|
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
απροβληματιστος Νέο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 10 Φύλλο : Τόπος : θεσσαλονικη Ημερομηνία εγγραφής : 01/01/2016
| #1Θέμα: ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΤΟ ΧΧ Σαβ 12 Μαρ 2016 - 8:17 | |
| Καλημέρα παιδιά,ξέρει κανείς να μου πει στους πόσους βαθμούς πρέπει να δουλευει το χχ χωρις πρόβλημα?στο ταξιδι δουλευει στους 83-84 αλλα μεσα στη πολη σνεβαζει μεχρι και 104,δουλευει βεβαια το βεντιλατερ και κατεβαίνει η θερμορασια.Ειναι θεμα φουσκας ή κατι αλλο?ευχαριστω |
|
| |
mauro954rr Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 51 Φύλλο : Ηλικία : 33 Ημερομηνία εγγραφής : 31/01/2016
| #2Θέμα: Απ: ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΤΟ ΧΧ Σαβ 12 Μαρ 2016 - 10:26 | |
| |
|
| |
Sotos80 Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 110 Φύλλο : Ηλικία : 44 Τόπος : ΑΘΗΝΑ Ημερομηνία εγγραφής : 31/08/2014
| #3Θέμα: Απ: ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΤΟ ΧΧ Σαβ 12 Μαρ 2016 - 11:26 | |
| Κι εμένα έτσι δουλεύει, μερικές φορές αν είμαι σταματημένος για ώρα στην κίνηση θα δω και παραπάνω από 104 με το βεντιλατερ να δουλεύει συνέχεια χωρίς να καταφέρνει να την ρίξει μέχρι να αρχίσω να κινούμαι ξανά. Μέσα στην πόλη πάντως κάτω από 95 - 97 δεν βλέπω εκτός αν βγω σε ανοιχτό δρόμο για λίγο. Δεν νομίζω ότι ειναι πρόβλημα καθώς μετά από πολύ διάβασμα που έχω ρίξει σε ελληνικά και ξένα φόρουμ τα περισσότερα έτσι δουλεύουν.Ειναι σπαστικό βέβαια αλλά δεν ξέρω αν μπορεί να γίνει και κάτι...
Σε ταξίδι στα Βαλκάνια όταν είχα μπλέξει μέσα σε πόλη με εξωτερική θερμοκρασία πάνω από 32 βαθμούς είδα την μηχανή να δείχνει και 112, έκανα λίγο στην άκρη να ηρεμίσει και μετά συνέχισα. |
|
| |
Menos Πλατινένιο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 20847 Φύλλο : Ηλικία : 52 Τόπος : Σλοβακία Ημερομηνία εγγραφής : 22/01/2009
| #4Θέμα: Απ: ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΤΟ ΧΧ Σαβ 12 Μαρ 2016 - 21:11 | |
| Έχω δεί μέχρι 124°C που αναβόσβηνε κιόλας... ήμουν κολλημένος σε κίνηση σε 38°C (υπο σκιά).. Η ασφάλεια του βεντιλατέρ με είχε αποχαιρετίσει.. αλλά ευτυχώς δεν παρουσιάστηκε πρόβλημα στον κινητήρα. Οι θερμοκρασίες που αναφέρεις είναι απόλυτα φυσιολογικές και δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας! Θα σου πρότεινα τα πατήσεις το να πάρεις μια πιο σφαιρική εικόνα και να πληροφορηθείς καλύτερα. Καλούς δρόμους. |
|
| |
απροβληματιστος Νέο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 10 Φύλλο : Τόπος : θεσσαλονικη Ημερομηνία εγγραφής : 01/01/2016
| #5Θέμα: Απ: ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΤΟ ΧΧ Σαβ 19 Μαρ 2016 - 1:37 | |
| Ευχαριστώ παιδιά,τωρα νοιώθω καλυτερα
|
|
| |
cbx -six Διακεκριμένο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 1601 Φύλλο : Ημερομηνία εγγραφής : 20/09/2011
| #6Θέμα: Απ: ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΤΟ ΧΧ Σαβ 19 Μαρ 2016 - 17:10 | |
| Βασίλη αν δουλεύεις το ΧΧ πολύ μέσα στη πόλη , βάλε του ένα εξτρά διακοπτάκι να το ανοίγεις όταν θέλεις εσύ , από πιο χαμηλή θερμοκρασία (όταν φτάνει πχ. τους 90 βαθμούς και το ξανακλείνεις όταν πέφτει στους 85...(χωρίς να καταργήσεις το δικό του ηλεκτρικό κύκλωμα .. Αυτό θα δουλεύει όπως πριν ).. Μόνο μην το ξεχνάς να δουλεύει όταν δεν χρειάζεται ...Γι αυτό χρειάζεται και ένα Led για να έχεις ένδειξη πότε είναι ανοιχτό .!!
|
|
| |
Sotos80 Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 110 Φύλλο : Ηλικία : 44 Τόπος : ΑΘΗΝΑ Ημερομηνία εγγραφής : 31/08/2014
| #7Θέμα: Απ: ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΤΟ ΧΧ Σαβ 19 Μαρ 2016 - 17:19 | |
| Το σκεφτόμουνα κι εγώ αυτό για χρήση τους καλοκαιρινούς μήνες αν πχ σε ταξίδι πέσω σε κανένα χοντρό μποτιλιάρισμα μέσα σε πόλη που αναγκαστικά λόγω όγκου με βαλίτσες κτλ είναι δύσκολο να κουνηθείς ανάμεσα στα αυτοκίνητα. Υπάρχουν πουθενά στο forum οδηγίες πως μπαίνει διακοπτάκι σε ψεκαστό δεν θυμάμαι? Το άλλο κουλό που η θερμοκρασία είναι μερικούς βαθμούς πιο πάνω με τα φώτα αναμμένα??? Αυτό δεν το κατάλαβα ποτέ. |
|
| |
| #8Θέμα: Απ: ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΤΟ ΧΧ Σαβ 19 Μαρ 2016 - 17:25 | |
| Εγώ του έχω βάλει .. Δεν είναι δύσκολο .. Απλά πρέπει να βρείς ποιο καλώδιο ανοίγει το βιντιλατέρ (θα δεις τα καλώδια που κουμπώνουν πάνω του ).. Για να είσαι σίγουρος πήγαινε σε ένα ηλεκτρολόγω να σου τα βρεί ..
|
|
| |
Sotos80 Μέλος
| #9Θέμα: Απ: ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΤΟ ΧΧ Σαβ 19 Μαρ 2016 - 17:35 | |
| Έχω την εντύπωση ότι στο ψεκαστό πρέπει να πάρω απο το ρελεδάκι που είναι κάτω απο την σέλα, στο καρμπυρατεράτο είναι επάνω στο ψυγείο νομίζω. Θα το ψάξω. |
|
| |
| #10Θέμα: Απ: ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΤΟ ΧΧ Σαβ 19 Μαρ 2016 - 20:51 | |
| Εμένα ψεκαστό είναι με ψηφιακά όργανα ...2001 κατασκευή.... |
|
| |
lonerider Προηγμένο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 239 Φύλλο : Τόπος : kefalonia Ημερομηνία εγγραφής : 12/10/2014
| #11Θέμα: Απ: ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΤΟ ΧΧ Σαβ 19 Μαρ 2016 - 21:20 | |
| how to - build a manual fan switch so I setup a manual fan switch today,
thanks xxnutz for the info on which are the positive and negative wires.
how to step 1 - take of the clutch side fairings. step 2 - locate the thermal fan switch (right in the radiator - black and silver thing which has a black wire attached) step 3 - use one of those fancy connectors that kinda cuts into the wire but doesnt break it and attach it to the black wire (the ground to the fan). - Picture 1
Step 4 - from the blue connector, i took the red wire to the switch. Step 5 -from the switch i pulled the black/grey wire (with the darker blue end) to the frame to complete the circuit (anywhere you can find a bolt, we used the one bolt that keeps the rad in place). - picture 3
Note - essentially what the thermal switch does, once it gets up to temperature it connects and closes the circuit. with the switch you end up bypassing the thermal switch and giving you complete control.
estimated time taken - 1/2 hour or so.
here's some pics, (sorry for the delayed upload)
Regards,
Peter |
|
| |
lonerider Προηγμένο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 239 Φύλλο : Τόπος : kefalonia Ημερομηνία εγγραφής : 12/10/2014
| #12Θέμα: Απ: ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΤΟ ΧΧ Σαβ 19 Μαρ 2016 - 21:23 | |
| Για όσους ξέρουν αγγλικά. ....το πήρα από το ξένο φόρουμ. ......Επίσης κάποιος άλλος αντί για βεντιλατερ με διακόπτη πήρε και προσάρμοσε δύο αφτερμαρκετ φτερωτες. ... |
|
| |
yianakis Προηγμένο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 493 Φύλλο : Ηλικία : 48 Τόπος : Ηρακλειο Κρητης Ημερομηνία εγγραφής : 30/09/2015
| #13Θέμα: Απ: ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΤΟ ΧΧ Σαβ 19 Μαρ 2016 - 22:04 | |
| Να ρωτησω να μαθαινω κιολας. Τι θα γινει αμα αλλαξουμε το υγρο στο ψυγειο με ενα παραφλου πολυ καλης ποιοτητας? εχω ακουσει για παραφλου που κανει και 60 - 70 ευρω αλλα αμα η διαφορα ειναι σημαντικη γιατι οχι ... |
|
| |
Erecozi Ασημένιο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 5077 Φύλλο : Ηλικία : 42 Ημερομηνία εγγραφής : 20/11/2012
| #14Θέμα: Απ: ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΤΟ ΧΧ Σαβ 19 Μαρ 2016 - 22:46 | |
| δεν ξερω να σου πω τι δουλεια θα κανει ενα παραφλου των 60 ευρω αλλα ενα διακοπτακι των 2 ευρω και μιση ωρα δουλεια θανει αποδεδιγμενα δουλεια. ασε που το παραφλου πρεπει να το αλλαζεις καθε 2 χρονια περιπου δλδ 60 + 60 +60 ... και εμενα η τσεπη μου δεν θα τα αντεξει |
|
| |
yianakis Προηγμένο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 493 Φύλλο : Ηλικία : 48 Τόπος : Ηρακλειο Κρητης Ημερομηνία εγγραφής : 30/09/2015
| |
| |
|