| Αναρτησεις , λαστιχα...... | |
|
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
w1ldrs Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 120 Φύλλο : Ηλικία : 47 Τόπος : Βόλος Ημερομηνία εγγραφής : 16/06/2016
| #16Θέμα: Απ: Αναρτησεις , λαστιχα...... Δευ 15 Μάης 2017 - 22:25 | |
| κατατοπιστικοτατος....αλλη μια ερωτηση. Γιατι προοδευτικα και οχι γραμμικα? και καλητερα hyper pro ή white power ? Επειδη βρηκα ενα πισω αμορτισερ με 900χλμ απο service με ohlins ελατηριο....υπαρχει προβλημα αν εχω παραδειγμα...hyper pro εμπρος και ohlins πισω ? |
|
| |
kamikazi Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 36 Φύλλο : Ημερομηνία εγγραφής : 14/09/2016
| #17Θέμα: Απ: Αναρτησεις , λαστιχα...... Δευ 15 Μάης 2017 - 23:09 | |
| |
|
| |
ptinotrofos Χρυσό μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 7822 Φύλλο : Ηλικία : 71 Τόπος : Άνω Λιόσια Ημερομηνία εγγραφής : 13/01/2012
| #18Θέμα: Απ: Αναρτησεις , λαστιχα...... Δευ 15 Μάης 2017 - 23:11 | |
| - w1ldrs έγραψε:
- κατατοπιστικοτατος....αλλη μια ερωτηση. Γιατι προοδευτικα και οχι γραμμικα? και καλητερα hyper pro ή white power ? γνωμη ζηταω
Αν και επί της ουσίας όλα τα ελατήρια είναι προοδευτικά γιατί όσο συμπιέζονται σκληραίνουν, ωστόσο αυτά που λέμε προοδευτικά έχουν μια διαφοροποίηση στις αποστάσεις που έχουν οι σπείρες μεταξύ τους. ξεκινούν από πολύ κοντά η μία με την άλλη και όσο πάνε απομακρύνονται ενώ τα γραμμικά έχουν ίσες αποστάσεις σε όλο το μήκος. Η διαφορά τους στην πράξη είναι ότι τα προοδευτικά είναι πιο μαλακά σε συνθήκες κινησης στην πόλη ή σε χαλαρούς ρυθμούς βόλτας και όσο περισσότερο πιέζεις ανταποκρίνονται δλδ σκληραίνουν. Το ζουμί είναι ότι κερδίζεις σε άνεση και δεν ταλαιπωρείς τους σπονδύλους σου σε μικροανωμαλίες του δρόμου. Τα χάιπερ προ τα είχα πριν βάλω Ohlins και ταίριαζαν πολύ καλά στο ΧΧ να σκεφθείς ότι κρατούσαν το μηχανάκι στο δρόμο ουσιαστικά χωρίς αμορτισέρ (τα είχε κλάσει) και όσους φίλους ξέρω που τα έχουν βάλει είναι πολύ ευχαριστημένοι. Να ξέρεις ότι αν βάλεις H.P ελατήρια μπροστά θα πρέπει να ανεβάσεις τα καλάμια στις τιμονόπλακες +14mm δλδ 39mm που πρέπει να εξέχουν τα καλάμια από την πλάκα +14mm = 53mm κι αυτό γιατί τα Χάιπερ προ είναι 1,5 Cm πιο μακριά. Αυτά βέβαια τα γράφει στο βιβλιαράκι τους το οποίο πετάει ο @αλ-ακας ο μάστορας που θα τα βάλει στα σκουπίδια χωρίς να το διαβάσει φυσικά. ΥΓ: Δεν νομίζω να καταλάβεις μεγάλη διαφορά αν έχεις μπροστά Η.P και πίσω Ohlins. Αλλά θεωρητικά καλό είναι να είναι μπρος - πίσω γραμμικά ή προοδευτικά, εξ άλλου τα ολινς είναι κορυφαία και δεν βλέπω για πιο λόγο να μην βάλεις και τα μπροστά ίδια με το πισω. πάντως η περίπτωση που ποστάρισε ο φίλος πιο πάνω είναι πολύ ενδιαφέρουσα και οικονομική. Πουλάς και τα μαμά στο καρ. και παίρνεις και κάτι από εκεί και σου έρχεται φθηνότερα. |
|
| |
gerolukas Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 190 Φύλλο : Ηλικία : 42 Τόπος : Κέρκυρα Ημερομηνία εγγραφής : 02/09/2016
| #19Θέμα: Απ: Αναρτησεις , λαστιχα...... Τρι 16 Μάης 2017 - 12:59 | |
| Καλημέρα παιδιά… μιας και μιλάμε για αναρτήσεις ,έχω ήδη στα χεριά μου μπροστινά ελατήρια της ohlins.. το μπροστινό μου είναι χάλια… με το παραμικρό φρενάρισμα τερματίζουν οι μπουκάλες και χοροπηδεί ο τροχός και έτσι μαζί με όλα τα αλλά τσιμουχάκια, ρουλεμάν τιμονιού θα αντικαταστήσω και αυτά …. Ερώτηση!!! Μήπως θα πρέπει να αλλάξω και την πυκνότητα των λαδιών ώστε να γίνει πιο ομαλή η επαναφορά???? Σκεφτούμε γω τώρα, ότι αφού αλλάζω σκληρότητα στα ελατήρια μήπως πρέπει να ανεβάσω πυκνότητα λαδιού για να μην έχω άγρια επαναφορά? Το βιβλιαράκι της ohlins δε γραφεί κάτι τέτοιο… μόνο ότι όπως βγάζεις το ένα ελατήριο βάζεις το άλλο με τον ίδιο ακριβώς τρόπο!! |
|
| |
ptinotrofos Χρυσό μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 7822 Φύλλο : Ηλικία : 71 Τόπος : Άνω Λιόσια Ημερομηνία εγγραφής : 13/01/2012
| #20Θέμα: Απ: Αναρτησεις , λαστιχα...... Τρι 16 Μάης 2017 - 16:26 | |
| - gerolukas έγραψε:
- Καλημέρα παιδιά… μιας και μιλάμε για αναρτήσεις ,έχω ήδη στα χεριά μου μπροστινά ελατήρια της ohlins.. το μπροστινό μου είναι χάλια… με το παραμικρό φρενάρισμα τερματίζουν οι μπουκάλες και χοροπηδεί ο τροχός και έτσι μαζί με όλα τα αλλά τσιμουχάκια, ρουλεμάν τιμονιού θα αντικαταστήσω και αυτά …. Ερώτηση!!! Μήπως θα πρέπει να αλλάξω και την πυκνότητα των λαδιών ώστε να γίνει πιο ομαλή η επαναφορά???? Σκεφτούμε γω τώρα, ότι αφού αλλάζω σκληρότητα στα ελατήρια μήπως πρέπει να ανεβάσω πυκνότητα λαδιού για να μην έχω άγρια επαναφορά? Το βιβλιαράκι της ohlins δε γραφεί κάτι τέτοιο… μόνο ότι όπως βγάζεις το ένα ελατήριο βάζεις το άλλο με τον ίδιο ακριβώς τρόπο!!
Όταν πήρα τα δικά μου είχε και τα λάδια στο κουτί. Online 10 ρακι. Αφού λοιπόν και η ολινς προτείνει 10αρι δεν βλέπω ανάγκη για πιο χοντρό. Αλλά περί ορέξεως..... |
|
| |
gerolukas Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 190 Φύλλο : Ηλικία : 42 Τόπος : Κέρκυρα Ημερομηνία εγγραφής : 02/09/2016
| #21Θέμα: Απ: Αναρτησεις , λαστιχα...... Τρι 16 Μάης 2017 - 18:31 | |
| εμενα δε μου ειχαν λαδι.. αααα γιατι? λογο κρισης? |
|
| |
ptinotrofos Χρυσό μέλος
| #22Θέμα: Απ: Αναρτησεις , λαστιχα...... Τετ 17 Μάης 2017 - 0:08 | |
| - gerolukas έγραψε:
- εμενα δε μου ειχαν λαδι.. αααα γιατι? λογο κρισης?
Περικοπές Τώρα βλέπω ότι αντί για λάδι ohlins έγραψα online. Γιαυτό αποφεύγω να γράφω από το κινητό |
|
| |
w1ldrs Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 120 Φύλλο : Ηλικία : 47 Τόπος : Βόλος Ημερομηνία εγγραφής : 16/06/2016
| #23Θέμα: Απ: Αναρτησεις , λαστιχα...... Πεμ 18 Μάης 2017 - 12:43 | |
| Τελικα παραγγειλα μπροστινα καινουρια ohlins και πισω αμορτισερ απο γενικο σερβις με 900 κατι χλμ με ελατηριο ohlins απο ενα παλικαρι που ειναι και εδω στο φορουμ ...δεν ξερω το nick name Ακης το ονομα....τον ευχαριστω. αναμονη τωρα σε κανα μηνα που θα εχω χρονο να τα φορεσω και να σας πω εντυπωσεις. Αν καποιος ειναι περιπου στα 120 κιλα μονο ας μου πει στα ποσα κλικ εχει το μαμα αμορτισερ. Μην παιδευομαι με κλικ και βολτα |
|
| |
ptinotrofos Χρυσό μέλος
| #24Θέμα: Απ: Αναρτησεις , λαστιχα...... Πεμ 18 Μάης 2017 - 23:11 | |
| Νομίζω ότι κάτι γράφει εδώ. Αλλά δεν τα πάω καλά με τα φραγκολεβαντίνικα. Αν δεν τα πας ούτε εσύ θα κάνεις υπομονή να δούμε το Ελληνικό βιβλιαράκι που το έχω στο μηχανάκι και βαριέμαι τώρα να κατέβω στο καταφύγιο, έχω ξεχάσει και το σύνθημα...... |
|
| |
ptinotrofos Χρυσό μέλος
| #25Θέμα: Απ: Αναρτησεις , λαστιχα...... Πεμ 18 Μάης 2017 - 23:16 | |
| |
|
| |
w1ldrs Μέλος
| #26Θέμα: Απ: Αναρτησεις , λαστιχα...... Πεμ 18 Μάης 2017 - 23:40 | |
| οποτε το θες σκληρο....οπως το ρολοι....το θες μαλακο, αντιθετα του ρολογιου. Αρα οσο πιο πολλα κιλα εισαι....πιο σκληρο αχαχαχαχχ με βλεπω να μου μπαινει κανα αμορτισερ στο πισινο και αντε μετα να αποδειξω οτι εκανα απλα δοκιμες αχαχαχαχαχχα |
|
| |
w1ldrs Μέλος
| #27Θέμα: Απ: Αναρτησεις , λαστιχα...... Παρ 19 Μάης 2017 - 13:21 | |
| Και για παμε και για fork caps. Τι κανουν και αν χρειαζονται για τα ελατηρια που πηρα. Απο vfh 800 μπαινουν ? Καπου διαβασα οτι ειναι τα ιδια. |
|
| |
Menos Πλατινένιο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 20847 Φύλλο : Ηλικία : 52 Τόπος : Σλοβακία Ημερομηνία εγγραφής : 22/01/2009
| #28Θέμα: Απ: Αναρτησεις , λαστιχα...... Παρ 19 Μάης 2017 - 18:57 | |
| - ptinotrofos έγραψε:
- Νομίζω ότι κάτι γράφει εδώ. Αλλά δεν τα πάω καλά με τα φραγκολεβαντίνικα. Αν δεν τα πας ούτε εσύ θα κάνεις υπομονή να δούμε το Ελληνικό βιβλιαράκι που το έχω στο μηχανάκι και βαριέμαι τώρα να κατέβω στο καταφύγιο, έχω ξεχάσει και το σύνθημα......
Αν βοηθάει... https://cbrxx.darkbb.com/f201-forum |
|
| |
ptinotrofos Χρυσό μέλος
| #29Θέμα: Απ: Αναρτησεις , λαστιχα...... Τετ 24 Μάης 2017 - 13:27 | |
| Και στα Ελληνικά |
|
| |
w1ldrs Μέλος
| #30Θέμα: Απ: Αναρτησεις , λαστιχα...... Τετ 24 Μάης 2017 - 14:58 | |
| να σε καλα κωστα. Το πισω ohlins το εχω στα χερια μου...σε 10 μερες περιμενω και τα μπροστινα οποτε ολα μαζι |
|
| |
| Αναρτησεις , λαστιχα...... | |
|