|
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
ptinotrofos Χρυσό μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 7822 Φύλλο : Ηλικία : 71 Τόπος : Άνω Λιόσια Ημερομηνία εγγραφής : 13/01/2012
| #631Θέμα: Απ: Ελλάδα και πολιτική. Δευ 18 Ιουν 2018 - 20:06 | |
| |
|
| |
Menos Πλατινένιο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 20847 Φύλλο : Ηλικία : 52 Τόπος : Σλοβακία Ημερομηνία εγγραφής : 22/01/2009
| #632Θέμα: Απ: Ελλάδα και πολιτική. Δευ 18 Ιουν 2018 - 20:52 | |
| «Κάποτε ήμουν Έλλην Ηπειρώτης, 1914... υποχώρησα και δέχθηκα να με ονομάσουν βόρειο-Ηπειρώτη το 1923. Μου είπαν έτσι ότι θα εξασφαλίσουν όλα μου τα δικαιώματα… Να μην φοβάμαι. Έπεσα και κοιμήθηκα και ξύπνησα το 1945 να ανακαλύψω ότι πλέον ήμουν Μειονοτικός (το τι μειονότητα δεν το λέγαν). Ξανακοιμήθηκα και ξύπνησα το 1991 Αλβανός.
Κάποτε ήμουν Έλλη Κύπριος, μου είπαν να δεχθώ ότι υπάρχουν και Τούρκοι στο νησί και δεν είναι σωστό να μην νοιώθουν και αυτοί ίσιοι. Το δέχθηκα, τι κι αν ήταν το ίδιο μου το αίμα εξισλαμισμένο με την βία.
Έτσι έπεσα και κοιμήθηκα. Ξύπνησα Ελληνοκύπριος και ο αδελφός μου Τουρκοκύπριος. Τώρα μου λένε να μην λέω πώς είμαι Έλληνας…
Κάνει κακό στην ειρήνη και την ευημερία της Ανατολικής Μεσογείου. Έτσι και ‘γω λέω είμαι Κύπριος σκέτο. Νιώθω όμορφα γιατί μου χαϊδεύουν την πλάτη οι ξένοι.
Κάποτε ήμουν Ίμβριος, Τενέδιος, Κωνσταντινουπολίτης, μου είπαν μην φοβάσαι, έχεις στάτους μειονότητας... Όλα καλά θα πάνε…σήμερα ζω στην Αθήνα. Στο φέισμπουκ μου γράφω τόπο καταγωγής Istanbul, Turkey. Τα ξαδέρφια μου βέβαια ζουν στην Πόλη ακόμα υπό το όνομα Μοχάμεντ και Φατιμά.
Κάποτε ήμουν Μακεδόνας. Μου είπαν πως αυτό δεν ευχαριστεί τους σχεδιασμούς των φίλων μας των Γερμανών (για τα δυτικά Βαλκάνια – νέα γερμανική Γιουγκοσλαβία) και πώς είναι εθνικιστικό. Και ‘γω σαν καλό παιδί που είμαι και που αγαπά όλο τον κόσμο άλλαξα όνομα και ευτυχώς μου επέστρεψα με χίλια ζόρια να λέγομαι Νοτιομακεδόνας.
Αλλά θα σας την σκάσω βρε. Για να δείτε ότι είμαι ακόμα καλύτερος απ ότι νομίζετε σκέφτομαι ένα πιο κατάλληλο όνομα: Νομάς». --------- Απο φίλο.. |
|
| |
γκ Προηγμένο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 298 Φύλλο : Ηλικία : 69 Τόπος : Χίος Ημερομηνία εγγραφής : 25/01/2017
| #633Θέμα: Απ: Ελλάδα και πολιτική. Δευ 18 Ιουν 2018 - 22:09 | |
| Το 1821 ξεκινήσαμε ένα κράτος από το μηδέν και φτάσαμε στα σημερινά μας σύνορα. Ο ελληνικός στρατός το 1913 δεν ελευθέρωσε όλη τη Μακεδονία, αλλά μέχρι εκεί που φτάνουν τα βόρεια σύνορά μας, υπογράψαμε βέβαια και με τα δυο μας χέρια γιατί η Ελλάδα διπλασιάστηκε. Ξέρετε οι βαλκανικοί πόλεμοι δεν έγιναν με βάση τις κτήσεις του Μεγάλου Αλεξάνδρου, απλά η Οθωμανική αυτοκρατορία διαλύονταν και ο ελληνικός στρατός κινούνταν βόρεια ενώ ο σερβικός και βουλγαρικός νότια. Κοινός παρονομαστής; Τις εθνικές καταστροφές τις προκάλεσαν τα εθνίκια. |
|
| |
ptinotrofos Χρυσό μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 7822 Φύλλο : Ηλικία : 71 Τόπος : Άνω Λιόσια Ημερομηνία εγγραφής : 13/01/2012
| #634Θέμα: Απ: Ελλάδα και πολιτική. Δευ 18 Ιουν 2018 - 23:59 | |
| Για να αναλυθούν τα ιστορικά γεγονότα 1912-1922 χρειάζονται 2 τόμοι |
|
| |
γκ Προηγμένο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 298 Φύλλο : Ηλικία : 69 Τόπος : Χίος Ημερομηνία εγγραφής : 25/01/2017
| #635Θέμα: Απ: Ελλάδα και πολιτική. Τετ 20 Ιουν 2018 - 20:22 | |
| - ptinotrofos έγραψε:
- Για να αναλυθούν τα ιστορικά γεγονότα 1912-1922 χρειάζονται 2 τόμοι
Ακριβώς! Επειδή αυτό όμως είναι κουραστικό, ποστάρομε ένα φοτοσόπ ή τα συναισθηματικά από φίλο και καθαρίσαμε. |
|
| |
Lerki Διακεκριμένο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 854 Φύλλο : Ηλικία : 46 Τόπος : Ιωνια Ημερομηνία εγγραφής : 18/06/2018
| #636Θέμα: Απ: Ελλάδα και πολιτική. Πεμ 21 Ιουν 2018 - 12:46 | |
| - γκ έγραψε:
- Το 1821 ξεκινήσαμε ένα κράτος από το μηδέν και φτάσαμε στα σημερινά μας σύνορα.
Ο ελληνικός στρατός το 1913 δεν ελευθέρωσε όλη τη Μακεδονία, αλλά μέχρι εκεί που φτάνουν τα βόρεια σύνορά μας, υπογράψαμε βέβαια και με τα δυο μας χέρια γιατί η Ελλάδα διπλασιάστηκε. Ξέρετε οι βαλκανικοί πόλεμοι δεν έγιναν με βάση τις κτήσεις του Μεγάλου Αλεξάνδρου, απλά η Οθωμανική αυτοκρατορία διαλύονταν και ο ελληνικός στρατός κινούνταν βόρεια ενώ ο σερβικός και βουλγαρικός νότια. Κοινός παρονομαστής; Τις εθνικές καταστροφές τις προκάλεσαν τα εθνίκια. Τις εθνικές καταστροφές τις προκάλεσαν εννοειται αυτό που λες σε εισαγωγικά εθνίκια αλλα κυριότερα οι μεγάλες αποικιοκρατικές χώρες που προσάρτησαν βιαια η δόλια τα έθνη ,και επειτα υπό τις οδηγίες τους εξεγείρωντο αυτά . Αυτό γίνεται εξαπανεκαθεν με δουρειο ιππο την θρησκεια ή το εθνικό αισθημα,επιχειρήσεων,προπαγανδασ μέσω μελών σε συλλόγους κ.α τώρα πλέον και σε φόρουμ κ.α Επειτα υπό τις οδηγίες τους εξεγείρωντο Ελεγε ο καραγκιόζης η ο χατζιαβατης ακούσατε ακούσατε αγγλοι γαλλοι πορτογαλοι ..... δεν μπορω να ποσταρω λινκ είμαι φρεσκος |
|
| |
Lerki Διακεκριμένο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 854 Φύλλο : Ηλικία : 46 Τόπος : Ιωνια Ημερομηνία εγγραφής : 18/06/2018
| #637Θέμα: Απ: Ελλάδα και πολιτική. Πεμ 21 Ιουν 2018 - 12:52 | |
| - Menos έγραψε:
- «Κάποτε ήμουν Έλλην Ηπειρώτης, 1914... υποχώρησα και δέχθηκα να με ονομάσουν βόρειο-Ηπειρώτη το 1923. Μου είπαν έτσι ότι θα εξασφαλίσουν όλα μου τα δικαιώματα… Να μην φοβάμαι. Έπεσα και κοιμήθηκα και ξύπνησα το 1945 να ανακαλύψω ότι πλέον ήμουν Μειονοτικός (το τι μειονότητα δεν το λέγαν). Ξανακοιμήθηκα και ξύπνησα το 1991 Αλβανός.
Κάποτε ήμουν Έλλη Κύπριος, μου είπαν να δεχθώ ότι υπάρχουν και Τούρκοι στο νησί και δεν είναι σωστό να μην νοιώθουν και αυτοί ίσιοι. Το δέχθηκα, τι κι αν ήταν το ίδιο μου το αίμα εξισλαμισμένο με την βία.
Έτσι έπεσα και κοιμήθηκα. Ξύπνησα Ελληνοκύπριος και ο αδελφός μου Τουρκοκύπριος. Τώρα μου λένε να μην λέω πώς είμαι Έλληνας…
Κάνει κακό στην ειρήνη και την ευημερία της Ανατολικής Μεσογείου. Έτσι και ‘γω λέω είμαι Κύπριος σκέτο. Νιώθω όμορφα γιατί μου χαϊδεύουν την πλάτη οι ξένοι.
Κάποτε ήμουν Ίμβριος, Τενέδιος, Κωνσταντινουπολίτης, μου είπαν μην φοβάσαι, έχεις στάτους μειονότητας... Όλα καλά θα πάνε…σήμερα ζω στην Αθήνα. Στο φέισμπουκ μου γράφω τόπο καταγωγής Istanbul, Turkey. Τα ξαδέρφια μου βέβαια ζουν στην Πόλη ακόμα υπό το όνομα Μοχάμεντ και Φατιμά.
Κάποτε ήμουν Μακεδόνας. Μου είπαν πως αυτό δεν ευχαριστεί τους σχεδιασμούς των φίλων μας των Γερμανών (για τα δυτικά Βαλκάνια – νέα γερμανική Γιουγκοσλαβία) και πώς είναι εθνικιστικό. Και ‘γω σαν καλό παιδί που είμαι και που αγαπά όλο τον κόσμο άλλαξα όνομα και ευτυχώς μου επέστρεψα με χίλια ζόρια να λέγομαι Νοτιομακεδόνας.
Αλλά θα σας την σκάσω βρε. Για να δείτε ότι είμαι ακόμα καλύτερος απ ότι νομίζετε σκέφτομαι ένα πιο κατάλληλο όνομα: Νομάς». --------- Απο φίλο.. Παω στοίχημα ότι τίποτα δεν θα γίνει αρνητικό που να επηρεάσει τη ζωή μας |
|
| |
Lerki Διακεκριμένο μέλος
| |
| |
Lerki Διακεκριμένο μέλος
| #639Θέμα: Απ: Ελλάδα και πολιτική. Πεμ 21 Ιουν 2018 - 14:20 | |
| - Menos έγραψε:
- Προκήρυξη της 17Ν πρίν 30 χρόνια.. για το ΔΝΤ και την Ε.Ε.
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] Ερώτηση : Πόσο διαρκεί μία μυστηκή υπηρεσία μόχλευσης όχλου και προπαγάνδας Απάντηση ; Ανάλογα το εμψυχό υλικό από 2,5 χρόνια με εναλασόμενα πρόσωπα και σε σύνολο γύρω στα 25.Με το πέρας 25 ετίας αλλάζουν τα κοινωνικα συμβόλαια και απαιτείται νέος διαχειριστικός κύκλος Ερώτηση : Ποιοι το εδρεώνουν Απάντηση :Το αντίπαλο εκάστοτε δέος σύμφωνα πάντα με τα ήθη κ έθιμα της εποχής Ερώτηση : τ Ο ΕΜΨΥΧΟ ΥΛΙΚΌ πως διαχειρίζεται ;; Απάντηση :Με κύκλους συμμετοχής το πολύ για 2,5 χρόνια .Η παιρετερω εκθεση τους πέραν των 5 ετών ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΊΡΗΣΗ οδηγεί σε νομικό περιορισμό ΑΥΤΩΝ για την προφύλαξή τους. Υ.Γ μην ασχολείσαι με πρακτοράκια |
|
| |
Menos Πλατινένιο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 20847 Φύλλο : Ηλικία : 52 Τόπος : Σλοβακία Ημερομηνία εγγραφής : 22/01/2009
| |
| |
Lerki Διακεκριμένο μέλος
| #641Θέμα: Απ: Ελλάδα και πολιτική. Παρ 22 Ιουν 2018 - 20:02 | |
| Αμαν ο Τσιπρεν φοραει γραβατα Το αγορι μου:-) Τι ωραια που τα λεει |
|
| |
Menos Πλατινένιο μέλος
| |
| |
Lerki Διακεκριμένο μέλος
| #643Θέμα: Απ: Ελλάδα και πολιτική. Παρ 22 Ιουν 2018 - 21:05 | |
| Πως την ανεμιζε την γραβατα στο τελος... Τσιτσιριασα Κοκκινο Πικε ηταν; Αν ναι στανταρ κωστοπουλος |
|
| |
Lerki Διακεκριμένο μέλος
| #644Θέμα: Απ: Ελλάδα και πολιτική. Δευ 25 Ιουν 2018 - 13:22 | |
| λεει η αμερικη απορει πως τα τελευταια 16 χρονια βγαινει ο ερντογαν τι να πω φοβερη μπιχτη ερντογαν βγες και πες τουλαχιστον εδω ψηφιζουν κ οι πετρες για αυτο αλλα ας μας πουν και οι αμερικανοι πως εκλεγουν με 25% συμμετοχη πλανηταρχη???
|
|
| |
Lerki Διακεκριμένο μέλος
| |
| |
|