Επιτελους ολοκληρωσα ενα ταξιδι προκοπης με το OLD ΧΧ μου,ενα ταξιδι απεραντης ομορφιας του τοπου μας.Παρακατω θα σας γραψω συνοπτικα σχολια και ισως αν καταφερω και καμια εικονα απο το Touring..
-Προετοιμασια μοτοσυκλετας με- ολοκαινουργια ελαστικα BT-16 και λαδια-φιλτρα και check αλυσιδας.. ΟΛΑ ΟΚ!
-Αφετηρια απο Αθηνα με προορισμο ΡΙΟ-ΑΝΤΙΡΙΟ οπου μετα την γεφυρα εκανα την πρωτη σταση για ξεκουραση και ξαναγεμισμα βενζινης για τον δρομο που ακολουθουσε μετα..
Μπαινοντας στον νεο περιφερειακο δρομο απο το Αγρινιο,εκει δεν επεσα κατω απο 160 χλμ,ηταν τελειο κομματι..
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]-Επειτα εφτασα στην Αμφιλοχια οπου εκανα την δευτερη 15 λεπτη σταση για ξεκουραση και να πιω νερο και κατοπιν ξεκινησα για Βονιτσα και Λευκαδα..Οσο για τον δρομο Αμφιλοχια-Βονιτσα ειναι αρκετα τραγικος με κακη ασφαλτο αλλα η θεα της διαδρομης δεν αφηνει περιθωρια για ταχυτητα,ηταν υπεροχη..
Φτανωντας στην Λευκαδα διχως να εχουμε κλεισει καμπινκ η δωματιο,ψαξαμε και βρηκαμε με 30 ευρω δωματιο και μαλιστα αρκετα καθαρο και ησυχο,η περιοχη λεγεται "Βασιλικη" νοτια του νησιου.
Εδω μερικες απο Λευκαδα-
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]-Αφου για 3,5 μερες ολη την μερα γυριζαμε το νησι και τις παραλιες με το ΧΧ αποφασισαμε οτι πρεπει να φυγουμε πλεον για αλλου,διχως χαρτη και πυξιδα.Ξεκινησαμε για Ηπειρο στον νομο θεσπρωτιας,εκει βγηκαμε απο την διαδρομη για να παμε στις πηγες του Αχεροντα ποταμου.! Ηταν το κατι αλλο,πανεμορφα! Περπατησαμε,Φαγαμε,Ηπιαμε και το απογευμα ξεκινησαμε για Παργα,περιπου 20-30 χλμ μακρια.
Φτανοντας Παργα δεν βρηκα εκει χωρο οθτε για να παρκαρω το ΧΧ,ποσο μαλλον για να βρουμε δωματιο,ετσι ξανακαβαλαμε το ΧΧ και παμε Συβοτα,εκει πολυ καλυτερα και βρηκαμε αμεσως δωματιο για 1,5 μερα.Φανταστικο μερος και πιο ησυχο,το επομενο πρωινο νοικιασαμε μια βαρκουλα και γυρισαμε τα νησακια εκει και τις γυρω ακτες..
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]Φευγοντας απο τα Συβοτα σταματησαμε Ηγουμενιτσα για φαγητο,λιγο κοντεψα για να παρω Φερυ για κερκυρα,αλλα αφου ειμαι απο εκει δεν το εκανα,θα εχανα μερες ετσι εκανα κατι που το ειχα ονειρο,να φουλαρω το ΧΧ και να μπω Εγναντια μεχρι την κοζανη οπου συναντησα εκει πρωτο ξαδελφο και ηπιαμε μερικες μπυρες..
Θα κανω μια αναφορα για την Εγναντια οπου εκει Ηταν Ολα τα λεφτα απο διαδρομη,στροφες,και αχορταγη θεα! εντυπωσιαστηκα απο τα τουνελ !!
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]Ξεκινωντας πρωι μετα απο καφε απο την Κοζανη ξαναβγηκα Εγναντια και πηγα στη Μεκκα του Ελληνισμου,,την Βεργινα οπου επισκεφτηκαμε τον αρχαιοελληνικο χωρο και το μουσειο,εδω δεν υπαρχουν λογια για να σχολιασω κατι,ειναι φανταστικα,λες και ζεις για μια στιγμη σε αλλη εποχη! Την στιγμη που αντικρυσα την πανοπλια του Βασιλια Φιλιππου και το σπαθι του ενιωσα δεος,,μπρρρρρ!!!
Φευγοντας απο Βεργινα εφτασε η ωρα για τον γυρισμο στην Αθηνα,Λιγο πολυ την διαδρομη την ξερετε ολοι περιπου 480 χλμ νομιζω. Η στασεις που εκανα ηταν στη Λεπτοκαρυα του Ολυμπου,μετα στα Τεμπη οπου εκει περπατησαμε την ρεματια και απο εκει και περα δεν εκανα αλλη σταση εκτος Λαμιας για βενζινη και μετα σπιτι.
Υγ- Ηταν απο τις πιο ομορφες διαδρομες και ηταν εντελως αυθορμητη,ισως γι΄αυτο ηταν τελεια,ουτε καν χαρτη πηρα ωστε να σχεδιασω στην πορεια τις διακοπες μου με την Γυναικα μου..Οσο για το ΧΧ εντυπωσιαστηκα απο την ανεση να τρωει τα χλμ και να μην με κουραζει και την τουριστικη ιδιοτητα του,απλα ενα τελειο κομματι της Honda ! !
Γενικο συνολο χλμ του ταξιδιου 1680 χλμ περιπου
εβαλα με link τις φωτογραφιες ωστε να μην χρειαστει να κανω ξεχωριστα ποστ και μου φανε ωρα.