εγω πραγματικα δεν μπορω να προσδιορισω σε ποια κατηγορια ειμαι, μαλλον ενας ετοιμοπολεμος φιλειρηνηστης. και το λεω αυτο κοιτοντας μια φωτο που εχεις ανεβασει με εναν πατερα και το αψυχο κορμι του παιδιου του που πραγματικα με εχει τρραυματισει χειροτερα απο σφαιρα. πες μου εσυ σε ποιον δεν θα ξυπνουσε το φιλοπομεμο ενστικτο αν βρισκοταν σε αυτην την κατασταση??? (δεν βαζω την φωτο και θα παρακαλουσα να μην ανεβει διοτι πραγματικα ποναω οταν την βλεπω)
Erecozi Ασημένιο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 5077 Φύλλο : Ηλικία : 42 Ημερομηνία εγγραφής : 20/11/2012
εγω πραγματικα δεν μπορω να προσδιορισω σε ποια κατηγορια ειμαι, μαλλον ενας ετοιμοπολεμος φιλειρηνηστης. και το λεω αυτο κοιτοντας μια φωτο που εχεις ανεβασει με εναν πατερα και το αψυχο κορμι του παιδιου του που πραγματικα με εχει τρραυματισει χειροτερα απο σφαιρα. πες μου εσυ σε ποιον δεν θα ξυπνουσε το φιλοπομεμο ενστικτο αν βρισκοταν σε αυτην την κατασταση??? (δεν βαζω την φωτο και θα παρακαλουσα να μην ανεβει διοτι πραγματικα ποναω οταν την βλεπω)
Σε καταλαβαινω και το καταλαβαινω ολο το σκηνικο των αισθησεων που σου βγαζει...δεν εχεις αδικο, αλλα απ την αλλη η βια φερνει βια και οσο συνεχιζεται διαιωνιζεται...δικοπο μαχαιρι...
Erecozi Ασημένιο μέλος
σκεφτικα να το βαλω στα κατοικιδια αλλα δεν μου καθοταν ειπα να το βαλω στα αστεια βιντεο αλλα πραγματικα μετα απο σκεψη δεν ειδα κατι αστειο νομιζω τελικα οτι εδω ειναι η θεση του.
Thodo L200 Χρυσό μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 6282 Φύλλο : Ηλικία : 50 Ημερομηνία εγγραφής : 06/12/2011
Ενας φιλος ποσταρε το παρακατω πριν λιγο καιρο και μολις το ειδα και το διαβασα...
Ένας Άγιος σε Λάθος Μέρος
«Πως μπορούν κάποιοι να βρίσκουν λύση πολύ εύκολα στα πιο περίπλοκα προβλήματα, ενώ άλλοι πανικοβάλλονται όταν έχουν να αντιμετωπίσουν ένα μικρό πρόβλημα και πνίγονται σε μία κουταλιά νερό;» ρώτησα.
Ο Ramesh απάντησε με τη διήγηση της ακόλουθης ιστορίας:
«Μια φορά κι έναν καιρό, ήταν ένας άνθρωπος που η ψυχή ήταν γεμάτη καλοσύνη. Όταν πέθανε, όλοι υπέθεσαν ότι θα πήγαινε κατ “ευθείαν στον Παράδεισο, αφού θεώρησαν ότι ήταν η μόνη επιλογή για έναν καλό άνθρωπο σαν κι αυτόν. Και πράγματι εκεί πήγε.
Εκείνο τον καιρό, ο Παράδεισος δεν ήταν καθόλου οργανωμένος και δεν λειτουργούσε στη εντέλεια. Η γραμματεία ήταν ανεπαρκής, και η κοπέλα που τον υποδέχτηκε έριξε μια βιαστική ματιά στην λίστα με τα ονόματα που είχε μπροστά της. Δεν βρήκε το όνομα αυτού του ανθρώπου, οπότε τον έστειλε κατευθείαν στην Κόλαση.
Στην κόλαση κανείς δεν ελέγχει ποιος εισέρχεται. Ο άνδρας εισήλθε και παρέμεινε στην Κόλαση …
Μερικές μέρες αργότερα, ο Εωσφόρος εισέβαλε από τις πύλες του Παραδείσου, για να ζητήσει εξηγήσεις από τον Άγιο Πέτρο.
«Αυτό που κάνατε ήταν απαράδεκτο!» είπε.
Ο Άγιος Πέτρος ρώτησε τον Εωσφόρο γιατί ήταν τόσο θυμωμένος, και ο οργισμένος Εωσφόρος του απάντησε:
«Στείλατε αυτόν τον άνθρωπο κάτω στην Κόλαση, και αυτός με υπονομεύει διαρκώς! Από την αρχή που ήρθε, ενδιαφερόταν για τους άλλους ανθρώπους, τους άκουγε και τους μιλούσε με αγάπη. Η κατάσταση άλλαξε στην Κόλαση. Τώρα όλοι μοιράζονται μεταξύ τους τα συναισθήματά τους, αγκαλιάζονται και ενδιαφέρονται για τον άλλον. Όμως στην Κόλαση δεν πρέπει να είναι έτσι ! Πάρτε τον πίσω στον παράδεισο! »
Όταν τελείωσε ο Ramesh την ιστορία, με κοίταξε και μου είπε:
«Ζήσε τη ζωή σου με τόση αγάπη στην καρδιά σου, ώστε ακόμα και αν σε στείλουν κατά λάθος στην κόλαση, ο ίδιος ο διάβολος να σε επιστρέψει στον Παράδεισο».
Διαβάστε περισσότερα [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]
Erecozi Ασημένιο μέλος
έχεις προσέξει οτι η πραγματικοτητα είναι το ακριβώς αντίθετο? εστω οτι ολοι οι άνθρωποι ειμαστε καλοι (εγω το πιστευω) και ενας απο εμας ξυπνάει άσχημα. αντι να πει καλήμερα στον συνανθωπο το ποιο πιθανο ειναι να τον προσπεράσει κατσουφιασμενος. αν περασει και καμμια δεκαρια σίγουρα τον ενα θα τον βρίσει και θα του χαλάσει την μερα ισως να γινει και με καποιον δευτερο και μετα το εργο παει παλι απο την αρχή αυτοι οι δυο θα κατσουφιασουν και θα το περάσουν και σε αλλους. νομίζω η παραβολή παει να μας αλλάξει αυτην την αρχέγονη νοοτροπία και να μας βάλει στην σκέψη να μην μεταφέρουμε την κακία αλλα την καλοσύνη, διοτι δυστυχώς κρατάμε κριμένη μεσα στην καρδιά μας ολη την καλοσύνη μας σαν πολύτιμο θησαυρό αντι να την μοιράζουμε απλόχερα.
ptinotrofos Χρυσό μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 7822 Φύλλο : Ηλικία : 71 Τόπος : Άνω Λιόσια Ημερομηνία εγγραφής : 13/01/2012
Το τι εχει "καταντησει" ειναι σχετικο,οπως μας βολευει να το βλεπουμε...
Πειτε μου λοιπον οτι πχ εδω μεσα αν καποιος γνωριζει κατι ειναι σωστο να μην το λεει σε καποιον αλλον που εχει αναγκη...και οτι αυτος που το λεει και βοηθαει να λυθει ενα προβλημα ειναι μ@λ@κ@ς...
Το γιν και το γιαν λενε καποιοι στην ανατολη...ολοι μας εχουμε μεσα μας το καλο και το κακο, δεν ειμαστε καλοι ή κακοι, ειμαστε αυτο που επιλεγουμε να κανουμε, εχουμε δυνατοτητα επιλογης, η επιλογες μας δηλαδη οι σκεψεις μας για τους αλλους και κατ επεκταση οι πραξεις μας μας κανουν αυτο που ειμαστε...αν επιλεξεις να πεις καλημερα θα το κανεις...αν σκεφτεις πως θα θελαμε να μας φερονται να φερθουμε...
pablo Ασημένιο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 5366 Φύλλο : Ηλικία : 52 Τόπος : Ζωγράφου-Αθήνα (ex salonica-Malgara) Ημερομηνία εγγραφής : 19/01/2011
το μυστικο είναι λιιιγο πιο πολυπλοκο. ολοι λεμε Εγω να κανω. Εγω να σκεφτω. Εγω θελω. Εγω δινω. Εγω αγαπαω. εγωεγωεγωεγωεγω ΕΕΕΓΓΓΩΩΩ. εχει σκεφτει αραγε ποτε κανεις ότι Εσυ σκέφτεσαι ετσι και καλα κανεις και εισαι ότι εισαι και παλι καλα κανεις και αν Εγω θελω και Εσυ δεν μου δωσεις παλι όλα καλα? Πραγματικα όλα καλα όμως. όχι του κωλου...
Thodo L200 Χρυσό μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 6282 Φύλλο : Ηλικία : 50 Ημερομηνία εγγραφής : 06/12/2011
Δεν υπαρχει λογος να ειναι ολα καλα αν θελω και δε μου δωσεις, μπορει απλα να μεινουν τελειως ουδετερα, δεν εισαι υποχρεωμενος να εισαι ουτε καλος ουτε ομως κακος με τον αλλον, η κακια μπορει να μεινει απ εξω αν θελει ο καθενας μας, υπαρχει και το δεν ασχολουμαι...δεν ειναι αναγκη αν εχεις να κανεις με κακια να επιστεψεις κακια, μπορεις να επιστρεψεις και αδιαφορια...ειναι τεραστιο θεμα ομως ολο αυτο...
Erecozi Ασημένιο μέλος