|
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
Vales Διακεκριμένο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 983 Φύλλο : Ηλικία : 57 Τόπος : Χαλκιδική Ημερομηνία εγγραφής : 02/04/2010
| #1Θέμα: Ρουλεμάν λαιμού. Τρι 16 Νοε 2010 - 11:37 | |
| Ξέρει κάποιος να μου πει αν κάνουν δουλειά τα οβάλ ρουλεμάν? Κάποιος μηχανικός μου είπε πως έχει μεγάλη διαφορά προς το χειρότερο. Αντέχουν περισσότερο αλλά είναι χειρότερα στο στρίψιμο. Για να ακούσω γνώμες. |
|
| |
dashmod Διακεκριμένο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 704 Φύλλο : Ηλικία : 47 Ημερομηνία εγγραφής : 30/09/2010
| #2Θέμα: Απ: Ρουλεμάν λαιμού. Τρι 16 Νοε 2010 - 11:58 | |
| - Vales έγραψε:
- Ξέρει κάποιος να μου πει αν κάνουν δουλειά τα οβάλ ρουλεμάν?
Κάποιος μηχανικός μου είπε πως έχει μεγάλη διαφορά προς το χειρότερο. Αντέχουν περισσότερο αλλά είναι χειρότερα στο στρίψιμο. Για να ακούσω γνώμες. ξέρω ότι έχουν μεγαλύτερη αντοχή, σε 2 προηγούμενα μηχανάκια που έχω κάνει αλλαγή σε κωνικά δεν είδα διαφορά προς το χειρότερο....ίσα ίσα. |
|
| |
Λεωνίδας Προηγμένο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 412 Φύλλο : Ηλικία : 53 Ημερομηνία εγγραφής : 10/10/2009
| #3Θέμα: Απ: Ρουλεμάν λαιμού. Τρι 16 Νοε 2010 - 18:57 | |
| Μάλλον θέλεις να πείς τα κωνικά ρουλεμάν και όχι τα οβάλ. Λοιπόν κωνικά ρουλεμάν έχω τοποθετήσει στο άλλο μου μηχανάκι που είναι ένα cb250rs μοντέλο 82'. Έκανα αυτήν την κίνηση γιατί είχα βαρεθεί να αλλάζω τα εργοστασιακά ρουλεμάν που ήταν με μπίλιες. Λόγω κυρίως των πεζοδρομίων, μέσα σε 5 χρόνια τα είχα αλλάξει 2 φορές. Αυτό που εμφάνιζε ήταν ένα "μάγκωμα" όταν το τιμόνι ήταν στο κέντρο (κάτι σαν να κλείδωνε ελαφρά) αλλά και σε όλη την διαδρομή δεν ήταν ομαλή η πορεία, η οποία δεν ήταν αυτή που πρέπει να είναι δηλαδή ομαλή χωρίς κολλήματα. Όταν έβγαιναν τα ποτήρια είχαν μικρά βαθουλώματα που είχαν προληθεί από την επαφή των σφαιρών (μπίλιες) με τα ποτήρια (άνω και κάτω αλλά με μεγαλύτρεη επιβάρυνση αυτών που λόγω βαρύτητας πιέζονταν). Εδώ και 13 περίπου χρόνια που τα έχω αλλάξει δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με αυτά. Ούτε καν τα έχω λύσει για γρασσάρισμα!!! Δεν μου κολλάει το τιμόνι και είναι όπως όταν τα είχα πρωτοτοποθετήσει. Δεν παρατήρησα καμία αλλαγή στο τιμόνι μετά. Δουλέυει όπως όταν είχε τις μπίλιες. Για να δούμε και θεωρητικά λίγο το θέμα, η πολύ μεγαλύτερη αντοχή των κωνικών έναντι αυτών με μπίλιες οφείλεται στο εμβαδόν επαφής της μπίλιας σε σχέχη με τους κυλίνδρους. (Τα κωνικά έχουν κυλινδράκια και όχι μπίλιες). Όταν μια σφαίρα πατά σε μια επίπεδη επιφάνεια εφάπτεται σε ένα και μόνο σημείο τόσο μικρό, όσο μπορεί να φανταστεί κανείς. Αντίθετα το κάθε κυλινδράκι που ακουμπά στην επιφάνεια κύλισης, εφάπτεται σε άπειρα σημεία. Όπως είναι προφανές, αν μιλάμε για ίδια υλικά το κωνικό ρουλεμάν θα είναι ανθεκτικότερο σε παρόμοιες καταπονήσεις. Τελειώνοντας θα σου πω ότι δεν έχω μετανειώσει που τοποθέτησα κωνικά ρουλεμάν και αν ποτέ ξαναχρειαστώ πάλι το ίδιο θα κάνω και για το ΧΧ φυσικά... |
|
| |
horrorshow_gr Προηγμένο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 303 Φύλλο : Ηλικία : 42 Ημερομηνία εγγραφής : 27/08/2010
| #4Θέμα: Απ: Ρουλεμάν λαιμού. Τρι 16 Νοε 2010 - 19:01 | |
| - Λεωνίδας έγραψε:
- Μάλλον θέλεις να πείς τα κωνικά ρουλεμάν και όχι τα οβάλ.
Λοιπόν κωνικά ρουλεμάν έχω τοποθετήσει στο άλλο μου μηχανάκι που είναι ένα cb250rs μοντέλο 82'. Έκανα αυτήν την κίνηση γιατί είχα βαρεθεί να αλλάζω τα εργοστασιακά ρουλεμάν που ήταν με μπίλιες. Λόγω κυρίως των πεζοδρομίων, μέσα σε 5 χρόνια τα είχα αλλάξει 2 φορές. Αυτό που εμφάνιζε ήταν ένα "μάγκωμα" όταν το τιμόνι ήταν στο κέντρο (κάτι σαν να κλείδωνε ελαφρά) αλλά και σε όλη την διαδρομή δεν ήταν ομαλή η πορεία, η οποία δεν ήταν αυτή που πρέπει να είναι δηλαδή ομαλή χωρίς κολλήματα. Όταν έβγαιναν τα ποτήρια είχαν μικρά βαθουλώματα που είχαν προληθεί από την επαφή των σφαιρών (μπίλιες) με τα ποτήρια (άνω και κάτω αλλά με μεγαλύτρεη επιβάρυνση αυτών που λόγω βαρύτητας πιέζονταν). Εδώ και 13 περίπου χρόνια που τα έχω αλλάξει δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με αυτά. Ούτε καν τα έχω λύσει για γρασσάρισμα!!! Δεν μου κολλάει το τιμόνι και είναι όπως όταν τα είχα πρωτοτοποθετήσει. Δεν παρατήρησα καμία αλλαγή στο τιμόνι μετά. Δουλέυει όπως όταν είχε τις μπίλιες. Για να δούμε και θεωρητικά λίγο το θέμα, η πολύ μεγαλύτερη αντοχή των κωνικών έναντι αυτών με μπίλιες οφείλεται στο εμβαδόν επαφής της μπίλιας σε σχέχη με τους κυλίνδρους. (Τα κωνικά έχουν κυλινδράκια και όχι μπίλιες). Όταν μια σφαίρα πατά σε μια επίπεδη επιφάνεια εφάπτεται σε ένα και μόνο σημείο τόσο μικρό, όσο μπορεί να φανταστεί κανείς. Αντίθετα το κάθε κυλινδράκι που ακουμπά στην επιφάνεια κύλισης, εφάπτεται σε άπειρα σημεία. Όπως είναι προφανές, αν μιλάμε για ίδια υλικά το κωνικό ρουλεμάν θα είναι ανθεκτικότερο σε παρόμοιες καταπονήσεις. Τελειώνοντας θα σου πω ότι δεν έχω μετανειώσει που τοποθέτησα κωνικά ρουλεμάν και αν ποτέ ξαναχρειαστώ πάλι το ίδιο θα κάνω και για το ΧΧ φυσικά... Αν έχεις τελειώσει πανεπιστήμιο....... tssss!!! |
|
| |
Vales Διακεκριμένο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 983 Φύλλο : Ηλικία : 57 Τόπος : Χαλκιδική Ημερομηνία εγγραφής : 02/04/2010
| #5Θέμα: Απ: Ρουλεμάν λαιμού. Τρι 16 Νοε 2010 - 22:33 | |
| - Λεωνίδας έγραψε:
- Μάλλον θέλεις να πείς τα κωνικά ρουλεμάν και όχι τα οβάλ.
Λοιπόν κωνικά ρουλεμάν έχω τοποθετήσει στο άλλο μου μηχανάκι που είναι ένα cb250rs μοντέλο 82'. Έκανα αυτήν την κίνηση γιατί είχα βαρεθεί να αλλάζω τα εργοστασιακά ρουλεμάν που ήταν με μπίλιες. Λόγω κυρίως των πεζοδρομίων, μέσα σε 5 χρόνια τα είχα αλλάξει 2 φορές. Αυτό που εμφάνιζε ήταν ένα "μάγκωμα" όταν το τιμόνι ήταν στο κέντρο (κάτι σαν να κλείδωνε ελαφρά) αλλά και σε όλη την διαδρομή δεν ήταν ομαλή η πορεία, η οποία δεν ήταν αυτή που πρέπει να είναι δηλαδή ομαλή χωρίς κολλήματα. Όταν έβγαιναν τα ποτήρια είχαν μικρά βαθουλώματα που είχαν προληθεί από την επαφή των σφαιρών (μπίλιες) με τα ποτήρια (άνω και κάτω αλλά με μεγαλύτρεη επιβάρυνση αυτών που λόγω βαρύτητας πιέζονταν). Εδώ και 13 περίπου χρόνια που τα έχω αλλάξει δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με αυτά. Ούτε καν τα έχω λύσει για γρασσάρισμα!!! Δεν μου κολλάει το τιμόνι και είναι όπως όταν τα είχα πρωτοτοποθετήσει. Δεν παρατήρησα καμία αλλαγή στο τιμόνι μετά. Δουλέυει όπως όταν είχε τις μπίλιες. Για να δούμε και θεωρητικά λίγο το θέμα, η πολύ μεγαλύτερη αντοχή των κωνικών έναντι αυτών με μπίλιες οφείλεται στο εμβαδόν επαφής της μπίλιας σε σχέχη με τους κυλίνδρους. (Τα κωνικά έχουν κυλινδράκια και όχι μπίλιες). Όταν μια σφαίρα πατά σε μια επίπεδη επιφάνεια εφάπτεται σε ένα και μόνο σημείο τόσο μικρό, όσο μπορεί να φανταστεί κανείς. Αντίθετα το κάθε κυλινδράκι που ακουμπά στην επιφάνεια κύλισης, εφάπτεται σε άπειρα σημεία. Όπως είναι προφανές, αν μιλάμε για ίδια υλικά το κωνικό ρουλεμάν θα είναι ανθεκτικότερο σε παρόμοιες καταπονήσεις. Τελειώνοντας θα σου πω ότι δεν έχω μετανειώσει που τοποθέτησα κωνικά ρουλεμάν και αν ποτέ ξαναχρειαστώ πάλι το ίδιο θα κάνω και για το ΧΧ φυσικά... Αναλυτικότατος. Τα έχει κανείς στο χχ του? Γιατί ξέχασα να σας πω πως όσοι τα φόρεσαν σε χχ τα άλλαξαν σε 1 μήνα. (Κατά τα λεγόμενα του μάστορα βέβαια.) |
|
| |
Λεωνίδας Προηγμένο μέλος
| #6Θέμα: Απ: Ρουλεμάν λαιμού. Πεμ 18 Νοε 2010 - 18:25 | |
| Αναλυτικότατος. Τα έχει κανείς στο χχ του? Γιατί ξέχασα να σας πω πως όσοι τα φόρεσαν σε χχ τα άλλαξαν σε 1 μήνα. (Κατά τα λεγόμενα του μάστορα βέβαια.)[/quote] Μήπως παίζει ρόλο η ποιότητα των ρουλεμάν; Αυτά που έβαλα στο CB 250RS έγραφαν MCI... |
|
| |
Vales Διακεκριμένο μέλος
| #7Θέμα: Απ: Ρουλεμάν λαιμού. Παρ 19 Νοε 2010 - 9:55 | |
| |
|
| |
dashmod Διακεκριμένο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 704 Φύλλο : Ηλικία : 47 Ημερομηνία εγγραφής : 30/09/2010
| #8Θέμα: Απ: Ρουλεμάν λαιμού. Παρ 19 Νοε 2010 - 9:58 | |
| εγώ και τα 2 τα έβαλα στην honda. στο varadero που το θυμάμαι κόστισαν 90 τοποθετημένα |
|
| |
Vales Διακεκριμένο μέλος
| #9Θέμα: Απ: Ρουλεμάν λαιμού. Παρ 19 Νοε 2010 - 10:00 | |
| - dashmod έγραψε:
- εγώ και τα 2 τα έβαλα στην honda. στο varadero που το θυμάμαι κόστισαν 90 τοποθετημένα
Όπου και αν πήγα... 150 ευρώ μου είπαν περασμένα. 50-55 αγορά τα ρουλεμάν, και 100 εργατικά. |
|
| |
Λεωνίδας Προηγμένο μέλος
| #10Θέμα: Απ: Ρουλεμάν λαιμού. Παρ 19 Νοε 2010 - 10:43 | |
| Εγώ τα είχα πάρει από μαγαζί στο Κουκάκι, Μ. Ρούσσος Στρ. Κοντούλη 15 Τηλ: 210-9249528 και πριν πέντε λεπτα τον πήρα τηλ και μου είπε ότι έχει και κάνουν 35ευρώ.
ΥΓ: Ουδεμία σχέση έχω με το μαγαζί. Αν η διαχείριση θεωρεί ότι κάνω διαφήμηση να τροποποιήσει το post μου όπως θέλει... |
|
| |
pissaman Προηγμένο μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 493 Φύλλο : Ηλικία : 47 Ημερομηνία εγγραφής : 19/11/2010
| #11Θέμα: Απ: Ρουλεμάν λαιμού. Παρ 19 Νοε 2010 - 16:29 | |
| - Λεωνίδας έγραψε:
- Εγώ τα είχα πάρει από μαγαζί στο Κουκάκι, Μ. Ρούσσος Στρ. Κοντούλη 15 Τηλ: 210-9249528 και πριν πέντε λεπτα τον πήρα τηλ και μου είπε ότι έχει και κάνουν 35ευρώ.
ΥΓ: Ουδεμία σχέση έχω με το μαγαζί. Αν η διαχείριση θεωρεί ότι κάνω διαφήμηση να τροποποιήσει το post μου όπως θέλει... Καλησπέρα, η τιμή είναι πολύ καλή, απλά καλό είναι να αλλάζεις και τις τσιμούχες μαζί. Μερικά κωνικά, χρειάζονται διαφορετική τσιμούχα για να πατήσουν. Αν μπει η ίδια τσιμούχα με τα μαμά, τότε σφίγγει το τιμόνι! Κωνικά είχα βάλει εγώ στο ΧΧ μου. Είχα κάνει περίπου 50.000 χιλιόμετρα με αυτά τα ρουλεμάν όταν το πούλησα και δεν είχε κάνει το παραμικρό πρόβλημα! |
|
| |
Vales Διακεκριμένο μέλος
| #12Θέμα: Απ: Ρουλεμάν λαιμού. Παρ 19 Νοε 2010 - 16:58 | |
| Κατ΄αρχάς να πω πως εγώ όχι μόνο δεν έχω πρόβλημα για το ''δώσιμο'' του καταστήματος, αλλά το υποστηρίζω κι όλας. Ακόμη και σχέση να είχε, αν με συμφέρει... δεν βλέπω γιατί όχι. Φίλε πίσαμαν αν υπάρχει μάστορας που να περνάει καινούρια ρουλεμάν με τις παλιές τσιμούχες τι να πω!!! Μακριά από εμάς, και να του αφαιρεθεί η άδεια. Λεωνίδα και όλα τα παιδιά που ασχοληθήκατε με το θέμα, σας ευχαριστώ για το χρόνο και τη γνώση. Aυτό που με ενδιέφερε το έμαθα. σε όλους. |
|
| |
pissaman Προηγμένο μέλος
| #13Θέμα: Απ: Ρουλεμάν λαιμού. Παρ 19 Νοε 2010 - 17:04 | |
| κοίτα, επειδή η τσιμούχες έχουν 20€ και ο πελάτης κυνηγάει την καλύτερη τιμή, την πάνω τσιμούχα πολλές φορές, δεν την αλλάζουν! |
|
| |
Vales Διακεκριμένο μέλος
| #14Θέμα: Απ: Ρουλεμάν λαιμού. Παρ 19 Νοε 2010 - 17:05 | |
| Ααα δλδ οι πελάτες το ζητάνε? |
|
| |
pissaman Προηγμένο μέλος
| #15Θέμα: Απ: Ρουλεμάν λαιμού. Παρ 19 Νοε 2010 - 17:09 | |
| - Vales έγραψε:
- Ααα δλδ οι πελάτες το ζητάνε?
όχι! Απλά όταν ο μηχανικός δίνει μία τιμή πακέτο 150€ αν γλιτώσει 20€ από τις τσιμούχες, είναι κέρδος δικό του ! και ο πελάτης είναι ευχαριστημένος και ο μηχανικός πιο κερδισμένος! |
|
| |
|