|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
Ο συγγραφέας αυτού του μηνύματος έχει αποκλειστεί απο το φόρουμ - Δείτε το μήνυμα |
Kyriakos
Αριθμός μηνυμάτων : 128 Φύλλο : Ηλικία : 40 Ημερομηνία εγγραφής : 01/08/2009
| #1Θέμα: Πρόσφυση μπροστινού.... Δευ 10 Αυγ 2009 - 19:20 | |
| Πριν από λίγο καιρό είχα μια συζήτηση με ένα φίλο (cbrακια) για το πως πρέπει να ενεργήσουμε σε περίπτωση που χάσει ο μπροστινός τρόχος την πρόσφυση.
1. φρενάρουμε και προσπαθούμε να φέρουμε την μοτοσυκλέτα όσο ποιό ίσια γίνεται ή 2. ανοίγουμε γκάζι προσπαθώντας και πάλι να μειώσουμε τη κλίση της μοτοσυκλέτας ώστε αποφορτίσουμε τον μπροστινό τροχό.
σίγουρα παίζουν ρόλο και οι συνθήκες που θα συμβεί αυτό, αλλά κατά τη γνώμη σας τι θα ήταν ποιό σωστό να γίνει.
Υ.Γ. οι μοτοσυκλέτα έχει δύναμη.... |
|
| |
Menos Πλατινένιο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 20847 Φύλλο : Ηλικία : 52 Τόπος : Σλοβακία Ημερομηνία εγγραφής : 22/01/2009
| #2Θέμα: Απ: Πρόσφυση μπροστινού.... Δευ 10 Αυγ 2009 - 19:35 | |
| Πιστεύω πως το παρακάτω λίνκ θα βοηθήσει.. [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]Αν οχι, περιμένουμε την άποψη άλλων μελών. |
|
| |
stroumf Προηγμένο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 375 Φύλλο : Ηλικία : 39 Ημερομηνία εγγραφής : 28/04/2009
| #3Θέμα: Απ: Πρόσφυση μπροστινού.... Δευ 10 Αυγ 2009 - 19:37 | |
| Για εμενα το πρωτο πραγμα που εχεις να κανεις ειναι το σταυρο σου και μετα ολα τα αλλα. Το να χασεις το μπροστινο και μαλιστα οταν εχει κλιση το μηχανακι ειναι απο τις πιο δυσκολες καταστασεις.Δεν γνριζω καποιον τροπο να μπορεσεις να το σωσεις γιατι απο την στιγμη που δεν εχεις προσφυση μπροστα και το γκαζι να ανοιξεις για αποφορτιση δεν θα καταφερεις τιποτα αφου το μηχανακι παλι θα φυγει με περισσοτερα χιλιομετρα ομως. μηπως οπως ειναι καλυτερο να κλεισεις το γκαζι για να μεταφερεις βαρος στο μπροστινο τροχο μηπως καταφερεις και κρατησεις το μηχανακι. |
|
| |
Ο συγγραφέας αυτού του μηνύματος έχει αποκλειστεί απο το φόρουμ - Δείτε το μήνυμα |
Kyriakos
| #4Θέμα: Απ: Πρόσφυση μπροστινού.... Δευ 10 Αυγ 2009 - 19:41 | |
| - Menos έγραψε:
- Πιστεύω πως το παρακάτω λίνκ θα βοηθήσει..
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]
Αν οχι, περιμένουμε την άποψη άλλων μελών. το δικό σου post με έκανε και θυμήθηκα την κουβέντα που είχα με το φίλο μου, αν και δεν έχω μεγάλες εμπειρίες θα έλεγα ότι το άνοιγμα του γκαζιού ίσως και να έσωζε λίγο την κατάσταση. |
|
| |
Menos Πλατινένιο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 20847 Φύλλο : Ηλικία : 52 Τόπος : Σλοβακία Ημερομηνία εγγραφής : 22/01/2009
| #5Θέμα: Απ: Πρόσφυση μπροστινού.... Δευ 10 Αυγ 2009 - 19:48 | |
| Οπως λεει και ο Στρουμφάκιας μας, αν χασει τον μπροστινο τροχό..... αστα βραστα!! Προσωπικα θα επιδιωκα να ισιωσω την μηχανη χαιδευοντας το πισω φρενο μεχρι να καταφερω να το μαζεψω.. ομως παιζουνε πολλοι παραγοντες... Προσφυση, ταχυτητα, κλιση της μηχανης, το βαρος της μηχανής.... και φυσικά ...... σε ποιον Αγιο σε εχουν ταγμένο!! |
|
| |
Kyriakos
| #6Θέμα: Απ: Πρόσφυση μπροστινού.... Δευ 10 Αυγ 2009 - 19:54 | |
| - Menos έγραψε:
- Οπως λεει και ο Στρουμφάκιας μας, αν χασει τον μπροστινο τροχό..... αστα βραστα!!
Προσωπικα θα επιδιωκα να ισιωσω την μηχανη (οπως ο καθενας μας) ομως παιζουνε πολλοι παραγοντες... Προσφυση, ταχυτητα, κλιση της μηχανης, το βαρος της μηχανής.... και φυσικά ...... σε ποιον Αγιο σε εχουν ταγμένο!! Μάλλον ο Άγιος θα πάιξει το μεγαλύτερο ρόλο. Πάντως είχα αποφύγει μια τέτοια πτώση, με μικρή ταχύτητα σε χώμα με το gasgas ανοίγοντας το γκάζι. Αλλά όπως και να το κάνουμε καμία σχέση το trial. Meno, σου έχω στείλει ένα pm, για τσέκαρε, φαντάζομαι δεν έκανα λάθος. |
|
| |
stroumf Προηγμένο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 375 Φύλλο : Ηλικία : 39 Ημερομηνία εγγραφής : 28/04/2009
| #7Θέμα: Απ: Πρόσφυση μπροστινού.... Τρι 11 Αυγ 2009 - 14:15 | |
| Παιδια ειλικρινα επειδη με εβαλε σε πολλες σκεψεις αυτη η κουβεντα και με γνωμονα οτι κανω παρα πολλα ταξιδια ηθελα να μαθω ακριβως τι πρεπει να κανεις,ετσι ρωτησα και κατι γνωστους απο την δουλεια μου οι οποιοι ειναι πολυ γνωστες του αντικειμενου μιας και ασχολουνται πολυ με πιστα. Η κουβεντα τους ηταν οτι ειναι πολυ δυσκολη καιτασταση και ο μονος τροπος που μπορει να το σωσεις ειναι το ανοιγμα του γκαζιου. Η αιτιολογια ηταν πρωτον οτι ποτε δεν μπαινεις χωρις γκαζι σε στροφη.Το μπροστινο μπορει να φυγει για 2 λογους πρωτος ειναι λογος ειναι να εχει κατι η ασφαλτος ή να ειναι παλιο το λαστιχο το οποιο δεν σωζεις και ο δευτερος ειναι να κοψεις το γκαζι πανω στη στροφη και να πιεσεις ετσι το μπροστινο λαστιχο περισσοτερο στα ορια του με αποτελεσμα να γλυστρισει.Τοτε ξαναπατας το γκαζι ωστε να το αποφορτισεις και να ξαναπιασει προσφυση και παντα μαζι με την αντιδραση μας να σηκωσουμε το μηχανακι μπορει να μας σωσει. Χαιρομαι που εχουμε μπει σε αυτο το προβληματισμο και ψαχνωμε τη λυση γιατι πραγματικα μαθαινουμε και αλλα πραγματα.Ελπιζω να βοηθησα λιγο. |
|
| |
Menos Πλατινένιο μέλος
| #8Θέμα: Απ: Πρόσφυση μπροστινού.... Τρι 11 Αυγ 2009 - 15:40 | |
| Πιστεύω πως βοήθησες αρκετά... Ποτε μου δεν εχω βρεθει σε περιστατικο που θα μου γλυστρουσε ο μπροστινος τροχος, και ετσι με την απλη λογικη του φρενου πιστευα πως θα εσωνα την κατασταση απο σιγουρο πεσιμο... ομως... Σε αυτο που αναφερεις με το ανοιγμα του γκαζιου εχεις απολυτο δικιο... και εξηγουμαι... Οταν πρωτομαθαινα να ριχνω την μηχανη μεχρι να ξυσω παταρακια, ειχα ενα φιλο που με καθοδηγουσε σε καθε κινηση.. Βασικα ο ανθρωπος καθοτανε πισω μου και μου ελεγε σε καθε στροφη "Κατεβασε ταχυτητα, ανοιξε γκαζι και ρίχτο μεχρι να ξυσεις παταρακια"... Η τρομαρα μου αρχικα δεν περιγραφοταν... ομως αυτο που παρατηρησα αρκετες φορες ηταν πως, οσο ηχαν το γκαζι προοδευτικα σε στροφη τοσο καλυτερα μαγκωνε ο τροχος στο οδοστρωμα... ακομη και οταν ενοιωθα τον μπροστινο τροχο να τερματιζει και να ξεφευγει απαλα, οσο ειχα γκαζι στον τροχο, δεν κουνουσε με τιποτα!! Αρα, φροντισε να κερασεις την παρεα που σου μετεφερε αυτη την πληροφορια απο εμενα μια μπυρα!! Η συμβουλη ηταν 100% σωστη!! |
|
| |
|