|
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
Theodoross111 Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 114 Φύλλο : Ηλικία : 43 Ημερομηνία εγγραφής : 26/09/2011
| #16Θέμα: Απ: Κιβώτιο ταχυτήτων Δευ 26 Σεπ 2011 - 19:55 | |
| - seth2769 έγραψε:
- Καλως ηρθες !!! Ο ηχος του τακ υπαρχει σε ολα τα χχ ,τσεκαρε συμπλεκτη ,μπορεις να εχεις την ,μανετα πολυ ψηλα ρυθμισμενη και να μην πατας καλα ,οσο για τον ηχο της καμπανας που δεν φευγει...δεν ξερω pissaman help!!!
γεια σου φιλε μου ειπα οτι οταν παταω τον συμλεκτη δεν αλλαζει ο ηχος της καμπανας και νομιζω οτι απο εκει ειμαι καλα.απλα επιδη τωρα το πηρα το μηχανακι δεν ξερω και πολλα πραγματα μπορει και να θελει καποια ρυθμηση,ρωτησα και ενα φιλο με busa και μου ειπε οτι ετσι κανει το τακ ειναι φυσιολογικο,θα το παω παντος να το δει καποιος μαστορας να μου πει |
|
| |
Stomu Yamashta Προηγμένο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 304 Φύλλο : Ηλικία : 58 Ημερομηνία εγγραφής : 02/06/2009
| #17Θέμα: Απ: Κιβώτιο ταχυτήτων Δευ 26 Σεπ 2011 - 20:36 | |
| - Menos έγραψε:
- Σταύρο.. εγω φοράω το "μαμά" γρανάζι και το τακ ακούγεται.. αλλά μόνο στην 1η ταχύτητα.
Βρέ λές να χρειάζεται ρύθμιση ο συμπλέχτης μου? Φίλε,θυμάμαι πως όταν φόραγα μαμά γρανάζια-αλυσίδα και κράταγα λίγο παραπάνω τον συμπλέκτη πριν βάλω 1η,όταν την έβαζα δεν άκουγα τίποτα. Στην πρώτη αλλαγή που έκανα με after market,διαπιστώσαμε με τον μηχανικό μου ότι το μαμά μπροστά γρανάζι έχει και ένα εξάρτημα ενσωματωμένο που αποσκοπεί στην μείωση του "γκλακ-τακ".Νομίζω ότι το γράφει και το μάνιουαλ. |
|
| |
pablo Ασημένιο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 5366 Φύλλο : Ηλικία : 52 Τόπος : Ζωγράφου-Αθήνα (ex salonica-Malgara) Ημερομηνία εγγραφής : 19/01/2011
| #18Θέμα: Απ: Κιβώτιο ταχυτήτων Δευ 26 Σεπ 2011 - 21:06 | |
| Καλως ηρθες Τεο και ειμαι σιγουρος θα κανεις καλα και πολλα χλμ με το εργαλειο. Το δικο μου, και οσα ειχα, μεγαλα και μικρα, οταν εβαζα πρωτη, σχεδον παντα ακουγα αυτο το "ΤΑΚ", οταν δε δεν εχει γινει και πολυ καλο ζεσταμα του κινητηρα το τακ ειναι πολυ ηχηρο. Επισης σε κανα φαναρι, αν αναψει πρασινο πριν σταματησω καλα καλα και ειμαι με νεκρα και παω να βαλω πρωτη, ακουγεται αυτο που αμα εισαι τριτος και το ακουσεις σε αλλον, του φωναζεις... ΧΑΣΑΠΗΗΗΗΗ ... Οποταν, ετσι οπως σε ακουω (διαβαζω), πιστευω οτι "ολα καλαααα, ολα καλα θα σου πανε" (σακης ρουφας). |
|
| |
Theodoross111 Μέλος
| #19Θέμα: Απ: Κιβώτιο ταχυτήτων Δευ 26 Σεπ 2011 - 21:28 | |
| - pablo έγραψε:
- Καλως ηρθες Τεο και ειμαι σιγουρος θα κανεις καλα και πολλα χλμ με το εργαλειο. Το δικο μου, και οσα ειχα, μεγαλα και μικρα, οταν εβαζα πρωτη, σχεδον παντα ακουγα αυτο το "ΤΑΚ", οταν δε δεν εχει γινει και πολυ καλο ζεσταμα του κινητηρα το τακ ειναι πολυ ηχηρο. Επισης σε κανα φαναρι, αν αναψει πρασινο πριν σταματησω καλα καλα και ειμαι με νεκρα και παω να βαλω πρωτη, ακουγεται αυτο που αμα εισαι τριτος και το ακουσεις σε αλλον, του φωναζεις... ΧΑΣΑΠΗΗΗΗΗ ...
Οποταν, ετσι οπως σε ακουω (διαβαζω), πιστευω οτι "ολα καλαααα, ολα καλα θα σου πανε" (σακης ρουφας). Γεια σου φίλε έτσι όπως τα λες κάνει το Χχ άρα είναι φυσιολογικό.σε ευχαριστω πολυ για την απάντηση με καθησηχασες φίλε μου |
|
| |
X-HarrisX Προηγμένο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 537 Φύλλο : Ηλικία : 66 Τόπος : ΑΘΗΝΑ - Ν.ΣΜΥΡΝΗ Ημερομηνία εγγραφής : 27/02/2010
| #20Θέμα: Απ: Κιβώτιο ταχυτήτων Δευ 26 Σεπ 2011 - 21:55 | |
| Φίλε καλώς ήρθες στην παρέα και καλορίζικο το μαυροπούλι σου
Δεν νομίζω να έχεις οποιοδήποτε πρόβλημα με το κιβώτιο, όπως τα περιγράφεις τα πράγματα... ένα μικρό σχετικά "τακ' είναι αποδεκτό όταν βάζεις 1η. Και αν κάνεις αυτό που λέει ο Stomu (λίγο - για σχεδόν δευτερόλεπτο - κράτημα του συμπλέκτη πριν την ταχύτητα) το τακ σχεδόν εξαφανίζεται... οκ, όχι πάντα...
Είπες ότι ο φίλος που το είχε πριν του έβαζε Motul. Ναι, αλλά ποιο Motul ? 300V ή ημισυνθετικό ? Προσωπικά σου συνιστώ το 300V 15-50 για άψογο δούλεμα μοτέρ ΚΑΙ κιβωτίου ταχυτήτων. |
|
| |
ody Διακεκριμένο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 1475 Φύλλο : Ηλικία : 52 Τόπος : Βόλος Ημερομηνία εγγραφής : 20/01/2011
| #21Θέμα: Απ: Κιβώτιο ταχυτήτων Δευ 26 Σεπ 2011 - 22:15 | |
| - X-HarrisX έγραψε:
- Φίλε καλώς ήρθες στην παρέα και καλορίζικο το μαυροπούλι σου
Δεν νομίζω να έχεις οποιοδήποτε πρόβλημα με το κιβώτιο, όπως τα περιγράφεις τα πράγματα... ένα μικρό σχετικά "τακ' είναι αποδεκτό όταν βάζεις 1η. Και αν κάνεις αυτό που λέει ο Stomu (λίγο - για σχεδόν δευτερόλεπτο - κράτημα του συμπλέκτη πριν την ταχύτητα) το τακ σχεδόν εξαφανίζεται... οκ, όχι πάντα...
Είπες ότι ο φίλος που το είχε πριν του έβαζε Motul. Ναι, αλλά ποιο Motul ? 300V ή ημισυνθετικό ? Προσωπικά σου συνιστώ το 300V 15-50 για άψογο δούλεμα μοτέρ ΚΑΙ κιβωτίου ταχυτήτων. Αυτα ειχα εγω και οι ταχυτητες μπαινανε αψογα,...ακομα και η πρωτη !!!! ΤΙ μαλακια με επιασε και τα αλλαξα με Mobil1, ουτε που ξερω!!!!!! Η πρωτη τωρα μονιμως κανει ενα δυνατο ΓΚΑΠ . Με την πρωτη ευκαιρια αλλαγη παλι σε Motul 300V !!!!!!! |
|
| |
| #22Θέμα: Απ: Κιβώτιο ταχυτήτων Δευ 26 Σεπ 2011 - 23:01 | |
| [quote="ody"] - X-HarrisX έγραψε:
- Φίλε καλώς ήρθες στην παρέα και καλορίζικο το μαυροπούλι σου
Αυτα ειχα εγω και οι ταχυτητες μπαινανε αψογα,...ακομα και η πρωτη !!!! ΤΙ μαλακια με επιασε και τα αλλαξα με Mobil1, ουτε που ξερω!!!!!! Η πρωτη τωρα μονιμως κανει ενα δυνατο ΓΚΑΠ . Με την πρωτη ευκαιρια αλλαγη παλι σε Motul 300V !!!!!!! Πραγματικά,τα Motul 300V είναι απίστευτα λάδια. Μαλακό κιβώτιο,γλυκό δούλεμα κινητήρα και αντοχή στο "σπάσιμο". Ωχχχχχχχ!Ξεχάστηκα!! Καλώς ήρθες! |
|
| |
Vales Διακεκριμένο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 983 Φύλλο : Ηλικία : 57 Τόπος : Χαλκιδική Ημερομηνία εγγραφής : 02/04/2010
| |
| |
Theodoross111 Μέλος
| #24Θέμα: Απ: Κιβώτιο ταχυτήτων Τετ 28 Σεπ 2011 - 13:24 | |
| καλημερα παιδια το πηγα σε εναν μαστορα και μου ειπε οτι ειναι μια χαρα το σασμαν απλα που ειπε οτι ετσι κανει στην πρωτη και ηδιος οταν ειναι κρυο.ευτηχως μου εφυγε η απορια και επισης το γραναζη ειναι after market ρωτησα τον φιλο που μου το πουλησε.σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις που μου δωσατε. |
|
| |
| #25Θέμα: Απ: Κιβώτιο ταχυτήτων Τετ 28 Σεπ 2011 - 14:50 | |
| Να είσαι καλά φίλε! Πάντα με χαρές και όμορφα χιλιόμετρα με το μαυροπούλι σου! |
|
| |
PetrosXX Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 24 Φύλλο : Ημερομηνία εγγραφής : 29/12/2010
| #26Θέμα: Απ: Κιβώτιο ταχυτήτων Δευ 3 Οκτ 2011 - 14:12 | |
| φιλε μου τωρα που σου εφυγε η απορια και ο φοβος για το σασμαν ....μπορουμε να παμε και καμια βολτουλα ε!!
καλοριζικο φιλε μου και καλα χλμ και να εχεις το νου σου εκει που πρεπει να ειναι .... |
|
| |
|