- Thodo L200 έγραψε:
- Η διαρκεια δεν με απασχολει τον πρωτο χρονο με τα πρωτα λαστιχα, τωρα το αλλο...με απασχολει λιγο, θα δουμε.
Θοδωρή σε βλέπω λίγο μπερδεμένο και θα προσπαθήσω να σε ξεμπλέξω
Τα λάστιχα χωρίζονται στις εξής κατηγορίες χονδρικά.
1) τα ρέϊσινκ, για στεγνό χωρίς χάραξη (σλίκ) και βρόχηνα με πολύ έντονη χάραξη. Αυτά έχουν επιλογή γόμας μαλακή, μεσαία, σκληρή και δεν
μας ενδιαφέρουν γιατί είναι ακατάλληλα για δρόμο ούτε έχουν έγκριση για αυτό. Είναι μόνο για αγώνες και τράκ-ντέυ.
Τώρα κάποιες εταιρίες βγάζουν ρέισινκ με χάραξη για να πάρουν εγκριση για το δρόμο και τα προσφέρουν με επιλογή γόμας σαν ρεισινκ-στρίτ
Αυτά τα τοποθετούν ή κάτω-κάτω στην κατηγορία των ρέισινκ ή πανω-πάνω στη επόμενη κατηγορία τα:
2) Τράκ-ρόντ: Για πίστα και δρόμο, γρήγορες κορώνες, σχεδιασμό που προσφέρει περισσότερη επαφή υπό κλίση και μεγαλύτερα περιθώρια κλίσης,
μαλακές γόμες ή τρίγομα σκληρό στο κέντρο μαλακό στους ώμους΄ φτιαγμένα να χουφτώνεις το γκάζι μέσα στη στροφή και να μεταφέρουν τη
δύναμη στην ασφαλτο. Καλό ε?? Αλλά δεν βγάζουνε πολλά χλμ. Ενδεικτικά αναφέρω: σουπερ κόρσα, ΒΤ 016 προ, ρένσπορτ ντι 211 κ.α
3) Σούπερ σπόρ: Εδώ έχει πολύ πράμα, υπάρχουν τα πολύ σπόρ τα λιγότερο σπορ και τα ντεμί. δλδ τα S20 ή τα rosso corsa είναι κοντά στα τρακ-ροντ
και κάνουν και για πίστα (τηρουμένων των αναλογιών) αλλά βγάζουν περισσότερα χλμ απ' αυτά. Τα Ζ6 - Ζ8 είναι μάλλον σπόρ-τιούρινκ κάτι σαν
ΧΧ, χαγιαμπούσα, ΖΖ 1400 έτσι ένα πράμα, Φυσικά υπάρχουν και τα ενδιάμεσα πχ ΒΤ016 (χωρίς PRO) , M3 M5 , rosso II κλπ.
Μετά πάμε στα :
4) Τιούρινκ: πχ τα εϊτζελ της πιρέλλι Αυτά είναι για το Μενέλαο που κάνει 16.000 χιλ σε μια εβδομάδα για να μην αλλάζει λάστιχα στο δρόμο.
Διαλέγεις και παίρνεις. Προσωπικά έχω δοκιμάσει τα ΒΤ 016 και έμεινα πολύ ευχαριστημένος όπως και ο Μένος. Τελευταία αλλαγή αποφάσισα να βάλω τράκ-ρόντ και διάλεξα τα μέτζελερ ρένσπορτ. Μου είπανε ότι το ΧΧ θα τα διαλύσει στην πρώτη βόλτα και ότι είναι πολύ μαλλακά και θα κουνάει.
O λαστιχάς όταν του είπα τι θέλω φρικάρισε
- Δεν κάνουν για το ΧΧ
- Αυτά θέλω!!
-Ο χαρακτήρας της μοτ/τας.....
- Εγώ αυτά θέλω!!
- Τα Μ3 ?
- Όχι θέλω τα renssport.
- Mα δεν ταιριάζουν σ' αυτό το μηχανάκι είναι βαρύ και δυνατό.
- Άμα δε μου κάνουνε θα τα ξαναλλάξω 230 ευρώ θα χάσω δεν πειράζει
Και τα έβαλα και έχω χεστεί από τη χαρά μου. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΗΜΑ.
Πόσα χλμ θα βγάλουν δεν ξέρω ακόμα. Έχω κάνει 2.000 χιλ
και δεν έχουν καμμιά φθορά αλλά τα προσέχω Α.Ο & Ε.Ο 160-180 λίγο παραπάνω από τα αυτ/τα, ε, κάπου-κάπου του τα χώνω κιόλας. Όσο για το αν κουνάει ΄στην Ε.Ο από Κόρινθο για Αθήνα πριν τα διόδια Ελευσίνας έχει μια μεγάαααλη ανοιχτήηη στροφή και στην έξοδο βλέπεις τα διόδια (ελεύθερη διέλευση) Εκεί λοιπόν το ΧΧ μπορεί να στρίψει με 270 και βράχος ( όχι ότι το εχω κάνει δλδ έτσι μου είπανε )
ΥΓ: Ελπίζω να μη σε μπέρδεψα χειρότερα