| Που τα βρίσκω τα μπουζί;;; | |
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
tsiftis Προηγμένο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 495 Φύλλο : Ηλικία : 42 Ημερομηνία εγγραφής : 13/03/2011
| #1Θέμα: Που τα βρίσκω τα μπουζί;;; Πεμ 1 Δεκ 2011 - 1:22 | |
| Αγόρασα καινούρια μπουζί για το ΧΧ μου και δεν αξιώθηκα να τα βάλω ακόμη... Έχει κάνει κανείς αλλαγή μόνος του; Σε πόσο βάθος τα ψάχνω απο την επιφάνεια της γής; Λέτε να πάρω τα απαραίτητα;( Ξέρετε... γκασμά, κράνος και φακό ανθρακωρύχου, πυξίδες, το εγχειρίδιο επιβίωσης...κλπ) Παλαιότερα που είχα αλλάξει σε άλλη μηχανή ήταν κάτω απο το φιλτροκούτι.. Στο ΧΧ τι αζιμούθιο πρέπει να κόψω;;; Ευχαριστώ προκαταβολικά! |
|
| |
Psath 1100XX Διακεκριμένο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 1257 Φύλλο : Ημερομηνία εγγραφής : 20/02/2010
| #2Θέμα: Απ: Που τα βρίσκω τα μπουζί;;; Πεμ 1 Δεκ 2011 - 15:05 | |
| |
|
| |
Theodoross111 Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 114 Φύλλο : Ηλικία : 43 Ημερομηνία εγγραφής : 26/09/2011
| #3Θέμα: Απ: Που τα βρίσκω τα μπουζί;;; Σαβ 3 Δεκ 2011 - 0:23 | |
| Φίλε μου αλλαξα πρόσφατα και βοήθησαν τα παιδια εδώ.λοιπον βγάζεις τις δυο βίδες απο το τεποζιτο μετα τραβας λίγο δεξιά και αριστερά και θα βγει,πάρε ένα μεγάλο ξύλο και τοποθέτησε το στο τιμόνι για να σηκωθεί ψηλά μετα βγαλε τις βίδες του φιλτροκουτου με ένα στραβοκατσαβιδο θα βγάλεις το φιλτρο και θα ξεβιδοσεις και τα καπακια απο τις πεταλούδες και απο κάτω θα δεις τα μπουζι.εγω χρησιμοποιεισα μια κάστανια και ένα μπουζοπιπα.α και πρώτα θα βγάλεις τα φερινγκ δεξιά και αριστερά και τα δυο που πιάνουν στο τεποζιτο. Πηστευω να τα καταφέρεις.περημενουμε απαντηση |
|
| |
tsiftis Προηγμένο μέλος
| #4Θέμα: Απ: Που τα βρίσκω τα μπουζί;;; Σαβ 3 Δεκ 2011 - 11:14 | |
| Ευχαριστώ παιδιά! Το μόνο που χρειάζομαι τώρα είναι ο χρόνός για να κάνω τη δουλειά. Θα έχετε νέα μου στο θέμα. Τα φέρινγκ είναι αναγκαίο να βγούν; |
|
| |
Theodoross111 Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 114 Φύλλο : Ηλικία : 43 Ημερομηνία εγγραφής : 26/09/2011
| #5Θέμα: Απ: Που τα βρίσκω τα μπουζί;;; Σαβ 3 Δεκ 2011 - 13:07 | |
| Ναι αλλα να προσεχείς πολυ παρεξηγουνται ευκολα |
|
| |
tsiftis Προηγμένο μέλος
| #6Θέμα: Απ: Που τα βρίσκω τα μπουζί;;; Σαβ 7 Απρ 2012 - 0:44 | |
| Τα άλλαξα μετα απο καιρό τελικά γιατί είχαν πιάσει τα κρύα και έμεινε στην άκρη το θέμα. Έκανα ότι είπατε με τη μόνη διαφορά οτι δεν χρειάστηκε να βγάλω τα πλαστικά καθόλου!
Διαδικασία: 1)Βγάζεις τη σέλα 2)Ξεβιδώνεις τις 2 βίδες του τεπόζιτου 3)Σταθεροποιείς με ένα κομμάτι ξύλου το τεπόζιτο, όρθιο 4)Ξεβιδώνεις τις βίδες απο το κουτί του φίλτρου με κατσαβιδι 5)βγαζεις φίλτρο 6)Ξεβιδώνεις τα πλαστικά πάνω απο τις πεταλούδες 7)Ξεβιδώνεις κάποια πραγματάκια δεξιά και αριστερά απο το κάτω μέρος του κουτιού ώστε να απελευθερωθεί και να τραβηχθεί έξω 8)Κάνεις μια άκρη στο χαμό με τους διάφορους σωλήνες αέρα και άλλες συνδεσμολογίες, ίσως και κάθε φορά σε άλλο σημείο, αναλόγως με το μπουζί που θα αλλάξεις. 9)Τραβάς τις τάπες των μπουζί (δουλεύουμε ένα κάθε φορά) 10)Χρησιμοποιώντας κατάλληλες προεκτάσεις με το κατάλληλο μπουζόκλειδο (Θέλει ψάξιμο απο που θα το βάλεις και πως θα το πιάσεις. Είναι λίγο πάζλ αλλά βρίσκεται άκρη), ξεβιδώνεις, αφαιρείς το παλιό, τοποθετείς και βιδώνεις το νέο.
Κάθε ένα ξεχωριστά γιατί πρέπει να δημιουργείται κατάλληλος χώρος για να δουλέψεις κάθε φορά. Επίσης λίγο μανίκι είναι το πως να βάλεις την προέκταση.Αν το βρεις τελείωσε!
Τα παλιά ήταν εμφανώς φθαρμένα και... ξεβιδωμένα!! Να ξεβιδώθηκαν μόνα όλα τους δεν νομίζω... Μάλλον ο μάστορας που τα έβαλε, βαριόταν να τα σφίξει, ίσως δεν χωρούσε το κλειδί να δουλέψει..!
Έβαλα ιριδίου NGK CR9EHIX-9 (37 ευρώ με μεταφορικά απο ebay!). Είναι ο ίδιος κωδικός που παίρνει το 2000 μοντέλο που έχω, αναβαθμισμένα σε ιριδίου. Τα απλά αν θυμάμαι είναι CR9EHVX-9. Το " Ι " που διαφέρει στους δυο κωδικούς πιθανόν να υποδειλώνει το "Ιριδίου". |
|
| |
pablo Ασημένιο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 5366 Φύλλο : Ηλικία : 52 Τόπος : Ζωγράφου-Αθήνα (ex salonica-Malgara) Ημερομηνία εγγραφής : 19/01/2011
| #7Θέμα: Απ: Που τα βρίσκω τα μπουζί;;; Σαβ 7 Απρ 2012 - 10:02 | |
| |
|
| |
seth2769 Διακεκριμένο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 1608 Φύλλο : Ηλικία : 55 Τόπος : Αγια Πετρουπολη Ημερομηνία εγγραφής : 07/06/2010
| #8Θέμα: Απ: Που τα βρίσκω τα μπουζί;;; Σαβ 7 Απρ 2012 - 10:25 | |
| |
|
| |
seth2769 Διακεκριμένο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 1608 Φύλλο : Ηλικία : 55 Τόπος : Αγια Πετρουπολη Ημερομηνία εγγραφής : 07/06/2010
| #9Θέμα: Απ: Που τα βρίσκω τα μπουζί;;; Σαβ 7 Απρ 2012 - 11:00 | |
| |
|
| |
tsiftis Προηγμένο μέλος
| #10Θέμα: Απ: Που τα βρίσκω τα μπουζί;;; Σαβ 7 Απρ 2012 - 20:41 | |
| Ίδια ακριβώς, δεν είναι. Είναι η βελτίωση του ήδη υπάρχοντος απο πλατινένιο σε ιριδίου. Ρώτησα μηχανικό και άτομα που ασχολούνται με μπουζί και μου έιπαν οτι δεν υπάρχει πρόβλημα, ισα ισα θα δουλεύει καλύτερα. Όλοι οι ΧΧάδες του εξωτερικού που έψαξα, επίσης, τα αναβαθμίζουν σε ιριδίου. Τώρα τι να πώ... Η έρευνά μου αυτό έδειξε... |
|
| |
icelover Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 192 Φύλλο : Ηλικία : 46 Τόπος : Φλώρινα-Μακεδονία Ημερομηνία εγγραφής : 20/09/2010
| #11Θέμα: Απ: Που τα βρίσκω τα μπουζί;;; Σαβ 7 Απρ 2012 - 21:12 | |
| |
|
| |
| Που τα βρίσκω τα μπουζί;;; | |
|