμάξια και δεν τυφλώνει στους καθρέπτες τους.Γενικα μικρότερη φωτεινοτητα στην μικρή,πιο μακριά στην μεγάλη.Σκεπτικος ακόμη,δεν με έπεισαν!
Μεγειες, Μεγειες. Περιμένουμε να γράψεις αρκετά νυχτερινά χλμ, για να κατασταλαξεις άποψη και να μας διαφωτίσεις κι εμάς. Να υποθέσω ότι στα συν προστέθηκε και η δυνατότητα συνιαλου ? Τα xenon έχουν πεθάνει. Κανένας κατασκευαστης δεν τα τοποθετεί πλέον σε όχημα. Τα led έχουν πάρει το πάνω χέρι και εξελίσσονται συνεχώς. Σύγκριση κάνε ανάμεσα στα λεντ και τα Συμβατικά |
|
| |
Menos Πλατινένιο μέλος
| #74Θέμα: Απ: ΦΩΤΑ XENON Δευ 25 Φεβ 2019 - 10:57 | |
| - honda liapis έγραψε:
- Με μια μικρή μετατροπή στις φισες μπήκαν πάνω μια χαρά.
Διαφώτισε μας αδερφέ! |
|
| |
ptinotrofos Χρυσό μέλος
| #75Θέμα: Απ: ΦΩΤΑ XENON Πεμ 28 Φεβ 2019 - 12:06 | |
| Οπτική διαφορά λαμπας πυρακτώσεως και λαμπας led |
|
| |
|