Αριθμός μηνυμάτων : 537 Φύλλο : Ηλικία : 66 Τόπος : ΑΘΗΝΑ - Ν.ΣΜΥΡΝΗ Ημερομηνία εγγραφής : 27/02/2010
#1Θέμα: Το πρώτο μου "video on bike" με το ΧΧ Τετ 7 Απρ 2010 - 23:27
Την Κυριακή του Πάσχα, όπως το συνηθίζουμε τα τελευταία χρόνια αυτή την μέρα, πήραμε με το έτερο ήμιση το ΧΧ και αφήσαμε πίσω μας την πόλη και τραβήξαμε για τον Γαλατά Πόρου και τον Πόρο. Παρέα μας για φέτος είχαμε και τον γιό μου (Νίκος) με την Μαρία, δικάβαλοι πάνω στο CBF 600 του. Η διαδρομή η γνωστή μέχρι Επίδαυρο και από εκεί (μέσω του σχετικά καινούργιου δρόμου) μέσω Καλλονής καταλήξαμε Γαλατά όπου και περάσαμε απέναντι στον Πόρο με το φέρρυ... Όμορφη διαδρομή, απίθανος καιρός, ελάχιστη κίνηση στον δρόμο και ο Πόρος στα καλύτερα του... Φυσικά οι ταχύτητες διατηρήθηκαν σε πολύ χαμηλά επίπεδα, σε ρυθμούς χαλαρής βόλτας λόγω του "ετερόφρενου" (βλ έτερο ήμιση συνεπιβάτης )
Με την ευκαιρία αυτή τράβηξα και το πρώτο μου video on bike. Η video κάμερα δεν είναι ειδική για λήψεις action αλλά μια απλή και σχετικά φθηνή (~ 200 € ) κάμερα της Sony, η MHS-CM5, με αρκετές δυνατότητες όπως Full HD 1080 λήψη, 5Χ optical zoom, σταθεροποιητή λήψης κ.α
Η κάμερα είναι σε βάση που βιδώνει στην τάπα βενζίνας του ΧΧ την οποία αγόρασα μέσω e-bay από Hong-Kong με κόστος ~21,5 (με τα μεταφορικά μέσα, σε 8 μέρες την παρέλαβα). Το καλό είναι ότι η βάση είναι ρυθμιζόμενη και η κάμερα μπορεί να μπει σε διάφορες γωνίες λήψης...
Αν κάποιος ενδιαφέρεται για την βάση ας κοιτάξει εδώ >
Ο Νίκος (που ειδικεύεται πολύ πιο πολύ από μένα με τα pc, αυτή είναι η δουλειά του άλλωστε) επιμελήθηκε των 2 video που τράβηξα και ιδού το αποτέλεσμα της πρώτης μου προσπάθειας.
ΥΓ 1. Μάθημα 1ο : Πρέπει να διατηρώ καθαρή την ζελατίνα του ΧΧ Μάθημα 2ο : Την επόμενη φορά η κάμερα θα έχει χαμηλότερη κλίση ώστε να φαίνονται πλήρως τα όργανα του ΧΧ.
ΥΓ 2. Σε λίγες μέρες είναι ο 36ωρος στην Κρήτη. Οπότε τα καλύτερα έρχονται !! Ε, ρε γλέντια... celebrate
Menos Πλατινένιο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 20847 Φύλλο : Ηλικία : 52 Τόπος : Σλοβακία Ημερομηνία εγγραφής : 22/01/2009
#2Θέμα: Απ: Το πρώτο μου "video on bike" με το ΧΧ Πεμ 8 Απρ 2010 - 1:05
Αριθμός μηνυμάτων : 320 Φύλλο : Ημερομηνία εγγραφής : 24/09/2009
#3Θέμα: Απ: Το πρώτο μου "video on bike" με το ΧΧ Πεμ 8 Απρ 2010 - 10:01
Μπράβο Χάρυ πολύ ωραίο και καθαρό βίντεο!
Menos Πλατινένιο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 20847 Φύλλο : Ηλικία : 52 Τόπος : Σλοβακία Ημερομηνία εγγραφής : 22/01/2009
#4Θέμα: Απ: Το πρώτο μου "video on bike" με το ΧΧ Πεμ 8 Απρ 2010 - 15:54
X-HarrisX έγραψε:
Η video κάμερα δεν είναι ειδική για λήψεις action αλλά μια απλή και σχετικά φθηνή (~ 200 € ) κάμερα της Sony, η MHS-CM5, με αρκετές δυνατότητες όπως Full HD 1080 λήψη, 5Χ optical zoom, σταθεροποιητή λήψης κ.α
Η λήψη έχει πάρα πολυ καλή ανάλυση ακόμη και σε full screen που έβλεπα το βίντεο!
X-HarrisX έγραψε:
ΥΓ 1. Μάθημα 1ο : Πρέπει να διατηρώ καθαρή την ζελατίνα του ΧΧ
Η ζελατίνα ήταν ιδιαίτερα καθαρή!! Μήπως θέλει καθάρισμα το μόνιτορ σου?
X-HarrisX έγραψε:
ΥΓ 2. Σε λίγες μέρες είναι ο 36ωρος στην Κρήτη. Οπότε τα καλύτερα έρχονται !! Ε, ρε γλέντια... celebrate
Ανυπομονούμε.
Thomas_Naoussa Προηγμένο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 239 Φύλλο : Ηλικία : 55 Τόπος : Ναουσα Ημερομηνία εγγραφής : 08/05/2010
#5Θέμα: Απ: Το πρώτο μου "video on bike" με το ΧΧ Δευ 30 Ιουλ 2012 - 20:43
Και μια δικη μου προσπαθεια με μια καμερα που αγορασα προχθες και μια βαση που εκανα μονος αλλα κουναει πολυ... Συντομα θα δοκιμασω κατι διαφορετικο.
Menos Πλατινένιο μέλος
#6Θέμα: Απ: Το πρώτο μου "video on bike" με το ΧΧ Δευ 30 Ιουλ 2012 - 21:03
Το βίντεο έπρεπε να το ονομάσεις "Ναουσσα-Γιαννακοχώρι σε 12 λεπτά σε μια ευθεία" Ωραίο βιντεάκι Θωμά. Στο μόνο σημείο που έτρεμε η βάση της κάμερας, ήταν στα φρένα... αρα μικρό το κακό. Την επόμενη φορά προσπάθησε σε διαφορετική ώρα, μετά το 9ο λεπτό είχες τον ήλιο κατάμουτρα και φαινόταν περισσότερο η ζελατίνα παρά ο δρόμος. Σαν 1ο βιντεάκι ήταν αρκετά καλό... ευθειάκια.. ε ευθειάκια!
Αριθμός μηνυμάτων : 239 Φύλλο : Ηλικία : 55 Τόπος : Ναουσα Ημερομηνία εγγραφής : 08/05/2010
#7Θέμα: Απ: Το πρώτο μου "video on bike" με το ΧΧ Δευ 30 Ιουλ 2012 - 21:09
Την επομενη φορα θα ανεβασω Μενο το εργο:"Ναουσσα-Γιαννακοχωρι" σε 5' (απο αλλο δρομο ολο στροφιλικι για οσους γνωριζουν την περιοχη )
Thodo L200 Χρυσό μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 6282 Φύλλο : Ηλικία : 50 Ημερομηνία εγγραφής : 06/12/2011
#8Θέμα: Απ: Το πρώτο μου "video on bike" με το ΧΧ Δευ 30 Ιουλ 2012 - 21:12
Καλα ειναι τα 5' για περιπου 7χλμ, αλλα τα 12' ειναι καλυτερα...ο σκοπος ειναι ο τερματισμος! Κυριε διαχειριστα κανενα εργο απο το εξωτερικο θα δουμε?
Menos Πλατινένιο μέλος
#9Θέμα: Απ: Το πρώτο μου "video on bike" με το ΧΧ Δευ 30 Ιουλ 2012 - 21:24
Ιδιαίτερα δύσκολο επειδή για 5-6 μέρες βρισκόμουν στην βροχή... Την επόμενη φορά ίσως.
Κάτσε να αγοράσω και κάμερα πρώτα..
Menos Πλατινένιο μέλος
#10Θέμα: Απ: Το πρώτο μου "video on bike" με το ΧΧ Δευ 30 Ιουλ 2012 - 23:14
Thomas_Naoussa έγραψε:
Την επομενη φορα θα ανεβασω Μενο το εργο:"Ναουσσα-Γιαννακοχωρι" σε 5' (απο αλλο δρομο ολο στροφιλικι για οσους γνωριζουν την περιοχη )
Δεν το κάνεις καλύτερα "Ναουσσα-Γιαννακοχωρι" σε 15' να χαρούμε και λίγο τοπίο?
#11Θέμα: Απ: Το πρώτο μου "video on bike" με το ΧΧ Παρ 10 Αυγ 2012 - 18:28
Menos έγραψε:
Thomas_Naoussa έγραψε:
Δεν το κάνεις καλύτερα "Ναουσσα-Γιαννακοχωρι" σε 15' να χαρούμε και λίγο τοπίο?
Καλησπερα παιδια,μολις γυρισα απο διακοπες (Χαλκιδικη) και βρηκα στο ταχυδρομιο μια βαση καμερας που ειχα παραγγειλει πριν φυγω απο το e-bay (Ουγγαρια) με 28€. Και φυσικα δεν μπορεσα να κρατηθω....ιδου το αποτελεσμα.(Μενο αυτο ειναι το δευτερο βιντεακι μου,παλι Γιαννακοχωρι-Ναουσσα αλλα απο τον πισω δρομο
Για οποιον το θελησει μπορω να ανεβασω φωτο απο την βαση και το μονταζ της.
Menos Πλατινένιο μέλος
#12Θέμα: Απ: Το πρώτο μου "video on bike" με το ΧΧ Παρ 10 Αυγ 2012 - 19:05
Το 1ο βίντεο το βρίσκω πολύ καλύτερο απ'αυτό.. Σε αυτό το βίντεο, η κάμερα κάνει συνεχώς ζουμαρίσματα.. και τα καντράν φαίνονται συνεχώς να παραμορφώνονται..
#13Θέμα: Απ: Το πρώτο μου "video on bike" με το ΧΧ Παρ 10 Αυγ 2012 - 19:45
Menos έγραψε:
Το 1ο βίντεο το βρίσκω πολύ καλύτερο απ'αυτό.. Σε αυτό το βίντεο, η κάμερα κάνει συνεχώς ζουμαρίσματα.. και τα καντράν φαίνονται συνεχώς να παραμορφώνονται..
Μενο εχεις απολυτο δικιο,ομως μολις παρατηρησα οτι το πρωτοτυπο βιντεο στο pc μου ειναι τελειο απο καθε αποψη. Το youtube την εκανε την "δουλεια".Ισως φταιω κι εγω γιατι οταν το ανεβασα με ρωτησε αν θελω να μου το διορθωσουν κι εγω πατησα ο.κ. Καποια στιγμη θα κανω προσπαθεια να ανεβασω το πρωτοτυπο. Οπως και να χει ευχαριστω πολυ για την βοηθεια σου
#14Θέμα: Απ: Το πρώτο μου "video on bike" με το ΧΧ Παρ 10 Αυγ 2012 - 20:22
Μενο σε παρακαλω δεσ το αλλη μια φορα :
Menos Πλατινένιο μέλος
#15Θέμα: Απ: Το πρώτο μου "video on bike" με το ΧΧ Παρ 10 Αυγ 2012 - 21:53
Τώρα μάλιστα! Θα σου πρότεινα (αν είναι εφικτό) να βάλεις την κάμερα 1-2 κλίκ πιο πίσω.. να έχεις καλύτερα θέα της διαδρομής. Στο παρακάτω βίντεο του Σταύρου (Stomu Yamashta) έχει μέν διαφορετικό φακό.. απλά να πάρεις μια ιδέα τι εννοώ.